konnak Δημοσ. 22 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2005 Σήμερα το πρωί πήρα έναν SATA σκληρό Seagate 200GB (7200 rpm, 8 MB Cache), και έναν SUNIX ελεγκτή SATA 2 θέσεων. Αφού εγκατέστησα τον ελεγκτή, έβαλα τον δίσκο, τον διαμόρφωσα σε NTFS (μέσω της διαχείρησης δίσκων του Πίνακα Ελέγχου - πλήρη διαμόρφωση και όχι γρήγορη), και το HDDLife μου τον έβγαλε 65 % health και performance (ίδια ποσοστά). Μετά από ένα restart τον έβγαλε 67%, και του έκανα έναν έλεγχο με τα εργαλεία της Seagate και τώρα είναι στο 44%! Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο, σε καινούριο δίσκο; Οι IDE μου, που είναι τριών χρόνων δεν έχουν πέσει ποτέ κάτω από το 91%. Δεδομένου ότι ο δίσκος κάθεται πάνω στον ελεγκτή (που είναι PCI και έχει τσιπάκι Silicon Image, btw) και ότι οι πληροφορίες που διαβάζει το HDDLife προέρχονται από το SMART status του δίσκου, μήπως ο ελεγκτής δεν μεταδίδει καλά τις πληροφορίες SMART; Γιατί, και το Adenix SMART viewer (που εμφανίζει το SMART στις ιδιότητες του σκληρού), ίδια ποσοστά μου βγάζει. ΥΓ: Στο report του Adenix SMART Indicator, εμφανίζει τον τύπο του δίσκου ως IDE. Βοηθάει καθόλου αυτό;
accipio Δημοσ. 22 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2005 Θα σου έλεγα να μην πολυεμπιστεύεσαι αυτό το πρόγραμμα. Το δοκίμασα κι εγώ και μου έβγαζε κάτι τέτοια περίεργα, οπότε το έβγαλα και ησύχασα... Μια πηγή άγχους λιγότερη.
konnak Δημοσ. 22 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2005 Μα το πρόβλημα δεν είναι στο πρόγραμμα, αλλά στο SMART status! Αφού το πρόγραμμα το SMART status διαβάζει. Και με αγχώνει ένας δίσκος χωρίς SMART status ενεργοποιημένο. Αν παιχτεί κάτι, και θέλει αντικατάσταση, θα είναι καλό να με ειδοποιήσει να κάνω backup...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.