Προς το περιεχόμενο

Περι ΙΕΚ το θεμα.Help!

manosone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.Λοιπον μας και δεν περασα στις παννεληνιες θα ηθελα να ρωτησω απο ΙΕΚ μερια τι γινετε.Οτι πληροφορια εχετε ευπροσδεκτη.Ενδιαφερομαι για 2 ειδικοτητες.Τεχνικος δικτυων και για διοικηση επιχειρισεων.Καταρχην εκτος απο τις ερωτησεις που εχω θα παρακαλουσα οποιον εχει εμπειρια απο καποιο συγκεκριμενο ΙΕΚ να μου την πει,ειτε καλη ειτε κακη,ειτε αμμεση ειτε εμμεση.Λοιπον αυτο που θελω να μαθω ειναι τι διαφορα εχει το ενα ΙΕΚ απο το αλλο.Εχω ακουσει κατι οτι ειναι αναγνωρισμενο κλπ.Ξερει κανεις τι εννοουν?Ενα αλλο ειναι οι τιμες.Ειναι στανταρ ή παιζουν αναλογα,και αν ναι ποσο ειναι?Σεμιναρια υπαρχουν?Δεν μου ερχονται αλλες ερωτησεις.Οποιοσδηποτε μπορει να βοηθησει ή να ρωτησει κατι το οποιο πιστυει οτι θα μπορουσε να μου φανει χρησιμο και να το προσεξω,τον παρακαλω να το κανει.Ευχαριστω πολυ παιδια:) Ελπιζω να μπορω να βαλω αυτο το θεμα εδω,λογω των δικτυων.

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα να ξαναδώσεις αν σε παίρνει γιατί με πτυχίο IEK τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα. Με πτυχίο ΙΕΚ θα φτιάχνεις μια ζωή UTP (figure of speech - μην αρπαχτεί κανένας).

Δημοσ.

κοιταξε εδω www.oeek.gr!Ειναι το site των ιεκ επισης κοιτα και στο forum του ιδιου site!!!

Προσεξε αυτα που θα ακους (οχι απο εδω μεσα γιατι εδω τα περισσοτερα παιδια ειναι σοβαρα) αλλα απο γυρω γυρω γιατι εμενα αυτοι που ηδη ειναι σε ιεκ μου λενε οτι ειναι ολα οκ ενω αυτοι που ειναι σε ΤΕΙ ΑΕΙ μου λενε οτι τα ιεκ ειναι μαλ#$!%^!

Αν και το τοπικ ειναι ασχετο στα ΔΙΚΤΥΑ πιστευω θα ηταν αρκετα χρησιμο για εμας που ψαχνομαστε για τα ιεκ στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ γιατι μπορει τα παιδια να μας εδιναν μερικα χρησιμα link με πληροφοριες και αποψεις για τα ΙΕΚ!

Αν μπορει καποιος mod ας το μεταφερει στο section του ιντερνετ και ας μην το κλειδωσει γιατι καιγομαστε να μαθουμε πληροφοριες.Ευχαριστω!!!!!!!!!

Δημοσ.
Εγώ θα έλεγα να ξαναδώσεις αν σε παίρνει γιατί με πτυχίο IEK τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα. Με πτυχίο ΙΕΚ θα φτιάχνεις μια ζωή UTP (figure of speech - μην αρπαχτεί κανένας).

Και στη διοίκηση επιχειρήσεων, στη καλυτερότερη περίπτωση βοηθός λογιστήρίου να περνάς τιμολόγια στο Κεφάλαιο (αν και πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις όπου παιδιά από ΙΕΚ έχουν ξεπεράσει επαγγελματικά άλλα με ανώτερους τίτλους σπουδών). Το παν είναι κατά πόσο ασχολείται και "ψάχνει" κανείς τη δουλειά του πράγμα που προυποθέται ζόρι και αφοσίωση. Αν κρίνω από το ότι οι επιλογές σου είναι ψιλοάσχετες θα μεταξύ τους δε ξέρω κατά πόσο αυτές είναι συνειδητές επιλογές ή λύσεις ανάγκης.

Δημοσ.

