GTXTC Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Ok τωρα στην περίπτωση που εχουμε ενα 2000W UPS, σημαίνει ότι κάνει χρηση φουλ ή απλά όσο "καιει" το pc?? Auto simainei oti i priza stin opoia tha to valeis katanalwnei sunexeia 2000W
giankyr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 siga mwre.. egw menw se ena spiti pou exei metrhmenes mprizes, fenetai pws 8a htan koulos o hlektrologos otan to xtizane kai eipan na mh tou baloun poly douleia loipon sto saloni (to opoio to kahmeno exei 2 mprizes oles ki oles) exw syndesei panw se mia mpriza: pc 380W, o8onh 19ara, hxeia 7.1, printer, modem, fwtistiko kai telos tv 32''! problhma den eixa pote doksa to 8eo :smile:
TonyMontana Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Auto simainei oti i priza stin opoia tha to valeis katanalwnei sunexeia 2000W ti lete re paidia eleos! ena UPS pou anaferei maximum fortio 2000W simainei oti mporeis na tou valeis panw suskeues pou otan douleuoun oles mazi katanalwnoun sunolika 2000W maximum... an tou valeis parapanw den tha tis sikwsei - tha riksei kapoia asfaleia dikia tou logika i tha kaei entelws an einai mapa marka. an twra se ena tetio UPS valeis ena PC me printer kai alla diafora sunolikis katanalwsis 450W tote toso tha "roufaei" to UPS aptin DEH kai toso tha plirwneis! eipame oti sxediazoume suskeues "green" (oikonomikes kai filikes pros to perivalon) an to UPS ekege 2000W aptin stigmi pou to ebazes stin mpriza tote den tha itan UPS alla aerothermo.
ppetr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Ότι έγραψε ο TonyMontana και επιπλέον το UPS τραβά ρεύμα μόνο στην φόρτιση. Όταν είναι ήδη φορτισμένο αυτό που καταναλώνει είναι αμελητέο και ίσα ίσα για να ελέγχει την τάση
spock Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Μα, όχι... από τη στιγμή που το UPS είναι 2000W, θα καταναλώνει τόσα... 2000W είσοδο, έστω 500W έξοδο... έχουμε ένα φρέαρ ενέργειας (κατά το "φρέαρ δυναμικού") της τάξης των 1500W. Ανάλογα, δε θα είναι δύσκολο να κατασκευάσουμε ένα UPS το οποίο θα καταναλώνει 500W και θα αποδίδει σε συσκευές 2000W, εκμεταλευόμενο τα προαναφερθέντα απωλεσθέντα 1500W, και θα επαναφέρει το σύμπαν σε ισορροπία. ...καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς!
marios1957 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 ....Ανάλογα, δε θα είναι δύσκολο να κατασκευάσουμε ένα UPS το οποίο θα καταναλώνει 500W και θα αποδίδει σε συσκευές 2000W, εκμεταλευόμενο τα προαναφερθέντα απωλεσθέντα 1500W, και θα επαναφέρει το σύμπαν σε ισορροπία.... Πολύ "Δαίμονας του Μάξγουελ" παίζει,προτιμώμενο ανάγνωσμα "Ακόμα κι οι Θεοί",του Ασίμωφ...
spock Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 ...χαίρομαι που έστω ένας με "έπιασε"! Πράγματι, αυτό σκεφτόμουν... ...λες;
comfuzio Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 mia aporia exo ego. otan agorazete ena proion giati den koitate to kouti tou stis texnikes prodiagrafes? i prin agorasete ena pigente mia bolta se kapio computer store kai deite to kouti ti leei ta leei analutikotata!!! kai kati allo(den exo dibasei tis alles selides) ta 2000VA den einai 2000Watt einai polu ligotera
DrLo Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Προσωπικά, για τα μηχανήματα που θα βάλω στο δώμα της ταράτσας επέλεξα αυτή τη λύση για τη μέτρηση της κατανάλωσης.
polaki Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 mia aporia exo ego.otan agorazete ena proion giati den koitate to kouti tou stis texnikes prodiagrafes? i prin agorasete ena pigente mia bolta se kapio computer store kai deite to kouti ti leei ta leei analutikotata!!! kai kati allo(den exo dibasei tis alles selides) ta 2000VA den einai 2000Watt einai polu ligotera Μα η κούτα δεν εγραφε πόσα καίει αν θυμάμαι καλα! Αυτο για τα VA & W εχεις δίκιο, δεν ξέρω πώς μου ήρθε...!! :D3 Oh well, εγω απλα οικονομολογος είμαι παιδια, δεν ξερω απ'αυτα τα διαόλια! LOL!!!!!!!!
comfuzio Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Μα η κούτα δεν εγραφε πόσα καίει αν θυμάμαι καλα! Αυτο για τα VA & W εχεις δίκιο' date=' δεν ξέρω πώς μου ήρθε...!! :D3 Oh well, εγω απλα οικονομολογος είμαι παιδια, δεν ξερω απ'αυτα τα διαόλια! LOL!!!!!!!![/quote'] emena o pateras mou exei eteria pou kataskevazei ups kai ksero kati psila
ppetr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Ο γείτονας ο spock είναι λίγο λάθος. Όταν η τάση του δικτύου είναι σωστή, τότε το UPS τραβά λίγο ρεύμα για το κύκλωμα ελέγχου του.
spock Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Χμ... την τελευταία φορά που κοίταξα, τα 2000W δεν εμπίπτουν στον ορισμό "λίγο ρεύμα". Το κύκλωμα ελέγχου και φόρτισης της μπαταρίας μπορεί να τραβήξει αρκετό ρεύμα, όμως στην ονομαστική ισχύ ενός UPS δεν εμπεριέχεται αυτό το ρεύμα. Όταν ένα UPS έχει ονομαστική ισχύ Α, σημαίνει πως μπορεί να συνδεθεί με συσκευές συνολικής ονομαστικής ισχύος Α. Βέβαια, εδώ πέφτουμε στην παγίδα της ονοματολογίας των εταιριών, και του παιχνιδιού που παίζουν με τα W και την αντιστοιχία τους σε VA, για δημιουργία εντυπώσεων. Αυτό όμως δε σημαίνει σε καμμία περίπτωση πως ένα UPS μονίμως θα καταναλώνει ενέργεια ανάλογη της μέγιστης ονομαστικής του ισχύος! Το παράδειγμά μου ισχύει: αν έχουμε συνδεδεμένες συσκευές ισχύος 500W και το UPS καταναλώνει μονίμως 2000W, τότε τα υπόλοιπα 1500W τι γίνονται; [Σημ. Οι συνάδελφοι φυσικοί της παρέας ας συγχωρέσουν το ανακάτεμα ρεύματος, ενέργειας και ισχύος που έκανα εδώ για λόγους απλούστευσης.]
ppetr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Επιμένω σ' αυτό που έγραψα περί κατανάλωσης και αύριο θα ρωτήσω το αφεντικό μου τον ηλεκτρολόγο και θα απαντήσω 100% γι' αυτά που έγραψα προηγουμένως.
TonyMontana Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 to poso travaei to UPS kata tin fortisi tou einai ameliteo kai auto giati i fortisi krataei arketes wres gia na oloklirwthei idiws kata tin agora kainourgiou UPS protinetai mia mera sunexous fortisis (aplopoiimena: ligi energeia x polu wra = den roufame papades aptin pigi se W gia grigori fortisi pou etsi ki alliws oi mpataries den einai sxediasmenes na kanoun). to kuklwma elegxou episis katanalwnei amelitea posa energeias. auta me polu apla logia...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.