paparoupas Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Θα συμφωνησω με τον kage. Σε καμια περιπτωση τα λεφτα δεν ειναι τα ιδια σε ελληνικη επαρχια και Αγγλια. Αν μιλαγαμε για Γερμανια μπορει να ειναι και λιγοτερα, αλλα στην Αγγλια μιλαμε για αλλες ταξεις μεγεθους. Τωρα για το διαβασμα μην υπερβαλλουμε, τα πραγματα ειναι αρκετα χαλαρα ακομα και στα μεγαλυτερα πανεπιστημια -στα οποια παρεπιπτοντως σιγα μη σε παρουν. Αν και γενικα οπως πολυ σοφα ειπε και ο kage, καποιος πχ. που δεν μπορει να περασει σε μια δυσκολη σχολη στην Ελλαδα, δυσκολα θα τελειωσει την ιδια σχολη στην Αγγλια. (Μιλαμε παντα για πανεπιστημια και οχι για μαγαζια πωλησης πτυχιων, γιατι τετοια ειναι τα περισσοτερα Αγγλικα πανεπιστημια που δεχονται φοιτητες απο Ελλαδα.)
ALR Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Εδώ θα διαφωνήσω. Το να περάσεις σε σχολή όπως η πληροφορική είναι τελείως διαφορετικό από το να τη βγάλεις. Τελείως διαφορετικό είδος διαβάσματος χρειάζεται και ένας που δεν μπορεί να κάνει το πρώτο ίσως μπορεί να κάνει το δεύτερο, όπως και αντίστροφα φυσικά!
Typhoon Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Συνήθως στην Ελλάδα αν μπεις θα τη βγάλεις, έστω και μαύρη και άραχνη νύχτα. Είναι έτσι το σύστημα τότε που στηριζόμενος στην τριπλέτα, εύκολα θέματα, χαλαρός επιτηρητής, καλό σκονάκι κάποια στιγμή sooner or later παίρνεις το χαρτί. Για την Αγγλία δεν έχω πάει αλλά από φίλους και γνωστούς που έχουν πάει, όλοι μου έχουν πει ότι απλώς θέλει να είσαι λίγο συστηματικός στο διάβασμα σου και δεν θα έχεις πρόβλημα (δλδ όχι αυτό το 5 μήνες πίνω καφέ και 1 week πρίν την εξεταστική θυμάμαι να διαβάσω.) Επίσης μου έχουν πει ότι στην Αγγλία είναι πιο εύκολα γιατί είναι πολύ οργανωμένα τα πάντα και σου δίνουν τα πάντα στο πιάτο (ξέρεις δλδ τι πρέπει να κάνεις, πως, πότε και γιατί) σε αντίθεση με τα ελληνικά ΑΕΙ/ΤΕΙ που όλοι ξέρουμε τη αψεγάδιαστη οργάνωση τα χαρακτηρίζει...
xaotikos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Θα συμφωνησω με τον kage. Σε καμια περιπτωση τα λεφτα δεν ειναι τα ιδια σε ελληνικη επαρχια και Αγγλια. Αν μιλαγαμε για Γερμανια μπορει να ειναι και λιγοτερα, αλλα στην Αγγλια μιλαμε για αλλες ταξεις μεγεθους. Φυσικά δεν συγκρίνουμε κάποιον πατρινό που φοιτεί στην Πάτρα πχ με κάποιον έλληνα που φοιτεί Λονδίνο. Συγκρίνεις όμως άνετα κάποιον απο Αλεξανδρούπολη, Κρήτη που πήγε Αθήνα και νοίκιασε μόνος του ένα σπίτι με κάποιον που πήγε από Ελλάδα Liverpool, Manchester κλπ και έμεινε σε εστία ή σε σπίτι με συγκάτοικους. Θα μου πεις βέβαια ότι άμα μείνει κάποιος UK μόνος του δεν συγκρίνεται με κάποιον που μένει μόνος του Ελλάδα. Ναι, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι αν θέλεις να πας εξωτερικό και να μην ξοδέψεις πάρα πολλά πρέπει να ζοριστείς και λίγο παραπάνω (a.k.a συγκατοίκηση). Τωρα για το διαβασμα μην υπερβαλλουμε' date=' τα πραγματα ειναι αρκετα χαλαρα ακομα και στα μεγαλυτερα πανεπιστημια -στα οποια παρεπιπτοντως σιγα μη σε παρουν. Αν και γενικα οπως πολυ σοφα ειπε και ο kage, καποιος πχ. που δεν μπορει να περασει σε μια δυσκολη σχολη στην Ελλαδα, δυσκολα θα τελειωσει την ιδια σχολη στην Αγγλια. (Μιλαμε παντα για πανεπιστημια και οχι για μαγαζια πωλησης πτυχιων, γιατι τετοια ειναι τα περισσοτερα Αγγλικα πανεπιστημια που δεχονται φοιτητες απο Ελλαδα.)