Προς το περιεχόμενο

SE K750i review

phovos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Sony Ericsson K750i Review

Μετά από δύο χρόνια με το SE T610 ήρθε η ώρα για καινούργιο τηλέφωνο, και αυτό δεν είναι άλλο από το πολυσυζητημένο SE K750i

Συνοδευτικά:

• Μπαταρία

• Φορτιστής

• Manual

• USB καλώδιο για σύνδεση στον υπολογιστή

• Hands free

• Software

• 64Mb Memory card MS DUO

Διαστάσεις: 100x46x19.5 mm

Βάρος : 99γρ

Ανάλυση οθόνης: 176χ220 pixels [262000 colors- TFT ]

im0008173ty.jpg im0008109eu.jpg

Το τηλέφωνο είναι στη VF Live έκδοση και ήρθε σε μαύρο χρώμα με μεταλλικές λεπτομέρειες

Περιμετρικά φιλοξενεί 4 κουμπιά

• Power on/off

• Camera

• Radio

• Volume / info / zoom

im0008146rz.jpg im0008159jd.jpg

Τα πλήκτρα και το joystick έχουν αρκετά καλή αίσθηση και ικανοποιητικό μέγεθος. Δεν μπορώ να πω όμως ότι είναι και κορυφαία…

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η SE έχει υιοθετήσει πλέον το fast port οπότε φορτιστές και λοιπά αξεσουαρ από παλιότερα τηλέφωνα της εταιρείας δεν είναι συμβατά με το K750.

Τοποθετώντας το καλώδιο USB έχουμε άμεση πρόσβαση στα δεδομένα της MC[memory card] .Οι φωτογραφίες στη μέγιστη ανάλυση 1632χ1224 έχουν μέγεθος περίπου στα 500Kb οπότε σε περίπτωση που φορτώσουμε το κινητό με mp3 και πολλές φωτογραφίες πιθανότατα θα χρειαστούμε extra μνήμη [MS DUO ή DUO pro]

Το πρόβλημα με την έκδοση VF live είναι ότι δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα mp3 μας ως ήχους κλήσης. Αυτό όμως διορθώνεται με μερικά προγραμματακια που κυκλοφορούν στο internet….

Το ραδιόφωνο και ο mediaplayer που ενσωματώνει έχουν καλή ποιότητα αναπαραγωγής αν και το μεγάφωνο του κινητού θα ήθελα να έχει μεγαλύτερη ένταση.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που μου έκανε εντύπωση είναι η δυνατότητα χειρισμού του Η/Υ μας από το κινητό εφόσον αυτός διαθέτει θήρα Bluetooth

Camera

im0008181ua.jpg

Ένα από τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου κινητού είναι η camera…Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε 2Mp ανάλυση με φακό CMOS και 4x digital zoom…

Το μενού όταν μπαίνουμε σε φάση φωτογράφησης παραπέμπει στις ψηφιακές φωτογραφικές της μαμάς Sony.

im0008208hz.jpg

Camera Menu

Macro

Νυχτερινή λήψη

Χρονοδιακόπτης

Εφέ

Ισορροπία λευκού [Εδώ μπορούμε να παίξουμε για καλύτερα αποτελέσματα]

Εμφάνιση ώρας και ημερομηνίας στις φωτογραφίες μας

Τρόπος λήψης [Κανονικό-Πανοραμική-Πλαίσιο-Γρήγορη λήψη]

Μέγεθος εικόνας [1632χ1224 – 640χ480 – 160χ120]

Και κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις που σχετίζονται με το φλας και την αποθήκευση των φωτογραφιών.

Ας δούμε τι ψαριά πιάνουν οι φωτογραφίες του στα 2Mp…

Κοντινή λήψη με καλουτσικο φωτισμο.

dsc001185tm.th.jpg

Το auto focus κάνει καλή δουλειά καθώς και η λειτουργία Macro αφού αποφεύγουμε τις θολές φωτογραφίες…

Μετριος εως κακός φωτισμός δοματίου χωρίς φλας

dsc001263dy.th.jpg

Με σβησμένα φώτα και χρήση φλας

nolightsflash0dy.th.jpg

Οι φωτογραφίες σε εξωτερικους χωρους είναι πολύ καλύτερες[Σχεδον άριστες] αλλά λόγο ευαισθητων προσωπικών δεδομένων δε μπορω να τις ποσταρω εδω :-P [Αυριο θα βαλω καμια απο παραλία...;)]

Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα

+

"Σχεδον" τελειο

-

• Organizer

• Ποιότητα video

• Ένταση μεγαφωνου

• VL live menu

Εντυπωσεις

Οταν απο το Τ610 πας στο K750 δε μπορει παρα να εισαι το λιγοτερο ενθουσιασμένος απο το νεο σου κινητο.

Γενικά ειναι ένα πάρα πολύ καλό τηλέφωνο και πάνω απ όλα πλήρες...Κανει τα πάντα και πολύ καλα μάλιστα.

Η βαθμολογία μου

9/10

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Thanks ChrisAce:)

Κοιτα και το W800...Εγω το σκεφτομαι σοβαρα να το στειλω για αναβάθμιση κυρίως για να ενεργοποιήσω κάποιες λειτουργίες του mediaplayer [flight mode κλπ] και για να βγάλω το VF live.

