Προς το περιεχόμενο

Να κάνουμε ένα round-up για τα high-end ηχεία για pc;

planetman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδάκια.

Λοιπόν για την ιστορία, τα τελευταία 5 χρόνια με υπηρετούν τα ηχεία της Creative, τα FPS2000, 4.1, 53W RMS σύνολο. Η καλύτερη επένδυση που έχω κάνει στους υπολογιστές. Είναι το μόνο προϊόν που μου έχει μείνει από την αγορά του υπολογιστή που έκανα το 2000.

Σε γενικές γραμμές με καλύπτουν, δεν ακούω γενικά πολύ δυνατά μουσική, αλλά τελευταία έχω πορωθεί να αγοράσω καινούρια ηχεία, μπορώ να διαθέσω μέχρι και τα 370? που κοστίζουν τα Gigaworks της Creative. Τα ηχεία νομίζω πως αξίζει να τα πάρω καλά, έτσι κι αλλιώς θα μείνουν για πολύ καιρό.

Αυτό που θέλω είναι να ακούσω γνώμες. Στο μυαλό μου έχω την Logitech σαν την εταιρία των μελλοντικών ηχείων. Έχω στο νου μου τα Z-5300e (το οποίο θα είναι το φρεσκαρισμένο μοντέλο του παλιού Z-5300). Με 288W RMS στα 180? περίπου και πολύ ωραία εμφάνιση νομίζω είναι δελεαστική πρόταση. Από την άλλη σκέφτομαι να πάω στο top-model (Ζ-5500). Με 505W RMS και ένα σωρό συνδέσεις (οπτικές κτλ.) στα 350? περίπου είναι το μεγαλύτερο μοντέλο που προσφέρει η εταιρία.

Από την άλλη, αν είναι να δώσω τόσα λεφτά, σκέφτομαι και το top model της Creative, τα Gigaworks. Μου αρέσει η ιδέα των 7.1 (στο δωμάτιο δεν έχω πρόβλημα με τα καλώδια, με βολεύει η διάταξη). Με 700W RMS στα 370? περίπου.

Βασικά θα ήθελα γνώμες όσον αφορά αυτά τα 3 σετ. Γνώμες από άτομα που έχουν ακούσει ΚΑΙ τα δύο μεγάλα σετ θα ήταν πολύτιμες. Βασικά στο μυαλό μου έχω ως εξής: Τα Z-5500 είναι πιο εμφανίσιμα, καλύτερο όνομα (Logitech) και έχουν και πολύ περισσότερες επιλογές, οπτικές/εξωτερικές συνδέσεις κτλ. Από την άλλη όσον αφορά τα Gigaworks, τα 7.1 σε συνδιασμό με το γεγονός ότι περιλαμβάνουν tweeters ίσως παράγουν πιο ολοκληρωμένο ήχο σε σχέση με τα Z-5500 (Διαβάζω πως τα Gigaworks δίνουν 20Ηz-40kHz, ενώ τα Z-5500 δίνουν 35Hz-20kHz). Δεν ξέρω αν αυτό έχει καμμιά σημασία εντέλει ή είναι εντελώς μαρκετίστικο κόλπο. Επίσης, στα Gigaworks δεν μου αρέσει το χειριστήριο που πατάς κουμπάκια για να αυξομειώσεις την ένταση, με ξενερώνει τρελά αυτό σε σχέση με τα Z-5500 που το κάνεις με το κουμπί που γυρνάει πάνω στο ωραίο χειριστήριο με την οθονίτσα.

Οποιαδήποτα γνώμη για όσους προβληματισμούς έθεσα θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

The Crow, θα μπορούσες να διαφωτίσεις λίγο περισσότερο; Μία σελίδα ερωτήσεις έκανα και μου απαντάς με μία λέξη. Έχεις ακούσει και τα άλλα σετ; Γιατί έτσι κι αλλιώς ευχαριστημένος θα ήταν ένας χρήστης που θα αγόραζε τα gigaworks με τόση ισχύ. Το θέμα είναι να συγκρίνουμε προϊόντα...

