Προς το περιεχόμενο

Tft Apories

naturas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kalhspera paidia. Endiaferomai na agorasw mia tft othoni kai eimai teleiws asxetos opote tha ithela ligo ta fwta sas. Blepw oti oi tft othones exoun arketes parametrous pou den tis katalabainw. Arxizw loipon...

1)Tha ithela na mou ekseigeisete ti einai o xronos apokrishs kai ti einai kalitero, enas megalos i enas mikros??

2)Ti einai ta TN panels kai ti ta PVA kai gia ti eidous xrhsh einai to kathena (p.x. gamer, dvd ktl).

3)Kai telos ti times theorountai aksiologes gia foteinothta kai kontrast.

Y.P. Epsaksa hdh se kapoia forum tou insomnia alla dystyxws den mou ksekatharisan polla.

Eyxaristw

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Αγαπητέ natura κι εγώ στο ίδιο λούκι είμαι τον τελευταίο καιρό μια και κάηκε η οθόνη μου.

1)Λοιπόν ο χρόνος απόκρισης είναι ο χρόνος που ανανεώνεται η εικόνα άρα όσο πιο μικρός τόσο το καλύτερο. Άμα η οθόνη έχει μεγάλο χρόνο απόκρισης τότε παρατηρείς μια ελαφριά "σκιά" όταν κουνάς πχ ένα παράθυρο ή παίζεις ένα παιχνίδι

2)Το ΤΝ panel το προτιμούν όσοι παίζουν παιχνίδια γιατί έχουν καλό χρόνο απόκρισης (πχ 8ms η και λιγότερο). Το PVA panel έχει μεγαλύτερο χρόνο απόκρισης(μπορεί να φτάσει τα 25ms) αλλα έχω ακούσει ότι είναι διαφορετικός από τον χρόνο απόκρισης των ΤΝ panels.Δηλαδή είναι καλύτερος από το να έχεις θεωριτικά ένα ΤΝ panel με 25ms αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος για το αν ισχύει.Πάντως έχω ρωτήσει άτομα με PVA panel και 20ms και μου είπαν δεν έχουν πρόβήμα στα παιχνίδια.Τέλος τα PVA panels προσφέρουν μεγαλύτερες γωνίες θέασης και καλύτερα χρώματα (16.7Μ έναντι 16.2Μ των TN panels)

3)Όσο μεγαλύτερες τόσο το καλύτερο! Εγώ σκέφτομαι να αγοράω την 19'' DELL 1905FP η οποία έχει PVA panel, φωτεινότητα 250cd/m2 και contrast 800:1 και 20ms χρόνο απόκρισης.Γενικά πρόσεχε να έχει φωτεινότα>250cd/m2 και contrast>500:1

Άμα είσαι φανατικός gamer πάρε μια οθόνη με TN panel,αν όμως ασχολείσαι και με επεξεργασία φωτογραφίας και CAD τα PVA panels είναι μονόδρομος.Ελπίζω να βοήθησα!!!

Αυτό που είπε ο φίλος προηγουμένως είναι ο ρυθμός ανανέωσης.

Χρόνος απόκρησης είναι ο χρόνος που χρειάζεται ένα pixel για να ανάψει και να σβήσει (από μαύρο να γίνει άσπρο και παλι μαύρο μετά).Πολλές εταιρίες εξάπατουν τον κόσμο με διαφημηστικά τρικ και στο τέλος πολλοί πάνε για μαλί (8ms) και βγαίνουν κουρεμένοι.

Καλύτερα να δεις τις οθόνες από μόνος σου εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Και μην περιμένεις τις αποδόσεις των CRT οθονών, εκτός και αν τα χώσεις χοντρά.

Αλλά παρόλα αυτά δε θα το μετανειώσεις.

Άλλη αίσθηση να δουλεύεις-παίζεις σε TFT.

Χωρίς ακτινοβολία.

Ποιο ξεκούραστα.

Εγώ έχω μία TFT Samsung 172v 17". Δεν θυμάμαι τι Response Time δίνει. Η εργασία μου είναι κυρίως προγραμματισμός (μάυρα γράμματα σε λευκο background) και σε αυτόν τον τομέα με έχει καλήψει ολότελα. Στα παιχνίδια δεν έχω δει ποτέ σκιά.

