Blackie Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Καλημέρα παιδιά! Έχω ένα περίεργο πρόβλημα και δε ξέρω τι φταίει... Το πρόβλημα είναι ως εξής: Αποφάσισα να αλλάξω τη default ψύκτρα του CPU (Amd Athlon XP 3000+) και πήρα τη Cmt Icecube της Cooler Mate (η οποία μάλιστα συστήνεται και για Overclocking μέχρι 3400+). Με το που βγάζω την παλιά παρατηρώ πως ενώ η MoBo είναι Socket A, ο CPU γράφει Socket 482 (δε είμαι 100% σίγουρος αν ήταν ακριβώς αυτό το socket, απλά ήταν 3ψήφιος αριθμός), το οποίο μου φάνηκε πολύ περίεργο, καθώς δε ξέρω αν είναι συμβατό! Πέρα απ' αυτό εγκατέστησα την ψύκτρα, η οποία παρατήρησα είχε μεγαλύτερη βάση και ψιλοξέφευγε στα πλάγια από το κανονικό του CPU, ενώ είχε ψιλοστραβώσει έναν πυκνωτή (όχι τίποτα τρομερό). Πλέον ο CPU είναι στα 64c, ενώ σε μια φάση που έπαιξα ένα παιχνίδι ανέβηκε στους 70, οι οποίοι βαθμοί δε διαφέρουν αρκετά απο την προηγούμενη λειτουργία του CPU με την παλιά ψύκτρα (Το πολύ να έπεσε 10 βαθμούς). O CPU νομίζω πως είναι burton (με την πράσινη επιφάνεια και κίτρινο το μέρος που γράφει το Socket). Ελπίζω να μη σας κούρασα και όποιος μπορεί ας μου πει αν είναι συμβατοί MoBo και CPU, αλλά και αν επηρεάζει δυσμενώς το μέγεθος της Ψύκτρας. Thanks In Advance!
costas ioannoy Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Γραφει socket 462 που ειναι το ιδιο με socket Α αρα μην ανησυχεις . Μειωθηκε η θερμοκρασια στους 70 και ειναι και 10 βαθμους χαμηλοτερη απο πριν???? Ειναι ψηλα οι θεμοκρασιες σου. Ειναι αξιοπιστη η ενδειξη σου ? Κανε κανενα update στο bios της μητρικης σου.
Blackie Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον φίλε! Κοίτα, υπήρξαν και φάσεις που χτύπησα 86 βαθμούς, αλλά η συνηθισμένη θερμοκρασία είναι γύρω στους 70-75. Αυτά τα κοιτούσα συνήθως όταν είχα ώρα ανοιχτό τον Η/Υ όπου έμπαινα στο BIOS για να δω τι θερμοκρασία παίζει. Τώρα βρήκα τα αρχεία που πρέπει να κάνω update, αλλά δε ξέρω πως... Μπορείς να βοηθήσεις και σ' αυτό;
xalia Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 το manual της mb σου λέει πως να κάνεις ένα update το bios σου, μετα θα το κάνεις με κλειστά τα μάτια! έβαλες πάστα πριν βάλεις την ψύκτρα στην cpu? αν όχι βάλε! η arctic silver 5 είναι πολύ καλή...
Blackie Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Έβαλα πάστα, αλλά αυτή που είχε μέσα η ψύκτρα! Έκανα τελικώς BIOS update μέσω των Windows με ένα utility της Gigabyte, έκανα όλα τα βήματα αλλά δεν είδα διαφορά... Μπορεί να φταίει τίποτα άλλο και να έχω τέτοια θερμοκρασία; σαν να μην ειναι πολύ; Σημειωτέον, το RPM της ψύκτρας παίζει γύρω στα 2.800, αλλά γενικώς είναι καλή ψύκτρα... Από το κατάστημα (γνωστός γνωστού, οπότε δε μου είπαν λακαμιες) μου είπαν πως θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς!
