random Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Εχω πρόβλημα να γράψω με ενα καινουριο dvd recorder. πηρα για ενα φίλο το NEC 3540 DVDRW, Το σύστημα του: Pentium 3 @ 933, 256 RAM, 1 HDD primary master, to DVDRW secondary master, Win XP SP2, AVG antivirus free edition Δεν ειναι ιδιαιτερα φορτωμενο σε software, ουτε τρεχουν πολλα περιττα services. Η μνημη του ειναι οκ (την ωρα που τρεχουμε το Nero και κανουμε οσα ακολουθούν), και πολυ ελευθερο χωρο στο δισκο, free 8/20 Gb ------------------------------------------------------------ To NEC ηλπιζα να εχει πρόβλημα να το αλλαξω να τελειώνουμε, αλλα το έβαλα στο δικό μου pc και γράφει κανονικά, CD kai DVD. Tα δισκακια δεν εχουν προβλημα. αυτο που δεν γράφει στο δικο του, το ιδιο έγραψε στο δικό μου. :? Στο p3 του φίλου λοιπον, διαβάζει κανονικά data dvd, data cd, audio cd, έκανα και ενα rip audio σε Nero NRG image. Βάζω nero 6x, κανω Burn Image, επιλέγω το NRG που εφτιαξα πριν, και μολις βγαζει το παραθυρο "x% writing to disk" sto log γραφει, calibrating power (καπως ετσι) :wink: burn process started at :-x ... στη μεση που εχει 2 μπάρες για την εξελιξη της εγγραφης: "Used read buffer" και "Completed" η 1η μένη άδεια, ενω η 2η γεμίζει αστραπιαία (ουτε 1 sec), και μένει εκεί. κολάει. Το φωτάκι στο drive μένει Off. to nero μένει κολλημένο, δεν μπορείς να κανεις end process στο task manager, δηλ. κανω αλλα δεν τερματιζεται (δεν λεει access denied) και δεν μπορω να ανοίξω αλλο πρόγραμμα που να σχετιζεται με recording. ουτε να κανω κανονικό restart/shutdown απο start. Μονο με cold reset, φεύγει απ το κόλλημα. :-| το disk μπορω να κανω eject με το κουμπι του drive (ενω κανονικα σε ωρα εγγραφής, αυτο επρεπε να ειναι απενεργοποιημένο) ------------------------------------------------------------ μεχρι εδώ, λες... φταίει το Νερο, κλασικά. αμ όχι. δοκιμασα τουλαχιστον αλλα 4-5 cd recording utilities και ολα παρουσιαζουν το ιδιο. Burnatonce 0.99 DeepBurner 1.6 Ableburn 2.3 Zilla CD-DVD Rip N'burn Paragon easy cd recorder ξεκιναει η εγγραφή, δεν γραφει τίποτα, κολλαει το pc. στο μεταξυ παρα αυτες τις δοκιμες, το δισκακι, βλεποντας το Disk Info tou Nero εμφανιζεται άθικτο, άδειο, καθαρό σαν καινουριο. δεν εχει διακοπει καμιά εγγραφή. δεν εχει γραφτεί ουτε bit. Το ιδιο και σε CDR kai se DVDRW. Εκανα και disable to real time scanning tou AVG, τιποτα δεν άλλαξε. ------------------------------------------------------------ Τι λέτε, να πάμε για reinstall windows, ή μπορει να ειναι hardware problem ?
zavlakas Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Ποια εκδοση του nero ειναι εγκατεστημενη;; Καποιες παλαιοτερες εκδοσεις ειχαν προβλημα με το SP2... Ριξε μια ματια και στους ASPI drivers... Δοκιμασε να κανεις εγγραφη και με το DVD Decrypter...