Τα άλλα δεν τα έχω ακούσει.Τα Creative πιστεύω είναι τα καλύτερα σε συνδυασμό και με μια Soundblaster Audigy.Έχουν πολύ καλή ποιότητα,ο ήχος τους βγαίνει πολύ καθαρός και γενικά άμα έχεις μια κάρτα ήχου που υποστηρίζει 7.1 τότε ακόμα καλύτερα.Εγώ τα έχω με την Audigy 1 και έχω βάλει Upmix 5.1->7.1.Αλλά και πάλι ο ήχος δε χαλάει.Η ισχύς τους είναι 700 watt και από ότι ξέρω με τα ίδια λεφτά παίρνεις μόνο 505watt από Logitech!Ένας όμως που έχει ακούσει και τα δύο θα σε βοηθούσε περισσότερο.

hi-end και ηχεια για pc......δεν υπαρχουν.αμα θελεις να μαθεις τι ειναι το hi-end ριξε μια

ματια εδω http://www.hxos.gr/show_cat.php .ας μην τα εισοπεδοσουμε ολα.

φιλικα παντα :)

Η αλήθεια είναι ότι ηχεία για pc και hi-end μάλλον δεν πάνε μαζί. Μάλλον το "hi-end" εδώ έχει την έννοια του top στην κατηγορία του (ηχεία για pc). Και για να "εκτρέψω" λίγο το τοπικ αφού μιλάμε για hi-end, θα άξιζε άραγε αντί για ηχεία για pc να πάρει κανείς κάτι καλύτερο (κοντά στο budjet που προτείνει ο planetmat πάντα) και να τα βάλει να παίζουν στο pc?

Ζαχαρώνω τελευταία αυτά:

http://www.digitaldirectuk.com/products_moreinfo3/index.asp?product_id=5588

Αν κάποιος έχει άποψη σε σχέση με τα ηχεία που προτείνει ο planetman και την αγορά φθηνών αλλά πιο εξειδικευμένων ηχείων (αν αξίζει τελικά κάτι τέτοιο για χρήση σε pc) ας δώσει τα φώτα του

H καλύτερη λύση είναι εξωτερικός ενισχυτής και σετ ηχείων home cinema...

Οι λύσεις των creative/logitech κλπ βασίζονται σε φθηνές, κυρίως, υλοποιήσεις ενισχυτών που είναι ενσωματωμένοι στο sub. (για αυτό όλα τα καλώδια των ηχείων ξεκινάνε από εκεί συνήθως).

Κάντε καμμιά βόλτα αν θέλετε από Elephant, ΡαδιοΚορασίδης κλπ καταστηματα ήχου και κοιτάχτε διάφορες λύσεις από εταιρείες όπως Pionner, Sony ή ποιό εξειδικευμένες και θα ακούσετε μεγάλη (τρομερά μεγάλη) διαφορά στον ήχο.

Βέβαια τα ποσά ξεφεύγουν υπερβολικά αλλά έχεις πάρα πολύ καλό και ποιοτικό ήχο και αξίζει τον κόπο επειδή τα καλά ηχεία θα σου μείνουν για μια ζωή...

Προσωπικά έχω επιλέξει αυτήν την λύση και έχω ενισχυτή Μarantz SR7200 με σετ ηχείων B&W VM-1 και ενεργό sub.

Είχα δώσει περίπου 600.000 δραχμούλες :shock: (σχετικά ακριβή λύση) αλλά τα έχω εδώ και 4 χρόνια με προοπτική να μου μείνουν για άλλα 14 και επίσης οι επιπλέον δυνατότητες που μου παρέχει ο ενισχυτής (5x70 Watt, εισόδοι, εξόδοι κλπ) είναι τρομερές... :)

Για όσους σκέφτονται ότι το ποσό είναι μεγάλο, το παραπάνω σύστημα (ή κάτι αντίστοιχο) έχει την μεγάλη ευκολία ότι στήνεται και μόνο του, σιγά σιγά, με αγορά κομμάτι κομμάτι των ηχείων ή και επιλογές για προσωρινή χρήση διαφορετικού τύπου ηχείων (ποιό φθηνά πίσω ηχεία, ή χρήση παλιών ηχείων από στερεοφωνικά κλπ) μέχρι να ολοκληρωθεί... ;-)

Ρε παιδιά, high end εννοώ τα καλύτερα έτοιμα ηχεία για υπολογιστές που βρίσκεις στο εμπόριο. Λύσεις σαν αυτή που πρότεινε ο dpolal2 τις αποκλείω γιατί πρώτον είμαι άσχετος και δεύτερον δεν θέλω να διαθέσω τόσα χρήματα, δεν έχω και τρελές απαιτήσεις.

