iwsplm Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Κατ'αρχην ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.Βασικα λογω κινητων και μελλοντικης αγορας mp3 player αρχισα να ψηφιακοποιω την συλλογη μου και ετσι ανεκυψε το προβλημα.Προς το παρον εχω καμμια 10Gb απο mp3 απο φιλους και τα cd που θελω να περασω ειναι καμμια 100αρα,οποτε ειναι μια σχετικα αξιολογη ποσοτητα για να αλλαξω ιδεα μετα... :wink: Εν παση περιπτωση,βρηκα ηδη ενα καλο προγραμμα μετατροπης απο ελληνικα σε greeklish και μαλιστα δωρεαν και ελληνικο!Αν και μαλλον το FileRenamer μου φαινεται πολυ καλυτερο :grin: Βασικα πλατειαζω λιγο αλλα με το Godfather ειχα προβληματα με τα ελληνικα του freedb.Δηλαδη μου βγαινουν μονο Greeklish,ενω στην αναζητηση μεσω disc id βγαινουν τα ελληνικα αλλα οταν παω για apply βγαινουν τα κινεζικα.Ηδη ενημερωσα τον developer αλλα ως τοτε: εσεις τι χρησιμοποιειται για αναζητηση ελληνικων id3 tags? Το mp3tag στην 2.32α τα υποστηριζει κανονικα,αν και δεν μου αρεσει το προγραμμα.Μεσω Nero βγαινουν παλι greeklish και με το AdvancedCDRipperPro που το εχω για να κανω το extraction παλι greeklish βγαινουν... :???: Ιδεες?? kai kati allo simantiko ki egw to nokia 6230 exw alla ta ellinika mp3 moy ta diavazei mia xara kai xwris apolitos kanena provlima. dokimases na kaneis kamia anavathmisi logismikoy egw exw tin 5.35Κατσε,και εγω την 5.35 εχω,αλλα αν παω στα Πολυμεσα/Αναπ.Μουσικης μου βγαινει στα κινεζικα ενα mp3 με ελλην.filename και ελλην.id3 tags.Βεβαια στην Εκθεση εμφανιζεται κανονικα με το ελληνικο ονομα αρχειου αλλα αυτο δεν ειναι το ιδιο και δεν ειναι τοσο βολικο να αλλαζεις χειροκινητα το τραγουδι. :wink:
Sadako Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Κι εμένα με έχει απασχολήσει το θέμα.. Απο τη μία με τα greeklish κοντεύμουμε να ξεχάσουμε τα ελληνικά. Οπότε μου αρέσει περισσότερο να έχω τα mp3 (filenames+ID3 tags) στα ελληνικά.. Βέβαια όταν πριν κανα χρόνο πήρα Sony Diskman που παίζει και mp3, είδα ότι μου βγάζει μόνο παύλες στην οθόνη όταν πρόκειται για ελληνικά. Δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να ελεήσουν οι εταιρίες να βγάλουν firmware και για ελληνικά (δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν το θεωρώ και πολύ πιθανό), αλλά επειδή ακόμα κυρίως χρησιμοποιώ το pc για mp3, δεν έχω "ψηθεί" να τα αλλάξω.. Αν πάντως ποτέ το αποφασίσω, υπάρχει σχετικά εύκολος τρόπος με τον greeklish renamer και μετα στο mp3 tag & renamer.. Δεν ξέρω αν μπορεί να παιχτεί τίποτα με τα διπλά tags (ID3v1 και ID3v2), δηλαδή να έχεις το ένα στα ελληνικά και το άλλο στα greeklish..
georgeadams Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δεν ξέρω αν μπορεί να παιχτεί τίποτα με τα διπλά tags (ID3v1 και ID3v2), δηλαδή να έχεις το ένα στα ελληνικά και το άλλο στα greeklish.. Αυτό το κόλπο χρησιμοποιώ εγώ Το filename και το ID3v1 τα κρατάω ΠΑΝΤΑ σε αγγλικά / greeklish κεφαλαία. Έτσι, και το mp3 discman μου και το Radio-MP3 στο αυτοκίνητο δείχνουν πάντα τους τίτλους των τραγουδιών. Στο ID3v2 όμως γράφω Ελληνικά. Έτσι, στο PC τα προγράμματα δείχνουν τους τίτλους στα Ελληνικά (τα προγράμματα δίνουν προτεραιότητα στο ID3v2 σε σχέση με το ID3v1). Το μειονέκτημα (σιγά μην ήταν τέλειο το κόλπο) είναι πως χρειάζεται διπλός κόπος για να τα κάνω όλα αυτά. Ευτυχώς από τη μια δεν έχω και τοοόσα πολλά ελληνικά mp3, και από την άλλη το Tag&Rename βοηθάει κάπως την κατάσταση...
