Προς το περιεχόμενο

Asp ή Php?

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα γνωμες για το τι ειναι προτιμοτερο να χρησιμοποιησει κανεις για την αναπτυξη δυναμικων σελιδων στο internet:

asp (με mysql-iis)

ή

php (με mysql-apache) ?

Θα ηθελα να καταθεσετε την αποψη σας και να πειτε γιατι προτεινετε το ενα ή το αλλο με βαση επιχειρηματα.

Με ενδιαφερει κατι το οποιο θα εχει υποστηριξη στο μελλον, θα ειναι εύκολο στη χρηση, χωρις προβληματα λειτουργιας. Τα υπολοιπα συν και πλην, πειτε τα εσεις!

Δημοσ.

Κοίτα εγώ προτιμώ το τριδυμο apache-mysql-php μιας και είναι αρκετά απλό και straight-forward αν και στη ρύθμιση του δεν είναι τόσο user-friendly. Παρόλαυτα οι ρυθμίσεις πχ είναι όλες σε ένα αρχείο και άρα δεν ψάχνεις κουμπάκια επι κουμπακίων όπως στον IIS. Επίσης είναι και δωρεάν :)

Βέβαια χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω οτι το ASP.NET κάνει παπάδες σε σχέση με το ASP αλλά δεν ξέρω σε τι επίπεδο έχει φτάσει η PHP με την τελευταία έκδοση.

Δημοσ.

Ξεχασα να πω οτι δεν θα καθισω να γραψω κωδικα με το χερι αλλα θα χρησιμοποιηθει το Dreamweaver για την συγγραφη(και τον ετοιμο κωδικα που φτιαχνει).

Αυτο θα γινει ειτε καταληξω σε asp είτε σε php.

Δημοσ.
Ξεχασα να πω οτι δεν θα καθισω να γραψω κωδικα με το χερι αλλα θα χρησιμοποιηθει το Dreamweaver για την συγγραφη(και τον ετοιμο κωδικα που φτιαχνει).

Αυτο θα γινει ειτε καταληξω σε asp είτε σε php.

Αυτό θα ήθελα να το δω!!! :) :) :)

Μάλλον τα μπέρδεψες λίγο... μπορεί το Dreamweaver να είναι καλό και φιλικό για έτοιμο κώδικα σε Html (και πάλι θέλει λίγο χτένισμα) αλλά ως εκεί.... σε Asp και Php περισσότερο θα σε παιδέψει παρά θα σε βοηθήσει.

Για Asp & Php χρειάζεσαι μόνο το Notepad!!... τίποτε άλλο.... και πολύ διάβασμα!!!!!!

Εγώ από την μεριά μου σου προτείνω Php-Mysql. Ξεκίνησα από Asp αλλά δεν έμεινα πολύ. Η Php μου έκατσε καλύτερα.

Δημοσ.

Το πιό εύκολο απ όλα, και με καλυτερο συντελεστή χρόνου/κόστους, ειναι να βρεις στο γκούγκλ ενα σαιτ που σου αρέσει, και να πεις σε άλλον, αυτο φτιάξε μου, με την α,β,γ αλλαγή... και πάρε και χ φράγκα.

Το αν θα σου το φτιάξει σε cobol.net με assembly, και dbase 4, τι σε νοιάζει? αν δε δουλεύει, δεν τον πληρώνεις!

που να μπλεξεις τώρα με notepad, styles, dreams kai nightmares

Εβαλα επιχειρηματα, εχει υποστηριξη στο μελλον (παντα θα υπάρχουν άνεργοι και κακοπληρωμένοι προγραμματιστες διαθεσιμοι), θα ειναι εύκολο στη χρηση (αρκει να εξηγησεις εσυ σωστα τι θελεις), χωρις προβληματα λειτουργιας (οσο η κάρτα σου έχει αντίκρυσμα, νο προμπλεμ).

Τα υπολοιπα συν και πλην... μμμ, επιπλέον συν, κερδιζεις ολο τον προσωπικό χρόνο που αλλιως θα σπαταλούσες σε διάβασμα reference, APIs, tools,

και ενα πλην,.... Δεν εχει κανένα πλην. Αντε να βαλω ενα ασήμαντο για τους τύπους: Δεν θα λες "ΕΓΩ το έφτιαξα αυτο". Ενδιαφέρει κανέναν? μονο κομπλεξικους εγωμανείς μπορει να ενδιαφέρει τέτοια μικρότητα.

Τι βαθμό παίρνω?

Δημοσ.

random ενδιαφερουσα αναλυση.

Ομως θελω να το αναπτυξω εγω. Οχι για να λεω εγω το εφτιαξα αλλα γιατι θελω να γνωριζω πως δουλευει το καθετι. Και να μην τρεχω στον 'ειδικο' και να τον πληρωνω καθε φορα που θελω να αλλαξω κατι.

Και οσον αφορα το Dreamweaver, πιστευω οτι ειναι πολυ δυνατο. Εχει ενσωματωμενες ρουτινες και σε Php και σε asp για ολα οσα εχουν σχεση με την database και μπορει κανεις να κανει μια χαρα τη δουλεια του.

Απλα προβληματιζομαι για τη γλωσσα: php ή asp?

Για εμενα που θα το κανω μεσω Dreamweaver δεν αλλαζει κατι. Ιδιες κινησεις και ιδια mouse clicks. Αλλα η επιλογη ειναι στρατηγικη. Και θα ελεγα οτι παω σε php αλλα εχω ηδη κανει αρκετη δουλιτσα σε asp και σκεφτομαι αν πρεπει να τα ξανακανω απο την αρχη (για ποιους λογους? Εδω σας θελω) ή να συνεχισω με asp.