Ευχαριστω που απαντησατε καταρχην.Ας μεταφερθει.Οσο για το αν θα ξαναδωσω,δεν νομιζω.Αρκει να σας πω οτι ολο το χρονο ΔΙΑΒΑΖΑ.Ας μην συνεχισω γιατι ειναι πολλα.Τωρα οσον αφορα αυτο (φραση του ξαδερφου RaNd την οποια στηριζω ακραδαντα)νομιζω πως ειτε πας ΙΕΚ ειτε ΤΕΙ ειτε ΑΕΙ αν δεν στωσεις Κ**ο κατω,δεν θα βρεις δουλεια.Στις 8/10 αγγελις που ειχα κοιταξει για δουλεια,ελεγαν να εχεις χαρτι ΙΕΚ,ΤΕΙ ή ΑΕΙ.Εκει στηριζω πιο πολυ την αποψη μου οτι ειναι καλα και "μετρανε".Αν εχει καποιος ομως προσωπικη εμπειρια καλο θα ηταν να μας την εκφρασει εδω.

Δημοσ.

egw file twra teleiwsa ta I.E.K. KORELKO kai kata tin apopsi mou mamane...teleiwsa texnikos H/Y kai mixanwn grafeiou.me tin egrafi mou edwsan DWRO ena LAPTOP ibm thinkpad r50e sta 1.6 me wifi panw kai trela pragmata...oi kathigites einai all the euro my friend...sta proteinw anepifylaxta

Δημοσ.

@manosone : Επειδή έχω τελειώσει το Λύκει το '93 να σε ρωτήσω κάτι άκουσα στις ειδήσεις την Υπουργό παιδείας που έλεγε στους αποτυχόντες να μην ανυσηχούν γιατί υπάρχει και η δυνατότητα να ξαναδώσουν του χρόνου για το ποσοστό του 10%. Αυτό σημαίνει ότι από τους 100 που περνάνε μόνο οι 10 μπορεί να είναι από παλαιότερα έτη ? Αν ναι αυτό το θεωρώ μια από τις μεγαλύτερες βλακίες που έχουν γίνει. Προσωπικά πέρασα με τη 2η θεσσαλονίκη (τη 1η έδωσα σε άλλη δέσμη) και έδωσα και 3η για να έρθω Αθήνα.

Δηλαδή ένας άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να δώσει πανελλήνιες στα 25 ή στα 30 ? (Η αδελφή μου είχε συμφοιτητή συνταξιούχο στεατιωτικό και εγώ έναν πάνω από 50 ετών - τον επονομαζόμενο παππού με τη RF). Και μετά σου λέει ότι το λύκειο δε πρέπει να είναι απλά ο προθάλαμος του Πανεπιστημίου !

@mcnick50 : Φοβερή επιχειρηματολογία. Εγώ πάλι και πύραυλο να μου έδινε το ΕΜΠ θα εξακολουθούσα να έχω τη χειρότερη γνώμη γι αυτό.

Δημοσ.

@mcnick50 οντως δεν ηταν και το καλυτερο επειχηρημαΑλλα αυτο που ηθελε να πει το ειπε.Τωρα κατι αλλο.Δουλευεις @mcnick50???Εχει γινει κανενα σκηνικο με εσενα και καποιον που εχει τελωσει ΤΕΙ.Δηλνα παρουν εσενα αντι αυτον ή το αντιθετο?

DrLo δεν ξερω για αυτο που λες καθολου.Απλα αρκει να σας πω οτι εγω που ειμουν ΤΕΕ εβγαλα 1275/2000 και δεν περασα πουθενα,και ενας φιλος απο γενικο που εβγαλε 13010/20000 δηλαδη ας πουμε 1301/2000 περασε υπολογιστηκων συστηματων Πειραια.Αλλα ας μην ξεφευγουμε.Στο ΙΕΚ ειμασταν.Αντε να συνεχισουμε μηπως βγαλουμε καμια ακρη.

Δημοσ.

geia xara man mano!kita afou ise apo tee na xseris oti stin idikotita diktiwn H.Y su anagnwwrizei to ptixio apo tee kai kaneis ton deytero xrono mono :) ( a prepei omws na exis teliwsei idikotita analogi dld efarmoges sistimatwn ke diktiwn h/y ) ke egw ayto teliwsa ke egrapsa peripou oso esena ligo pio up alla skata!xseri kaneis re pedia an mporei na graytei sto iek ke na xsanadwsi panelinies paralila?:P

Δημοσ.

Nαι, τα περισσότερα ΙΕΚ προσφέρονται για αναβολή στρατού(όχι όμως 8 χρόνια που είναι στα Α-ΤΕΙ, ΑΕΙ). Άτυπος κανόνας και προσωπική μου εμπειρία είναι οτι μαθαίνεις ανάλογα με το ενδιαφέρον σου, είτε είσαι σε ΙΕΚ, είτε σε Α-ΤΕΙ ή ΑΕΙ.

