Προς το περιεχόμενο

Public Sorry and Temperature question

trospe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kalispera se olous.

Katarxin tha ithela na zitisw mia "dimosia" sygnwmi apo ton phovos

pou isws na egrapsa vlakeies se ena proigoumeno topic opou titlos itane

Intel DC VS. AMD DC. Einai kleidwmeno pleon.

Eixa nevra me asxeta pragmata kai ksespasa se lathos atomo kai lathos pragma.

Sorry phovos..den eimai tetoio atomo. Synithws i symvoulevw..i rwtaw apories.

Kata 2on thelw na kanw tin eksis erwtisi..

Gia psyktra c.p.u. ti yliko proteinete. Xalko i alouminio?

O skt775 paizei peripou stous 70-75 vathmous me forto kamia fora kai 80.

Vevaia se idle katastasi katevainei mexri 50 :)

Einai normal afto? Kamia protasi gia kali psyktra se afto to socket?

To skt939 se ti vathmous keimenetai? Xreiazetai allagi psyktras? Mias kai exw akousei oti exoun sxetika xamiles thermokrasies gia tin syxnotita tous me tin mama psyktra.

Alithevei afto?

Sorry gia ton vomvardismo guys alla mazi me to sorry eipa na rwtisw na mathw ti paizei kai me to thema thermokrasias stous epeksergastes :) .

Δημοσ.

Καταρχήν συγχαρητήρια για την δημόσια συγγνώμη.

Στο θέμα μας : Στο δικό μου pc(υπογραφή) με stock ψύκτρα, έχω από 26 C(με το C&Q ενεργό και 999 Mhz), εώς 47 βαθμούς σε full load με video rendering. Γενικά σε S939 η stock ψύκτρα είναι υπεραρκετή, με την προϋπόθεση βέβαια οτί δεν κάνεις OC...

Φιλικά

EDIT Οι θερμοκρασίες που αναφέρω είναι από το ΜΒΜ με update στο τελευταίο BIOS. Το αναφέρω αυτό γιατί οι MSI μητρικές έχουν ένα μικρό πρόβλημα με τις ενδείξεις της θερμοκρασίας και χρειάζονται ένα BIOS update.

Δημοσ.

Efxaristw. :)

Oxi den milame gia overclocking. Den me sygkinei na kanw pio grigoro ton ypologisti mou kai na tou mikrainw tin diarkeia zwis tou..

Kala milas sovara apo 26 C mexri 47 C vathmous??!! Edw milame gia synagwnismo Northwood na min pw celeron! Tzami..

Me to allo socket ti ginetai?? Giati mexri na to poulisw (ypografi) kai na paw ston 3800 DC anagkastika tha to doulevw.. Poio yliko psyktras einai pio aksiologo?

Δημοσ.

Kατά τη γνώμη μου το καλύτερο υλικό από τα 2 που ρώτησες είναι ο χαλκός. Εξάλλου οι περισσότερες After Market ψύκτρες από χαλκό είναι.

Για το Intelωειδές socket που ρωτάς, δεν είμαι και ο πλέον αρμόδιος να σου απαντήσω, έχω εγκαταλείψει την εταιρεία αυτή χρόνια τώρα :-)

Όσο για τις θερμοκρασίες μου, όντως είναι χαμηλές, αλλά μην τις συγκρίνεις με τον 3800 Dual Core που θέλεις να βάλεις γιατί οι δικές σου θα είναι σαφώς μεγαλύτερες(ωστόσο πολύ χαμηλότερες από Pentium 4 :-) )

Φιλικά

Δημοσ.

No hard feelings man...:)

Στο θεμα σου τωρα.

70-75 ή και 80 ειναι πολυ ψηλά...Σε πρωτη φαση κοιτας αν η ψυκτρα σου δεν εχει πρόβλημα επαφής.

Αν ειναι ΟΚ ,βάλε μια καλή θερμοαγωγιμη φτιαξε τη κυκλοφορία του αέρα στο κουτί σου και περιμενε να δεις τι αποτελεσμα εχεις [Αν πεσει η θερμοκρασία ,την εβγαλες φτηνα:)]

Αν δεν αλλάξει κάτι[Πολύ πιθανό...] τότε κοιτας για καμια καλή αερόψυκτρα...

Το υλικό κατασκευής παιζει συμαντικό ρόλο[Πρωτα Χαλκός και μετα αλουμίνιο].Εξίσου σημαντικό ρόλο όμως παιζει και ο σχεδιασμός της.Πολλες φορές αλουμινένιες ψύκτρες [βλ. XP-120]ειναι αρκετα καλύτερες απο άλλες κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου απο χαλκό

Αυτη τη στιγμή οι κορυφαίες [Για μενα] ειναι οι:

XP-90c [χαλκός]

Ηyper-6 [χαλκός]

XP-120 [Αλουμίνιο]

Οι θερμοκρασίες των athlon βρίσκονται σε αρκετα χαμηλά επιπεδα.

Ουσιαστικά αν δε σε ενοχλεί ο θορυβος δε χρειαζεται να αλλάξεις ψυκτρα στον επεξεργαστή ακομα κι αν κανεις o/c

Μερικοι επεξεργαστες που είχα/εχω/εχω δει να δουλευουν με μαμα ψυκτρα ή καποια αλλου κατασκευαστή.

Max temp/default freq

Athlon64 3000+ skt754-->50-52 [stock heatsink]

Athlon64 3200+ winchester skt 939-->38-40 [stock heatsink]

Athlon64 3200+ Venice skt 939 -->36-38 [Hyper6]

Athlon FX-55 clawhammer-->52-58 [stock heatsink]

Σε overclock [2,6-2,8Ghz ~1.45-1.5 Vcore] απο τον venice+winchester δεν εχω πανω απο 46 βαθμούς αλλά ήταν με την Hyper6 πανω...