NeTeD Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Hello random! Έρχομαι καρφί από το λίνκ: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=116355&page=1 Λοιπόν, σε πρώτη φάση θα σου έλεγα να ελέγξεις απλά το καλώδιο IDE μήπως έχει φάει τα ψωμιά του, τσακίσει κτλ. αν και δε το θεωρώ και τόσο πιθανό. Το δεύτερο που σκέφτηκα είναι μήπως για κάποιον λόγο (είναι και παλιό το PC, άρα και μικρό το τροφοδοτικό) δεν τροφοδοτείται όσο θα έπρεπε το NEC. Αν το βύσμα από όπου παίρνει ρεύμα είναι μοιρασμένο μαζί με άλλες ενεργοβόρες συσκευές (στην ίδια γραμμή δηλαδή) ή, ακόμα χειρότερα, υπάρχει διακλαδωτήρας και έχετε στραγγίξει ήδη την γραμμή, δοκίμασε να το βάλεις σε μια άλλη που είναι λιγότερο φορτωμένη. Η σκέψη μου αυτή ενισχύεται κι απ'το FAQ του Nero που μόλις έριξα μια ματιά: http://www.nero.com/eng/FAQs_Error_Messages.html#9 9. I get a 'Power calibration error' or 'Calibration area (almost) full' error message. Why? Power Calibration is controlled by the recorder. Before any write operation, all recorders must do a 15 step power test to determine the optimum power for writing to the CD; this is called "Optimum Power Calibration"(OPC). During the write, it continues to do this test to get the best write throughout the whole CD; this is called "Running Optimum Power Calibration" (ROPC). This whole process is controlled by the recorder, though initiated by programs such as Nero. There is an area on the inner part of the CD for the test and test data info to be stored. You can use this area up to 999 times. If you receive the "Power calibration error" or "Power calibration area is (amost) full" error message, the cause will be either poor media, poor power, or a defective recorder. Please try the following solutions: * Update the firmware of your recorder. Please check the manufacturer's website for the latest version. * Try another brand of CD-R or CD-RW media. * Try different power connectors, and for recorders, do not share power with other devices. It needs its own power connector. If the error occurs with an external recorder, the power source in the chassis could be the cause. As a test, try to take the recorder out of the external chassis and connect it internal. * Try different configurations, such as taking the CD-ROM to the primary IDE bus as slave and have only the recorder connected to the secondary IDE bus as master. * Send the recorder in for service. Περιμένω Πάμελα και πιλάφι.
sa1901 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2005 Εκτός από αυτά που σου έγραψε ο Neted, εγώ θα έλεγα να κοιτάξεις και το θέμα του δίσκου. 8 GB ελεύθερα πιστεύω, είναι ίσα-ίσα όσα απαιτεί το πρόγραμμα εγγραφής για να διαχειριστεί την εργασία. Βάλε και έναν δεύτερο και δούλεψε το image του DVD που θέλεις να γράψεις από αυτόν.
random Δημοσ. 19 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2005 Ενα audio cd εκανα Image, και πηγα να γραψω, και ενα αρχειο 10 mb σε data DVDRW, και έκατσα στο παγωτό. τι να κανω με τα 8 Gb;
random Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 εξελίξεις ... (μετα τις διακοπες, ξαναρχισαν οι προσπάθειες) Το συστημα εχει ενα 250W psu, οποτε με το ποστ του Neted, υποψιάστηκα. αν και πολυ περιεργο. μιλαμε για 1 hd, 1 αρχαια vga, και p3@933 σε default speed. αν ειναι δυνατον να μη σηκωνει και ενα dvdrw!!! 1. του εβαλα ενα cheftec360 απο αλλο πισι: δεν ξεκιναει καν. μονο το cpu fan παιζει. 2. του εβαλα 2ο psu. ενα αρχαιο δεν ξερω ποσα watt, να τροφοδοτεί μονο το Recorder, και το 250αρι να δινει σε ολα τα υπόλοιπα: τζιφος! κανει τα ιδια (1ο ποστ). Διαβαζει κανονικά. Δεν γράφει. 3. αλλαξα καναλι. απο master sto ide2, to evala slave tou ide1, master o HD. τιποτα τα ιδια... 4. εβαλα την τελευταια Nero 6.6.0.16 = τιποτα! 5. apo tis Neted/Nero προτασεις: Δεν θελω update firmware, μην εχω προβλημα εγγυησης. Δεν φταινε τα δισκακια. στο δικο μου desktop pc, το συγκεκριμενο recorder εγραψε κανονικα τα ιδια ακριβως δισκακια που δοκιμαζω ( CDRW , DVDRW ) 6. λεω ας υποθεσουμε οτι εχει προβλημα αυτο το κωλόκουτό, μκα αυτο το συγκεκριμενο NEC. Του φόρεσα το δικο μου Plextor 708, και στην αρχή της εγγραφής, το Νερο, δειχνει κατι παραπανω απο πρίν. δηλαδη αντι να παγωσει αμεσως, λεει starting burn... Απλα παγώνει μερικα δευτερα αργότερα στο 10%. Αρα δεν δουλευει με κανενα recorder..! -------------- οποτε πριν τα παρατήσω πρεπει να αποκλεισουμε το προβλημα Software/windows. αλλα εχουμε μονο ενα σκληρό, και δεν πρεπει να πειραξουμε partitions. 7. συνδεω Plextor + NEC. βγαζω τελειως τον HD. boot me to Knoppel Live 0.4 αφου γαμ.. να ψαχνω που στο καλό εχουν ενα cd recording app, βρεθηκε επιτελους το k3b :grin: Δεν το πιστεύω!!!! έκανε on the fly εγγραφή του live cd from Plextor to NEC !!! :grin: δηλαδη το πρόβλημα ειναι Windows ( XP SP2 )... Ποιος σουπερντουπερμαγκαςουμπεράλες Παραθυρογκουρού θα προτίνει κάτι άλλο να δοκιμάσω??????? καιγόμαστε. Εξυπνάδες τυπου "βάλε λινουξ" να λείπουν.
blackwar Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Να κάνω μια πρόταση, την δοκιμάζεις και αν πετύχει, πέτυχε! Παίρνεις ένα backup του δίσκου με Λινουξ! Φορμάρεις το δίσκο και περνάς XP σκέτα χωρίς service pack 1 (κάπου θα τα βρεις, αν δεν τα έχεις) δοκιμαζεις να δεις αν γίνεται εγγραφή, αν γίνει τότε, περνάς το service pack 1 από πάνω, ξαναδοκιμάζεις και αν γίνει πάλι εγγραφή, τότε ξαναπερνάς το service pack 2 από πάνω και ίσως κάτσει σωστά! Και γίνει η εγγραφή κανονικά! Και μια τελευταία άλλη λύση να δοκιμάσεις άλλο cd xp sp2. Ξέρω πολύ σπαστικό και χρονοβόρο αυτό που λέω, άλλα ποτέ δεν ξέρεις!!!
random Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 εχω απελπιστει, πριν δω την απαντηση σου, ο χρονος τελειώνει, η μαμα του ζηταει το πισι πισω για να δει τα μαιηλ, πρεπει να γινει κατι τώρα! Εχω αρχισει κατι παρομοιο. για να μην πειραξω την εγκατασταση και ξαναρυθμιζουμε ολα τα apps. Eχει δισκο 20αρι. του εκοψα 3 Gb, 2o παρτιτιον, και βαζω τα αρχικα XP χωρις SP. και βλέπουμε Aν κανει burn, θα του πω να μπαινει στα 2α win οποτε εχει να γραψει κατι. I'm the king of bakalides! ********** εδιτ: me Win XP χωρις SP, παλι δεν γράφει... Αλλές ιδέες??????????????
marios1957 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Σε θυμήθηκα,διαβάζοντας παλιές αναφορές,είχα συναντήσει παρόμοιο με το δικό σου πρόβλημα,σε ένα LG,το οποίο κάποια στιγμή αρνιότανε να γράψει με οποιοδήποτε πρόγραμμα πλην του DvdDecrypter. Η στιγμή αυτή ήρθε όταν άλλαξα καλωδιοταινία(χωρίς να θυμάμαι γιατί) και διορθώθηκε ΑΜΕΣΑ -χωρίς τπτ παραπάνω εκ μέρους μου-όταν ξανάβαλα ογδοντάρα...
random Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Το θεμα έληξε. Το recorder θα μπει σε άλλο pc, τα παράτησα προ πολλού. δοκιμαστηκαν ολα τα software, reinstall win, καλώδια, και αηδίες. Αφου κάνει εγγραφή απο linux, τα θεματα hardware μοιάζουν απίθανα. ευχαριστώ ολους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.