Προς το περιεχόμενο

Tαινιες που ειδατε προσφατα και σας εκαναν εντυπωση!(spoilers inside!)

john1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα είδα το rear window του Χίτσκοκ και ωφείλω να ομολογήσω ότι παρ'όλο που ήταν πάρα πολύ δυνατή ταινία, το τέλος με απογοήτευσε. Και πάλι βέβαια, η ταινία είναι εκπληκτική και αξίζει όσο λίγες.

Είδα επίσης το Gold Rush του Charlie Chaplin. Ο άνθρωπος είναι ιδιοφυία για μένα. Τον θαυμάζω πάρα πολύ. Είναι εκπληκτικός ηθοποιός και ο τρόπος που δουλεύει με το σώμα του είναι πραγματικό σεμινάριο. Και ειδικά κάποιες από τις μεγάλου μήκους ταινίες που έκανε είναι αριστουργήματα. Όταν ήμουν μικρός τον είχα παρεξηγήσει για να είμαι ειλικρινής. Τον θεωρούσα κάτι σαν τον Βέγγο. Αλλά άλλαξα γνώμη όταν είδα τις 3 αγαπημένες μου (από τότε) ταινίες του στο σινεμά (σε ένα αφιέρωμα). Μοντέρνοι καιροί, Φώτα της πόλης και ο Μεγάλος Δικτάτορας. Αν το μόνο που έχετε δει από Chaplin, είναι μερικές σκηνές στα πεταχτά από κάτι μικρού μήκους ταινίες του που έβαζε κάποτε η κρατική τηλεόραση (όπως εγώ ας πούμε), φροντίστε να τον απολαύσετε σε αυτές τις ταινίες, σε όλο του το μεγαλείο, και αν είναι δυνατόν, στη μεγάλη οθόνη. Μα γελούσε όλη η αίθουσα συνεχώς. Δεν ξέρω αν το έχω ξαναζήσει αυτό.

ΥΓ. Μην μου επιτεθείτε για τον Βέγγο. Και μένα μου αρέσει, αλλά δε θα έφτανα να τον πω ιδιοφυία και δε θα τον συγκρίνω με τον Chaplin.

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
μηπως ομως ειναι λιγο δυσκολο να δει κανεις αυτες τις ταινιες επειδη ειναι πολυ παλιες?

επειδή είναι παλιές είναι πολύ πιο εύκολο να τις δεις γιατί είναι υπέροχες και γλυκές ταινίες. Και δε θα πιστεύεις τι μπορούσαν να κάνουν τότε με τα ελάχιστα μέσα που διέθεταν. Βασικά αυτό είναι που κάνει και πολύ αστείες τις σκηνές. Αν γυρίζονταν σήμερα, θα σκεφτόσουν συνεχώς "Ε, σιγά. Αυτό έγινε με Η/Υ" και "αυτό είναι εφφέ" κτλ. Αλλά τότε αυτά ήταν αυθεντικά! (μιλάω για Chaplin)

Όσο για Χίτσκοκ, ισχύουν και πάλι αυτά που έγραψα για τα εφφέ. Μόνο στα "πουλιά" ένιωσα προδομένος από τα εφφέ, μια που καταλάβαινα εύκολα το μοντάζ και δεν μπορούσε να με τρομάξει το έργο (αν και δεν το είδα όλο, άρα δε μπορώ να μιλάω, γιατί η μαγεία του Χίτσκοκ είναι η ατμόσφαιρα που σε βάζει, παρά η εικόνα).

Τέλος πάντων, το γεγονός ότι οι παλιές ταινίες δεν είχαν μέσα, τις ανάγκαζε να χρησιμοποιούν εξαιρετικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Σήμερα για ηθοποιούς βάζουν διάφορα μοντέλα και τραγουδιστές και οι σκηνοθέτες έχουν μια συγκεκριμένη (άρτια) τεχνική ώστε να καλύπτουν την ξεφτίλα των ηθοποιών τους και να βγάζουν δυνατές σκηνές. Όλες οι ταινίες που βγάζει πια το Χόλυγουντ είναι καλογυρισμένες.

Για μένα, η χρυσή εποχή του Χόλυγουντ, ήταν πριν τον ΜακΚάρθυ και όλο το ξερίζωμα (με πρωτοστάτη τον Walt Disney) των κομμουνιστών (και όχι μόνο). Όταν χάνονται ολόκληρες απόψεις από το χώρο, είναι φανερό ότι θα πάει πολύ πολύ πίσω η κατάσταση. Και δε χάθηκε φυσικά μόνο η κομμουνιστική άποψη από το χώρο. Υπήρχαν πάρα πολύ (οι περισσότεροι δηλαδή), που συμπαραστεκόμενοι στους κομμουνιστές και στο δικαίωμα τους να μην τους ρωτάει κανείς σε ποιά πολιτική άποψη ανήκουν, δεν πήγαιναν με τα νερά του ΜακΚάρθυ και της παρέας τους και ως εκ τούτου θεωρούνταν κομμουνιστές (όπως στην περίπτωση του Chaplin, που θεωρούνταν και Εβραίος συν τοις άλλοις για αντίστοιχους λόγους). Παραλογισμοί του ανθρώπινου γένους...

Δημοσ.

κοιτα δεν τρελενομαι για την κομμουνιστικη ιδεολογια(την οποια θεωρω ισοπεδωτικη λιγακι)αλλα πρεπει να ακουγονται ολες οι αποψεις γιατι ετσι ειναι πιο πλουσιος ο πολιτισμος γενικα...

