Προς το περιεχόμενο

ψάχνω μία ιστιοσελίδα για να διαβάσω όλη την νομοθεσία της Ελλάδας

Stilewag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν έχω ιδέα πως δομείται το νομικό πλαίσιο της Ελλάδας. Ξέρω πως υπ'αρχει το σύνταγμα, ο Ποινικός Κώδικας, κτλπ.. Αυτό που θέλω είναι ένα μέρος όπου να βρώ κάθε νόμο που ισχύει σήμερα στην Ελλάδα, ακόμα και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οτιδίποτε έχει σχέση με νόμο ή κανονισμό. Για να μπορώ να διαβάζω σε κάθε γεγονός και να μην τρέχω σε δικήγορους ;)

Δημοσ.

Για αρχή κάνε κλικ εδώ!

Στην συνέχεια κάνε και ένα κλικ εδώ! :wink:

Και βάζω στοίχημα ότι κι ο paredwse θα σε βοηθήσει περισσότερο, ως ειδήμων... :grin:

Δημοσ.

me tin eukairia na rwtisw kai kati egw , mipws kserei kaneis pou mporw na vrw keimena gia ta dikaiwmata otan sullamvanoun kapoion ? dld ta dikaiwmata sou, ti mporeis kai ti den mporeis na kaneis ktl ktl?

Δημοσ.

PavelX το πιο λογικό σε μια τέτοια κακή στιγμή θα είναι να έρθει ο δικηγόρος σου και να μην πεις τίποτε μέχρι να μιλήσεις μαζί του!

Κοίταξα στον γούγλη δυστυχώς δεν βρήκα κάτι κατατοπιστικό! Για τα δικαιώματα των αλλοδαπών θα βρεις μπόλικο υλικό!

Δημοσ.
ωραία :)

αλλά δεν μπορώ να βρω πως κάνω search' date=' π.χ. "τρακάρισμα". Θα το ψάξω.

ευχαριστώ[/quote']

χρησιμοποιησε το διακοπτη :site από το γουγλη,

πχ

σύλληψη site:http://www.parliament.gr/

Δημοσ.

Στους δικηγόρους θα τρέχεις θες δε θες, όποια νομική κίνηση και να κάνεις χρειάζεται υπογραφή δικηγόρου. Αλλιώς μόνο θα ξες τι να κάνεις και δεν θα μπορείς να το κάνεις...

Αν ήταν έτσι απλά τα πράγματα και ο καθένας που διάβαζε το νόμο να έκανε ότι ήθελε, ούτε οι δικηγόροι θα είχαν δουλεία, αλλά και οι δικαστές θα διάβαζαν ότι κοτσάνα ερχόταν στον καθένα και την έγραφε....

και έτσι αφού θα πας που θα πας στον δικηγόρο τι να τα διαβάζεις απο πριν? θα στα πει δικηγόρος κατευθείαν...;-)

Δημοσ.

να μαθεις ολους τους νομους ειναι αδυνατον, ουτε οι δικηγοροι δεν τους ξερουν απλα ξερουν που να κοιταξουν στα βιβλια τους. Αν θες να εχεις προσβαση στην νομοθεσια πρεπει να γραφτεις σε μια βαση δεδομενων για να μπορεις να βλεπεις φεκ, αποφασεις, συνταγμα κλπ. Και παλι λιγο μπερδεμενα ειναι καθοτι πολλες φορες ενα συμπληρωνει ή αναιρει κατι αλλο κοκ οποτε αν εχεις κανα προβλημα καλυτερα πηγαινε σε δικηγορο:) ειδαλλως πιασε γκομενα μια απο την νομικη ή βγαλε φωτοτυπιες τα βιβλια τους (τουλαχιστον ποινικο και αστικό δικαιο)

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν έχω ιδέα πως δομείται το νομικό πλαίσιο της Ελλάδας. Ξέρω πως υπ'αρχει το σύνταγμα' date=' ο Ποινικός Κώδικας, κτλπ.. Αυτό που θέλω είναι ένα μέρος όπου να βρώ κάθε νόμο που ισχύει σήμερα στην Ελλάδα, ακόμα και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οτιδίποτε έχει σχέση με νόμο ή κανονισμό. Για να μπορώ να διαβάζω σε κάθε γεγονός και να μην τρέχω σε δικήγορους[/quote']

Ωραία. Και οι δικηγόροι τι θα γίνουν; Περισσότερο εγκληματίες απ' ότι είναι ήδη; :-P

να μαθεις ολους τους νομους ειναι αδυνατον, ουτε οι δικηγοροι δεν τους ξερουν απλα ξερουν που να κοιταξουν στα βιβλια τους.

