polaki Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Το παράδειγμά μου ισχύει: αν έχουμε συνδεδεμένες συσκευές ισχύος 500W και το UPS καταναλώνει μονίμως 2000W' date=' τότε τα υπόλοιπα 1500W τι γίνονται; [/quote'] Θα μπορούσαν να γίνουν απλά θερμότητα και να "χάνονται?" Επίσης τα 1VA σε πόσα W αντιστοιχεί? Δηλαδή ένα 2000VA UPS τί μπορεί να σηκώσει? Πάντως σε 1 500άρι έριξα πάνω pc, οθόνη, dvd player, TV, και οταν η TV ήταν ανοικτή δεν τα κράταγε με τίποτα..Θέλω να δω τί τραβάει η τηλεόραση να υπολογίσω πόσα κρατάει το ups, μιας και ξέρω ότι το pc μου έχει max 360W (μεγιστη ισχύς PSU) & οθόνη κάτι ψιλά (λόγω tft)..
poulinos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 ena 420 va einai konta sta 265 watt an thimame kala.exo spiti ena 420 apc kai einai konta sta 265.exo pano ton router tin 17 tft othoni to pc me 420 psu kai ta ixeia kai ta krataei mia xara.tora malon tha exo ena 2000 va opote kai ego ixa rotisei poso reuma keei.an ekaige 1000 watt kai tote den tha to eperna alla opos ipan oi apo pano keei normal.min do kana logariasmo 2-3 xiliades euro.
GTXTC Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Εγώ έβγαλα το συμπέρασμα οτι αμα ειναι 2000W καίει συνέχεια τόσο, απο τους μετασχηματιστές. Οι οποίοι σίγουρα καίνε συνέχεια οσο και η ονομαστική τους ισχύ. Θυμάμαι πολύ παλιά μου είχε φέρει κάποιος ενα microwave απο αμερική όταν ακόμα στην Ελλάδα είχαν όσο ενα αυτοκίνητο :-P και ο ηλεκτρολόγος είχε βάλει διακόπτη στο καλώδιο του μετασχηματιστή για να μη καίει συνέχεια 800w. Τι να πω μπορεί να είμαι λάθος και τα UPS να είναι πιο Green
spock Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Η συνήθης τακτική είναι να μη χρησιμοποιούνται μετασχηματιστές, λόγω βάρους, θερμότητας και απωλειών. Τα σύχρονα κυκλώματα χρησιμοποιούν switching power converters, που είναι πιο ευέλικτα από άποψη τροφοδοσίας και έχουν αμελητέες απώλειες. Έχεις αναρωτηθεί γιατί τα νέα τροφοδοτικά έχουν input 100-250V AC; Τώρα, τι σχέση μπορεί να έχει ένα microwave δεκαετίας '80 με ένα σύχρονο UPS... Αν, πάλι, τα εναπομείναντα 1500W γίνονταν θερμότητα, τότε δε θα μιλάγαμε για UPS αλλά για θερμοσίφωνα. Τα VA από άποψη φυσικής, ισούνται με τα W. Από φυσική πρώτης λυκείου μαθαίνουμε πως P=VxI. Απλά, οι κατασκευαστές υπολογίζουν τη μέγιστη ισχύ του UPS προσθέτοντας ένα συντελεστή της τάξης του 0.75, λαμβάνοντας υπ'όψη το οτι οι κατασκευαστές συσκευών υποχρεούνται να δηλώνουν την απολύτως μέγιστη κατανάλωση της συσκευής τους. Για παράδειγμα, μία οθόνη σε κανονική λειτουργία καταναλώνει πχ 80W, αλλά υπό συνθήκες μπορεί να φτάσει τα 100W, αλλά και σε stand-by mode να φτάσει τα 10W. H ένδειξη θα είναι 100W. Προσθέτοντας τα Watt των συσκευών που συνδέουμε έχουμε μια ένδειξη για το που μπορεί να φτάσει η κατανάλωση. Οι κατασκευαστές UPS λοιπόν υπολογίζουν αυτή τη μέγιστη ισχύ που μπορεί να αντέξει το UPS τους και αυτή αναγράφουν, ενώ το UPS σχεδιάζεται με τον συντελεστή, σκεπτόμενοι πως καμμία συσκευή δε λειτουργεί συνεχώς στη μέγιστη ονομαστική του ισχύ. Αυτό βολεύει και απο άποψης marketing, διότι ένα UPS 650W δηλώνεται ως 800VA.
