Προς το περιεχόμενο

Περι ΙΕΚ το θεμα.Help!

manosone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ωραιος ο random.Τα ειπε με τον τροπο του και σωστα.Απλα να πω πως υπαρχουν τωρα ξενογλωσσα κολεγια στην ΕΛλαδα για πληροφορικη.(στο 4 ο φιλος random λεει πως δεν υπαρχουν).Ριξε μια ματια.

Βασικά στο 4) ο random λέει ότι υπάρχουν ξενόγλωσσα κολέγια στην Ελλάδα!

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ένας φίλος έχει πάει στο Deeree και κάνει πληροφορική άρα υπάρχει η ειδικότητα. Τώρα το επίπεδο της εκπαίδευσης είναι ψιλοχάλια αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Δημοσ.

Για να ξεκαθαρισουμε, απο αυτα που προτεινα, εγω πριν καμποσα χρονια επελεξα -με χώσανε μαλλον- στην κουρτινα 4, στο Deree, με ηδη τελειωμενο στρατο, και ταυτοχρονα σε δουλεια. Ψιλοχαλια δεν θα το ελεγα, αλλα βλεπεις που το κατατασσω. κατω απο "εξω",αει, τει, και πανω απ ολα τα υπολοιπα ιεκ.

και πηγα στην "πληροφορική" του.

οταν λεμε πληροφορική, λεμε περισσοτερο θεωρητικό επιπεδο, και καθολου εξειδικευση, και τα σχετικα μαθηματα ειναι το 25-30% απο το συνολο.

δηλ, θα κανεις πρωτα αγγλικά, μαρκετινγκ, μανατζμεντ, λογιστική, στατιστικη κλπ, αλλα σε κανενα παρα πολυ βαθια. Λιγο απ ολα. 2-3 βιβλια.

φαντασου οτι παιρνεις μια βαση για μερικα απ αυτα που θα ηθελε μια θεση στον ευρυτερο χωρο IT χωρις να εισαι hard core computeras. Οκ, να ξερεις κωδικα και βασεις, αλλα αν δεν ξερεις να διαβασεις τα βασικα ενος ισολογισμου, ή να γραψεις μια σελιδα αγγλικα χωρις λαθη, δεν προκειται να σου δωσουν ποτε καμια ευθυνη. αυτη ειναι η λογικη.

λενε, τι να σου πουμε; C, pascal, & VB? ωραια παρε μια ιδεα, 1 course καθε γλωσσα, και στα επιλογής. Αλλα μην το παραχοντρυνουμε, γιατι μεχρι να βγεις, αυτα που θα μαθεις θα ειναι απηρχαιομενα.

dhl. den yparxei περιπτωση να βγεις απο εκει προγραμματιστης ή τεχνικος δικτυων (αλλα θα μου πεις απο που βγαινεις; αυτα τα μαθαινεις μονος σου ή σε εταιρεια),

οκ εχει μερικα course με γλωσσες αλλα αν εσυ προσπαθεις να φτιαξεις λουπα, και η συμμαθητρια ρωταει ποιο πληκτρο ειναι το μπακσλας, χαιρετισματα.

Τεχνικοι δικτυων απ οσο εχω ακουσει βγαινουν απο ΙΕΚ. και προγραμματιστες, αλλα κανουν μονο τα σχετικα με H/Y και software, και οχι ολη τη σαλτσα που εγραφα πανω. απο κολεγια οχι. αυτο εννοουσα τεχνικες/πρακτικες VS θεωρητικες σπουδες.

Δημοσ.

Δεν ξέρω ίσως να έχεις δίκαιο. Εγώ το λέω γιατί βλέπω ότι ο φίλος μου δεν έχει μάθει να κάνει τπτ άλλο ουσιαστικό παρά φανταχτερές παρουσιάσεις με animation και τέτοια. Από προγραμματισμό κατί ελάχιστα βασικά πράγματα (παίζει να ξέρει να κάνει bubble sort se C).