[/quote'] Έχεις εμπειρία από κάποιο Πανεπιστήμιο της Αγγλίας που θα ήθελες να μοιραστείς? Προσωπικά έχω (σε άλλο επίπεδο σπουδών όμως) και δεν ισχύει αυτό. Έχω όμως αρκετούς φίλους μου και τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι. Όπως όμως δεν είναι έτσι και στην Ελλάδα. Όταν εγώ σκιζόμουνα στην σχολή για να βγάλω την ύλη άλλα παιδιά από άλλες σχολές ήταν χαλαροί και ωραίοι. Επίσης έχω παράδειγμα φίλου που δεν πέρασε στην Ελλάδα (γιατί απλά δεν στρωνότανε να διαβάσει και όχι γιατί δεν τα έπαιρνε) αλλά με το που ήρθε στην Αγγλία και πήγε στην σχολή που διάλεξε (το οποίο είναι από τα πολύ θετικά που έχει το σύστημα στην Αγγλία), τα πήγε πολύ καλα, προχώρησε και έχει φτάσει ήδη σε πολύ καλό σημείο (δημιοσιεύσεις σε σοβαρά περιοδικά κλπ). Κυρίως γιατί του αρέσει πολύ αυτό που κάνει. Οπότε δεν πρέπει να γενικεύουμε. Παντού υπάρχουν και καλές σχολές και κακές σχολές και καλοί φοιτητές και κακοί φοιτητές. Επίσης παντού υπάρχουν φτηνές πόλεις και ακριβές πόλεις
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Apo empiria ssta IEK (evgala to AKMI) exo na po makria kai genika oti exoun pei ta pedia apo do. Agorazeis ena amfivolou piotitas ptixio, kai oute kan erethisamata den perneis apo kei mesa, mono an asxolitheis esi kai endiaferheis tha matheis kati parapano PS: borei kapios na mou dosei plirofories h na me parapemsei se kanena site me info gia agglies ktl?
manosone Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Λοιπον παιδια χιλια ευχαριστω για ολες τις απαντησεις.Εχω να σας πω το σκεπτικο μου. 1)Δεν θα παω ΙΕΚ γιατι καταλαβα τι γινετε.Ειδη μου ειπατε πολλα για εκει. 2)Θα ξαναδωσω και παραλληλα θα κοιταξω και για σεμηναρια. 3)Σκεπτομαι πολυ σοβαρα το θεμα του εξωτερικου.Το σκεφτομουν πριν ανοιξω το τοπικ αλλα τωρα που ειπατε και αυτα το σκεφτομαι περισσοτερο. 4)Θα παρακαλουσα οσους εχουν αμμεση ή εμμεση εμπεηρια να μου αναπτυξουν τις εμειριες τους-γνωμες-εππαγγ.αποκατασταση,κ.α εδω.Ισως να κουραστουν αλλα νομιζω πως αξιζει.Μια φορα θα κανω αυτο που θα κανω και πρεπει να ειμαι σιγουρος.Ευχαριστω πολυ παιδια.
manosone Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Λοιπον παιδια χιλια ευχαριστω για ολες τις απαντησεις.Εχω να σας πω το σκεπτικο μου. 1)Δεν θα παω ΙΕΚ γιατι καταλαβα τι γινετε.Ειδη μου ειπατε πολλα για εκει. 2)Θα ξαναδωσω και παραλληλα θα κοιταξω και για σεμηναρια. 3)Σκεπτομαι πολυ σοβαρα το θεμα του εξωτερικου.Το σκεφτομουν πριν ανοιξω το τοπικ αλλα τωρα που ειπατε και αυτα το σκεφτομαι περισσοτερο. 4)Θα παρακαλουσα οσους εχουν αμμεση ή εμμεση εμπεηρια να μου αναπτυξουν τις εμειριες τους-γνωμες-εππαγγ.αποκατασταση,κ.α εδω.Ισως να κουραστουν αλλα νομιζω πως αξιζει.Μια φορα θα κανω αυτο που θα κανω και πρεπει να ειμαι σιγουρος.Ευχαριστω πολυ παιδια.