Επίσης λίγο που έχω ασχοληθεί με Photoshop, δεν με ενόχλησε κάτι, αλλά δεν είμαι και κανένας ειδικός για να ξέρω σε αυτό το θέμα.

Αυτό που άκουσα τώρα τελευταία στο (http://www.dpgr.gr) είναι ότι κάποιες οθόνες που έχουν χαμηλά response time το πετυχένουν έχοντας μόνο 6bit / Color και άρα απέχουν αρκετά σε χρωματικές αποδόσεις...

Πάντως το ότι είναι πολύ πιο ξεκούραστες είναι γεγονός.

Malista paidia eyxaristw poli gia tis apantiseis. Apo ayrio ksekinaw eksormiseis sta magazia na doume ti pezei panw katw. Me paixnidia den asxoloume poli opote mallon paw gia PVA panel (genika blepw oti othones me PVA panels einai kana 100eyro pio akribes....kako ayto xexe)

kostas3650 skeftomai ki egw gia tin Dell 1905. Pira stin antiprosopia kai mou eipan oti dinoun 6 pixel eggiisi. Den einai polla? Apo tin alli omws ti na pareis? Mono oi LG kai oi eizo einai pou exoun zero pixel ap' oso 3erw. Oi LG exoun TN panels kai oi eizo einai panakribes... A3izei les to risko gia ti dell?

pleon , mporeis na breis VA panel me 8ms (einai to pio symantiko gia mia othonh).

kalo tha htan lipon prin bghs stous dromous , na koitakseis sto diktio.

pisteyo oti mporeis na breis VA panel 8ms se poli kalh timh, arki na psakseis .

basiko bebea einai kai h tseph. ean theleis loipon pes mas posa diatheteis kai pies peripou einai h apetiseis poy exeis apo mia tft...

kati tha broume kai gia 'sena..

Εγω εχω την lg 1915s(19in) και ειμαι πολυ ικανοποιημενος. Εχω καθησει συνεχομενα 10 ωρες μπροστα της και τα ματια μου δεν κουραστηκαν καθολου(αντιθετα με την crt που μου εφευγαν τα ματια). Το μονο που στην αρχη με ξενισε ηταν οτι το μαυρο ειναι ξεθωριασμενο αλλα τωρα το εχω συνηθισει.

Στη δουλεια εχουμε tft dell,eizo kai sony. Μονο η eizo εχει σημαντικη διαφορα αλλα ειναι νομιζω πολυ ακριβη για αυτα που προσφερει.

Το θεμα ειναι ποσα χρηματα εχεις να δωσεις(η lg εχει 330ε και εχει τον καλυτερο συντελεστη αποδοσης/κοστους). Αν εχεις πχ. 600ε τοτε συζηταμε για κατι αλλο.

Επισης κοιτα και το θεμα με τα καμμενα pixels. H lg ειναι αριστη σε αυτο τον τομεα, γιατι ερχονται σπιτι σου και στην αλλαζουν με το πρωτο καμμενο pixel.

Egw paidia diathtw to poli distixws 300 eyro....endiaferomai gia 17ara tft, paixnidia den polipezw, kiriws net kai kamia tainia...edw italia brika tin samsung SyncMaster 173P me 295 eyro.

Xarakthristika:

Tipo: a-si TFT/PVA

Area visibile: 17"

Pixel Pitch (mm): 0,264

Luminosita': 270 cd/m2

Rapporto di contrasto: 700:1

Angolo di visuale (orizz/vert): 1780 / 1780

Tempo di risposta (ms): 25 ms

Interfaccia: Analogica, Digitale

Diladi eseis mou lete na protimisw mia PVA me 25ms para mia TN me 8ms???

An den paizeis paixnidia kai asxoleisai me efarmoges pou apaitoun kali apeikonisi, opws epe3ergasia eikonas, pisteuw oti 8a itan kalytera na epernes ena pva panel. Ki egw den asxoloumai me paixnidia sto pc. Pio poly inet, fotografies kai kana dvd. Opote pisteuw oti me boleuei kalytera mia pva o8oni. Twra koitaw gia ti samsung 193p...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...