LuNaTiC Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Exo dio pc ...os tora se mia APLA priza eixa sindedemeno to palio mou pc ...ena lampater kai ena stereofoniko + ta ixeia tou pc Tora allaxa ti priza se SOUKO alla fovame me dio polympriza na ta valo stin idia priza... Iparxei lete anisixia i tsampa to skeftome? An sindeso to ena pc se alli priza tou domatio kano tpt i apla to idio pragma einai epidi einai sto idio room ? An ta sinedeso se mia priza kai valo UPS petixeno tpt i oxi ? Gia doste kana tip giati pros to paron eimai me to ena pc off kai to allo on ..kai ennalax...
cig4 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Den tah protina na fortosis 2 pc se mia mpriza p;oso malista me ta parapano pou anaferes,ena pc an mpriza ine pio sosto ala ke asfales sigxronos ,tora gia to aam tha ipefortothi i grami den nomizo ektos ama ine palia i egkatstasi tu spitiou (>20xronia opou ke tha exis liomena....kalodia) Me to ups pu les den prokite na kati.....
LuNaTiC Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 An apo tin idia priza travixo kalodio (nea priza)kai valo to allo pc tha einai pio asfales? apo tin idia grammi de pernoun reuma re paidia ? xmmm
Sam235 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Αν το δωμάτιό σου έχει μια ασφάλεια στον γενικό πίνακα, όπως και να τα συνδέσεις δεν αλλάζει κάτι. Στην περίπτωση που κάποια πρίζα του δωματίου σου παίρνει ρεύμα από άλλη ασφάλεια, τότε σίγουρα είναι καλύτερα να συνδέσεις το δεύτερο PC στην 2η πρίζα. Με το UPS αυτό που θα καταφέρεις, είναι να έχεις σταθερή τάση στις συσκευές που έχεις επάνω ώστε στην περίπτωση που υπάρχουν αυξομειώσεις του ρεύματος να μην καεί τίποτα. Αν πάλι το UPS που έχεις είναι και μεγάλο (πχ 1200), τότε σίγουρα θα έχεις και το πλεονέκτημα να δουλεύεις για κάποιο διάστημα χωρίς πρόβλημα αν πέσει το ρεύμα. Sam.
red30 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2005 παιδες τα 2 pc τα βάζω απο 350+350=700w μαξιμουμ και 100 η λαμπα 800w. Τα ηχεια και το στερεοφωνικο αντε να πουμε αλλα 200w , δηλαδη στρογγυλα 1000w.... Εχετε σκεφτει οτι ενα απλο αεροθερμο ειναι 1000w ή 2000w (αν αναψεις και τις 2 σκαλες);;;; Τι συζητάμε...
Mene Δημοσ. 26 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2005 Exo dio pc ...os tora se mia APLA priza eixa sindedemeno to palio mou pc ...ena lampater kai ena stereofoniko + ta ixeia tou pc Tora allaxa ti priza se SOUKO alla fovame me dio polympriza na ta valo stin idia priza... Iparxei lete anisixia i tsampa to skeftome? An sindeso to ena pc se alli priza tou domatio kano tpt i apla to idio pragma einai epidi einai sto idio room ? An ta sinedeso se mia priza kai valo UPS petixeno tpt i oxi ? Gia doste kana tip giati pros to paron eimai me to ena pc off kai to allo on ..kai ennalax... Εφόσον άλλαξες την πρίζα από απλή σε σούκο είναι καλύτερα να αποφύγεις να βάλεις και τα 2 PC στο πολύμπριζο αυτό. Αν ήταν απο την αρχή σούκο η πρίζα' date=' λογικά δεν θα είχες πρόβλημα. Αν πάλι βάλεις UPS, δεν καταφέρνεις να προσπεράσεις το βασικό πρόβλημα που είναι η διατομή των καλωδίων απο το κουτί διακλάδωσης ως την πρίζα, τα οποία μπορεί να μην αντέξουν το φορτίο που αναφέρεις. Βέβαια μπορεί ο ηλεκτρολόγος που έκανε την εγκατάσταση να έχει βάλει μεγαλύτερης διατομής καλώδια, άρα να μην υπάρχει πρόβλημα, αλλά αυτό είναι δύσκολο ;-) Οπότε, το μόνο που σου μένει, είναι να φέρεις μια προέκταση απο μια άλλη πρίζα στο ίδιο δωμάτιο (και ας παίρνει απο την ίδια ασφάλεια του πίνακα) μιά που το πρόβλημα είναι η πρίζα και όχι η γραμμή. Έχω όμως μια απορία... τους ακροδέκτες της [b']γείωσης[/b] της σούκο, πού τους έχεις συνδεσει?