Δημοσ.

α! και θα ηθελα να παρακαλεσω τoν lazaross να μας πει την αποψη του για το clockwork orange εδω μιας και εδω ειναι movie talk post...γιατι εψαχνε για υποτιλους γι αυτο το λεω...

Δημοσ.
κοιτα δεν τρελενομαι για την κομμουνιστικη ιδεολογια(την οποια θεωρω ισοπεδωτικη λιγακι)αλλα πρεπει να ακουγονται ολες οι αποψεις γιατι ετσι ειναι πιο πλουσιος ο πολιτισμος γενικα...

Όπως είπα και πριν, δεν χάθηκαν μόνο οι κομμουνιστές (πού ήταν πολλοί και αξιόλογοι), αλλά και πολλοί άλλοι, οι οποίοι πολύ απλά, δεν θέλαν να κολλήσουν ταμπέλα στον εαυτό τους. Ο λόγος που πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις, δεν είναι για να είναι πιο πλούσιος ο πολιτισμός. Είναι γιατί ΜΟΝΟ έτσι λειτουργεί ο πολιτισμός. Αλλιώς απλά αναπαράγεις τα ίδια και τα ίδια (όπως συμβαίνει σήμερα).

Δημοσ.

ERASERHEAD ..... απο την αρχη μεχρι το τελος εντυπωση μου εκανε....

φοβερη μουσικη btw... ;)

btw manuel thn pathsa me thn ypografh soy :D :D :D

Δημοσ.
nick['']btw manuel thn pathsa me thn ypografh soy :D :D :D

έλα μωρέ, τι έπαθες; Όχι ότι και εγώ κέρδισα τίποτα φοβερό, αλλά δε βαριέσαι... Δουλειές να γίνονται...

Δημοσ.

μολις ειδα το mar adentro(η θαλασσα μεσα μου)...πολυ καλη ταινια,τη συστηνω ανεπιφυλακτα...

η βαθμολογια μου ειναι 7,5...και εδω τιθεται το διλημμα,τι να βαλω στο imdb 7 η 8 ???

Δημοσ.

είδα χθες-προχθές το Μανόλια. Σας συμβουλεύω να δείτε όλοι την αντίστοιχη ταινία για σας. Γιάννη, να δεις το Γιάννια, Γίωργο να δεις το Γιώργια κτλ.

Δεν είχα δει το Boogie Nights και με εντυπωσίασε ο σκηνοθέτης Paul Thomas Anderson! Η ταινία ήταν 3ώρες και 10 λεπτά, και δεν βαρέθηκα καθόλου. Αντίθετα είχα ένταση συνεχώς. Ωραίες ιστορίες, πολύ καλοί ηθοποιοί. Μέχρι και ο Κρουζ, που είναι η αντιπάθεια μου, εδώ μου άρεσε πάρα πολύ. Μέχρι που μπορεί και να ξεπεράσω την αποστροφή μου γι'αυτόν.

Το πιο εντυπωσιακό πάντως, είναι αυτό που προανέφερα. Ότι η ταινία ήταν ενδιαφέρουσα σε όλη της τη διάρκεια κ δε σε κούραζε με τις συνεχείς αλλαγές σκηνών (η ταινία παρακολουθεί παράλληλα 4-5 ιστορίες αν δεν κάνω λάθος, κάτι που μου έλυσε και την απορία του πώς γίνεται ο Τομ Κρουζ να είχε προταθεί για Όσκαρ β' ανδ. ρόλου, όταν σε όλες τις αφίσες και τα τρέιλερ της ταινίας έβλεπα αυτόν).

Θα τη δω σίγουρα και δεύτερη φορά, γιατί νομίζω ότι θα είναι ακόμα καλύτερη όταν τη ξαναδώ (you know. it's one of those movies).

Δημοσ.

κοιταξε,manuel την εχω δει...αλλα της εβαλα ενα 7 νομιζω...πολυ βαρια και πολυ καταθλιπτικη ταινια βρε αδλεφε....εμενα με κουρασε...

ωραια ηταν,ειχε αρκετα νοηματα παντως...

υγ:νομιζω οτι ο κρουζ εκτος απο ομορφος ειναι και καλος ηθοποιος...

Δημοσ.

Βαρία και καταθλιπτική; Μπα, διαφωνώ. Ειδικά στο βαριά. Τέλος πάντων, τι να λέμε...

Όσον αφορά τον Τομ Κρουζ, δεν έχω το κόλλημα του "Ωραίος ηθοποιός=Κακός ηθοποιός" που έχουν μερικοί και το οποίο μπορεί να είναι και λίγο ζήλεια. Μου αρέσουν σαν ηθοποιοί αρκετοί ωραίοι. Ο Τζόνυ Ντεπ, ο Μπραντ Πιτ κ.α. Απλά δεν ξέρω...έχει ένα στυλάκι που με απωθεί. Σ'αυτή τη ταινία το απέβαλλε (ή ίσως απαιτούσε ένα μέρος από αυτό και ο ρόλος).

Δημοσ.

Magnolia ε?Kαταπληκτικη ταινια το ιδιο και η Juliane Moore.Επισης το Punch-Drunk Love το οποιο το λατρεψα(παλι του Αnderson).Tελικα το ειδες το Boogie Nights?

Δημοσ.

Δεν το είδα ακόμα, και μάλλον θα αργήσω. Αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...