Βεβαια αυτες οι θερμοκρασίες "παιζουν" αναλογα με το ποσο καλή κυκλοφορία αερα εχεις στο κουτί σου [Μαζεμενα καλώδια-Μεγαλο case κλπ...]

chears 8)

Δημοσ.

Γενικα καλυτερη απαγωγη κανει ο χαλκος,αλλα η thermalright στην ΧP-90(αν δεν κανω λαθος) χρησιμοποιησε αλουμινιο με βαση χαλκινη και πολυ καλα αποτελεσματα.Αν αλλαξεις ψυκτρα καλυτερα να δεις για thermalright(ειναι ακριβες,αλλα μαλλον οι καλυτερες στην αγορα).

Απο air-flow το κουτι σου τι λεει?Γιατι αν δεν εχεις καλη ροη αερα η ψυκτρα θα ζοριζεται απο οτι υλικο και να ειναι φτιαγμενη....

Οι Athlon64 γενικα ειναι μια χαρα απο θερμοκρασιες.Ειμαι σε 754,3000+ και εχω αυτες τις μερες 32-35 C idle.Σε full load ανεβαινει αλλα δεν ξεπερνα τους 48-49.Stock cooling,QnQ enabled,default frequencies(λογω ADSL,24/7 on).Aλλα στο κουτι εχω 2 120αρια ανεμιστηρακια(μπρος-πισω),χωρις αυτα παει +10 χαλαρα.Αντιστοιχη κατασταση(θεωρητικα και λιγο καλυτερη) ειναι και οι 939...

Δημοσ.

Αφού να φανταστείς η Hyper 6 είναι τόσο καλή που ο phovos την πουλάει(βλέπε signature) :razz: :-P :grin:

Πλάκα κάνω ε, μην αρχίσουμε τους τσακωμούς πάλι!!! :wink:

Φιλικά

Δημοσ.

OFFTOPIC :grin: :grin: :grin: :grin: Loooooooooooool!!! Κοίτα να δεις που στις 4 το πρωί έχουμε όρεξη για χιούμορ!

Καληνύχτα Guys!

OFFTOPIC

Δημοσ.
Αφού να φανταστείς η Hyper 6 είναι τόσο καλή που ο phovos την πουλάει(βλέπε signature) :razz: :-P :grin:

Πλάκα κάνω ε' date=' μην αρχίσουμε τους τσακωμούς πάλι!!! :wink:

Φιλικά[/quote']

LOL! :-P

Sto kouti pou exw, exw 2 anemistires sto pisw meros pou roufane kai vgazoun eksw ton aera. Allous 2 anemistires exw sta plagia se ypsos as poume 3-4 pontous apo to katw meros tou koutiou kai allous 2 sto mprostino meros tou koutiou. Genika tis exw oles na vgazoun ton aera apo mesa pros ta eksw. Mprosta exw stravwsei tis 5.25 ligo pros ta katw gia na mpainei aeras apo eksw pros ta mesa kai oi anemistires ton diwxnoun eksw. Ginetai revma diladi. Kai apo thorivo se kalo epipedo einai.

Otan omws kleisw tis 5.25 plastikes diafanes thikes tote fortwnei o cpu fan. H thermokrasia 63 C peripou alla o cpu fan gkazwnei.

Kamia protasi :neutral:

P.S. Efxaristw poly gia tis apantiseis peri ylikou.

Δημοσ.

dali13gr αντε για υπνο γιατι σε λίγο θα αρχίσεις να βγαζεις βρωμες και για τις κάρτες της υπογραφής μου...:) [Καληνυχτα man]

trospe

Οι μπροστα βαζουν

Οι πλαϊνοι βαζουν

Οι πίσω βγάζουν

Ετσι βαζεις αρκετα "φρεσκο" αερα στο κουτι σου και παραλληλα με τους δύο πίσω βγάζεις το ζεστό...

Δημοσ.

Λοιπόν ο χαλκός βοηθά να μεταφερθεί η θερμότητα ευκολότερα (γι' αυτό και τα heat pipes είναι από χαλκό) ενώ το αλουμίνιο είναι καλύτερο στο να απάγει την θερμοτητα στο περιβάλλον, οπότε ο ιδανικός συνδιασμός είναι χάλκινα heatpipes με αλουμινένια fins (πτερύγια). Εκτός αυτού το αλουμίνιο είναι πολύ πιο ελαφρύ από τον χαλκό (ποτέ μου δεν συμπάθησα τις γκουμούτσες του ενός κιλού πάνω στον επεξεργαστή).

Αρχικά καλό θα είναι να βάλεις μια καλύτερη ψύκτρα για να πέσει η θερμοκρασία του επεξεργαστή σου. Υπάρχουν σίγουρα πολλές προτάσεις, εγώ θα σου πρότεινα να δεις την Gigabyte 3d rocket και την Gigabyte 3G rocket. Και οι δύο είναι πολύ καλές αλλά και πολύ οικονομικές. Δευτερευόντως ρύθμισε την ροή του αέρα στο εσωτερικό του κουτιού σου για να διώχνει πιο αποτελεσματικά την θερμότητα από το εσωτερικό του κουτιού σου....

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά και στο Silent Tower της Thermaltake είναι πολύ ήσυχο και παίζω με Ρ4-3 στους 40 idle και 58full load, χωρίς overclock βέβαια, είναι με Pipelines και περίπου ΜΙΣΟ κιλό χαλκό....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...