Sadako Δημοσ. 17 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2005 Υπάρχει κανένας έυκολος τρόπος να μετατρέψω ένα .vob αρχείο απο NTSC σε PAL?? ένωσα 2 DVD σε 1, και για κάποιο περίεργο λόγο το αρχικό μενού (δηλαδή αυτό που επιλέγω σε ποια απο τις 2 ταινίες θα πάει), μου το ζήτησε σε NTSC, τη στιγμή που και οι 2 ταινίες είναι σε PAL :roll: :roll: Οι 2 ταινίες είναι "απλές", δηλαδή μόνο οι main movies χωρίς μενού και τέτοια, και το αρχικό μενού είναι και αυτό απλό, still και χωρίς ήχο..
Leko98 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2005 Καλημέρα Αν οι ταινίες που περιείχαν τα VOB ήταν NTSC, τότε έχουν παραμείνει NTSC (αν κατάλβα ότι εννοείς αυτές τις ταινίες. Γενικότερα δεν υπάρχει software τρόπος να μετατρέψεις αρχείο VIDEO από NTSC σε PAL και αντίστροφα (εκτός και αν έχει βγει κάτι πολύ καινούργιο και δεν το ξέρω). Οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι. Καταρχήν η διαφορά του frame rating (29.97 NTSC και 25 PAL) απαιτεί επανασυγρχονισμό και του ήχου. ΥΠάρχουν μόνο hardware recoders που κάνουν αυτή τη δουλειά, τους οποίους έχουν εταιρείες που ασχολούνται με το video editing (πχ VideoPress στα Εξάρχεια τηλ. 210 3806864, χρεώνουν νομίζω 60 € την ώρα για να σου δώσουν avi.). Αν πάντως θες να προσπαθήσεις μόνος σου για κάποια ταινία που δεν σε πολυενδιαφέρει ο απόλυτος συγχρονισμός και η ποιότητα, μπορείς να εισάγεις το NTSC αρχείο στο στα After Effects, να δημιουργήσεις ένα Comp σε ανάλυση NTSC, να βάλεις στο timeline το avi σου και μετά να το κάνεις export σε avi PAL. ΤΟ πρόγραμμα κόβει καρέ, αλλά γενικά το αποτέλεσμα είναι κοντά στο αποδεκτό. Αν δεν ξέρεις καλά τα After Effects στείλε μου private mssg να σου δώσω οδηγίες. Γενικά πάντως, αν κάποιος ξέρει κάποιο sw εργαλείο που να λειτουργεί καλά γι' αυτή τη δουλειά ας το ποστάρει εδώ.
scarface Δημοσ. 27 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2005 pigene sto http://www.dvdstuff.gr kai psaxe sto dvd authoring kai kane download ena programa pou legete dvd patcher... kai douleve sto bam kai xoreis na permeneis me tis ores pou theloun alla programata... eixa kai ego to idio programa alla ego ithela apo pal se ntsc giati meno ameriki kai eixa merika ellinika dvds kai eixa to provlima oti den epezan se merika dvd players.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.