Προς το περιεχόμενο

Καλό το παραμύθι τους... αλλά δεν έχει δράκο.

iforbet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν κρατανε ακριβά για να μην κοπιάρεις. απ οτι ειχα διαβασει, σε ολο το σχετικο εξοπλισμό (cdr, dvdr, drives kai media) εχει καποιο "καπέλο" σαν αποζημιωση για τις αντιγραφές (που δεν θα κανεις εσυ σιγουρα, αλλα στατιστικα ειναι σιγουρο οτι θα γινουν απο ενα Χ ποσοστό χρηστών)

Το που καταλήγουν τα λεφτά δεν ξέρω, οπως και το υψος του καπέλου επι της χοντρικης τιμης. Δεν αποκλείεται να υπάρχει διαφορετικο καπελο αναλογα με την χρησιμότητα του μέσου, και αναλογα τις τεχνολογικές εξελίξεις.

πχ τα cdr σημερα ειναι μονο για μουσικη, τα dvdr-4 απαιτουν επιπλέον software, το dvdr-9 ειναι το πιο "επικινδυνο" για το Χολυγουντ, κλπ.

φαντάζομαι θα δουμε την επόμενη ανακατάταξη με την εμφάνιση blue ray.

Απο κει και περα, iforbet, η οργή σου φτάνει υπερβολικά επίπεδα, δυσκολο να τα καταλάβουν οι περισσότεροι παρόντες. Δεν εχω κατι εναντιον των "αντιγράφων ασφαλείας για προσωπική χρήση" :), (βλ αλλο θεμα περι vista), αλλα δημιουργείς την εντύπωση του χρηστη με κόπια windows που διαμαρτυρεται έξαλλος στην microsoft επειδη δεν του δουλευει το windows update, δεν ειναι αρκετα φιλικό το support, και ειναι ακριβή η τιμή win retail.

Και 10 ευρώ να ειχαν τα win, οι πωλήσεις τους δεν θα αύξαναν ουτε 10%, σταράτα.!!

Πρέπει να είσαι μανιώδης συλλέκτης! τι κανεις? αντιγράφεις οτι ειναι στρογγυλό, γυαλίζει, και εχει ενα φολντερ VIDEO_TS ????? :)

κοβεις ταινειες σε 2 dvd χωρις συμπίεση, σε χαλανε τα compression 65-80%, θελεις μεσα ολα τα εξτρά, και τους υποτιτλους στα Ουγγρικά? οκ. δικαιωμά σου.

αμα θελεις Τελειότητα, πάρε ενα DL disk (για εξαιρετικες ταινιες πχ LOTR) και τελειώσαμε. ολα στο τσάμπα?

Μα αν θες τελειότητα, φανταζομαι οτι θα εχεις ενα σοβαρο dvd deck, και μια τηλεόραση μεγάλη, και πανάκριβη. τα έχεις αυτα? τοτε που κολλάς σε μερικα DL;

και μετά ειναι οι συλλογές. καλα, ποσο χρονο ελευθερο μπορει να εχει καποιος για να βλέπει πχ, σε ενα χρόνο, 3-4-5 φορές την ταινία. ωραια θες να δεις 10 φορες το Ματριξ. Συμφωνώ. μα πόσες ειναι αυτες οι σουπερ ταινίες?

και λεω για μερικες φορές το χρόνο. γιατι το να γεμιζεις τα ντουλαπια dvd movies, για να τις δεις "μια μερα με τα παιδιά σου" ειναι ... τι να πω.

Μετρησες σε ποσο χρόνο περάσαμε απο τις αλχημείες divx (πως θα βαλω ταινεια σε 1, max 2 cd), στο πανεύκολο clonedvd2, και τωρα στα DVD DL?

σε λιγο θα σου βγουν στα κλαμπ ταινειες σε blue ray, και παλι θα θες συμπιεση για να μπει σε DL,

θα σου βγαλουν blue ray recorder, (φυσικα ακριβό λογω των γνωστών συνομοσιών), και θα βαζεις μέσα 2-3 dvd,

θα σου βγαλουν και τιποτα σκληρους 1-2 Τb,

πιστευεις οτι εκεινες τις μέρες που δεν θα αργήσουν, τα video club θα εχουν αποσύρει ολες αυτες τις ταινιες-αριστουργήματα; και πρεπει να στοκαρουμε για να εχουμε στο σκοτεινό μέλλον?