Papajohn Δημοσ. 26 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2005 Έχω όμως μια απορία... τους ακροδέκτες της γείωσης[/b'] της σούκο, πού τους έχεις συνδεσει? :D :D
Mene Δημοσ. 27 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2005 @Papajohn: Πραγματικά έχω απορία... Η απλή πρίζα, σαν διπολική, δεν έχει ακροδέκτες γείωσης, ενώ η σούκο έχει και εφόσον συνδέσουμε συσκευές με μεταλλικό περίβλημα, πρέπει να τις γειώσουμε κάπως. Μια εξαίρεση, βέβαια, θα ήταν να υπάρχουν σανίδια στο πάτωμα. :wink:
ppetr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2005 Διπολικές έχω να δω πάρα πολλά χρόνια αγαπητέ mene. Επίσης το πρόβλημα δεν είναι στην πρίζα, αλλά στην ασφάλεια που μάλλον είναι 10Α (τσέκαρέ το) και στο καλώδιο που φτάνει (πρέπει να είναι 3x1.5mm^2, έτσι λέγεται). Αν τα καλώδια είναι 3, έχεις ΚΑΙ γείωση, αν δεν έχεις ξέχνα τη σύνδεση. Τα 1000W που λέει ο red30 δε νομίζω να τα φτάνεις, αλλά σε κάθε περίπτωση δε πρέπει να συνδέσεις σε αυτή ή σε άλλη πρίζα που παίρνει ρεύμα από την ίδια ασφάλεια, κάποια ενεργοβόρα συσκευή (αερόθερμο, ηλ, σίδερο, κλπ). Το UPS δεν επιβαρύνει.
DrLo Δημοσ. 27 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2005 παιδες τα 2 pc τα βάζω απο 350+350=700w μαξιμουμ και 100 η λαμπα 800w. Τα ηχεια και το στερεοφωνικο αντε να πουμε αλλα 200w ' date=' δηλαδη στρογγυλα 1000w.... Εχετε σκεφτει οτι ενα απλο αεροθερμο ειναι 1000w ή 2000w (αν αναψεις και τις 2 σκαλες);;;; Τι συζητάμε... [/quote'] Σε ΜΙΑ πρίζα έχω συνδεδεμένα 1. H/Y Athlon XP/2200 2. H/Y P3/650 3. Eizo 17'' 4. Eizo 15'' 5. Mini ηχοσύστημα 6. aDSL Router 7. Printer 8. H/Y K6/233 (Που και που) Το δωμάτιο μοιράζεται ασφάλειά με άλλο ένα Το σπίτι είναι περίπου 30-40 ετών Λέτε να έχω πρόβλημα ? :) Καλύτερα να το ψάξω λίγο με το 4m Αν σκεφτώ πάντως ότι το ατμοσίδερό μου γράφει 1650-1960 W μάλλον θα λιώσει πρώτα η πρίζα που σιδερώνω (αν και ισχύει t(HY)/t(σίδ)->οο) Αν και Μηχανικός δε ξέρω με ποιές προδιαγραφές φτιάχνονται οι οικιακές γραμμές αλλά μία γραμμή νομίζω θα πρέπει να υπολογίζεται για κάποια kW και λογικά πρέπει να λαμβάνεται για τους υπολογισμούς η χείριστη περίπτωση δηλαδή όλα τα φοτία στην ίδια παροχή. :idea: Είμαι που είμαι ανεπρόκοπος και δε μπορώ να βράσω ένα αυγό ... δε τραβάω ένα καλώδιο από τη παροχή της κουζίνας (ανεξάρτητη γραμμή) στο PC !!!
LuNaTiC Δημοσ. 27 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2005 Έχω όμως μια απορία... τους ακροδέκτες της γείωσης της σούκο, πού τους έχεις συνδεσει? De xero o ilektrologos to ekane kai eleipa apo to spiti ... kai asxeto...nai exo xylino dapedo an auto kollaei pouthena
dali13gr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2005 Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα(εκτός αν παίζει πρόβλημα από την μετατροπή της πρίζας). Εγώ έχω σε μια πρίζα ένα πολύπριζο στο οποίο έχω συνδέσει TV, PS2 και DVD Player. Από αυτό το πολύπριζο φεύγει ένα άλλο πολύπριζο στο οποίο έχω συνδέσει CRT 17", το PC, τα 5.1 ηχεία, το router και ένα video(avi είναι το video :-P ). Kαλά θα κάνεις πάντως να βάλεις ένα UPS. Να μην σε πάρουμε και στον λαιμό μας..