DrLo Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Χωρίς να έχω διαβάσει όλα τα post από το τελευταίο δικό μου και διαβάζοντας το τελευταίο σου μόνο post : 1) Δε έχω σχόλιο. Η απόφαση είναι δική σου. 2) Αν μπορείς να ξαναδώσεις κάνε το. (το να παλεύεις όμως μόνο για το 10% των θέσεων το θεωρώ βλακεία. Προτισμούσα το παλιό σύστημα). Αν τα ΙΕΚ είναι μια φορά χαμένος χρόνος τα σεμινάρια (γενικώς) είναι δέκα. αν εννοείς σεμινάρια πληροφορικής που σε προετιμάζουν για MCSE και τα Cisco τότε μπορεί και να αξίζουν αν και είναι σχετικά ακριβά (ειδικά τα δεύτερα) 3) Ανάλογα τη σχολή. Ποτέ δε κατάλαβα πχ γιατί όσοι δεν περνάνε Ιατρική πάνε σε σχολές Βιοχημείας, Βιολογίας και γενικά τέτοιου είδους σχολές στην Αγγλία που πιστεύω ότι δε σου εξασφαλίζουν τίποτα, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Άλλοι τομείς ίσως να έχουν καλύτερη μοίρα. Ψάξε το. 4) Μπορω να μιλήσω μόνο για την επαγγελματική αποκατάσταση μηχανικών που μέχρι τώρα τουλάχιστον (λιγότερο το τελευταίο χρόνο) έχουν σχετικά γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση αλλά έχουν και τρελλό*6,03*10^23 τρέξιμο.
DrLo Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Χωρίς να έχω διαβάσει όλα τα post από το τελευταίο δικό μου και διαβάζοντας το τελευταίο σου μόνο post : 1) Δε έχω σχόλιο. Η απόφαση είναι δική σου. 2) Αν μπορείς να ξαναδώσεις κάνε το. (το να παλεύεις όμως μόνο για το 10% των θέσεων το θεωρώ βλακεία. Προτισμούσα το παλιό σύστημα). Αν τα ΙΕΚ είναι μια φορά χαμένος χρόνος τα σεμινάρια (γενικώς) είναι δέκα. αν εννοείς σεμινάρια πληροφορικής που σε προετιμάζουν για MCSE και τα Cisco τότε μπορεί και να αξίζουν αν και είναι σχετικά ακριβά (ειδικά τα δεύτερα) 3) Ανάλογα τη σχολή. Ποτέ δε κατάλαβα πχ γιατί όσοι δεν περνάνε Ιατρική πάνε σε σχολές Βιοχημείας, Βιολογίας και γενικά τέτοιου είδους σχολές στην Αγγλία που πιστεύω ότι δε σου εξασφαλίζουν τίποτα, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Άλλοι τομείς ίσως να έχουν καλύτερη μοίρα. Ψάξε το. 4) Μπορω να μιλήσω μόνο για την επαγγελματική αποκατάσταση μηχανικών που μέχρι τώρα τουλάχιστον (λιγότερο το τελευταίο χρόνο) έχουν σχετικά γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση αλλά έχουν και τρελλό*6,03*10^23 τρέξιμο.
haris_ch02019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 PS: borei kapios na mou dosei plirofories h na me parapemsei se kanena site me info gia agglies ktl? ola ta panepistimia tou kosmou metaksi autwn kai tis agglias http://www.braintrack.com/ tsekare episis kai auto edw to site http://www.panepistimio.com/
haris_ch02019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 PS: borei kapios na mou dosei plirofories h na me parapemsei se kanena site me info gia agglies ktl? ola ta panepistimia tou kosmou metaksi autwn kai tis agglias http://www.braintrack.com/ tsekare episis kai auto edw to site http://www.panepistimio.com/
Vasilius Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 egw file apo thn allh tha sou proteina na pas se eidikothta diktya H/Y - Diaxhrhsh kai yposthriksh Systhmatwn Paroxhs Yphresiwn Internet / Intranet Se dhmosio IEK ean einai oikonomiko to problima. Apo ekei empeirika monos sou matheneis apo allou diktya Hardware-ika kai ekei "mathaineis" @@ mathaineis alla tespa, to pws na ta diaxeirizese. Egw tha sou proteina 2 pramata. 1.Ksanadwse. 2.an de pas dhmosio iek trava pare 2 xartia Cisco-Microsoft, nai einai maniki alla an matheis kai pareis afta ta 2, meta eisai arxontas. thn ellada to 2o to xoun monaxa 2 atoma... toulaxiston mexri prin 2 xronia oi opoioi esthsan arketa pragmata sto diktyo twn Panemhstimiwn... 3.Vapsou ble kai pese sth thalassa:P xexe 4.Vres mia gomena koterath se kana nhsi kai agapitheite Cheers!
