Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια επιλογής κάρτας γραφικών για όχι απαιτητικό χρήστη.

jimakos00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά, θα ήθελα τη γνώμη σας για την αγορά μιας κάρτας γραφικών.

Βασικά θέλω να πάρω μια καινούργια γιατί αγόρασα μια TFT και θέλω να την συνδέσω με DVI που δεν έχει αυτή που έχω τώρα. Αυτή τη στιγμή έχω μια GF4 MX 440 64MB.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που θέλω να την αλλάξω και όχι για να έχω περισσότερη επεξεργαστική ισχύ και δεν θέλω να δώσω και πολλά λεφτά γιατί δεν παίζω και συχνά παιχνίδια.

Είπα όμως ότι άμα υπάρχει μικρή διαφορά από μια μικρή κάρτα με μια καλύτερη, να δώσω κάτι παραπάνω.

Έχοντας υπόψη ότι το μηχάνημά μου είναι αρκετά παλιό, έχω έναν Duron 1300 με 512 RAM, το οποίο με καλύπτει μέχρι στιγμής, θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για πια κάρτα από τις παρακάτω να προτιμήσω.

Saphire ATI 9550 256 MB 68.90€

XFX Nvidia 5500 256 MB 70.31€

MSI Nvidia 5500 256 MB 80.97€

HIS ATI 9600 128 MB 81.74€

OEM ATI 9600Pro 256 MB 86.26€

Όλες οι παραπάνω είναι με 128bit μνήμες.

Ή να μην πάρω καμιά από τις παραπάνω και να χτυπήσω μια 9250 με 40€;

(είπαμε ότι ο βασικός λόγος είναι το DVI και πολύ λιγότερο τα παιχνίδια).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, σίγουρα έχει καλύτερο τσιπάκι αλλά μήπως επειδή είναι ΟΕΜ, δε θα πρέπει να την προτιμήσω;

Και μήπως και δε χρειάζομαι τόσο γρήγορη κάρτα;

δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό.Αν είναι να πάθει ζημιά όλες εχουν την ίδια πίθανοτητα.

Για μενα θα είναι κριμα να μη δώσεις 20ευρω και να παρεις μια υποδεέστερη καρτα.

Οι αλλες κάρτες που προτεινεις εχουν 256MB τα όποια οι GPUs που διαθέτουν δεν πρόκειται ποτε να κατάφερουν να τη χρησιμοποιήσουν γιατι είναι πολυ χαμηλων δυνατοτήτων.

Είναι πολιτικη των εταιριών να βάζουν σε αδυνατους επεξεργαστές πολλα MBs μνημης για να θάμπωνουν τους καταναλώτες..

Παντως δε σου προτείνω να πάρεις την 9250 (αφού λες οτι δεν παίζεις και παιχνιδια πολυ)-σαν οικονόμικοτερη λυση γιατι έχει παθητικο cooler και το καλόκαιρι ισως αντιμετώπισεις προβληματα.(το εχω παθει αυτο με 2 καρτες παθητικου cooling-παγώνει το PC)

kai κατι ακόμα η 9600 pro δεν είναι πλέον γρήγορη..(είναι αρκετα αργή με τα σημερινα δεδομενα) απλά ειναι πολυ καλυτερη απο τις αλλες στη λιστα

Ναι ναι ξέρω.Έχουν βγει κάτι τέρατα αλλά κοστίζουν πολλά.

Πάντως με αυτή που έχω τώρα θα είναι μέρα με τη νύχτα.

Αρκεί να μη την καθηστερεί ο επεξεργαστης μου.

no prob.παντως να δεις αν μπαίνει η καρτα σου στη mobo γιατι αν είναι πολύ παλιά θα υπάρχει ασυμβατότητα.

είναι agp 8x?

τι τάση δινει στην agp θύρα;

αν μπορέις δώσε μας το μοντελο της mobo- για να είμαστε σιγουροι ότι η καρτα ταιριαζει.

Από ότι διάβασα στο site της ATI, το 9600 υποστηρίζει AGP 4x/8x.

H μητρική μου είναι 4χ, οπότε δε θα έχω πρόβλημα.Έτσι κι αλλιώς η κάρτα που έχω τώρα πρέπει να είναι 4χ.

Πάντως είμουνα προβληματισμένος για αυτό που λες γιατί έχω και παλια μητρική VIA KT133a.

Δε μου λες, οι κάρτες που γράφουν 8Χ δεν είναι και λογικά 4Χ;

Δουλεύουν δηλαδή μόνο με 0,8Volt;

Βάσει την ΑΤΙ πάντως δεν υπάρχει κάρτα με σκέτο 8Χ και 0,8 Volt.

ps σχόλασα τώρα από τη δουλειά.Σε καμιά ώρα θα επανέλθω από το σπίτι μου.

Σε ευχαριστώ πάντως για την μέχρι εδώ βοήθεια. Άμα έχεις και τίποτα άλλο, ευπρόσδεκτο.

Από ότι διάβασα στο site της ATI' date=' το 9600 υποστηρίζει AGP 4x/8x.

H μητρική μου είναι 4χ, οπότε δε θα έχω πρόβλημα.Έτσι κι αλλιώς η κάρτα που έχω τώρα πρέπει να είναι 4χ.

Πάντως είμουνα προβληματισμένος για αυτό που λες γιατί έχω και παλια μητρική VIA KT133a.

Δε μου λες, οι κάρτες που γράφουν 8Χ δεν είναι και λογικά 4Χ;

Δουλεύουν δηλαδή μόνο με 0,8Volt;

Βάσει την ΑΤΙ πάντως δεν υπάρχει κάρτα με σκέτο 8Χ και 0,8 Volt.

ps σχόλασα τώρα από τη δουλειά.Σε καμιά ώρα θα επανέλθω από το σπίτι μου.

Σε ευχαριστώ πάντως για την μέχρι εδώ βοήθεια. Άμα έχεις και τίποτα άλλο, ευπρόσδεκτο.[/quote']

τιποτα φιλε. :) >Αν μπορώ να βοήθησω γιατι να μην το κανω :)

ναι δεν θα εχεις πρόβλημα με το 8χ.Aπλά η κάρτα σου θα δουλεβει σε 4χ(με πολυ μικρή μειωση των επιδόσεων).

Τωρα για το voltage δεν είμαι και πολυ ειδικός-καποιος άλλος ισως σε διαφωτίσει καλύτερα. :)

Παιδιά, αποφάσισα τελικά να μη δώσω πολλά λεφτά για την κάρτα γιατί δεν αξίζει κιόλας για το σύστημα που έχω.

Κατέληξα λοιπόν σε μια από τις παρακάτω που έχουν 5 € διαφορά αλλά θα ήθελα πάλι τη γνώμη σας.

1. ati 9250 128mb 128bit

2. ati 9550SE 128mb 64bit

Αν μπορείτε πείτε μου τη γνώμη σας γιατί έψαξα και δε βρήκα κανένα συγκρητικό.

Τελευταία φορά είναι.Σας το ορκίζομαι. :-)

OK Παίδες.

αποφάσισα και παρήγγειλα την 9550 την κανονική με 128ΜΒ και όχι τη SE.

Καμιά 15 € παραπάνω αλλά δε γ...ται. Υποστηρίζει τουλάχιστον DX9 και έχει και ανεμιστήρα,όπως λες, για τις ζεστες ημέρες του καλοκαιριού που φεύγει.

insomniac_new σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες μαζί μου :-)))

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...