Δημοσ.

Afou exeis ypodomh asp, kai hdh ftiagmena pragmata, kai exeis tsampa :-P windows, IIS, sql server, einai profanhs o monodromos.

An 8eleis/prepei na plhrwneis adeies xrhshs, to sizitame. esy ksereis poso ektimas to xrono ekma8hshs open source, se sxesh me to xrhma pou 8a dineis, xwris na glytwseis pali to xrono ekma8hshs gia th xrhsh closed source.

Δημοσ.

Και οσον αφορα το Dreamweaver' date=' πιστευω οτι ειναι πολυ δυνατο. Εχει ενσωματωμενες ρουτινες και σε Php και σε asp για ολα οσα εχουν σχεση με την database και μπορει κανεις να κανει μια χαρα τη δουλεια του.

[/quote']

Την δουλειά του μπορεί να την κάνει μια χαρά άλλα όταν θες να αλλάξεις κάτι παραμικρό και θες να επεμβείς στον κώδικα ξαναπόσταρε μας εδώ τις απόψεις σου για το Dreamweaver....

Επίσης αν δεν βρείς κάποιο extension Που να κάνει αυτό ακριβώς που θές τι θα κάνεις? Η μισή σελίδα με extensions Και η άλλη μισή με Manual coding?

Anyway καλή αρχή...

Δημοσ.

Ξεκινάω κάνοντας μια μικρή διόρθωση ... Όταν μιλάμε για ASP η τριάδα δεν είναι (ASP,MYSQL,IIS) αλλά (ASP,MSSQL,IIS) Και αυτό γιατί πολύ απλά συνεργάζετε πολύ καλύτερα με την ASP και κατά πληοψηφεία οι προγραμματιστές ASP αυτή χρησιμοποιούν !

Εχώ αναμιχθεί πάρα πολλές φορές σε συζητήσεις προγραμματιστών με θέμα ASP vs PHP ! Είναι ένα θέμα που δεν υπάρχει απάντηση ... Η κάθε γλώσσα προγραμματισμού έχει κάποιες δυνατότητες ! Άλλη περισσότερες άλλη λιγότερες ! Πολλοί λένε ότι η PHP είναι ο εύκολος τρόπος γιατί έχει έτοιμες τις libraries που περνάς πάνω και σου κάνει την ζωή ποιο εύκολη , ενώ στην asp πρέπει να τα κάνεις μόνος σου. Για εμένα αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Είτε γράφεις σε php είτε σε asp τον ίδιο κόπο χρειάζετε. Κατα πληοψηφεία οι προγραμματιστές asp είναι κυρίως άτομα που ξεκίνησαν με VB και όταν βγήκε η asp είπαν πάμε να συνεχίσουμε να το εφαρμόσουμε σε web ! Από την άλλη οι ποργραμματιστές PHP είναι άτομα με background από C++ , Perl. Είναι όπως έμαθε κανείς. Τώρα θα μου πείς γιατί και με ποια κριτήρια επιλέγει κανείς την ASP ή την PHP. ΄

Στις περιπτώσεις που βρίσκεσαι στην θέση του πελάτη θα προτιμήσεις κατα πληοψηφεία την PHP ώς ποιο φτηνή λύση (μιλώντας πάντα για μικρά project). Αυτό γίνετε γιατί μιλάμε για open source κοινώς δεν υπάρχουν έξοδα από την μεριά του developer άρα έχει το περιθόριο να δώσει χαμηλότερη τιμή. Από την άλλη ο developer που ασχολείτε με asp θα έχει δώσει λεφτά να έχει τον MSSQL Server , τον IIS και γενικότερα τα λειτουργικά έξοδα των Windows. Γι'αυτό το λόγο δεν έχει τόσο περιθόριο στο να δώσει χαμηλότερες τιμές στον πελάτη.

Αν φτάσουμε τώρα στο αποτέλεσμα είναι σχεδόν το ίδιο. Ότι κάνει η ASP μπορεί να το κάνει και η PHP και το αντίθετο. Τώρα βέβαια με την ASP.net μπορώ να πω ότι η Microsoft έχει κάνει ένα βήμα παραπάνω (αυτό δεν μειώνει την PHP όμως).

Άρα ... φτάνουμε σε αυτό που είπαμε και στην αρχή. Δεν υπάρχει ουσιαστική απάντηση σε αυτό το θέμα. Είναι όπως το Windows ή Linux ! Ο κάθε developer έχει την δική του άποψη πάνω στο θέμα.

Εγώ πάντως είμαι υπέρ της PHP ! Το γιατί ? Γιατί έκατσα δίπλα σε προγραμματιστές PHP είδα πως δούλευε, είχα και μια μικρή γεύση απο VB που δεν μου είχε αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις και ετσι αποφάσησα την PHP ! Αν μου άρεσε η VB τώρα μπορεί να έγραφα ASP ! Δεν θα μάθουμε όμως ποτέ :)

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον Filter....

Εγώ όταν ξεκίνησα πριν 4 χρόνια με την php ξεκίνησα επειδή μου άρεσε ο τρόπος που γράφεις κώδικα που μοιάζει στην C. Και το σημαντικότερο όλων.....

ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΙΝΩ ΓΙΑ HOSTING SE WINDOWS 250 euros kai na min matho php kai na plirono to 1/4 tis timis autis me ta idia xaraktiristika ?

Prepei na skeftese polla pragmata sinama...

Επίσης exei na zilepsei kati o apache apo ton iis ? Se ti ? Se themata taxititas? Se themata asfaleias?

:)

;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...