Προς το περιεχόμενο

Περι ΙΕΚ το θεμα.Help!

manosone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΙΕΚ έχω τελειώσει και εγώ (Ξυνή) και η γνώμη μου είναι μια και δεν την αλλάζω... ΜΑΚΡΙΑ.... είναι η μέγιστη κοροϊδία. Μην ακούς τις π@π@ριές για laptop και άλλα δώρα... μέχρι και ένα καθυστερημένο καταλαβαίνει γιατί τα κάνουν αυτά.

Εγώ τελείωσα το 2000 και ναι μεν από τότε δουλεύω αλλά βλέπω την δική μου εξέλιξη και των παιδιών που έχουν τελειώσει Πανεπιστήμια.

Αν δεν θες να ξαναδώσεις όπως λες στην χειρότερη (η καλλίτερη μεν επιλογή για εμένα) μάζεψε τα και πήγαινε στην Αγγλία.... θα βρεις την υγεία σου, και αν βρεις και δουλεία εκεί μετά θα χ3στ3ις στα γκαφρά.

Μακριά από ΙΕΚ όμως... εμείς καθόμασταν και παίζαμε quake όλη την ημέρα, και τα μαθήματα που κάνουν είναι όλα πολύ γενικά, δεν πρόκειται να μάθεις τίποτα. Και είναι πάρα πολλοί φίλοι που είναι πάνω από χρόνο άνεργοι. Και να μην μιλήσουμε για τον μισθό που θα παίρνεις όταν βρεις με το καλό δουλειά...

ΜΑΚΡΙΑ από ΙΕΚ φίλε μου...

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Χαίρομαι πολύ που συμφώνησαν μαζί μου στο θέμα της πιστοποιήσης ο strassenmeister,squib!

Επίσης κάτι πολύ σοφό που είπε ο typhoon είναι το θέμα του στρατού...Αν εξακολουθεί και σε ενδιαφέρει η περίπτωση των δικτύων ίσως θα ήταν καλύτερο να πας τώρα φαντάρος και μετά να ασχοληθείς.

Μιλάω πάντα για τις τεχνολογικές ειδικότητες που πραγματικά αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς..Να σου δώσω ενα παράδειγμα με οταν πήγαινα εγώ ΙΕΚ σαν προγραμματιστής βάσεων δεδομένων δουλεύαμε Oracle τότε που κάθε mb έκανε 10.000 δρχ. και το λειτουργικό ηταν windows 3.11 for workgroups ....

Χάνωντας 18 μήνες λόγω στρατού ήθελα πραγματικά πολύ περισσότερο να αναπληρώσω το κενό με γλώσσες προγραμματισμού/oracle/operating systems όταν είχαν ξεφυτρώσει και νέα (λέγε με visual basic) και ισως και για αυτό δεν ασχολήθηκα ποτέ καθαρά με τον προγραμματισμό! ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ !

Η ΒΑΣΗ ήταν εκεί και τα αξιοποίησα και ασχολήθηκα και με hardware...και με δίκτυα και με ένα κάρο άλλα πράγματα γύρω απο τους υπολογιστές και όχι μόνο.

Για άλλη μια φορά αν είναι να πας ΙΕΚ για να πάρεις laptop ή για την αναβολή στρατού έχε υπόψη σου ότι είναι ήδη χαμένος χρόνος - χρήμα.

Σίγουρα απο την άλλη αν σκοπεύεις να πεις ότι παω 2 εξάμηνα (επειδή έχεις τελειώσει σχετικό απο τα ΤΕΕ αν κατάλαβα καλά) και θέλω να ξεκινήσω απο κάπου αξίζει.

Και μετά θα ψαχτεις μόνος σου με πιστοποιήσεις - ασχολία και διάβασμα.

Μην τα ισοπεδώνουμε ολα τα ΙΕΚ και τις ειδικότητες ρε παιδιά κάποιος που ενδιαφέρεται να κάνει πρώτα βήματα δεν είναι κακά.Τώρα αν θα παίζεις quake ολη μέρα αυτό και στο πανεπιστήμιο μπορείς να το κάνεις και στην Αγγλία και στην Αφρική και παντού !