Papajohn Δημοσ. 28 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2005 Να κάνω εγω μια ερώτηση τώρα;; Γιατι δεν τα συνδέεις όλα και να δεις αν θα πέσει η ασφάλεια;; Με μια μπακάλικη λογική, πιθανότατα η πρίζα είναι σε γραμμή με 10Α ασφάλεια, 220V τάση, 10x220=2.200Watt max ισχύς χωρίς να υπολογίζουμε πτώσεις τάσης. Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αν υποθέσουμε πως η εγκατάσταση έχει γίνει απο επαγγλεματία που δεν έχει βάλει όλα τα δωμάτια του σπιτιού σε μια ασφάλεια των 10Α και τα καλώδια είναι ΟΚ ΥΓ. Το ξύλινο δάπεδο κολλάει και καλά στο οτι αν δεν έχεις γείωση και υπάρχει διαρροή απο κάποια μετταλική επιφάνεια τότε το ξύλο θα σε μονώσει, δεν θα γίνεις γείωση εσυ και άρα θα γλυτωσεις το ψήσιμο! Όχι οτι μπορείς να βασίζεσαι αλλα λέμε τώρα... Απορία: Γιατι παλιά τράβαγαν πρίζες χωρις γείωση;; Τσιγκουνεύονταν το καλώδιο;; Και όταν ήθελες να συνδέσεις κάτι μετταλικό έπρεπε να βρεις τη λεγόμενη "σούκο" του σπιτιού;! Τελείως χαζό μου ακούγεται...
De@th L0rd Δημοσ. 28 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2005 Απορία: Γιατι παλιά τράβαγαν πρίζες χωρις γείωση;; Τσιγκουνεύονταν το καλώδιο;; Και όταν ήθελες να συνδέσεις κάτι μετταλικό έπρεπε να βρεις τη λεγόμενη "σούκο" του σπιτιού;! Τελείως χαζό μου ακούγεται... Γιατί οι περισσότεροι από τους ηλεκτρολόγους που καναν τέτοιου είδους εγκαταστάσεις δεν είχαν βγάλει καμία σχολή....Από τις προβατίνες και τα γαΐδουρια πήγαιναν κατευθείαν στα καλώδια και στο ρεύμα...Και είναι κρίμα γιατί έχουμε θρηνήσει θύματα.. :-x
Papajohn Δημοσ. 28 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2005 Αν και Μηχανικός δε ξέρω με ποιές προδιαγραφές φτιάχνονται οι οικιακές γραμμές αλλά μία γραμμή νομίζω θα πρέπει να υπολογίζεται για κάποια kW και λογικά πρέπει να λαμβάνεται για τους υπολογισμούς η χείριστη περίπτωση δηλαδή όλα τα φοτία στην ίδια παροχή. Αν και (φοιτητής) Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ούτε γω ξέσω σίγουρα! ---Μη βαράτε, softwareάς θέλω να γίνω!" :grin: ----- Πάντως στους υπολογισμούς που λες δεν λαμβανεις την περίπτωση "όλα τα φορτια στην ίδια παροχη", αντίθετα φροντίζεις να κατανέμεις τα διάφορα φορτία σε διαφορετικές γραμμές("παροχές") στον πίνακα ώστε να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα. Έτσι αποφεύγεις να υπερφορτώνεις ορισμένες γραμμές και η εγκατάσταση είναι καλύτερη. Σχεδιαζοντας λοιπόν γραμμές που αντέχουν χοντρικά 2kW λες "οι πιθανότητες να έχεις τέτοια κατανάλωση στη μια παροχή είναι μηδαμινές" οπότε είσαι ΟΚ. Και αν υπολογίσεις οτι κανονικά κάθε ένα το (πάρα) πολύ δύο δωμάτια πρέπει να έχουν δικιές του παροχές δεν έχεις πρόβλημα. Αντίθετα τώρα, στο γενικό του σπιτιού μπορείς να καταλήγεις να έχεις 4 γραμμές των 10Α και τον θερμωσίφωνα/κουζίνα. Εκεί φυσικά δεν θα βάλεις 100Α γενικό αλλά με τη λογική "απίθανο να δουλεύουν όλα ταυτόχρονα" περιορίζεσαι σε μια 40άρα ή 3x40 σε τριφασικό και καλύπτεις και τα μεγαλύτερα σπίτια. Κάπως έτσι νομίζω οτι δουλεύει το σύστημα... Στην πράξη τώρα, έχετε υπόψην σας πως για άλλα μπορεί να είναι σχεδιασμένο ένα σπίτι και αλλιώς να είναι στη πράξη. Αυτο γιατι ο μηχανικός κάνει ένα χ σχέδιο αλλα όταν ο τεχνίτης πάει αν το εφαρμόσει κάνει ότι του κατέβει. Στο δικό μου τουλάχιστον (νεόδόμητο) σπίτι τα σχέδια δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματική εγκατάσταση. Λέγαμε εμείς στον τεχνίτη "βάλε μια πρίζα εδω" και την έβαζε. Γι' αυτο και στις παλιότερες εγκαταστάσεις στις οποίες το φαινόμενο ήταν πιο έντονο ακούς "έπεσε η ασφάλεια" συνχά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.