Προς το περιεχόμενο

ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ!!!!

babis76

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας απλά θα ήθελα να πάρω μια γνώμη για μια κάρτα γραφικών που αγόρασα πριν μια βδομάδα σχεδόν.Πρόκειται για ASUS NVIDIA N6600GT DDR3 128 AGP.

Ευχαριστώ,,,,,,,

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

File sorry alla apo proswpikhs empeirias mallon ekanes kakh epilogh gia ta lefta pou edwses.Asxetws ti lene ston katalogo me tis kartes tou Insomnia h 6600 Gt einai grhgorh se poly elaxista games k kyriws mono se Nvidia optimised.na ypologizeis oti o katalogos aftos vgainoun ta apotelesmata me dynatous CPU kai trela DIMMAKIA sth ram.San prwhn katoxos mias 6600 GT ta mona paixnidia pou htan kalh (thn dokimasa se 3 Ypologistes) htan DOOM3, Painkiller, (oxi sto expansion psilogonatise), Riddick kai Driv3r.Mhn me rwthseis gia NFSU1 kai 2, Farcry, MedalofHOnor :PA Half life2 ,kai genika sta perissotera oi epidoseis htan xeiroters h idies apo mi 9600 XT pou kanei gyrw sta 100 evro pleon.Twra 8a er8oun ta palhkaria ths Nvidia k 8a mas poun oti einai SUPER VGA.File babi76 sorry alla ezhsa mia empeiria pou prepei na thn pw.Epi ena mhna hmoun sthn priza me thn sygekrimenh karta mexri na thn paw pisw.

X700 pro.Kanena arnhtiko sxolio mexri stigmhs kai ligo pio f8hnh.

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=1&Secton_id=26174052&Product_Id=262180

8es na deis ti psaria pianei h GT sou.Vale to Demo ths Nvidia to nalu me thn gorgona(8a to vreis sth selida ths nvidia).3ekina to Nalu 6600 kai des frames me to fraps 8a to katalaveis k xwris fraps.paei spasta akoma kai sto idio ths to demo.

Φίλε μου De@th L0rd και εγω την καρτα μου απο το Πλαισιο την πηρα και αν σου πω οτι κανα 15λεπτο ειχα μπροστα μου τα κουτια της 6600 και της Χ700 και δεν μπορουσα να διαλεξω ποια να παρω θα με πιστεψεισ?Τελικα οπως καταλαβες πηρα την 6600.Την εχω δουλεψει καμια βδομαδα ομως μπορω να την γυρισω πισω και να παρω την Χ700;

Εχω:

P4 2,8Ghz

1Gb RAM

Ρώτα στο πλαίσιο δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Ο επεξεργαστής σου ωστόσο είναι αρκετά δυνατός για αμφότερες κάρτες.

8es na deis ti psaria pianei h GT sou.Vale to Demo ths Nvidia to nalu me thn gorgona(8a to vreis sth selida ths nvidia).3ekina to Nalu 6600 kai des frames me to fraps 8a to katalaveis k xwris fraps.paei spasta akoma kai sto idio ths to demo.

Βρε Death@Lord-άκο τώρα αυτό είναι επιχείρημα σοβαρό; Σου είπε κανείς ότι το ανάλογο demo βγάζει τρελλές επιδόσεις στις μεγάλες 6800; Κάτα πρώτον δεν είναι μετροπρόγραμμα, αλλά technology demo και κάτα δεύτερον έχει τόσο πολύπλοκες φωτοσκιάσεις που και να είχε SM2.0+ path για να το τρέξουν άλλες κάρτες θα μέτραγες δευτερόλεπτα ανά καρέ και όχι καρέ ανά δευτερόλεπτο.

San prwhn katoxos mias 6600 GT ta mona paixnidia pou htan kalh (thn dokimasa se 3 Ypologistes) htan DOOM3, Painkiller, (oxi sto expansion psilogonatise), Riddick kai Driv3r.Mhn me rwthseis gia NFSU1 kai 2, Farcry, MedalofHOnor :PA Half life2 ,kai genika sta perissotera oi epidoseis htan xeiroters h idies apo mi 9600 XT pou kanei gyrw sta 100 evro pleon.Twra 8a er8oun ta palhkaria ths Nvidia k 8a mas poun oti einai SUPER VGA.