Ολες αυτες οι απορίες εχουν βάση με την υπόθεση οτι οι κοπιες ειναι για προσωπικη χρήση, συλλογή σινεφιλ. Αν η υπόθεση ειναι λάθος, άκυρα όλα. έχεις απόλυτο δίκιο.

Δημοσ.

paidia exete dikio gia ta 1000 programmata kai tis barbates times sta DL ayer

exei katantisei ahdia. Ego exo ta basika programmata pou xrhsimopio sinexeia

me eikonidio sto desktop se 17 ara othoni kai sxedon gemise olh !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

programma gia simpiesh,programmata gia eggrafh (2 kiolas kathos me 1 den kaliptese)

programma gia metatroph katalikseon ksero go avi se dvd avi se mpg kai oti allo thes

programma gia mousikh programma gia backup ,eleossssssssssssssssssssssssss

Ontos h katastash exei ksefigei

Δημοσ.

random, στο καπέλο αναφέρομαι κι εγώ, και no offence αλλά για το lotr σε vcd και κάτω για μένα, με τα άλλα συμφωνώ και αυτά έλεγα από την αρχή, και όχι δεν είμαι συλλέκτικης, αλλά όταν έχω κάτι θέλω να το χω στη βέλτιστη ποιότητά του και να μη συμβιβάζομαι, το ίδιο και στη μουσική που βέβαια τα 320αρια mp3 κατά κάποιο τρόπο με καλύπτουν. Τα windows δυστυχώς τα 'χω προτότυπα γιατί με εξανάγκασε ουσιαστικά η μάρκα του υπολογιστή συμπεριλαμβάνοντάς τα. Αλλά λέω ρε λούστη μου, αυτοί οι μπιπ έχουν βγάλει όσα ξέρω εγώ δύο τρια μικρομεσαία κράτη, εμένα μπορείς να μου πεις τώρα γιατί όταν κάνω paste ένα folder σε ένα άλλο και τύχει ξέρω εγώ το folder που μετακινώ να έχει ένα αρχείο που χρησιμοποιείται, ξέρω γω ένα mp3, μου βγάζει δε μπορεί να το μετακινήσει και τι κάνει; Σταματάει τη μετακίνηση, δημιουργεί subfolder στο μετακινημένο με τα αρχεία που ήδη μετακίνισε, αφήνει το subfolder όμως το αρχικό με τα υπόλοιπα αρχεία και πρέπει τώρα εγώ να πάω να αντιγράψω τα αρχεία που απέμειναν στο καινούργιο subfolder και μετά να γυρίσω να σβήσω το αρχικό subfolder και όλο αυτό το, συγγνώμη, μαμισάκι που μου χει συμβεί άπειρες φορές γιατί τα άτομα είναι μεν geeks αλλά είναι και κρετίνοι. Ας το απ' τη μία το μαμαμιμένο αφού σου είπα θέλω να μετακινήσω όλο το φάκελο, τι μου το σπας στα δύο αν δε μπορείς να το μετακινήσεις όλο. ΄Η κάτι πιο απλό, πόσα updates πρέπει να κάνουνε στο ριμαδολογισμικό τους για να βάλλουν την εξής απλή δυνατότητα όταν πας να κοπιάρεις ένα φολντερ κάπου και έχεις φολντερ με το ίδιο όνομα εκεί, και σου λέει replace existing folder or skip, merge ρε λακαμά, merge, άσε το ίδιο όνομα και χωστα τα καινούργια files στο υπάρχoν folder. Δε θέλει και πολύ iq να σκεφτείς να το βάλλεις αυτό, ιδιώς αν έχεις κονομίσει αρκετά τρεις, α και ας ελπίσουμε ότι στο longhorn ή vista ή όπως αλλιώς θα το λένε, να βγάλουν και τα 60 σεκόντ μάξιμουμ μέγεθος ηχογράφησης στο voice recoder τους, δε λέω καλό σα σκέψη πριν καμμιά δεκαριά χρόνια μη κρασάρει ο άλλος τον υπολογιστή γράφωντας wav σε 500 mb σκληρό, αλλά τώρα που κολάει ρε μάγκες, ξυπνάτε. Ξέφυγα, αλλά μου ξησες πληγή με τη microsoft και ήθελα να τα χώσω. Άσε που αν θες ένα μαμιμένο file list να τυπώσεις...σταματάω. Ας είναι καλά το open source γιατί αντί τώρα να έχω καμμια δεκαρία tabs στο firefox θα χα τιγκάρει το taskbar με 10 παράθυρα explorer, α, σκέφτηκαν όμως την ομαδοποίηση, άλλη πατάτα αυτή...

greeneye, i hear you man, εγώ τα έχω σε toolbar και πάει το toolbar να φτάσει στα 3/4 της οθόνης.