Sadako Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Αυτό το κόλπο χρησιμοποιώ εγώ Το filename και το ID3v1 τα κρατάω ΠΑΝΤΑ σε αγγλικά / greeklish κεφαλαία. Έτσι' date=' και το mp3 discman μου και το Radio-MP3 στο αυτοκίνητο δείχνουν πάντα τους τίτλους των τραγουδιών. Στο ID3v2 όμως γράφω Ελληνικά. Έτσι, στο PC τα προγράμματα δείχνουν τους τίτλους στα Ελληνικά (τα προγράμματα δίνουν προτεραιότητα στο ID3v2 σε σχέση με το ID3v1).[/quote'] Επειδή αυτή τη στιγμή η μόνη συσκευή που έχω (εκτός PC) που παίζει mp3 είναι το diskman μου, μήπως ξέρεις αν είναι γενική "πολιτική" αυτή στις συσκευές (DVD players, αυτοκινήτου κλπ)? Δηλαδή να δείχνουν το ID3v1?? Και σίγουρα δείχνουν το tag? Ή το filename?? Γιατί τα filenames εγώ τα προτιμώ στα ελληνικά :?
elamnte Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Paidia to magic file renamer 6.12 pro apo to site : http://www.finebytes.com kanei oti tha thelate gia ena mp3 arxeio. kai otan lew oti tha thelate to ennow. kanei to klasiko poia apo ellinika se greeklish, diagrafi ola ta id3 kai alla polla. den exetai para na to katevasete. twra vevaia thelei kai kati kwdikoys gia na to exetai full(egw full to exw) alla olo kai kati tha breite an eiste tsakalia opws vrika ki egw. ayta apo emena. kai kati allo asxeto. opoios exei arketa mp3(kai oxi mono) kai endiaferetai gia antallagi as epoikinwnisi mazi moy.
prantzos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 fusika kai ellhnika giati me tetoio xaos pou epikratei me ta greeklish (o ka8enas grafei opws 8elei) klafta xaralampe.Kai den einai mono to search.Opws eipane pio panw ante na breis dipla mp3.Ektos autou egw px exw enan tropo pou ta grafw : Artist - Song kai o fakelos Artist - Album. Ara to rename molis ta katebaseis den to glutwneis!!! Giati na mhn to kaneis sta ellhnika na einai taktopoihmena kai na einai me ena kai monadiko tropo grammena? Alliws ta libraries 8a exoun polles eggrafes. Px Mazwnakhs, Mazonakis ktl ktl Eidika apo th stigmh pou uparxoun kai programmata pou allazoun to onoma se greeklish. Oso gia to internet search kai oi upologistes sthn Amerikh mporoun na baloun ellhnika sta windows tous kai na yaxnoun ellhnika tragoudia sta ellhnika!!!
lazaross Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 λατινικοι χαρακτηρες ειναι το καλυτερο. γιατι τα ελληνικα δεν τα αναγνωριζουν τα περισσοτερα mp3 players, οπως και το δικο μου..
georgeadams Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Επειδή αυτή τη στιγμή η μόνη συσκευή που έχω (εκτός PC) που παίζει mp3 είναι το diskman μου, μήπως ξέρεις αν είναι γενική "πολιτική" αυτή στις συσκευές (DVD players, αυτοκινήτου κλπ)? Δηλαδή να δείχνουν το ID3v1?? Και σίγουρα δείχνουν το tag? Ή το filename?? Γιατί τα filenames εγώ τα προτιμώ στα ελληνικά :? Γενική πολιτική δεν υπάρχει δυστυχώς σε αυτά τα πράγματα. Τα περισσότερα νομίζω πως διαβάζουν ID3v1 ενώ τα πιο παλιά μόνο το filename. Έτσι κι αλλιώς όμως σχεδόν όλα διαβάζουν μόνο τους πρώτους 32 χαρακτήρες από το filename (περιορισμός του ISO9660) κι έτσι αυτό δεν βολεύει ούτε για τα αγγλικά τραγούδια. Κι εγώ θα προτιμούσα ελληνικά filenames αλλά έτσι δεν σορτάρονται σωστά τα τραγούδια στα mp3-όφωνα μου. Έτσι έχω κάνει αυτό το συμβιβασμό. Στην αναζήτηση δεν έχω πρόβλημα γιατί τα προγράμματα στο PC ψάχνουν και δείχνουν πρώτα το ID3v2 (που το γράφω στα ελληνικά). Είπαμε, δεν είναι τέλεια λύση, αλλά και δεν νομίζω να υπάρχει η τέλεια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Στο θέμα "ονομασία των mp3" πρέπει να κάνεις πολλούς συμβιβασμούς εφ' όσον θέλεις συμβατότητα με πολλές διαφορετικές συσκευές...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.