Και δεν συμφωνώ ότι ότιδήποτε και να σου μάθουν θα είναι απηρχαιωμένο. Οι βασικές αρχές του δομημένου και αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού είναι πάντα οι ίδιες. Αν τις κατέχεις μέσω μιας γλώσσας σχετικά εύκολα περνάς και σε άλλες. Μερικά πράγματα δε (C/C++) είναι διαχρονικά.

Εγώ αποκόμισα την εντύπωση ότι έχασε πολλά χρόνια εκί μέσα (χάνει βασικά γιατί τώρα τελειώνει) και δεν έμαθε και τπτ (για το χρόνο που χάλασε).

Δημοσ.
off-topic Το εξωτερικό και ειδικά η Αγγλία που έχει πάρα πολλούς Έλληνες φοιτητές είναι μια χαρά μέρη για να σπουδάσει κάποιος. Φυσικά πρέπει να είναι αποφασισμένος να πάει να σπουδάσει και να το θέλει και να μην κλαίγεται κάθε μέρα γιατί δεν έχει τον καφέ του στην πλατεία με τους φίλους που έκανε παρέα από το Λύκειο' date=' τα φαγητά της μαμάς του, το αμάξι του κλπ.

Ιδίως όταν πας για 3 χρόνια κάπου, μένοντας τον 1ο χρόνο σε εστία, γνωρίζεις πολύ κόσμο και χαβαλέ κάνεις και απ'όλα. Αρκεί να είσαι λίγο ανοιχτόμυαλος (αν και συνήθως οι λιγότερο ανοιχτόμυαλοι-προσκολημένοι στην μαμά πατρίδα- κάνουνε παρέες μεταξύ τους και οι υπόλοιποι τους αποκαλούν "Ελληναράδες" αφού ξεχωρίζουν γιαυτό). Αν έχεις τάσεις αυτοκτονίας δεν σου φταίει το μέρος. Αφορμή ψάχνεις όπου και να είσαι...[/quote']

Πιθανως δεν προσπαθησα να γινω αρκετα σαφης.

Θα το πω διαφορετικα:Οταν ξερεις οτι θα σε φάνε είτε οι Ταλιμπάν είτε οι λονδρέζοι αστυνομικοί, τοτε τι ποιότητα ζωής θα κάνεις εκει;Και μην μου πει κανεις οτι μπορα ηταν και περασε!

Δημοσ.

Guys ειμαι πολυ μπερδεμενος.vagos 789 αν ειναι να πεθανεις,πεθανες.Δεν θα κλαις μετα.Αυτο που λες μπορει να γινει αμεσα και εδω.random ωραιος.Προσπαθω να βρω λυση μεσα απο ολα αυτα.Να σας πω αυτο που σκεφτομαι.Αν και θα προτιμουσα να παω εξωτερικο,με βλεπω για το εξης..δουλεια part time ισα για να πληρωνω φροντηστηριο και να μου μενουν και 100 το μηνα περιπου για εμενα.Τωρα να σας πω την αληθεια δεν ειμαι σιγουρος.Αλλα και για εξω να πηγαινα παλι δεν ειμαι σιγουρος.

Δημοσ.

Όσον αφορά το CCNA , άκουσα ότι το πτυχίο ισχύει για 2 χρόνια και ότι μετά πρέπει να το ξαναδώσεις! Γνωρίζετε αν ισχύει κάτι τέτοιο ;

Δημοσ.

οι πιθανοτητες να πας απο τροχαίο ειναι 3πλάσιες στην Ελλάδα. αν σκεφτείς το νουμεράκι, η Αλ-Κάιντα φαντάζει ανέκδοτο

Δημοσ.

Το Deree, το οποιο εχω τελειωσει(σε accounting & finance), εχει τμημα διοικητικης πληροφορικης(computer information systems), αλλα ΔΕΝ ειναι computer science γιατι πανω απο τα μισα σου μαθηματα ειναι διοικησης επιχειρησεων.

