Προς το περιεχόμενο

Μήπως ψήνεται το PC?

pananag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα αγόρασα το τροφοδοτικό Tagan 480-U01.Από θόρυβο είμαι πολύ ικανοποιημένος.Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η θερμοκρασία που ανεβάζει το μηχάνημα.Συγκεκριμένα το SpeedFan μου βγάζει 65C για τον επεξεργαστή, 51 C για την μητρική και 50C για τον σκληρό( όλα αυτά με 20-30% χρήση της CPU).Είναι φυσιολογικές οι τιμές;

Δημοσ.

έλα ντε...Δεν με ένοιαζε τότε γιατί είχα ανοικτό το case και φυσούσε εξωτερικός ανέμιστήρας στο εσωτερικό του με αποτέλεσμα να μην ανεβαίνει η θερμοκρασία.Τώρα που έβαλα το Tagan και έκλεισα το case ακούμπησα μετά από λίγη ώρα στο case και έκαιγε.

Δημοσ.

Prepei na valeis fans gia na exeis kaliteri kykloforia kai apeleftherwsi tou aera.

Ap'oti thymamai aftoi oi epeksergastes (pro prescot epoxi) itane oi pio kaftoi mexri simera.

Katharise tin perioxi mprosta sto cpu kai piase ta kalwdia me lastixakia i me zelotape gia na anapneei o epeksergastis sou kai na mporoune ta anemistirakia na fysane/roufane pio efkola ;-)

Δημοσ.

Τι ψύκτρα έχει η cpu? Έχει Artic Silver?

Είσαι σίγουρος ότι οι θερμοκρασίες είναι πραγματικές? Ποιά motherboard έχεις? έχεις αναβαθμίσει ποτέ το bios?

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι μάρκα είναι η ψύκτρα αλλά θα το ψάξω.Οι θερμοκρασίες είναι απο το πρόγραμμα speedfan και ανταποκρίνονται σε αυτές του bios.Η motherboard είναι QDI Kinetiz 7E αναβαθμισμένη με το τελευταίο bios που κυκλοφορεί(μάλλον κυκλοφόρησε αφου τα έχει τα χρονάκια της).

Βασικά αυτό που με προβληματίζει είναι ότι με το προηγούμενο τροφοδοτικό (250 W μάρκα μ'έκαψες) η ροη αέρα στο πίσω μέρος ήταν καλύτερη,ενώ τώρα με το Tagan ίσα ίσα που αντιλαμβάνομαι μια μικρή ροή.

Δημοσ.

dear pananaq prin allaxw anemhstihraki + psyxtra + mia axiopreph thermoagwgimh aloifh (arctic silver poy ekane foberh doyleia)poy ebala panw ston athlon 1700+ baraga 80res ston epexergasth.twra eimai gyrw stoys 50. me full cpu forto ola ayta.

Δημοσ.

Αφου γραφει ο panag, οτι καίει το κουτί.

αυτο ειναι η αισθηση του χρήστη. άσχετο αν το sppedfan μετράει σωστα, ή εχει καλη cpu ψυκτρα.

θα έλεγα μαλιστα οτι το να καιει το κουτι, δειχνει οτι οι ψυκτρες δουλευουν σωστα. να φευγει η ζεστη απο τη cpu, διαχέεται στο κουτι, το οποιο αν ειναι μεταλικό, με χωρις ανεμιστηρες, ή με λιγους αδύνατους, ή με εμποδια καλωδίων, μετατρέπεται σε μια μεγάλη ψύκτρα διαχέοντας τη θερμοκρασια στο περιβάλλον.

ο wd120 ειναι πραγματικά καυτός.

κι εγω μεχρι προσφατα ειχα athlon 2500+ με SLK900, 1 dvd, 3 hd, και το κλειστο κουτι (2 φανς), ειχε πυρακτωθεί. δεν ακούμπας πάνω ουτε για αστειο. Μονο πιάνοντας προσεκτικα απο πίσω και τα πλαστικα μπροστα υπηρχε περιπτωση να το σηκώσω.

Αφου ανέβαινε πάνω ο καυτός αέρας, απο κατω απ το γραφείο και με ενοχλούσε στα χέρια. To αφησα μερικες νυχτες αναμένο να κατεβάζει, με κλειστη μπαλκονόπορτα (διαρρήκτες) και κλειστη εσωτερική (θορυβος ενοχλει), και εμπαινες μεσα το πρωί και ηταν σάουνα το δωματιακι :grin: :neutral: για γελια και για κλάματα δηλαδή.

Τωρα που εβαλα και 4ο δισκο, δεν πηγαινε άλλο (και απο χώρο) και το αφησα ανοιχτό κουτι, διπλα σε ανοιχτη μπαλκονόπορτα. Άλλη αίσθηση! ανάσανε κι αυτό, κι εγώ :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...