Super-GPU δεν είναι. ΄Οτι πληρώνεις παίρνεις. Aν πάρεις έναν αρκετά μεγάλο αριθμό παιχνιδιών και τραβήξεις τον μέσο όρο όμως, το παραπάνω όχι μόνο είναι υπερβολή, αλλά όσο βγαίνουν νεότερα παιχνίδια τόσο πιο πολύ θα αγωνίζεται η Χ700. Στο BF2 σε mainstream σύστημα και μόλις στα 1024 , η Χ700 μου βγήκε >60% αργότερη.

Ο φίλος Mπάμπης πολύ ευχαρίστως να αλλάξει την κάρτα αν του δίνει την δυνατότητα το Πλαίσιο. Δεν έχω κολλήματα με το ποιός παίρνει τι, αρκεί να είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.

simfono apolita me ton death_lord...

mazi tis dokimasame..

alla apo th stigmh pou mpike sto thread kapios kirios, ... GIA SAS..

apla babis, simfono file mou me ton deathlord, logo kinis empirias.. imoun apo aytous pou tou tin protine anamesa se 9800pro kai 6600gt prin agorasei.

den brikame omos 9800pro kai pire 6600gt,.. EGO TOU EIPA NA THN PAREI LOGO AYTVN POU EBLEPA SE BENCHMARKS..

alla apo DIKI MOU EMPIRIA.. """""""""""""MAKRIA"""""""""""""

Προς μεγάλη σου απογοήτευση (αν και αντιβαίνει σε όλες τις βάσεις της λογικής και της ωριμότητας) εδώ θα είμαι και δεν έχω σκοπό να πάω πουθενά.

Ούτε ενόχλησα ποτέ κανένα, αλλά ούτε και επιτέθηκα ποτέ σε κανένα ούτε έμμεσα αλλά ούτε και σε προσωπικό επίπεδο. Εκφράζω την άποψή μου στην οποία έχω το απόλυτο δικαίωμα σε μια ευνομούμενη δημοκρατία, όσο και αν αυτό σε ενοχλεί.

Μπορείς να συνεχίσεις τις γελειότητες αυτές ή απλά να συμπεριφερθείς σαν ενήλικας. Δεν έχω τίποτα απολύτως μαζί σου, το πρόβλημα προφανώς είναι αποκλειστικά δικό σου.

Egw thn phga pisw sto plaisio k phra kati allo.Milhsa evgenika me twn plwlhth apo ton opoio thn phra kai egine h allagh apla tou eipa oti exei xalia epidoseis sta perissotera paixnidia.(Ti na to kanw an mou einai kalh se 2-3 kai sta alla pianei pato???).Aporhse kai o idios me afto alla telika ton epeisa na mou thn alla3ei.Kai eixa paei entwmeta3y prin 1 mish mhna kai thn eixa agorasei.Thn krathsa toso mhpws k Nvidia kykloforhsei kanenan driver ths prokophs.Oxi mono o kainourios driver pou kykloforhse ekeino ton mhna den htan ths prokophs alla eixa kai ptwsh epidosewn.Oso gia to mellon pistevw pws oso 8a agwnizetai k h 6600 GT 8a agwnizetai oso kai X700.Apla pistevw sthn yperoxh pou 8a exei h X700 logw a3iopistias twn drivers ths ATI.H 6600 Gt gia mena einai poly kalh apo specs alla apo epidoseis einai epeikws aparadekth(gnwmh mou panta).Twra an esy Babis thes mia karta gia na pezeis DOOM3 k BF2 kai den 8es alla paixnidia krathse thn.An thes dokimase k ta NSFU 1-2 gia na peisteis.Olo kai kapoio filaraki sou 8a ta exei.Twra an einai sovaro epixeirhma to Demo ths Nvidia h oxi,ena pragma 8a pw.POSO KARAGIOZHDES EINAI AFTOI STHN NVIDIA POU DEMONSTRAROUN MIA KARTA VGA ME ENA DEMO POU DEN MPOREI NA ANTAPE3ER8EI???EINAI HLI8IOI H DEN EINAI???San na mou poulane ena Jeep kai na mou to parousiazoun deixnontas to na kollaei sth lasph kai na menei ekei ston topo.8a perimenoun meta na tous parw sta sovara?Kai gia na 3eka8arisw kati--H gnwmh mou gia thn 6600 GT einai ka8ara proswpikh kai den 8elw na 8i3w kanenan.Exw dei me ta matia mou treis Ylopoihseis ths 6600GT se ypogistes dynatous kai oi treis eixan ta idia xalia.8ewrw epishs aparadekto to gegonos Ati opt h Nvidia opt games giati exoun dhmiourghsei ena perivallon opws stis konsoles me tou Playstationiakous kai tou XBOXsites :?

