Προς το περιεχόμενο

"Πέθανε" το DVD-R μου ή μπορεί να σωθεί;

dim_b

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα αναβαθμιση στο f/w του Pioneer 107D και έβαλα το "πειραγμένο" 1.21 που επιτρέπει εγγραφή σε 8x σε όλα τα δισκάκια. Ο λόγος ήταν ότι με κανένα official ή patched (χωρίς ξεκλείδωμα ταχύτητας) f/w δεν δεχόταν να γράψει σε 8x κάποια Philips DVD+R με media code INFOME R20 (η εγγραφή σε 4x ήταν αρκετά καλή, αλλά γιά το γαμώτο ήθελα να τα γράψω στην ονομαστική τους ταχύτητα).

Βάζοντας ένα δισκάκι γιά εγγραφή, παρατήρησα ότι το Nero καθυστέρησε πολύ στο Lead In (σχεδόν 2 λεπτά), αλλά μετά άρχισε να γράφει κανονικά μέχρι που έφτασε στο 16% και εκεί κόλλησε. Αφού το Nero δεν ανταποκρινόταν γιά αρκετή ώρα και δεν μπορούσα να το κλείσω ούτε από τον task manager, αποφάσισα να κάνω restart. Από εκεί και πέρα, το DVD-R μου έπαψε να αναγνωρίζει οποιοδήποτε DVD του βάλω μέσα (γραμμένα, κενά ή πρεσαριστά), ενώ αναγνωρίζει κανονικά τα CD. Πιό συγκεκριμένα, τα προγράμματα που χρησιμοποιούν το DVD-R (Nero, DVD decrypter, DVD info pro) κολλάνε όταν έχει μέσα DVD και επανέρχονται μόνο όταν βγει το δισκάκι. Δοκίμασα να περάσω διάφορα άλλα f/w, αλλά ενώ το flashing γίνεται κανονικά, το πρόβλημα παραμένει.

Υπάρχει ελπίδα ή να αρχίσω να ψάχνω γιά αντικαταστάτη;

Δημοσ.

Το έβαλα σε άλλο PC όπου επίσης δεν δούλεψε (είχα δει στο forum του rpc1 ότι κάποιος που είχε παρόμοιο πρόβλημα με ένα 109 το έβαλε σε άλλο PC και ήταν εντάξει), έβαλα το official 1.21 από DOS αλλά πάλι τίποτε. Επίσης παρατήρησα ότι την ώρα που προσπαθεί να διαβάσει το DVD, ακούγεται ένας μηχανικός θόρυβος, μάλλον από την κεφαλή που προσπαθεί να εστιάσει (στο PC μου τον κάλυπτε ο θόρυβος από τους ανεμιστήρες :lol: ).

Μάλλον πρέπει να το πάρω απόφαση ότι πέθανε.

• Super Moderators
Δημοσ.

mpam mpam (hxoi apo ta opla kata thn diarkeia khdeias amerikanou "hrwa")

kairos na skeftoume to mellon...8a proteina na perimeneis na er8ei to Pioneer DVR-110D :D

Δημοσ.

Δεν μπορώ να περιμένω γιατί το χρειάζομαι άμεσα. Από αυτά που έχω διαβάσει στο forum αλλά και reviews σε ξένα sites ήμουν ανάμεσα στο Lite-On 1693 και το Plextor 740. Λες να δω και το 110D; Το eshop το έχει αυτή τη στιγμή στον κατάλογό του, αλλά δεν ξέρω αν είναι άμεσα διαθέσιμο.

• Super Moderators
Δημοσ.

xmmm den perimena na eixe er8ei toso grhgora...apo oti vlepw kanei kai 58 euro...kane mia ereuna agoras kai apofasise :)

alliws Plextor :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...