citizen Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Φίλοι insomniacs θα ήθελα τις απόψεις για ένα ζήτημα που με προβληματίζει : Το forum σίγουρα είναι για να ανταλλάσουμε απόψεις και για να βοηθάμε στη λύση αποριών και προβλημάτων. Και αν το πρώτο πρέπει να υπόκειται σε περιορισμούς που αφορούν την κοσμιότητα και τη νομιμότητα το δεύτερο είναι πιο σύνθετο. Και για να γίνω σαφής : Έναν επαγγελματία τον βοηθάμε και σε ποιο βαθμό ; Βλέπω topics που υπεύθυνοι μιας μηχανογραφικής εγκατάστασης ζητάνε πληροφορίες για απλά θέματα ή ζητάνε αναλυτικές πληροφορίες (βήμα-βήμα) για κάποια πιο σύνθετα. Αυτό φανερώνει ότι εταιρείες αρκούντε στη πρόσληψη ατόμων με περιορισμένες γνώσεις και οι υποψήφιοι δεν διστάζουν να αναλάβουν κάτι για το οποίο δεν έχουν τα προσόντα. Μέχρι εδώ , ας πούμε, καλά και δικαίωμά τους. Όμως όταν οι συνέπειες αυτών των επιλογών , τους κολλήσουν στο τοίχο απευθύνονται για βοήθεια σε άτομα με περισσότερες γνώσεις και προσπαθούν να «ξελασπώσουν». (Δυναμικά βέβαια) οι βοηθούντες έχουν στερηθεί τη θέση εργασίας που αντικειμενικά την άξιζαν περισσότερο. Έτσι οι εργοδότες κερδίζουν (από τις μικρότερες αμοιβές) , οι αμαθείς κερδίζουν (έστω τη μειωμένη αμοιβή τους) και οι γνώστες μένουν με τη «δόξα» , τη γνώση άντε και ένα ευχαριστώ στη καλύτερη περίπτωση. Το χειρότερο αναπαράγεται και επεκτείνεται ο φαύλος κύκλος της αμάθειας και της εργασιακής εκμετάλλευσης. Η άποψη μου : Δεν εννοώ να ρίχνουμε τους επαγγελματίες στο καιάδα. Ευχαρίστως να δώσω μια πληροφορία που θα την αξιοποιήσουν , αλλά όχι όμως και να μεταφέρω και όλη τη τεχνογνωσία που την αφορά. Να τον ξεμπλοκάρω σε ένα σημείο που έχει κολλήσει όχι όμως να του κάνω cyber-υλοποίηση της δουλειάς του. Αυτή τη στάση ακολουθώ ως τα σήμερα , θα ήθελα όμως να ακούσω τις απόψεις σας.
koyan Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Καλημέρα, α) Νομίζω ότι ο καθένας βοηθάει όπως και όποιους θέλει ο ίδιος, και στο συγκεκριμένο forum δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να απαγορεύει ποιούς θα βοηθάμε και ποιούς όχι. Υπο αυτή την σκοπιά, μπορείς να βοηθάς όποιους θέλεις. β) Προσωπικά έχω βρεθεί και από τις δύο πλευρές: και να ρωτάω και να με ρωτάν. Όποτε ξέρω απαντάω, άσχετα με το αν είναι επαγγελματίας αυτός που ρωτάει ή όχι. γ) Νομίζω ότι η συλλογιστική σου πάσχει στο εξής: στον κλάδο μας, θεωρώ νεκρές, πεθαμένες, άχρηστες τις θέσεις εργασίας όπου ο εργαζόμενος ξεκινάει με κάποια εφόδια-γνώσεις, και αυτά είναι αρκετά για να προχωρήσει. Δουλεύοντας στον τομέα της πληροφορικής 8 χρόνια, έχει χρειαστεί να μάθω 10 διαφορετικές τεχνολογίες. Ένας από τους τρόπους να τις μάθω ήταν να ρωτάω ανθρώπους που τις χρησιμοποιούσαν ήδη (μέσα από φορουμς). Με κάνει αυτό κακό επαγγελματία? Ή μήπως θα έπρεπε ο εργοδότης μου, κάθε φορά που χρησιμοποιούσαμε νέα τεχνολογία να με απολλύει, και να προσλαμβάνει κάποιον που την ξέρει ήδη? Ελπίζω να έκανα εαυτόν κατανοητό....