Για να είμαι απλά σύντομος και αν θες ακούς την γνώμη μου :

- στρατός (να ξεμπλέκεις)

- ΙΕΚ (αν είναι απλά για την βάση και κάνεις μόνο 2 εξάμηνα)

- Cisco,Microsoft certifications ή ότι άλλο δεις στην πορεία ότι σε ενδιαφέρει

και πολύ ψαξιμο μόνος σου..

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ...ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ !!

Δημοσ.

tin xronia pou mas perase teliosa to iek delta se alli eidikotita apo autin pou endiaferese,

auto pou mporo na sou po ine oti i sxoli ine gia ksilo!!!

oi tipoi koimounte orthioi!!!!

ine ena atelioto koloxanio!!!!!!!!!

o monos logos pou den sikothika na figo ine oti i eidikotita den iparxi se allo iek.

pantos apo doulia den pezi problima (ston idiotiko tomea)

tora to dimisio opos kseroume oloi ine alli ipothesi.

ego en oligis den ime kata ton iek,se kalo mou bgike!!!

alla to sigkekrimeno ine....... :-x :-x :-x :-x :-x

Δημοσ.
tin xronia pou mas perase teliosa to iek delta se alli eidikotita apo autin pou endiaferese' date='

auto pou mporo na sou po ine oti i sxoli ine gia ksilo!!!

oi tipoi koimounte orthioi!!!!

ine ena atelioto koloxanio!!!!!!!!!

o monos logos pou den sikothika na figo ine oti i eidikotita den iparxi se allo iek.

pantos apo doulia den pezi problima (ston idiotiko tomea)

tora to dimisio opos kseroume oloi ine alli ipothesi.

ego en oligis den ime kata ton iek,se kalo mou bgike!!!

alla to sigkekrimeno ine....... :-x :-x :-x :-x :-x[/quote']

Μην ανησυχείς , δεν πρόκειται για το ΙΕΚ Δέλτα αλλά για όλα τα ΙΕΚ. Όλα το ίδιο

ανίδεα είναι. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό τους.

Εγώ από μια ματιά που έριξα στην ύλη της πιστοποίησης για μια ειδικότητα..Τα πράγματα που πρέπει να διδαχθεί ένας σπουδαστής 2 χρόνια είναι πολύ περιορισμένα. Και ο σκοπός του ΙΕΚ δεν είναι να σου μάθει όσα περισσότερα γίνεται σχετικά με την ειδικότητα σου ,αλλά να σε ετοιμάσει για την πιστοποίηση και αυτό είναι η υπέρτατη βλακεία..Όλη η ύλη είναι Out of date , μαθαίνεις άσχετα πράγματα , κάποιοι καθηγητές είναι "περιορισμένης ευθύνης" και δε συμμαζεύεται.

Γενικώς φταίει το υπουργείο παιδείας και οι ηλίθιοι υπεύθυνοι που δεν έχουν ιδέα με το αντικείμενο και απλώς βάζουν κάτι εκεί ώστε να μπορούν να πάρουν εύκολα ένα χαρτί όσα παιδιά δε διαβάζουνε πολύ ώστε να περάσουν σε ΑΕΙ/ΤΕΙ , να πάρουν την πιστοποίηση για να δώσουν εξετάσεις στο δημόσιο.

Δημοσ.

Εγω δεν έχω τελειώσει IEK αλλά ΤΕΙ. Σε άλλο χώρο από αυτά που κοιτάς. ΑΛΛΑ: έχοντας δει τι γίνεται στις δουλειές θα σου πρότεινα 1) να ξαναπροσπαθήσεις να δώσεις αλλά αν δεν θέλεις/μπορείς κλπ 2)να ακολουθήσεις το δρόμο του εξωτερικού σε κάποιο καλό Πανεπιστήμιο του χώρου 3)να ακολουθήσεις τα βήματα του nasmania.

Μπορεί από ΙΕΚ να βρίσκεις εύκολα σχετικά δουλεια αλλά αυτό γίνεται γιατί είσαι το λεγόμενο φθηνό εργατικό δυναμικό. Αυτό, συνήθως, έχει σαν αποτέλεσμα να δουλεύεις όσο δουλεύουν και οι άλλοι και να παίρνεις χαμηλότερο μισθό. Δεν συμβαίνει πάντα αλλά συμβαίνει πολύ συχνά. Ο καλύτερος συνδιασμός είναι καλή σχολή και καλά συμπληρωματικά (πιστοποιήσεις κλπ κλπ). Για διοίκηση επιχειρήσεων δεν θα σε συμβούλευα αν δεν έχεις ήδη κάτι στρωμένο. Πλεόν και MBA αρχίζουν και παίζουν πολλά.

btw giorgo_g τι αντικείμενο σπούδασες?

