Προς το περιεχόμενο

Batch file and COPY command...

dpolal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά...

Θέλω με ένα batch αρχειάκη που θα τρέχει χειροκίνητα να κάνω copy ένα συγκεκριμένο αρχείο (C:\Program Files\Folder1\file.txt ) σε κάποιον άλλο φάκελλο (C:\Program Files\Folder2\file.txt)...

ΤΟ περιβάλλον είναι win2000.

Το πρόβλημα είναι ότι η εντολή copy τραβάει ζόρι με το κενό στο Program Files και δεν τρέχει...

Έχετε καμμιά ιδέα πώς θα το ξεπεράσω αυτό;;;

Παλιά στο DOS τα μεγάλα directories απεικονίζονταν με έναν συγκεκριμένο τρόπο αλλά δεν τον θύμάμαι πια :(...

Kαμμιά βοήθεια;;;;;

Ευχαριστώ...

Δημοσ.

Τα παλια DOS ονοματα ειχαν περιορισμο σε 8 χαρακτηρες στο ονομα + 3 στην καταληξη. Ετσι το "Program Files" μπορεις να το δωσεις σαν "Progra~1". Το "~" εμπαινε στον 7ο χαρακτηρα, ενω ο αριθμος στον ογδοο. Αν υπηρχε directory με ιδιο ονομα γινοταν Progra~2, ή Progra~3 αναλογα.

Δημοσ.

Τελικά το βρήκα με λίγο ψάξιμο...

Αντικαθιστάς το C:\Program Files\Folder1 με C:\Progra~1\Folder1 και λειτουργεί μια χαρά... :):):):)

Πέρνεις τα πρώτα 6 γράμματα από το Folder και προσθέτεις το ~1 στο τέλος.... (το σηματάκι λέγεται tilda)

Δημοσ.

dpolal2 αν όμως έχεις 2-3 καταλόγους που ξεκινούς από π.χ "Program" τότε βάζει αρίθμηση π.χ. Progra~1, Progra~2 κλπ.

DOS Rulez. Και τι δεν έχω φτιάξει με batch.

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, αν δώσεις ολόκληρο το path μέσα σε εισαγωγικά, δεν χρειάζεται να καταφύγεις στη λύση του ~ και να έχεις πρόβλημα πιθανόν με λάθος φακέλους με τα νούμερα (στην περίπτωση που έχεις παραπάνω από ένα).

Δημοσ.
Μη σας ακούσει κανας λινουξάς μόνο...

Γιατι φιλε μου; Μια φορα και ενα καιρο, το να κανεις 10 απλες δουλειες στο DOS επρεπε να θυμασαι παραμετρους, command lines, command switches, και αλλα τετοια ωραια. Χωρις κλικ, ωραια παραθυρακια, ηχους και φατσες να αναβοσβηνουν...

Ελπιζω να μην ειμαι off topic :neutral:

Δημοσ.

Εννοώ ότι το command line των linux είναι ΠΟΛΥ πιο ενισχυμένο από των microsoft. Δεν χρησιμοποιώ ομως command line περισσότερο από παράθυρα βέβαια.

Δημοσ.

kala lene ta paidia, den xreiazetai na bazeis ~ kai noumerakia pleon. to command line pou exoun ta windows den xreiazetai tetoies patentes. apla bazeis olo to path mesa se " ". pantws sto linux oi entoles einai pio eukoles kai euxristes gia tempeloskula san emena ;p ante twra na grafeis oloklhro copy enw mporeis na grapses ena aplo cp ;p

gi auto oloi cygwin ;p

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...