citizen Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 ....γ) Νομίζω ότι η συλλογιστική σου πάσχει στο εξής: στον κλάδο μας' date=' θεωρώ νεκρές, πεθαμένες, άχρηστες τις θέσεις εργασίας [b']όπου ο εργαζόμενος ξεκινάει με κάποια εφόδια-γνώσεις[/b], και αυτά είναι αρκετά για να προχωρήσει. Δουλεύοντας στον τομέα της πληροφορικής 8 χρόνια, έχει χρειαστεί να μάθω 10 διαφορετικές τεχνολογίες. Ένας από τους τρόπους να τις μάθω ήταν να ρωτάω ανθρώπους που τις χρησιμοποιούσαν ήδη (μέσα από φορουμς). Υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν καν καποια αρχικά εφόδια (παρά ημιμάθεια), η που δεν ξερουν να διαβάσουν ενα manual και ζητάνε λύση στο πιάτο. Εκει είναι ο προβληματισμός μου. Οταν ξεκινάει μια νέα τεχνολογία όλοι λιγο - πολύ, όσο και θεωρητικά να ξέρουμε κάτι, εμπειρίες δεν έχουμε και φυσικά θα ανταλλάξουμε λύσεις. Αν όμως κάποιος "admin" σε ρωτήσει "πως θα βάλω δικαιώματα σε ενα directory" , ε όχι - σε τέτοιο "επαγγελματία" δεν απαντώ. ....... Ή μήπως θα έπρεπε ο εργοδότης μου' date=' κάθε φορά που χρησιμοποιούσαμε νέα τεχνολογία να με απολλύει, και να προσλαμβάνει κάποιον που την ξέρει ήδη? [/quote'] Μηπως θα επρεπε οι εργοδότες να πληρώνουν κάτι για εκπαίδευση του προσωπικού τους και οχι να περιμένουν τα fora ; ΥΓ. Δεν αντιδικώ και το θεμα εχει αρκετες οπτικές γωνίες. Ισως η δική μου πραγματικά να "μπάζει" περισσότερο. Για αυτό ακριβως το συζητάω ,,,
Gary Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 τα πράγματα ειναι απλα - ο καθένας απαντάει σε όποια ερωτηση γουστάρει -
MariaTs. Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Δίκιο έχει ο Gary! Προσωπικά δεν κάθομαι να ψάξω ποιος είναι ο επαγγελματίας και ποιος όχι! Στο κάτω-κάτω ο καθένας στο 'προφίλ' του μπορεί να γράψει ότι θέλει. Εμείς πρέπει να πιστέψουμε την ταυτότητα που δίνει; Και γιατί δηλαδή να μην ρωτήσει και κάποιος που το αντικείμενό του είναι η πληροφορική; Επειδή πήγε σε μια σχολή και έμαθε 5-6 πράγματα δεν σημαίνει ότι είναι και γνώστης όλων των λειτουργιών της πληροφορικής! Και εγώ παρακολούθησα κάποια μαθήματα, δεν σημαίνει ότι είμαι κι ο ...Billy Gates. Μαθαίνεις στην πορεία: παθαίνοντας και ρωτώντας! Το λέει κι η παροιμία: Ρωτώντας πας στην πόλη!
random Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Κοιτα, δεν πιστευω οτι αυτοι που κανουν αγαθοεργίες θα πάνε στον παράδεισο με τα πιλάφια και τις χανούμισες. Ολοι, και οι αποδέκτες, και οι παροχείς, κερδίζουν κάτι. υλικό ή άυλο. το τι κερδιζει ο παροχέας το ξέρει μονο ο ίδιος και ο ψυχολόγος του, επειδη ο αλλος κοσμος δεν το βλέπει δε σημαινει οτι δεν υπάρχει. Πιστευω στο "μην κανεις οτι δεν θελεις να σου κάνουν", οποτε αντιστρόφως παμε στο "κανε οτι θα ήθελες να σου κάνουν". Ασχετα που δεν καταφέρνω να το ακολουθώ συνέχεια. Λάθη της φύσης είμαστε, θα πετάξουμε και την κακία μας. Οποτε για να "παιξει" το φορουμ και να παρω απαντηση στη 1 δυσκολη στιγμή, πρεπει να συνεισφέρεις. Για να παιξει το torrent πρεπει να κανεις λιγες ωρες seed. προφανώς, το μοντέλο ειναι ελάχιστα λειτουργικό, αλλα μετράει η προσπάθεια Σκεψου, μια περιπτωση: μπαινει εδω ο "ασχετος" τεχνικος, βρισκει τσακ μπαμ λυση. Μπορει να γινει μονιμο μελος, και να βοηθησεις αυριο άλλον. Μπορει, να μην του ταιριαζει αυτος ο τροπος επικοινωνιας, δεν εχει χρονο, ορεξη, και δεν ξαναπατάει. Μπορει να το σχολιάσει παραέξω, σε εργασια, γνωστους, βρηκα τι λυση εκεί. αυτομάτως καποιοι που δεν ξερουν καν την υπαρξη του φορουμ, μαθαινουν, μπαινουν, ρωτουν, και αν ξερουν απαντουν. αρχιζει μια αλυσιδα γεγονότων που μας οδηγει στο ατέρμονο προτσές της κοινωνικής ενσωμάτωσης της ηλεκτρονικής κοινότητας μέσα απο την εικονική αλληλεγγύη, στην ελληνική εικογένεια, τα ηθη κι εθιμα του Τόπου μας, τα λαγκάδια και τα βουνά! ώ! τι υπέροχος κόσμος Μπαμπά! :)
citizen Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Πολύ καλή οπτική random , δεν το είχα σκεφτεί τόσο πλατιά ...