Δημοσ.

Eγω μιλησα με ενα καθηγητη και μου ειπε οτι αφου δεν περασα πουθενα να παω σε δημοσιο ιεκ και μετα να κανω ενα μεταπτυχιακο στο εξωτερικο!

Το μεταπτυχιακο ειναι σε πανεπιστιμια του εξωτερικου και το διπλωμα που παιρνεις μετραει!

Τι λετε εσεις?

ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ και κατα βαση σε δικο μου γραφειο!με ενδιαφερουν δλδ κυριως οι πιο πολλες γνωσεις!!

Δημοσ.
Eγω μιλησα με ενα καθηγητη και μου ειπε οτι αφου δεν περασα πουθενα να παω σε δημοσιο ιεκ και μετα να κανω ενα μεταπτυχιακο στο εξωτερικο!

Το μεταπτυχιακο ειναι σε πανεπιστιμια του εξωτερικου και το διπλωμα που παιρνεις μετραει!

Τι λετε εσεις?

ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ και κατα βαση σε δικο μου γραφειο!με ενδιαφερουν δλδ κυριως οι πιο πολλες γνωσεις!!

Το θέμα είναι κατά πόσο σε δέχονται σε μεταπτυχιακό από ΙΕΚ. Δεν είμαι σίγουρος αν σε δέχονται τουλάχιστον τα "σχετικά καλά" Πανεπιστήμια. Οι γνώσεις αποκτούνται και χωρίς να πας σε κάποια σχολή (με πολύ περισσότερο ψάξιμο και προσωπικό τρέξιμο όμως), οι πιστοποιημένες γνώσεις όμως απαιτούν σχολή. Όσο πιο "καλή" η σχολή τόσο πιο καλά "πιστοποιημένες" είναι και οι γνώσεις (ασχέτως αν κάποιος που κάνει κάτι σαν hobby είναι κάποιες φορές καλύτερος από κάποιον που το σπούδασε απλά για να το σπουδάσει).

Οπότε κοίτα πρώτα να σιγουρευτείς ότι κάποια από τα πανεπιστήμια του χώρου σε δέχονται αν τελειώσεις ΙΕΚ και μετά βλέπεις. Δεν ξέρω τον συγκεκριμένο χώρο αλλά είμαι της άποψης καλύτερα έξω σε καλό (που να παρέχει σωστές βάσεις) Πανεπιστήμιο παρά Ελλάδα και όπου κάτσει.

Δημοσ.
Το θέμα είναι κατά πόσο σε δέχονται σε μεταπτυχιακό από ΙΕΚ. Δεν είμαι σίγουρος αν σε δέχονται τουλάχιστον τα "σχετικά καλά" Πανεπιστήμια.Φαντάζομαι απαιτούν τουλάχιστον 3ετή εκπαίδευση. Οι γνώσεις αποκτούνται και χωρίς να πας σε κάποια σχολή (με πολύ περισσότερο ψάξιμο και προσωπικό τρέξιμο όμως)' date=' οι πιστοποιημένες γνώσεις όμως απαιτούν σχολή. Όσο πιο "καλή" η σχολή τόσο πιο καλά "πιστοποιημένες" είναι και οι γνώσεις (ασχέτως αν κάποιος που κάνει κάτι σαν hobby είναι κάποιες φορές καλύτερος από κάποιον που το σπούδασε απλά για να το σπουδάσει).

Οπότε κοίτα πρώτα να σιγουρευτείς ότι κάποια από τα πανεπιστήμια του χώρου σε δέχονται αν τελειώσεις ΙΕΚ και μετά βλέπεις. Δεν ξέρω τον συγκεκριμένο χώρο αλλά είμαι της άποψης καλύτερα έξω σε καλό (που να παρέχει σωστές βάσεις) Πανεπιστήμιο παρά Ελλάδα και όπου κάτσει.[/quote']

edit κάποιες μικροαλλαγές.

Δημοσ.