Vasilius Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 egw file apo thn allh tha sou proteina na pas se eidikothta diktya H/Y - Diaxhrhsh kai yposthriksh Systhmatwn Paroxhs Yphresiwn Internet / Intranet Se dhmosio IEK ean einai oikonomiko to problima. Apo ekei empeirika monos sou matheneis apo allou diktya Hardware-ika kai ekei "mathaineis" @@ mathaineis alla tespa, to pws na ta diaxeirizese. Egw tha sou proteina 2 pramata. 1.Ksanadwse. 2.an de pas dhmosio iek trava pare 2 xartia Cisco-Microsoft, nai einai maniki alla an matheis kai pareis afta ta 2, meta eisai arxontas. thn ellada to 2o to xoun monaxa 2 atoma... toulaxiston mexri prin 2 xronia oi opoioi esthsan arketa pragmata sto diktyo twn Panemhstimiwn... 3.Vapsou ble kai pese sth thalassa:P xexe 4.Vres mia gomena koterath se kana nhsi kai agapitheite Cheers!
clopier Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 egw file apo thn allh tha sou proteina na pas se eidikothta diktya H/Y -Diaxhrhsh kai yposthriksh Systhmatwn Paroxhs Yphresiwn Internet / Intranet Se dhmosio IEK ean einai oikonomiko to problima. Apo ekei empeirika monos sou matheneis apo allou diktya Hardware-ika kai ekei "mathaineis" @@ mathaineis alla tespa' date=' to pws na ta diaxeirizese. Egw tha sou proteina 2 pramata. 1.Ksanadwse. 2.an de pas dhmosio iek trava pare 2 xartia Cisco-Microsoft, nai einai maniki alla an matheis kai pareis afta ta 2, meta eisai arxontas. thn ellada to 2o to xoun monaxa 2 atoma... toulaxiston mexri prin 2 xronia oi opoioi esthsan arketa pragmata sto diktyo twn Panemhstimiwn... 3.Vapsou ble kai pese sth thalassa:P xexe 4.Vres mia gomena koterath se kana nhsi kai agapitheite Cheers![/quote'] Kala ta les Vasilius alla ccnp kai mcse (cisco - MS) to exei pia kai oi koutsi maria pou fiska den xeri na ftiaxi to pc tis alla sigoura an ta pris kai ta dio den tha minis apo douleia . Ean de pas se ccnp kai mcp (milame prepi na xefragiastis kapos ) ise arxontas kai tha vris 3 fores pio grigora kali douleia apo kapion pou exei vgali tei , gia panepistimio den sizitame dioti apo oti exo di ine perisotero therotikou tipou douleies pou pou pane (an thes tetia douleia mono me university allios poulo ) alla to katsavidi kai to utp kani tous antres LOL !!
clopier Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 egw file apo thn allh tha sou proteina na pas se eidikothta diktya H/Y -Diaxhrhsh kai yposthriksh Systhmatwn Paroxhs Yphresiwn Internet / Intranet Se dhmosio IEK ean einai oikonomiko to problima. Apo ekei empeirika monos sou matheneis apo allou diktya Hardware-ika kai ekei "mathaineis" @@ mathaineis alla tespa' date=' to pws na ta diaxeirizese. Egw tha sou proteina 2 pramata. 1.Ksanadwse. 2.an de pas dhmosio iek trava pare 2 xartia Cisco-Microsoft, nai einai maniki alla an matheis kai pareis afta ta 2, meta eisai arxontas. thn ellada to 2o to xoun monaxa 2 atoma... toulaxiston mexri prin 2 xronia oi opoioi esthsan arketa pragmata sto diktyo twn Panemhstimiwn... 3.Vapsou ble kai pese sth thalassa:P xexe 4.Vres mia gomena koterath se kana nhsi kai agapitheite Cheers![/quote'] Kala ta les Vasilius alla ccnp kai mcse (cisco - MS) to exei pia kai oi koutsi maria pou fiska den xeri na ftiaxi to pc tis alla sigoura an ta pris kai ta dio den tha minis apo douleia . Ean de pas se ccnp kai mcp (milame prepi na xefragiastis kapos ) ise arxontas kai tha vris 3 fores pio grigora kali douleia apo kapion pou exei vgali tei , gia panepistimio den sizitame dioti apo oti exo di ine perisotero therotikou tipou douleies pou pou pane (an thes tetia douleia mono me university allios poulo ) alla to katsavidi kai to utp kani tous antres LOL !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.