MariaTs. Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Φανταστικέ random πάλι έγραψες!!! Σωστοοοοοοοός !
random Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Τωρα για το θεμα αν ειναι τεχνικος και βγαζει χρήμα, τι να γινει? να βαλουμε κανονα στο φορουμ? βοηθαμε 15χρονους ερασιτεχνες, οχι 30ρηδες επαγγελματιες. αφου βλεπεις οτι το "50 ποστ για αγγελια" αφηνει εξω μονο τους υπερβολικά βιαστικούς. Ποσταρεις ποσο πολυ σ αρεσει το νοκια9999, το Ντουμ, και πως κανω φορματ, και σε λιγο αρχιζεις τις αγγελιες. that's internet. για τον ιδιο λογο που μπαινεις σ ενα τσατ, και μπορεις να βγαλεις τα εσώψυχά σου σε 50 αγνώστους, ενω δεν το κάνεις σε καφενείο με τον στενότερο κολλητό σου.
DrLo Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 αρχιζει μια αλυσιδα γεγονότων που μας οδηγει στο ατέρμονο προτσές της κοινωνικής ενσωμάτωσης της ηλεκτρονικής κοινότητας μέσα απο την εικονική αλληλεγγύη' date=' στην ελληνική εικογένεια, τα ηθη κι εθιμα του Τόπου μας, τα λαγκάδια και τα βουνά! ώ! τι υπέροχος κόσμος Μπαμπά! :)[/quote'] Και μου το έλεγε η φιλόλογος στο γυμνάσιο "Διάβαζε και λίγο Έκθεση όχι μόνο Μαθηματικά και Φυσική". Άντε τώρα να βρω το λεξικό ... μπα γιατί να ψάχνω. Θα φτιάξω thread "Τι εννοεί ο random" και θα μου πει κάποιος άλλος @random : Μα τι πίνεις ???????
Highlander Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να αυξήσουν στο insomnia.gr τη συνδρομή σε εμάς τους επαγγελματίες ; :? :? :? (Με την φορολογική έννοια) O Hal9000 είχε πει ότι θα είναι σταθερή για 10 χρόνια.
koyan Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Χα, σιγά μην πάρεις και φοροαπάλαγή... Χμμμ, από την άλλη: αν είσαι επαγγελματίας, και ξοδεύεις ώρες διαβάζοντας και απαντώντας σε insomnioκουβέντες αντί να δουλεύεις, έχεις φοροαπαλαγή?
random Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Την ωρα που θα με στουμπώνει στο πιλάφι η Πάμελα, εγω θα γελάω :grin: απο "κει" ψηλά... οι Κερατάδες! 3 ερωτησούλες έκανα σε ενα μήνα, και ειμαι γραμμένος στο χιόνι. δε θα βγάλω λεφτά απο τις απαντήσεις, ρεεεεεεεεεεέ!!!! υπογράφω. DVD recorder problem soft or hard? Game system core έως 500! μπορώ? Αυτό το διαμάντι της ασφάλτου θα το πάρει κανείς, ή θα το φουντάρω απο το Σούνιο? [Πώληση] Citroen AX 1100cc '95 [1400 Ευρώ]
koyan Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 citizen, θα δεχόσουν απάντηση στις ερωτήσεις σου από επαγγελματία (ο οποίος δεν θα σου ζητούσε χρήματα)?
tsiolk Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Ο λόγος ύπαρξης των forum και όχι μόνο του συγκεκριμένου είναι να μεταδίδετε η γνώση. Όλοι λίγο πολύ σε σύνθετα ή πιο απλά προβλήματα έχουμε ζητήσει την βοήθεια κάποιου άλλου. Προσωπικά όταν γνωρίζω κάτι σχετικό το λέω. Δεν με απασχολεί αν ο άλλος είναι επαγγελματίας ή όχι. Το θέμα που τίθεται για τις εργασίες και το πως κινούνται οι εταιρίες δίνοντας το λιγότερο δυνατό σε μισθούς και έξοδα εκπαίδευσης στο προσωπικό εδώ στην Ελλάδα είναι γνωστό. Γίνετε με μηδέν κόστος να έχουν 100% κέρδος θα το κάνουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.