Προς το περιεχόμενο

kai ksafnika...File system:RAW!pos antimetopizetai??

COACH1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν να πω πως έχει το πράγμα.Έχω ένα εξωτερικό σκληρό IDE 200GB WD σε θήκη CHRONOS (αν θυμάμαι καλά) και γενικά όλα πήγαιναν μια χαρά!Τέλος πάντων είχα μια trial έκδοση του Alcohol η οποία τελείωσε(δεν ξερω αν εχει σημασια αλλα πρεπει να το αναφερω και αυτο)

Εν πασει περιπτωσει καθε φορα που εμπαινα σε ενα δισκο μου εβγαζε το μηνυμα για ανανεωση του Alcohol και μου εσπασε τα νευρα οποτε το κανω uninstall.Στο uninstall (που παρεπιμπτοντως ο σκληρος ηταν ανοιχτος ) μου βγαζει αν θελω να σβησω κατι registry απο windows και πατησα “YES” και μετα μου ζητησε restart, πραγμα που εκανα, ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ να κανω “safely remove hardware” για να βγαλω τον σκληρο.Το εχω κανει και αλλες φορες κατι τετοιο και δε μου δημιουργησε προβλημα.Οχι ομως και τωρα!

Μπαινοντας στο “My computer” μετα το restart διαπιστωσα οτι ο 200αρης αντι να χαρακτηριζεται σαν “New Volume g:/”,οπως συνηθως χαρακτηριζοταν μεχρι τοτε, εγραφε “local disk G:/” Όταν πηγα να μπω στο σκληρο μου εβγαλε το εξης απαγορευτικο μηνυμα: "G:/ is not accessible. The file or directory is corrupted and unreadable" Μπαινοντας στα Properties μου βγαζει File system: RAW , free space =0 & used space=0 !!! (Εχω ξαναπαθει παρομοιο πραγμα με εναν 80αρη WD ο οποιος στα administrative tools-> μου εβγαζε οτι εχει χωρο 1TERABYTE πανω κατω! ) Παω στα administrative tools -> disk management και εκει:

1.το file system ηταν κενο

2.δεν ηταν active (το εκανα)

3.μου εβγαζε την χωρητικοτητα κανονικα αλλα και 100%free space

Μετα για να δοκιμασω ολες τις περιπτωσεις:

1.Το εβαλα σαν εσωτερικο μεσα στα IDE

2. Tο εβαλα σε αλλον υπολογιστη.

Τα αποτελεσματα ηταν τα ιδια.

Μετα (διαβαζοντας καποια post στο forum)δοκιμασα το “Recover my files” και οντως βρηκε αρκετα αρχεια κλπ αλλα δεν το αφησα μεχρι τελους γιατι το εκανα δοκιμαστικα.Δλδ τα περισσοτερα αρχεια τα βλεπει κανονικα.Αποσο ξερω επισης το RAW σημαινει οτι ειναι αφορματιστα μεσα τα δεδομενα,κατι τετοιο, και γιαυτο δεν μπορει να τα δει ενω ειναι μεσα.Αν μου εδειχνε καμια τρελη-διαφορετικη χωρητικοτητα δεν θα το παλευα αλλα επειδη μου δειχνει την κανονικη αναρωτιεμαι μηπως υπαρχει καποιος τροπος να «παρακαμφθει» αυτο το RAW και να το ξανακανει παλι NTFS οπως ηταν.thanks!!!!

Δημοσ.

Κάνε έναν κόπο και γράψε το ανθρώπινα.

Λίγα σημεία στίξης.

Καμιά παραγραφούλα και ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Να μας βγάλεις τα μάτια θες ?

Εϊναι και κατεβατό...αναρωτιέμαι αν πρόκειται κανείς να το διαβάσει ολόκληρο έτσι όπως το έγραψες...

Δημοσ.

Είχα αντιμετωπίσει και εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα όταν κατά τη δημιουργία ενός νέου διαμερίσματος στο σκληρό, το παλιό διαμέρισμα έχασε το σύστημα αρχείων του. Το πρόβλημα λύθηκε εκκινώντας τον υπολογιστή με μια δισκέτα εκκίνησης και κατόπιν χρησιμοποιώντας το Ranish Partition Manager έκανα αλλαγή στο σύστημα αρχείων σε NTFS.

Δημοσ.

Τον δισκο τα windows απο το disk management τον εβλεπαν dynamic και εκανες revert to basic; Μηπως στον εξωτερικο δισκο για λογους προστασιας ειχες δηλωσει σε directories ή σε ολοκληρο το δισκο να εχει προσβαση μονο ενας χρηστης , και χρειαστηκε να διαγραψεις το προφιλ του ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...