Κάτι έχω ακούσει και για μια εταιρία, την Klipsh. Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω; Πού μπορώ να βρω Ελλάδα;

Κάτι έχω ακούσει και για μια εταιρία, την Klipsh. Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω; Πού μπορώ να βρω Ελλάδα;

Eξαιρετικά ηχεία από μια πολύ καλή εταιρεία.

Και πανάκριβα βέβαια... :wink:

Kοίτα σε καλά καταστήματα ήχου.

• Super Moderators

8a proteina ta Z-5500 pou ta exw apo to pasxa :)

an omws den viazesai 8a proteina akoma kalytera na perimeneis mias kai h Creative vgazei nees kartes hxou tis opoies mallon 8a akolou8hsoun nea montela hxeiwn :)

Tha symfwnisw me ton Thresh...euxaristimenos poly apo ta Z-5500,ligo apogoiteumenos apo to oti sto pc den kathontai kai poly kala an exeis creative xwris panel,i genika karta xwris coax-optical spdif enw me hxeia creative i antistoixes kartes douleuoun comple.Se syndesi omws me DVD player-Xbox ta hxeia einai top!Gia akoma mia fora to polu prosfiles auto topic katelikse allou..pisteuw exoume OLOI katalabei poia oti akrivoi enisxytes,energa sub bla bla einai poly kalutera kai akribotera..gia emas tous k@ulopitsirikades ta z5500,S750,Klipsh einai oi luseis.Telos gia na min ksefygw kai egw..tha edina mia psifo kai sta Klipsh ta opoia makari na mporousa na ta brw pio eukola kai na ta eixa agorasei.Den ta exw akousei alla opou kai na diabasa einai above all. :) Gia ta creative ti na pw pisteuw oti pio poly metraei i symbatotita tous me tis kartes,ta effe klp para i poiotita kataskeuis,hxou.

uparxei kanenas sas pou katalabainei thn diafora twn 700 me ta 500 watt?

..

..egw pantws oxi...

..ta s750 ta exw akousei...

nai exoun dunamh..alla axreiasth einai...

einai pc...sto paixnidi sthn tainia ante na xrhsimopoihseis an 20% tis entashs..

twra an ta 8es gia mousikh....giati na pareis 5.1 h 7.1 ?

upopshn oti exw kollhma me ton hxo...

akouw dunata mousikh..kai den goustarw parafwnies..

alla kata ena periergo tropo me 150watt altec lansing hxeia eimai apoluta euxaristhmenos..

meta3u twn duo korufaiwn xalara ta logitech...poiotikotera..mourata...kai opws eipes exoun kai roostath...

gnwmh mou....ta 200watt (ligotera apo s750) den prokeitai na sou leipsoun pote.

alla an exeis kati kalutero na kaneis to xrhma...ante pare ta 3300....kai pali 8a karagoustareis...

apo ta 50watt sta 300....tis prwtes meres 8a 3eshkwneis thn geitonia me efh 8wdh etsi gia to kalo....epeidh 8a exeis hxeiares...

kales agores..

Φιλε planetman γνωμη μου ειναι οτι ηδη το εχεις ψαξει και εχεις κατασταλαξει σε μια πολυ καλη επιλογη ηχειων για PC. Προσωπικα τα Gigaworks θα τα χρησιμοποιουσα ανετοτατα και για Home Theater. Αφου ομως αναζητας κι αλλες γνωμες θα σου προτεινα να μπεις σε αυτο το εξειδικευμενο forum οπου εχει αυτο ακριβως που ψαχνεις:

http://www.3dss-forums.com/cgi-bin/wwwthreads/wwwthreads.pl

Εχει τα παντα για καρτες ηχου-ηχεια-ακουστικα. Η κορυφαια ποιοτητα ειναι το ζητουμενο, οι συζητησεις αφορουν κυριως συστηματα PC. Αν βαριεσαι να το ψαξεις ή να ποσταρεις, απο οτι θυμαμαι τα Gigaworks ηταν πρωτη επιλογη των ψαγμενων στα ηχεια PC.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...