Blackie Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Ναι, τα κλιψάκια μπήκαν κανονικά, κούνησα ελαφρώς και τη ψύκτρα αλλά δεν είχα πρόβλημα, ήταν οκ! Το μόνο "κακό" είναι πως λόγω μεγέθους σκουντάει έναν πυκνωτή ελαφρώς, αλλά δε νομίζω να είναι πρόβλημα. Πάρατήρησα πάντως πως σε κάποιες φάσεις μου κάνει κάτι περίεργα μπιπ η ΜοΒο μετά το update του BIOS, αλλά δε ξέρω γιατί. Τώρα είμαι σταθερά 64 βαθμούς, περίμενα να πέσω γύρω στα 55 - 60... Τι άλλο μπορώ να κάνω;
xalia Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 αν αλλάξεις την πάστα με την arctic silver 5 θα πέσεις ακόμα λίγους βαθμούς...3-5 απο εκεί και πέρα κάνε κάτι για την κυκλοφορία του αέρα στο μηχάνημα σου, ένα fan να βγάζει αέρα και ένα να βάζει είναι κλάσικές λύσεις...
Blackie Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 έκανα μια πατέντα με το παλιό ανεμηστηράκι, το έβαλα στο πλάγιο συρταράκι στις τρύπες, αλλά σκέφτομαι να πάρω και άλλα... Ρίχνει τόσο η Arctic Silver? Πόσο έχει, ξέρεις; Βασικά ποια είναι η normal θερμοκρασία για το CPU μου; 55;
xalia Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 ναι ρίχνει! 6.5 έχει, εγώ έχω βάλει και στην cpu και στο chipset... για idle θα πρέπει να είσαι γύρω στους 45
Blackie Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Ε σχετικά φθηνή! Βασικά μπορεί να παίζει ρόλο και ο επεξεργαστής; Απ'όσο ξέρω συγκεκριμένοι επεξεργαστές με συγκεκριμένους πυρήνες (δε θυμάμαι ποιοι) της ΑΜD υπερθερμαίνονταν... Επίσης μου είπαν πως μπορώ (αν έχω ακόμα εγγύηση εννοείται) να το επιστρέψω στο κατάστημα αγοράς με τη δικαιολογία της υπερθέρμανσης και να γίνει αντικατάσταση... Ισχύει;
xalia Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 δε ξέρω! ακριβώς γιατί δεν έχω AMD έκανα μια αναζήτηση στο google για τον επεξεργαστή σου και είδα ότι normal θερμοκρασίες παίζουν στα 45...για idle πάντα... υπάρχει και η βασική αρχή στο κόσμο των υπολογιστών αν κάτι λειτουργεί σωστά δε το πειράζουμε! η θερμοκρασία σου έχει πέσει, πρόβλημα δεν έχεις...
Blackie Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Ναι, αλλά gaming ανεβαίνει αρκετά και πέρα απ' αυτό όταν γράφω DVD/CD δε μπορώ να γράψω πολλά λόγω θερμοκρασίας! Δε ξέρω γαμώτο, έχω αγχωθεί με τη φάση, όπως το βλέπω θα επικοινωνήσω να δω τι μπορεί να γίνει, αν είναι δυνατή η αντικατάστασή του! Τέλοσπαντων, εφόσον πέρα απο την πάστα που πρότεινες δεν υπάρχει άλλη λύση να μειώσω θερμοκρασία να μη σε ταλαιπωρώ άλλο φίλε! Σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!
DIMERR Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Loipon borei kai pali to bios na leei m@kakies . Boreis na baleis to daxtilo sou pane stin psixtra kai na katalabeis.An einai poli zesti e tote ontws to bios einai swsto.Boreis na pareis kai ena ilektroniko thermometro kai na baleis tous akrodektes stin psixtra panw gia na deis tis alithines thermokrasies. Bale kai arctic silver 5 pou eipan ta paidia tha deis sigoura diafora. Kai bale 2 toulaxiston anemistiria sto kouti sou.Ena na bazei aera apo brosta apto kouti kai ena na bgazei aera apo pisw.ayta
HamerZ Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2005 Βασικά δεν μας είπες αν έχεις άλλου ανεμιστήρες μπρος-πίσω στο κουτί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.