Προς το περιεχόμενο

Να κάνουμε ένα round-up για τα high-end ηχεία για pc;

planetman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ο billpeppas μετά από...καντιλιάσματα κάποιων τρομερών υπαλλήλων γνωστής κρατικής παράγκας επέστρεψε.

@planetman : Στείλε μου σε PM το κινητό σου man να σε πάρω να σου πω ( βαριέμαι να γράφω :D )

Δημοσ.
Στις οπτικές συνδέσεις τα πράγματα είναι απλά. Ένα κομμάτι πλαστικής οπτικής ίνας περιβάλετε από ένα πλαστικό κάλυμα. Θέλουν προσοχή γιατί είναι εύθραστες αλλά δεν επηρεάζονται από H/M θόρυβό (που ο χώρος γύρω από το pc είναι φουλ). Κι εδώ υπάρχουν ακριβά και φθηνά μοντέλα αλλά όχι σε τέτοια επίπεδα διαφοράς τιμ΄ν όπως με τα coaxial (στα coaxial μπορείς να βρείς καλώδια με τιμές από 20? μέχρι και μερικές χιλιάδες ευρώ). Κια η διαφορές ακριβών-φθηνων οπ. ινών είναι μόνο στο πλαστικό κάλυμα και στους ακροδέκτες. Η πλαστική ίνα στο εσωτερικό είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια.

Υπάρχουν πλασικές ΚΑΙ γυάλινες οπτικές ίνες φίλες...

Οι διαφορές στην ποιότητα είναι μεγάλο θέμα συζήτησης πάντως... :wink:

Δημοσ.

οι γυάλινες οπτικές είναι πλέον σπάνιες γιατί σπάνε πιο εύκολα. Αν βγεις στην αγορά και ρωτήσεις δύσκολα θα βρεις να αγοράσεις. Σχεδόν όλη η αγορά έχει πλέον πλαστικές. Όπως είπα οι διαφορές στην ποιότητα είναι μόνο στο περίβλημα της ίνας και στους ακροδέκτες...

Δημοσ.

ta exw akousei kai ta 2 se filo mou. se ipsiles entaseis einai kai ta 2 korifaia me ta creative na mou tsirizoun pio omorfa sta prima. ekana test me to 9pm se mp3 320k, windows media player 10, kai karta ixou audigy 2 apli. i logitech exei fovera ixeia kai exei arxisei na antikathista PLIRWS tin Creative se polla magazia. to plaisio gia paradeigma den exei tpt apo creative pleon.

Δημοσ.
to plaisio gia paradeigma den exei tpt apo creative pleon.

Το πλαίσιο έχει ΚΑΙ από τις 2 μάρκες. Μην λέμε ό, τι θέλουμε.

Σήμερα δοκίμασα 2η οπτική ίνα και πάλι τα ίδια. Είμαι τόσο γκαντέμης τελικά;

Δημοσ.

Planetman, μάλλον έχεις χαλασμένη/ελαττωματική SP/DIF στην mobo σου.

Να σου πω την αλήθεια δεν έχω δοκιμάσει στην Neo μου εδώ αν δουλεύει η SP/DIF...

παίζει να έχουμε επανάληψη του συμβάντος που είχε γίνει με αρκετές Abit NF7-S rev2.0 παλιότερα... ( καλές εποχές :D )

Δημοσ.
Το πλαίσιο έχει ΚΑΙ από τις 2 μάρκες. Μην λέμε ό' date=' τι θέλουμε.

Σήμερα δοκίμασα 2η οπτική ίνα και πάλι τα ίδια. Είμαι τόσο γκαντέμης τελικά;[/quote']

planetman file mou an pas mia volta sto plaisio kai rotiseis den exoun tpt apo creative pia kai den tha ksanaferoun pote lene!! kai emena mou ekane entiposi kai den pisteva sta aftia mou! rota kai pes mou meta

Δημοσ.

Σύνδεσα τα ηχεία με την οπτική ίνα με τον άλλο υπολογιστή με το Soundstorm (Abit NF7-S) και παίξαν μια χαρά. Όχι ότι είδα διαφορά στην ποιότητα αλλά λέμε τώρα. Άρα φταίει η μητρική

gregdais, στην σελίδα του πλαισίου http://www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id=26176779&Catalog_Id=1

βλέπω creative ηχεία, έχει βέβαια μόνο 4 μοντέλα σε αντίθεση με τα πολύ περισσότερα που είχε. Δεν ξέρω τί έχει γίνει.

Δημοσ.

Η λογική λεει ελλατωματική έξοδος... Απτην αλλη αν δεν ειχε καθόλου έξοδο δεν θα εβλεπες το κόκκινο φως οπότε ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω τι φταίει..

Πάντως σε καμια περίπτωση δεν αξίζει τωρα πιστευω να αλλάζεις mobo για optical!

Εγω τα ηχεία τα έχω στην Audigy αναλογικά συνδεδεμένα και στο DVD με οπτική, αλλά κάποια στιγμη θα τα συνδέσω με coaxial (για να έχω την αναλογική συνδεση σε headphones για τις βραδινες ώρες).

Δημοσ.
Η λογική λεει ελλατωματική έξοδος... Απτην αλλη αν δεν ειχε καθόλου έξοδο δεν θα εβλεπες το κόκκινο φως οπότε ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω τι φταίει..

Πάντως σε καμια περίπτωση δεν αξίζει τωρα πιστευω να αλλάζεις mobo για optical!

Εγω τα ηχεία τα έχω στην Audigy αναλογικά συνδεδεμένα και στο DVD με οπτική' date=' αλλά κάποια στιγμη θα τα συνδέσω με coaxial (για να έχω την αναλογική συνδεση σε headphones για τις βραδινες ώρες).[/quote']

To ότι ανάβει το κόκκινο φωτάκι δεν σημαίνει ότι δουλεύει η SP/DIF.

Και δυστυχώς έχει dead SP/DIF η Neo2 του Planetman.

Παλιότερα είχαμε μεγάλο ποσοστό νεκρών SP/DIF στις παλαί ποτέ overclocking queens Abit NF7-S rev 2.0

Κάτι μου λέει πως αν ψάξουμε και άλλες Neo2 ή και άλλων κατασκευαστών mobos θα βρούμε αρκετές νεκρές SP/DIF στις onboard.

Δημοσ.

Polaki, σιγά μην αλλάξω μητρική για την οπτική έξοδο. Ούτε καν RMA δεν την στέλνω. 2-3 εβδομάδες τί θα έχω; Αύριο πρωί πάω παίρνω μία πάμφθηνη coaxial που βρήκα ίσα ίσα να δω αν δουλεύει η coaxial και τί ποιότητα θα έχω.

edit: Πήρα coaxial καλώδιο και πάλι δεν δουλεύουν τα ηχεία. billpeppas, θα συνεχίζεις να προτείνεις το ίδιο φανατικά την Neo2 σαν μητρική;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...