Δημοσ.

parepiptontos, ta DL einai akriva giati stin diadikasia paragogis tous paremvenei anthropinos paragodas :)

Δημοσ.

Xwris plaka twra otan ena ergo grafetai se ena DVD SL me sympiesh megalyterh apo 80 % otan paixtei se o8onh kanonikh efkrineias den exei oute artifacts oute pixeliasma.An thes twra na to pezeis se Plasma 42" pare ta DL den nomizw na exeis k toso provlhma me ta lefta.Alla kata thn gnwmh mou einai ypervolika akriva toso ta adeia DL oso kai ta perissotera gemata original me kainouries tainies pou apo 40 euro ton allo xrono kanoun 15-20 euro,ta games pou polla kanoun 60 euro!!(OH god san to Vampire the masq:Bloolines-pou den a3izei kan 25 logw twn perf issues),akriva einai k merika audio otan vlepeis to cd ths Kalomoiras na kanei 20 euro k dipla tou poulopoulou kanei 13 euro.Gia to 8ema tou af8entikou leitourgikou to mono pou exw einai ta OEM Xp mou pou ta ega8istw sto PC pou anava8mizetai syxna.Dhl ka8e fora pou allazw yliko kata thn Microsoft 8a prepei na plhrwnw kai 300 € +φπα gia na pairnw nomimo logismiko.Me sygxwreite alla nomizw oute oi amerikanoi pou ta agorasoun kopsoxronia ta windows se sxesh me emas to kanoun afto.Efyga off -topic kai zhtw sygnwmh alla an ta windows XP eixan sketa-oxi OEM- 60 ~100 euro me efxaristhsh 8a ta eperna.H ypertimologhsh se olous tous tomeis eite ylikou eite logismikou einai ena sovaro thema pou mas afora olous.Katse na deis ti exei na ginei me tis times twn cd kai dvd twra me thn petrelaikh krish pou erxetai.....Makari na vgw psefths...

ps:den einai ligo ahdia na dineis gia ena diskaki 340 euro?(Win XP prof sp2 Gr)

kai na sto dinoun kai sth ladokolla tis perissoteres fores me aspromavro manual :-x :-x :-x

Δημοσ.

File iforbet symfono mazi sou sxedon sta panta. Omos prepei na skeftomaste ligo kai tin alli pleura, allios tha kataliksoume na eimaste egoistes. Skepsou kathe mera mesa se auto to forum, pou einai apagoreumeni i sizitisi gia antigrafes, cracks ktl... anaferomaste sinexeia ston ''theio apo tin ameriki'', ''sta antigrafa asfaleias'' kai se ena soro alla pragmata. Gia na to thelo apla, paizoume oloi poly vromika. Kai oxi mono emeis, vromika paizoun kai merika akoma disekatommyria atoma ston planiti. Fysika den einai logiki, oti epeidi to DL xrisimopoiountai kyrios gia antigrafi taineion ta akrivainoume kai autos pou ta thelei gia data menei me to p...li sto xeri. Omos opos paizoume vromika emeis etsi paizoun vromika kai autoi. Einai o MONOS tropos antidrasis pou exoun...

Kai skepsou kati allo. Skefteite oloi mia mera na xreokopisoun oles autes oi paragogoi etaireies... Tha einai gia to kalo mas?? Den nomizo... Skefteite na xreokopisoun oi idi provlimatikes diskografikes etaireies.. Pali skata... Ki ego goustaro na ta pairno ola tsampa, kai etsi kano, exo na agoraso authentiko cd edo kai 10 xronia, opos kai paaara polloi alloi, to paradexomai. Ki ego paraponiemai gia tis times ton DL alla pisteuo pos prepei na yparxei kapoio orio...