μην ακουτε ρε τη καθε π@παρια που σας λενε.ΔΕΝ υπαρχει μετατυχιακο μετα απο το ιεκ!μονο σε ελαχιστες περιπτωσεις αν στειλεις μεταφρασμενη τη λιστα των μαθηματων που εκανες ισως σε παρουν σε καποιο πανεπιστημιο (αλλα οχι απο τα πολυ καλα) στο δευτερο ετος για bachelor.και μετα αλλο ενα χρονο μεταπτυχιακο δηλ3+1=4 χρονια.εχω ρωτησει και στο βρετανικο συμβουλιο και στην ελληνοαμερικανικη ενωση για σχολες σε αγγλια και αμερικη,το χαρτι του ιεκ το εχουν για το...μπιπ.τα ειπα και στο προηγουμενο ποστ μου..επισης για τους πληροφορικαριους και των τηλεπικοινωνιων,κυνηγηστε courses οπως το CCNA της CISCO και οποιο αλλο προαναφερθηκε.αξιζουν.αν και ειναι αρκετα πιασο....τα διδακτρα.μακρια απο ecdl και βλακιες...προσωπικη γνωμη παντα

Δημοσ.

Επίσης δεν ξέρω αν σε περιπτώσεις όπως στην δική σου πχ (Λογιστής) που θέλει επαγγελματικά δικαιώματα το ΙΕΚ σε καλύψει για δική σου δουλειά - καλύτερα να ψαχτείς για bachelor imho

Δημοσ.
Μην ανησυχείς ' date=' δεν πρόκειται για το ΙΕΚ Δέλτα αλλά για όλα τα ΙΕΚ. Όλα το ίδιο

ανίδεα είναι. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό τους.

Εγώ από μια ματιά που έριξα στην ύλη της πιστοποίησης για μια ειδικότητα..Τα πράγματα που πρέπει να διδαχθεί ένας σπουδαστής 2 χρόνια είναι πολύ περιορισμένα. Και ο σκοπός του ΙΕΚ δεν είναι να σου μάθει όσα περισσότερα γίνεται σχετικά με την ειδικότητα σου ,αλλά να σε ετοιμάσει για την πιστοποίηση και αυτό είναι η υπέρτατη βλακεία..Όλη η ύλη είναι Out of date , μαθαίνεις άσχετα πράγματα , κάποιοι καθηγητές είναι "περιορισμένης ευθύνης" και δε συμμαζεύεται.

Γενικώς φταίει το υπουργείο παιδείας και οι ηλίθιοι υπεύθυνοι που δεν έχουν ιδέα με το αντικείμενο και απλώς βάζουν κάτι εκεί ώστε να μπορούν να πάρουν εύκολα ένα χαρτί όσα παιδιά δε διαβάζουνε πολύ ώστε να περάσουν σε ΑΕΙ/ΤΕΙ , να πάρουν την πιστοποίηση για να δώσουν εξετάσεις στο δημόσιο.[/quote']

koita.oi kathigites pou ixa dio xronia itan sxedon oloi tous asteria.

mathena auta akribos pou xriazomouna apo anthropous pou ine mesa sto epaggelma.

dil.apo thema kathigiton imoun mia xara!

to problima itan ta ergastiria ke i organosi tis sxolis.

basika to thema ine na di o kathe enas ti theli ke ti mpori na kani sosta.

ego ixa perasi ilektrologia stin patra alla den piga giati to zigiasa ke ida pos itan kalitera na mino edo ke na kano auto pou thelo.

kalo to AEI kalo to TEI kalo ke to IEK to thema ine omos ti goustaris esi ke pou mporis na trabiksis(thelisi,gnorimies)!!!! :-P :-P

Δημοσ.

traβα σε κανενα κολεγιο που δινει χαρτι απο Αγγλια-Αμερικη...καπου 5-6χιλ το χρονο.

η Αγγλια περα απο τα λεφτα που πρεπει να εχεις θελει κ καθημερινο διαβασμα ή γενικα διαβασμα για να σαι οκ που δυσκολα το κανουν φοιτητες στην Αγγλια Ελληνες...

αντι για ιεκ τωρα θα προτεινα οαεδ.μιας κ απ οτι καταλαβα εισαι λιγο χυμα κ δυσκολα θα μπεις στα βασανα του διαβασματος

Δημοσ.
η Αγγλια περα απο τα λεφτα που πρεπει να εχεις θελει κ καθημερινο διαβασμα ή γενικα διαβασμα για να σαι οκ που δυσκολα το κανουν φοιτητες στην Αγγλια Ελληνες...