Παιδια ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας καθε αποψη ειναι ευσπροδεκτη οσο πιο πολλες τοσο καλυτερα.Απλα η βλακεια μου ηταν οτι δεν εκανα αυτη την ερωτηση πριν παω να αγορασω καρτα ηταν λιγο βιαστικη η επιλογη μου λογω βλαβης της προηγουμενης συν οτι δεν ηξερα αυτο το forum το οποιο οφειλω να ομολογησω οτι ειναι παρα πολυ καλο και βλεπω οτι τα μελη του εχουν πολυ καλο επιπεδο γνωσης πανω σε αυτα τα θεματα.

Θα προσπαθησω να αλλαξω την καρτα μου αν αλλαχτει καλως αν δεν αλλαχτει τι να κανουμε δεν πειραζει "Δεν ηξερα δεν ρωταγα;".Ετσι και αλλιως δεν παιζω και πολυ απαιτητικα παιχνιδια ειμαι πιο πολυ fan των RPG games τα οποια δεν θελουν και παρα πολλες απαιτησεις.Αλλα ενταξει συμφωνοι αφου παιρνω και παιρνω καρτα γιατι να μην παρω κατι καλο τελοσπαντων........

Δεν βαριέσαι Ailuros... Αφού το είπε ο Death@Lord:

Όλα τα hardware-review sites είναι εμπλεγμένα σε μιά παγκόσμια συνωμοσία και γι'αυτό βγάζουν την 6600GT την καλύτερη στην κατηγορία της. ΑΥΤΟΣ τη δοκίμασε και σερνότανε, ήταν στα κάρβουνα μέχρι να του την πάρουν πίσω.

Όλοι όσοι την αγόραζαν σαν ξερό ψωμί τυφλώθηκαν τόσο πολύ από το hype που δεν έδωσαν σημασία στο ότι ήταν χειρότερη και από μιά Ati Rage Pro 16MB. ΑΥΤΟΣ είδε ότι μόνο σε nVidia optimized games απέδιδε κάπως. Μετά, το χάος.

Όλα τα στοιχεία και οι αριθμοί που συνηγορούν στο ότι η 6600GT είναι τουλάχιστο τόσο καλή όσο η X700Pro είναι... απλώς στοιχεία. Ας μην αφήσουμε να μας επηρεάσουν. ΑΥΤΟΣ την δοκίμασε και κατάλαβε ότι τα στοιχεία (και ο πραγματικός κόσμος γενικά) είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε γιατί μας εμποδίζουν να δούμε την αλήθεια.

Το ότι το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται μεταξύ καρέκλας και πληκτρολογίου (όπως πολύ ευγενικά το διατύπωσες σε άλλη σου απάντηση γιά το ίδιο θέμα και με τον ίδιο παραλήπτη), δεν πτοούν τον προφήτη μας, αφού ΑΥΤΟΣ είδε την αλήθεια και είναι αποφασισμένος να μας την μεταδόσει (να μας τα πρήξει κι άλλο δηλαδή).

Δεν φτάνουν αυτά; Ο KOSTAS4_XT στην τεκμηριωμένη του άποψη γιά τον Διάβολο το είπε: """""""""""""MAKRIA"""""""""""""

Και ο stefan123 επίσης, (από εσωτερική ενόραση προφανώς, αφού δεν αναφέρει κάποιο άλλο στοιχείο) δήλωσε: einai skoupidi.........