Auta filika panta :)

Δημοσ.

Κουράστηκα να διαβάζω! γράφετε και γράφετε και τίπορα χρήσιμο δε γράφεται. Κοινός τόπος, πανάκριβα τα DL, εναλλακτική δυο SL και από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις για κάτι στο οποίο λόγο έχουν οι εταιρίες που παίζουν πολύ καλά το παιχνίδι τους. Μπορεί να γεμίσετε άλλες 100 σελίδες λέγοντας το αυτονόητο αν θέλετε αλλά δεν βλέπω που θα ήταν χρήσιμο κάτι τέτοιο...

Όσο για τη θεωρία, με το DL αντιγράφονται ταινίες άρα το κρατούν ακριβό, δεν το βρίσκω καθόλου λογικό εκτός αν οι εταιρίες έχουν τρομερή αλληλεγγύη μεταξύ τους (δεν έχουν όμως, να κερδίζουν θέλουν) οι όλες οι εταιρίες που βγάζουν DLs έχουν και συμμετοχές στην παραγωγή ταινιών.

Δημοσ.
Skefteite na xreokopisoun oi idi provlimatikes diskografikes etaireies.. Pali skata...

Εγώ λέω μακάρι!!! Τέρμα οι Κακομοίρες, οι Σάκηδες και όλα τα αποβράσματα που νομίζουν ότι κάνουν μουσική.

Δημοσ.

"...και όλα τα αποβράσματα που νομίζουν ότι κάνουν μουσική."Λίγο βαρύς ο χαρακτηρισμός φίλε cacofonix-3, αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου.Ο πιο απλός λόγος μετράει αυτό που πουλάει<<marketing>>αν υπήρχαν εισαγωγικά που να έπιαναν 19άρα ο8όνη θα τα έβαζα σε αυτή την που@@@να την λέξη που όλα θυσιάζονται για αυτήν..Σε όσους δέν αρέσει το Topic αυτό επειδή κάποιοι επαναλαμβάνονται το Insomnia δόξα το θεό θέματα έχει χιλιάδες άλλα να συμμετάσχουν.Αλλά ακόμη δέν μπορώ να καταλάβω ποιόν ανθρώπινο παράγοντα εννοείς Fernandes από όλους;;Δηλάδη τι;καθονταί και κολλάνε εργάτες τα Layers με το χέρι; :-p :-p :-p :-p

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν υπάρχει καμία "συμφωνία" με τα εργοστάσια για τα DL, γιατι πολύ απλά ένα εργοστάσιο θέλει κέρδος και χέστηκε για τα διαφυγόντα κέρδη του Hollywood. Είναι εμπόριο και είναι ο θάνατος σου η ζωή μου, και μάλιστα εγω σας λέω τρίβουν τα χέρια τους απτην ικανοποίηση τα εργοστάσια με τα DVDR που βγήκανε προγραμματα στυλ Decrypter & CloneDVD κλπ...

Απο κει και πέρα, πριν 3 χρόνια που ήμουν στην αγγλία το Πλαίσιο έφερνε 1x DVDR με 3?... Και ήταν και του κιλού, εγω τα έπαιρνα 80λεπτά!!! Το Δεκέμβριο του 2002 έφερα απο αγγλία 400 σοβαρής ποιότητας DVD-R 2x σε φίλους μου που ζητήσανε επειδή εγώ τα έπαιρνα 1.40?

Τα θυμάμαι και μάλιστα κάπου έχω και το email που τους έστειλα με τις τιμές. Πιο πριν μάλιστα όταν τα πρωτοέφερε ο κ. Πλαίσιος τα χρέωνε 8-10? αλλά κανένας δεν γκρίνιαζε γιατι τα recorders κάνανε 500?, οπότε και κανένας δεν είχε.

Κάτι παρόμοιο είναι και τώρα, ήταν και παλιά (1000? το κενό CDR) και θα είναι και στο μέλλον με Blu Ray, HDDVD κλπ κλπ.. αφού τα ξέρουμε τώρα, τί το κουράζουμε?

