Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια για μνημες και κάρτα γραφικών για Athlon 64 x2

mentzik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες καλησπέρα,

Θα ήθελα τη βοήθεια όσων έχουν φτιάξει μηχανηματάκι με Athlon 64 x2 για τα εξής θέματα:

1 ) SLI ή PCI-E για κάρτα γραφικών με γνώμωνα οτι δεν νομίζω να ζευγαρώσω ποτέ 2 ίδιες κάρτες γραφικών αλλα και με τις προοπτικες για το μελλον που έχουν οι 2 θύρες.

2) Εφόσον θέλω να δουλέψω dual channel τις μνήμες είμαι υποχρεωμένος να πάρω ζεύγος μνημών που είναι ειδικά φτιαγμένο για αυτό ή μπορώ να πάρω δύο καλές μνήμες PC3200 και να κάνω τη δουλειά μου.

Πλεονεκτήματα μειονεκτήματα?

Για motherboard είμαι μεταξυ gigabyte kai asus φυσικά με nforce4 τώρα ultra ή SLI εξαρτάται απο την βοήθεια σας!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

mentzik

Δημοσ.

1)pci-e kai kati dinato stin karta grafikon(to pci-e den apoklii argotera na gini sli)

2)boreis na pareis apla ta zevgaria einai sinithos kai pio kala dimmakia (sta timings) oxi bebea pos me ligo psaksimo den boreis na breis skorpia kala komatia.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ρε παιδιά για να καταλάβω και εγώ...

Τα mobo που υποστηρίζουν sli δεν έχουν στην ουσία 2 χ PCI-E από τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ένα για την gpu και εάν θέλεις στο μέλλον να βάλεις και δεύτερη ίδια ?

Επίσης πως γίνεται να γίνει ένα mobo sli εάν δεν έχει από την αρχή το ανάλογο chipset (NFORCE 4 SLI) ?

Τέλος μπορεί κάποιος να μου πει τι παίζει με τις dual channel ram ?

Αφορά μόνο τις αντίστοιχες υποδοχές που πρέπει να έχει το mobo ( Π.Χ ορισμένα γράφουν στις προδιαγραφες DDR 400MHZ DUAL CHANNEL) ?

H πρέπει να είναι και το dimmακι της RAM duall channel για να την δεχτεί ?

Επίσης πόση διαφορά στην ταχύτητα έχει από μία DDR400 που δεν είναι duall channel ?

Δημοσ.

Τα SLi mobo εχουν 2 pci-express 16x ,βαζεις τη πρώτη καρτα και αργοτερα αν θες βαζεις και δευτερη.

Αν δεν εχει nforce4 SLi τότε δεν μπορεις να χρησιμοποιήσεις dual gpu

Ολες οι μνημες μπορουν να δουλεψουν dual channel αρκει να ειναι DDR/DDR2 .

Για την AMD το dual channel ειναι χαρακτηριστικό που υποστηρίζει ο επεξεργαστής λογο ενσωματομένου memory controller και στους intel ειναι χαρακτηριστικό της μητρικής.

Αν μιλάμε για AMD η διαφορα single & dual channel δεν ειναι μεγάλη

Oι INTEL χανουν αρκετα σε επιδόσεις αν δουλευουν single channel

Δημοσ.
Τα mobo που υποστηρίζουν sli δεν έχουν στην ουσία 2 χ PCI-E από τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ένα για την gpu και εάν θέλεις στο μέλλον να βάλεις και δεύτερη ίδια ?

Ναι

Επίσης πως γίνεται να γίνει ένα mobo sli εάν δεν έχει από την αρχή το ανάλογο chipset (NFORCE 4 SLI) ?

Δεν γίνεται

Τέλος μπορεί κάποιος να μου πει τι παίζει με τις dual channel ram ?

Αφορά μόνο τις αντίστοιχες υποδοχές που πρέπει να έχει το mobo ( Π.Χ ορισμένα γράφουν στις προδιαγραφες DDR 400MHZ DUAL CHANNEL) ?

H πρέπει να είναι και το dimmακι της RAM duall channel για να την δεχτεί ?

Επίσης πόση διαφορά στην ταχύτητα έχει από μία DDR400 που δεν είναι duall channel ?

Γενικά, πρέπει να έχει το motherboard τέτοια πρόβλεψη. Στην περίπτωση των Athlon64, μιας και ο memory controller είναι μέσα στον ίδιο τον επεξεργαστή, δεν τίθεται ζήτημα για το motherboard: αν δέχεται επεξεργαστές σε socket 939 τότε θα υποστηρίζει αναγκαστικά και dual channel.

Αν πληρούνται οι παραπάνω προδιαγραφές (cpu & motherboard), για να δουλέψει το σύστημα σου σαν dual channel πρέπει να του βάλεις 2 ίδια μεταξύ τους DIMM. Δεν είναι ειδικά τα DIMM, απλά πρέπει να είναι ίδια.

Βέβαια, πολλές εταιρίες βγάζουν "duall channel kits" που δεν είναι άλλα από σετάκια από δύο ίδιες μνήμες που έχουν δοκιμαστεί για λειτουργία duall channel. Αυτό δεν σημαίνει πως αν αγοράσεις χωριστά δύο μνήμες σαν αυτές που περιέχονται στο σετ, δεν θα δουλέψουν σε dual channel.

Θεωρητικά έχει διπλάσιο bandwidth (δηλαδή η διπλάσια πληροφορία μεταφέρεται στον ίδιο χρόνο). Πρακτικά, παίζει μεγάλο ρόλο και η αρχιτεκτονική του συστήματος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...