Υ.Γ. Συγνώμη καινούργιε φίλε του Insomnia babis76 που δεν προσέφερα κάτι εποικοδομητικό μέχρι τώρα στη συζήτηση. Ορίστε κάτι:

H 6600GT πού έχω (με έναν AthlonXP 2600+) αποδίδει περίπου το ίδιο από πλευράς gameplay με την Ati X700 Pro που έχει ο αδερφός μου (σε P4 3GHz). Διαφορές στην ώρα του παιξίματος έχω δει μόνο στο Doom3 όπου η 6600GT είναι πολύ μπροστά και φαίνεται. Όποια και αν ήταν η πρώτη σου επιλογή, δεν θα έμενες παραπονεμένος και δεν αξίζει να μπεις στον κόπο να την αλλάξεις, εκτός αν πράγματι κάτι δεν κολλάει και έχεις όρεξη γιά πειραματισμούς (χε, γιατί όχι; άμα χρησιμοποιήσεις την 6600GT για κανα δυό βδομάδες και στην αλλάζουν εύκολα, δοκίμασε και την X700 Pro γιά απόκτηση εμπειρίας).

Τώρα εγώ πως να σε προσφωνήσω μου λες; ;)

Για μένα ο εκάστοτε χρήστης καλό είναι να αγοράζει εκείνο το προιόν που ο ίδιος θεωρεί ότι καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες του. Ακόμα και αυτό όμως στις μέρες μας μπορεί να αποκτήσει διφορούμενη έννοια, μιας και οι διαφορές μεταξύ των GPU για τον καθημερινό χρήστη διαρκώς μικραίνουν και θα γίνει και πιό έντονο το φαινόμενο στο προβλεπόμενο μέλλον. Σαφώς και υπάρχουν προτερήματα/μειονεκτήματα σε συγκρίσεις μεταξύ εφάμιλλων καρτών, αλλά ουδέποτε στον βαθμό που ήταν κάποτε όταν το τρισδιάστατο ήταν στα γεννοφάσκια του. Eκεί ή είχες Voodoo/glide ή σπάγανε τα νεύρα σου με ασυμβατότητες και χαμηλές επιδόσεις με ανταγωνιστικές λύσεις.

Οι καιροί όμως αλλάζουν και δεν υπάρχουν πλέον proprietary APIs (βλέπε glide, metalGL, SGL κλπ.), αλλά έχει κερδίσει πλέον την μεγαλύτερη αποδοχή των δημιουργών παιχνιδιών το Direct3D (χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το OpenGL αλλά οι εταιρίες πρέπει να προσπαθήσουν λίγο παραπάνω στα συμβούλια του ARB board για να φτάσουν τα επίπεδα του DX). Ακόμα λιγότερες διαφορές και ειδικά στα λεγόμενα cabs θα δούμε με το επερχόμενο WGF2.0/Windows Vista, όπου οι εταιρίες θα έχουν πολύ λιγότερη ελευθερία στην διαφοροποίηση της βασικής αρχιτεκτονικής μιας κάρτας. Σε βάθος χρόνου θα καταλήξουμε οι κάρτες να διαφοροποιούνται μάλλον σε υλοποιήσεις όπως της εξομάλυνσης ή του φιλτραρίσματος υφών, παρά σε οτιδήποτε άλλο.

Υπάρχει τρομερή διαφορά μεταξύ των προαναφερόμενων καρτών τελικά, ειδικά δεδομένου ότι λίγο πολύ κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο κόστους; ΄Οχι. Είναι ο 128-μπιτος δίαυλος η απόλυτη πανάκια και ο 256-μπιτος δίαυλος η απόλυτη ευλογία; Και πάλι όχι. Κάθε πιθανή απάντηση θα έχει ένα "ναι μεν, αλλά".

Σε τελική ανάλυση ούτε αυτός ο μακροσκελής λίβελλος έχει σαν στόχο να επιρεάσει κανέναν και ούτε και θα το κάνει. Η αλήθεια όμως παρ΄αυτά δεν κρύβεται και πράγματι τον κάθε ενδιαφερόμενο μόνο μια δοκιμή θα τον πείσει. Και σε αυτήν την δοκιμή πραγματικά εύχομαι να βρει αυτό που πραγματικά θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του καλύτερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...