Πολύ σωστό. Αυτό που (πρέπει να) μαθαίνει κάποιος στη Νομική είναι πού και πώς να ψάξει για να βρει αυτό που θέλει. Αλίμονο αν υπήρχε άνθρωπος που να ξέρει όλους τους νόμους. Προφανώς αυτό είναι αδύνατο.

Αν θες να εχεις προσβαση στην νομοθεσια πρεπει να γραφτεις σε μια βαση δεδομενων για να μπορεις να βλεπεις φεκ, αποφασεις, συνταγμα κλπ. Και παλι λιγο μπερδεμενα ειναι καθοτι πολλες φορες ενα συμπληρωνει ή αναιρει κατι αλλο κοκ οποτε αν εχεις κανα προβλημα καλυτερα πηγαινε σε δικηγορο :) [...]

Επίσης πολύ σωστό. Υπάρχει η γνωστή NOMOS της Intrasoft (μακράν η καλύτερη βάση) και η βάση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Και οι δύο είναι συνδρομητικές - η μεν πρώτη για οποιονδήποτε πλερώνει η δε δεύτερη για τους δικηγόρους όλης της χώρας.

Sorry, είναι αδύνατο να κάτσουμε να σου εξηγήσουμε σε ένα forum όλους τους νόμους και πώς λειτουργούν αυτοί - γιατί ακόμα κι αν τους διαβάσεις, δεν θα καταλάβεις τη λειτουργία τους.

Αν καίγεσαι τόσο πολύ, δώσε να περάσεις Νομική Σχολή. ;)

me tin eukairia na rwtisw kai kati egw , mipws kserei kaneis pou mporw na vrw keimena gia ta dikaiwmata otan sullamvanoun kapoion ? dld ta dikaiwmata sou, ti mporeis kai ti den mporeis na kaneis ktl ktl?

Κάποτε, όταν ήμουν στη Νομική (στα μέσα του 15ου αιώνα) είχαμε βγάλει ένα βιβλιαράκι για τα δικαιώματα του πολίτη, γραμμένο σε απλά ελληνικά. Θα προσπαθήσω να το βρω και θα ειδοποιήσω... ;)

Δημοσ.

Κάποτε' date=' όταν ήμουν στη Νομική (στα μέσα του 15ου αιώνα) είχαμε βγάλει ένα βιβλιαράκι για τα δικαιώματα του πολίτη, γραμμένο σε απλά ελληνικά. Θα προσπαθήσω να το βρω και θα ειδοποιήσω... ;)[/quote']

αν ειναι ακομα επικαιρο κ δεν εχει ξεπεραστει απο το προσφατο αντιτρομοκρατικό πχ,

θα με ενδιεφερε κ εμενα..........

• Super Moderators
Δημοσ.

Θα προσπαθήσω να το βρω - αν και μερικά πράγματα έχουν αλλάξει (όχι από τον αντιτρομοκρατικό - τουλάχιστον όχι ακόμα!), θα χρειαστεί να τα τροποποιήσω.

Όταν έχω νέα, ευχαρίστως θα γράψω σχετικά εδώ. :)

Δημοσ.
ιστοσελιδα και οχι ιστιοσελιδα.Το μεν βγαινει απο το 'ιστος-δικτυο", το δε απο το "καταρτι".Λεξικό εχεις? :) friendly

einai opws leme "eks'epitides" pou einai lathos, einai sa na les "me me skopo" (i kati tetoio), les to idio pragma 2 fores. einai ta gnwsta margaritaria pou petame oloi eite apo elipi gnwsi eite apo taxitita (pou meta ginetai sinitheia) :)

istio einai to pani :P

Tha xrisimopoiisw aftin tin frasi san dikaioogia: thimaste pou o Netscape 2.x-4.x eixe kati splah-fotografies (kai diafimistika tou browser) me Farous kai thalasa stin enastri nixta... e.. giafto to eipa :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...