Δεν χρειάζεται αυτή η καραμέλα. Θέλει τόσα λεφτά όσα περίπου ξοδεύει ένας φοιτητής από επαρχία που πάει Αθήνα ή το αντίθετο. Υπάρχει και το DFE που σου πληρώνει τα δίδακτρα. Τώρα για το διάβασμα, εμ καλό πτυχίο εμ κολοβάρεμα δεν πάει. Αν και οι αρκετοί από αυτούς που πάνε έξω σέβονται τα λεφτά και την ταλαιπωρία που τρώνε. Χαβαλέδες υπάρχουν παντού και παντα.

Δημοσ.

με την καμμια δεν δινεις τοσα λεφτα οσο εξω...σιγουρα ειναι παραπανω τουλ κατα 3χιλ+εννοειτε με την καμμια δεν θα χει μεταφορικο μεσο που εδω μπορει να γινει πιο ευκολα! κ αυτο που σου πληρωνει τα εξοδα ειναι υπο ορους κ τα παιρνεις μετα απο καιρο απ οσο ξερω.

Για το διαβασμα κτλ ειναι αναλογα με τις περιπτωσεις ,παντως καποιος που δεν γραφει καλα ουτε πανελληνιες κατα μεγαλο ποσοστο στο ιδιο στυλ θα ναι κ εκει...

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή που σου γράφω βρίσκομαι εξωτερικό. Όχι για undergraduate. Επειδή πολλοί από τους φίλους μου πήραν το 1ο πτυχίο τους εδώ μπορώ να σου πω ότι τα λεφτά είναι πάνω κάτω τα ίδια με κάποιον φοιτητή από επαρχία που πηγαίνει να σπουδάσει σε μια μεγάλη πόλη (Αθήνα-Θεσσαλονίκη). Βέβαια εξαρτάται τη ζωή θέλει να κάνει ο καθένας. Άλλος είναι ικανοποιημένος με το να πάει για έναν καφέ και να μαζεύεται με παρεες σπίτι του και άλλος θέλει να παίρνει κάθε μέρα σβάρνα τα clubs και τα μπουζούκια. Πάντα μιλάμε για μια normal ζωή.

Μεταφορικό μέσο μπορεί να μην έχει αλλά δεν είναι απαραίτητο για την φοιτητική ζωή (αν δεν το έχεις το ρευστό δεν ζητάς και πολυτέλειες) + συνήθως οι πιο πολλοί βρίσκουν σπίτια (και αρκετές φορές εστίες) κοντά στα Πανεπιστήμια ενώ οι πόλεις γυρίζονται σχετικά εύκολα με την συγκοινωνία. Στο DFE από όσο θυμάμαι κάνεις τα χαρτιά σου (με βάση το εισόδημα που καλύπτει το μεγαλύτερο τμήμα των φοιτητών που σκέφτονται τα λεφτα) και αυτό στέλνει τα χαρτιά στο Πανεπιστήμιο. Δεν τα πληρώνεις εσύ. Από το http://www.dfes.org

>Amount of Tuition Fee Assistance:
The following information will give you an idea of how much help you could get if the household
income, in the currency it was paid, less a deduction of £1,025 for each other dependent child is:
● Less than £22,010, you may have all your fees paid;
● Between £22,010 and £32,740, you will get some help but will have to fund the rest of your fees
yourself;
● More than £32,740, you will not be entitled to any help with your fees.

Όπου 22.000 λίρες είναι 32.000 ευρώ.

Τώρα για το διάβασμα είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Και στην Ελλάδα πολλοί το κολοβαράνε και έξω. Απλά συνήθως έξω επειδή υπάρχει ο φόβος να πάρεις πόδι οι πιο πολλοί το σκέφτονται περισσότερο.

Προφανώς δεν λέω ότι εξωτερικό είναι καλύτερα ή ότι όλοι είναι γαμώ τους φοιτητές κλπ κλπ. Απλά είναι μια καλή επιλογή για όποιον δεν πέρασε σε κάποια σχολη ή στην σχολή που ήθελε και έχει όρεξη και δυνάμεις να το κυνηγήσει.

edit: Κάποια στοιχεία από το DFE

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...