Συμφωνώ στο ότι εν μέρει είναι άσκοπο να κάνεις την ακραία συλλογή. Εν μέρει. Γιατί η ποιότητα που χάνεις ειναι σαφώς μικρότερη από αυτην που έχανες οταν τα έκανες VCD, το οποιο ποτε δεν έπιασε στην ελλάδα (original VCD & SVCD, δεν θυμαμαι να ειδα ποτε σε μαγαζί,εκτός κάποιον για το αποτυχημένο Philips CD-I). Μετά τα κάναμε divx, και μετά xvid. Αυτές οι μορφές δεν είναι για συλλογή, γιατι δεν ειναι το ίδιο πρακτικές.

Οι περισσότερες ταινίες συμπιέζονται άνετα στο 80%, το οποίο εγώ σε 29άρα σπάνια καταλαβαίνω διαφορά ποιότητας αν ειναι πάνω απο 70%, ίσως σε γρήγορες σκηνές δράσης λίγο...

Αλλα τα DVDR πλέον κάνουν ελάχιστα, κόψτα σε 2 για μερικές ταινίες αν σε χαλάει τόσο πολύ.

Για το θέμα των windows κλπ δεν θα μιλήσω γιατι δεν ειναι για εδώ, απλά να πω ότι εδώ η MS τρώει πρόστιμο επειδή έχει στα windows τον IE & media player, σιγά μη σου βάλει και άμεσο cd/dvd burning... Που και πάλι, ΥΠΑΡΧΕΙ!!! αλλα όχι με τη μορφή του drag & drop που ζητάς (την οποια και εγω θα τη γουσταρα πολυ).

Δημοσ.

Οσο για τις Καλομοίρες κλπ, για κοιτάξτε να δείτε πόσοι τιγκάρουν τα μπουζούκια και μετά ας μιλήσουμε...

Αντι ο κόσμος να μποϋκοτάρει τελείως το σκηνικό Καλομοίρα/Βανδή, πρόπερσι Νίνο/Βίσση καθόταν και το γέμιζε. Ενω αν κάνανε αποχή και πηγαίνανε αλλού θα βλέπατε για πότε θα της ρίχνανε μια κλωτσιά στη μούρη της Καλομοίρας και θα εξαφανιζόταν από προσώπου γης... (πχ. Νότης Χριστοδούλου..)

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τους κοροιδεύουν, αυτοί που στην ουσία συντηρούν και πολλαπλασιάζουν τέτοιους τραγουδιστές της κακιάς ώρας..

Αν ειναι δυνατον τωρα τραγουδιστές της πλάκας να εμφανιζονται μαζί με ονόματα σταθμούς στο ελληνικό τραγούδι (όσο ποιοτικό ή μη ειναι αυτο).

Δημοσ.

tha sou apantiso mono gia auto pou les gia ta xp...

ta dvds burners bgikan meta tin kikloforia twn xp. kala ws edw. ta xp exoun eggeni tin idiotita na grafoun cd k me update mporeis na grapseis k dvd. to problima sou einai oti einai xronovora i diadikasia auti tis antigrafis fakelwn/arxeiwn, tou svisimou tous meta k mpla mpla mpla.

tha itheles i microsoft na sou ftiaksei ena dvd burner software (kali ora san to nero)k na sto dosei free san updatei akoma k na to exei ensomatomeno? sosta? ela mou nte pou den tha to kanei gia 2 logous.

1on. tha xasei xrimata giati tha mporouse na to poulisei ksexorista.

2on k kiriotero. tha tis ginei PALI minisi gia epithetiki politiki k prospathia monopolisis tis agoras.

kati tetoia oi etaireies ta pernoun sovara ip' opsin k meta apo oti epathe me ton windows media player, den tha exei pia tetoia ensomatomena stoixeia.

episis ta programmata pou xreiazetai enas xristis gia na kanei back up mia tainia den einai para 2 k free. to dvdshrink k to dvd decrypter(asxeta an k ta 2 theorountai dead projects pia, tha bgoun sigoura antikatastates tous). ola ta alla programmata einai pantellws axrista gia ton meso xristi pou thelei na kanei APLWS back up mia tainia. an tora thelei na to paiksei k skinothetis pame se alles istories.

episis se kathe cd/dvd adeio pou agorazoume plironoume ena mikro timima(den thimamai poso) pou paei sti RIAAgia apozimeiosi gia diafigonta kerdi. to grafei me mikra grammata otan agorazoume cd/dvd.

ps. hehe m' aresei na kanw ton dikigoro tou diavolou! :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...