Christos19 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2005 Καταρχήν έψαξα αρκετά στο forum και δε βρήκα κάτι σχετικό(ίσως λόγω παλαιάς τεχνολογίας)..οπότε συγχωρέστε με. Έχω μια παλιά sony ΗΙ8 η οποία έχει 2 είδη εξόδων: το video s και τα video/audio. Στον υπολογιστή μου επίσης έχω την radeon 9800xt 256 που έχει μια είσοδο video s και μια κάρτα TV PCTV Stereo της Pinnacle που έχει επίσης μια είσοδο video s, μια audio out(που συνδέεται με την audio in της κάρτας ήχου) και μια θύρα composite (?). Aπό προγράμματα έχω το intervideo windvd creator2 που ήταν δώρο. Τί κατάφερα? Να δω εικόνα στον υπολογιστή μου μέσω του Viewer της κάρτας tv και να γράψω μέσω του windvd creator2 (έγραψα 15sec για δοκιμή στην υψηλή ποιότητα και έπιασαν 16,5 mb σε .mpg αλλά ΧΩΡΙΣ ήχο, τον οποίον δεν άκουγα ούτε όταν έβλεπα την εικόνα στον viewer της κάρτας tv). Oι απορίες μου: Δεν κατάφερα να πάρω καθόλου εικόνα και ήχο φυσικά όταν σύνδεσα την κάμερα στην κάρτα γραφικών, τί πρέπει να κάνω ώστε να μην μεσολαβεί η κάρτα tv πουθενά? Tϊ πρέπει να κάνω για να έχω ήχο? Και τέλος τι χρειάζομαι για να δω το αρχείο, εφόσον το δημιουργήσω με ήχο, σε dvd player στην τηλεόραση?? Εευχαριστώ για το ενδιαφέρον και sorry αλλά δεν ασχολήθηκα ποτέ μέχρι τώρα με αυτά...
Christos19 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2005 Έχω επίσης και το Pinnacle Studio V.8.4.17. ΟΜΩΣ ενώ βλέπω εικόνα, όταν πάω να κάνω capture μου βγάζει capture error..το ίδιο αν κάνω και capture ένα τηλεοπτικό κανάλι...Έχει κανά κόλλημα το πρόγραμμα? Το πρόβλημα του ήχου οφείλεται μάλλον από ότι κατάλαβα στο ότι το καλώδιο (κίτρινο) που φεύγει από το audio out της κάμερας (τα κλασσικά καλώδια που έχουμε και στα ηχοσυστήματα) έχει λίγο διαφορετικό βύσμα από το audio in της κάρτας ήχου και δεν κάθεται καλά, υπάρχει αντάπτορας για αυτό?
ahristos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2005 Η radeon έχει σίγουρα είσοδο; Αν το s-video βύσμα της έχει μόνο 4 pins τότε είναι έξοδος γιά τηλεόραση. Εν πάσει περιπτώσει, καλύτερη δουλειά θα γίνει με την PCTV οπότε ας την αφήσουμε αυτή. Αφού γράφεις από κάμερα, βγάλε το βύσμα καρφί σε καρφί που πάει από την έξοδο της PCTV στην κάρτα ήχου. Στην κάρτα ήχου στο line in σύνδεσε κατ'ευθείαν την έξοδο ήχου της κάμερας με ότι μετατροπέα χρειαστεί γιά να ταιριάζουν τα βύσματα (π.χ. δύο RCA σε στέρεο μικρό καρφί). Από τις ρυθμίσεις έντασης της κάρτας ήχου στο τμήμα recording ενεργοποίησε την είσοδο line-in και αυξησε την ένταση ανάλογα. Στο Windvd Creator κάνε ότι έκανες και τότε που κατάφερες να γράψεις δικιμαστικά, αλλά διάλεξε και σαν είσοδο ήχου το line-in (δεν ξέρω που ακριβώς το διαλέγεις αυτό αφού αν και το έχω κι εγώ σαν δώρο με μιά κάρτα, χρησιμοποιώ το Ulead VideoStudio 8, επίσης δώρο με μιά κάρτα :grin: ). Το κίτρινο καλώδιο που φεύγει από την κάμερα είναι συνήθως το video composite αλλά αφού σου δουλεύει καλά το s-video μη το χρησιμοποιήσεις.
Christos19 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2005 Τελικά τα κατάφερα ήδη όλα αυτά Παρόλα αυτά σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Ήθελα μόνο να σε ρωτήσω για τα pins του βύσματος s-video...Σκεφτόμουν να αντιγράψω τώρα βιντεοκασσέτα μέσω βίντεο στον υπολογιστή μου, παίρνοντας σήμα από την έξοδο s-video (ή μήπως τελικά είσοδο) της τηλεόρασης(που είναι μπροστά της) προς το pc (προς την PCTV), αλλά μήπως τελικά θα συνδέσω δύο εισόδους μεταξύ τους?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.