Από κει και πέρα, γεγονός είναι οτι το πτυχίο ενός ΤΕΙ είναι σαφώς ανώτερο από του ΙΕΚ. Μόνο που εδώ παρουσιάζεται το οξύμωρο φαινόμενο να προτιμούνται απόφοιτοι ΙΕΚ από πολλές εταιρείες, λόγω του οτι βάσει Συλλογικής Σύμβασης δεν πληρώνουν το 15% επίδομα πτυχίου που είναι για τα Α-ΤΕΙ, ΑΕΙ.

Οπότε ζυγίζεις το πόσο θες να μάθεις, ως τι θέλεις να δουλέψεις και σε ποιόν κλάδο.

Φιλικά

Υ.Γ. Βέβαια να σημειωθεί και το γεγονός οτί στα Α-ΤΕΙ, ΑΕΙ έχεις και κάποια "έξτρα" προνόμια, όπως πχ να αποφοιτήσεις από Α-ΤΕΙ φυσιοθεραπείας και να μπορείς να ανοίξεις απευθείας το δικό σου φυσιοθεραπευτήριο, ενώ από ΙΕΚ πρέπει να κάνεις κάποια χρόνια προϋπηρεσία.

Δημοσ.
egw file twra teleiwsa ta I.E.K. KORELKO kai kata tin apopsi mou mamane...teleiwsa texnikos H/Y kai mixanwn grafeiou.me tin egrafi mou edwsan DWRO ena LAPTOP ibm thinkpad r50e sta 1.6 me wifi panw kai trela pragmata...oi kathigites einai all the euro my friend...sta proteinw anepifylaxta

Για ποια ΙΕΚ κορέλκο αναφέρεσαι ; Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ;

Δημοσ.

Βασικά όποιον και να ρωτήσει θα σου πει ότι τον συμφέρει οπότε δύσκολα θα βγάλεις άκρη. Εγώ είχα δύο φίλους που ένας πήγε στο Δέλτα και ένας στην Ξυνή (σε σχετικές με Η/Υ ειδικότητες) και μπορώ να πω ότι το "επίπεδο σπουδών" ήταν ποοοολύ κάτω από οποιοδήποτε ΑΕΙ/ΤΕΙ. Δλδ έβγαινες προγραμματιστής και ήξερες δεν ήξερες να φτιάξεις calculator σε VB...

Anywayz το ότι όποιος έχει όρεξη μαθαίνει είναι αλήθεια αλλά δυστυχώς οι καιροί άλλαξάν πια και υπάρχει υπερπροσφορά αποφοίτων πληροφορικής από ένα κάρο σχολές. Και επειδή υπάρχει πληθώρα πτυχιούχων ανωτάτων σχολών είναι δύσκολο κάοιος από ΙΕΚ να κάνει τη διαφορά (περισσότερο γιατί δεν θα του δωθεί η ευκαιρία όχι γιατί αποκλείεται να είναι καλύτερος από κάποιον απόφοιτο ΑΕΙ/ΤΕΙ. Άλλωστε έγω πρώτος λέω ότι από όλες τις σχολές βγαίνουν άτομα μαύρη και πηχτή νύχτα).

Δημοσ.

Typhoon πολυ σωστη φνωμη και δυστηχως ειναι γεγονος.

dali13gr Μόνο που εδώ παρουσιάζεται το οξύμωρο φαινόμενο να προτιμούνται απόφοιτοι ΙΕΚ από πολλές εταιρείες, λόγω του οτι βάσει Συλλογικής Σύμβασης δεν πληρώνουν το 15% επίδομα πτυχίου που είναι για τα Α-ΤΕΙ, ΑΕΙ.

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις.

Αν μπορεις εξηγησε το μας λιγακι:)

Δημοσ.

Magkes ego exo perasei kai apo iek kai apo panepistimio kai ena exo na po mono, to iek einai megali koroidia. Kai eftyxos pou imoun se dimosio iek toulaxiston kai den plirona. Ekei ematha liga kai axrista pragmata pou den mou xreiastikan pouthena. Meta graftika se ena amerikaniko panepistimio skizomai gia na ta vgalo pera alla to epipedo einai pragmatika anotero. Kalytera skefteite to kala.

Vevaia an endiaferesai gia tin eidikotita sou, diavazeis kai psaxneis polla ektos iek tha pas mprosta opos symvainei alloste me kathe sxoli.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...