Οσοι βεβαια θελησαν να ειδικευτουν σε καποιο τομεα της πληροφορικης, εκαναν καποιο master και πετυχαν τον σκοπο τους.

Αξιζει σε σχεση με τα ΙΕΚ, αφου το επιπεδο του ειναι πανεπιστημιακο(Ειναι πανεπιστημιο, το οποιο αναγνωριζεται απο ολες τις χωρες, πλην της Ελλαδας, οπως και ολα τα αλλα κολλεγια(και ο Καραμανλης εχει αποφοιτησει και απο Deree) ).

Στο δημοσιο δεν μπορεις να μπεις, αλλα στις ιδιωτικες δεν εχεις προβλημα και πολλες φορες σε προτιμουν απο αποφοιτους ελληνικων πανεπιστημιων.

Αν ημουν τωρα στην θεση σας και ειχα χρηματα θα προτιμουσα Αγγλια για να εχω και την επιλογη του δημοσιου(ο ιδωτικος τομεας ειναι ζουγκλα).

Αλλιως Deree, Indianapolis, New York, BCA, IST (+ master, εδω η εξωτερικο).

Μακρια απο ΙΕΚ, η αδερφη μου δουλευει σε ενα ιδωτικο(μεχρι να διοριστει) και μου λεει τα χειροτερα.

Δημοσ.

Για το Indianapolis και το New York εχω ακουσει καλα λογια για τομεις σχετικα με management. Για το BCA ενας γνωστος, μου ειπε πως ειναι λιγο παραλια(το προβλημα ειναι ομως οτι και ο ιδιος ειναι παραλιας ;) ).

Αν ομως ενδιαφερεσαι για computer science(για υψηλου επιπεδου τεχνικες θεσεις), πιστευω πως το εξωτερικο ειναι μονοδρομος.(Η εναλλακτικα ο τροπος που περιεγραψα παραπανω για το Deree).

To προβλημα στην Ελλαδα ειναι οτι τα τεχνικα μαθηματα απαιτουν πολυδαπανα εργαστηρια, τα οποια μονο τα κρατικα πανεπιστημια μπορουν να προσφερουν.

Δημοσ.

sorry pou den eixa apantisei....iek korlko athina.douleuw se mia idiwtiki etairia san texnikos.ekei ematha oti pairnoun pio poly apo iek giati kai kala mas dinoun ligotera lefta stin arxi alla an doun oti eisai kalos pairneis parapanw.enw apo ta tei zitane amesws ta parapanw lefta....an thelete tpt plirofories peri korelko athina mporw na dwsw

Δημοσ.
Όσον αφορά το CCNA , άκουσα ότι το πτυχίο ισχύει για 2 χρόνια και ότι μετά πρέπει να το ξαναδώσεις! Γνωρίζετε αν ισχύει κάτι τέτοιο ;

Iσχυει για 3 χρονια και μετα θελει ανανεωση. :wink: Αλλα αν εισαι σε καποια δουλεια σου τα πληρωνουνε τα εξεταστρα τις περισσοτερες φορες.

Δημοσ.
Iσχυει για 3 χρονια και μετα θελει ανανεωση. :wink: Αλλα αν εισαι σε καποια δουλεια σου τα πληρωνουνε τα εξεταστρα τις περισσοτερες φορες.

Περισσότερο είναι το διάβασμα που πρέπει να ξανακάνεις( έστω επαναληπτικά ) , παρά τα λεφτά που με προβληματίζουν. Τι να γίνει όμως, αν θέλεις να ασχοληθείς μ'αυτόν τον τομέα, θα πρέπει διαρκώς να ενημερώνεσαι.

Δημοσ.

Aν ασχολεισαι με τον τομεα θα ενημερωνεσαι ετσι κι αλλιως και θα διαβαζεις αλλιως θα πας σε κανα provider για να ελεγχεις το δικτυο και καλα και θα παιζεις διαδικτυακα.Αν θες να προχωρησεις στον τομεα αυτον θελει πολυ διαβασμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...