poulinos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 diladi telika to ups 2000 va tha katapinei trelo reuma i oxi?na xero na to paro i oxi.min to kano thermosifona.xixi
spock Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Όχι, δε θα καταπίνει. Από την άλλη, να έχεις υπ'όψη σου πως, για να θες τόσο μεγάλο UPS, θα έχεις συσκευές που θα καταπίνουν αυτό το τρελλό ρεύμα. Είναι στη διακριτική σου ευχέρεια να κανονίσεις τη χρήση τους, ωστέ ο λογαριασμός της ΔΕΗ να μη μοιάζει με την επιταγή του νικητή του Jack-pot.
poulinos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 den exo poles siskeues oute xriazomai tetoio ups alla afou tha mou to xarisoun epidi den to theloun mamakas eimai na po oxi.tora exo to smart 420.auto tha einai to 2200 i think.ine san tower.
comfuzio Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 ti einai??? On-line H' Line Interactive???
poulinos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 kai ta dio einai line interactive apla einai ligo kalitera apo ta apla gia auto ine kai pio akriva dioti einai ligo pio grigora apo oti ta apla line interactive.mikroteros xronos ktl.diladi to 420 kanei konta sta 150 euro antitheta me ena mge px pou to 1000 kanei 100 euro.exei kapoia pragmatakia parapano.
comfuzio Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 san ta on-line omos tpt ego ena tetoio exo
poulinos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 san ta on-line omos tpt ego ena tetoio exo on line gia spiti to theoro ligo ipervoli.trela lefta peloria trelo baros kai paei legontas.ena smart theoro tin kaliteri lisi gia to spiti kai prin apo auto exo ena poliprizo apc gia statheropoiisi prin ftasei sto ups.
polaki Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2005 den exo poles siskeues oute xriazomai tetoio ups alla afou tha mou to xarisoun epidi den to theloun mamakas eimai na po oxi.tora exo to smart 420.auto tha einai to 2200 i think.ine san tower. Ξέρω πιο λές. Πρόσεχε, κάνει σχετικό θόρυβο τόσο το ανεμιστηράκι του όσο και σε διάφορες φάσεις όταν (φαντάζομαι ότι) φορτίζει. Είναι tower, σπασμένο σε 2 κομμάτια λόγω βάρους. Ετοίμασε και έναν γερανό να το τοποθετήσεις για να μη σου φύγει η μέση! Εγω ενα τέτοιο είχα και το πούλησα γιατί δεν μου χρειαζόταν.. Το δικό μου το 2000αρο έκανε γύρω στα 1000 ?.. πάλι καλά που δεν το πλήρωσα εγώ!!
GTXTC Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2005 on line gia spiti to theoro ligo ipervoli.trela lefta peloria trelo baros kai paei legontas.ena smart theoro tin kaliteri lisi gia to spiti kai prin apo auto exo ena poliprizo apc gia statheropoiisi prin ftasei sto ups. Υπάρχει λόγος για σταθεροποίηση πριν το UPS?? Αφού και το ίδιο το UPS κάνει
poulinos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2005 Υπάρχει λόγος για σταθεροποίηση πριν το UPS?? Αφού και το ίδιο το UPS κάνει to exo balei gia 2 logous.o enas logos einai na sindeo ekeipano tis siskeues pou den mporousan na mpoun sto palio mou ips.diladi to laser pou exo.sto new ups to 420 mporo na to balo giati exei mia ipodoxi pou apla einai surge kai oxi battery backup opote bazeis oti thes.kai leo anti na paro ena aplo porliprizo giati na min paro me liga euro parapano ena surge arrest.o deuteros logos einai.pes oti i dei kanei kana trelo anebasma toulaxiston ama einai na ta pexei kati na ta pexei to poliprizo kai isos glitoso to ups kai den ftasei mexri auto.exo dei ups na exei kaei kai to pc na min exei pathei tipota.oopote ebala kati na glitosei isos to ups kai isos kai to pc se extreme faseis.tora gia 20 euro tha kolisoume.xero ine ligo iperboli idika me ups apc alla tora den xathike kai o kosmos.kai to ups antexei mexri kapoia volt.an perasoun 2000 volt mporei isos na kaei.opote kalitera na faei to bari kima to surge arrest kai as tinaxtei ston aera isos den ftasei to reuma pio meta.genikos to basiko ine na glitosei to pc dioti se extreme katastaseis den xero ti ginetai.exo dei mexri kai ups na min exei pathei tipota kai to pc na exei ginei karvouno.den xero ti na po.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.