• Super Moderators
Δημοσ.

Μπράβο, πολύ καλό review!

[...]

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η SE έχει υιοθετήσει πλέον το fast port οπότε φορτιστές και λοιπά αξεσουαρ από παλιότερα τηλέφωνα της εταιρείας δεν είναι συμβατά με το K750.

[...]

Το μόνο μου πρόβλημα με το Κ750. Όντας φανατικός Ericsson/SonyEricsson αγοραστής, έχω μαζέψει αρκετά εξαρτήματα από την εποχή του T28i μέχρι το Ζ600i που έχω τώρα και τσαντίζομαι που θα μου είναι άχρηστα... :(

Και πάλι ευχαριστούμε για την κατατοπιστική παρουσίαση. :)

Δημοσ.

πολυ καλο το review....με βοηθησες αρκετα και εμενα γιατι ειχα προβλημα με το πιο κινητο να παρω...και παλι μπραβο!

<<<....πες τα paredwse φλας gamepads communicam φακους ολα στο χερι>>>

Δημοσ.

paredwse-tsotrilos ευχαριστώ για τα καλα σας λόγια!

Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος έχει "στραβώσει" με αυτη την αλλαγή .Απ ότι διαβάζω όμως η αλλαγή ήταν αναγκαια για να υπάρχει μια ικανοποιητική ταχυτητα μεταφορας δεδομένων απο το pc στο τηλέφωνο[Εκτος κι αν ειναι καθαρα θεμα Marketing]

Δημοσ.

Polu kalo to review sou, oi fwtografies na pw thn alh8eia den me en8ousiasane polu, parola ta MP ths cameras, fantazomai omws pws an xamhlwseis thn analush 8a bgainoun polu kaluteres etsi?

Se 1024*768 den mporeis na bgaleis fotos?

kai mia erwthsh file phovos:

ti einai to flight mode?

> 
Κοιτα και το W800...Εγω το σκεφτομαι σοβαρα να το στειλω για αναβάθμιση κυρίως για να ενεργοποιήσω κάποιες λειτουργίες του mediaplayer [flight mode κλπ] και για να βγάλω το VF live.

Δημοσ.

Καλησπέρα .

Με το Flight mode ακούς τραγούδια ΜΡ3 με κλειστό κινητό δηλαδή εξοικονόμηση ενέργειας - αεροπλάνα free .......

Δημοσ.

N1ghtW0lf για τις φωτογραφιες ισχυει ότι και στις ψηφιακές...Περισσότερο παιζει ρόλο ο φακός παρα τα Mp.Για φακό CMOS βγαζει πολύ καλές φωτογραφίες και πατάει αρκετα κινητα με CCD.

CMOS =>Μικρό μεγεθος - Μικρή κατανάλωση - Μετρια ποιότητα φωτογραφίας

CCD=> Καλή ποιότητα φωτογραφίας - Μεγαλο μεγεθος - Μεγάλη κατανάλωση ενεργειας

32samsung5mcmos5be.jpg

Οπως βλέπεις λίγο δύσκολο να μπει ccd φακός σε τετοιο τηλέφωνο:)

Μονο και μονο οτι καταφεραν να βαλουν τόσα πραγματα-λειτουργίες σε μια συσκευη τετοιου μεγεθους αποτελει κατόρθωμα...

Επίσης τα 2Mp σου δίνουν τη δυνατότητα να εκτυπώσεις τις φωτογραφίες σου σε καλό μεγεθος χωρίς να χαλάει η ποιοτητα της εικόνας

Η χρήση σαν walkman ειναι λειτουργία του W800.Το K750 μπορεις να το αναβαθμίσεις σε W800 και να ξεκλειδώσεις τη λειτουργία του flight mode

Τοτε όταν ανοιγεις το τηλεφωνο σου ζητα να επιλέξεις αναμεσα σε κανονική εκκινηση ,flight mode ,και κατι ακομα νομίζω.Αν επιλέξεις flight mode τότε λειτουργει αποκλειστικά σαν walkman και δε μπαινει σε αναζητηση δίκτυου κλπ...

Δημοσ.

Τοτε όταν ανοιγεις το τηλεφωνο σου ζητα να επιλέξεις αναμεσα σε κανονική εκκινηση ' date='flight mode ,και κατι ακομα νομίζω.Αν επιλέξεις flight mode τότε λειτουργει αποκλειστικά σαν walkman και δε μπαινει σε αναζητηση δίκτυου κλπ...[/quote']

nomizo pos i triti epilogi einai na litourgisei san camera mono :)

Δημοσ.
:shock: :shock:

Pws mporei na ginei kati tetoio?? Ginetai kai se K700 h' mono se K750?

Καλησπέρα .

Νομίζω δεν γίνεται σε κ700 .

Για σιγουριά κοίτα στο http://www.9volto.gr ( Ευαγγελίστρια - Πειραιάς ) εαν δεν μπορούν να το κάνουν αυτοί τότε μάλλον δεν γίνεται.

Δημοσ.

mono se k750i ginete to flight mode epeidi moirazete to idio hardware me to w800i!etsi vazeis software apo w800i sto k750i kai doulevei!

tora to pos den einai kati periploko logika apla se auto to mode apenergopoiounte pompoi/dektes ktl ktl kai leitourgei san ena aplo cd player as poume!

Δημοσ.

Τελικά το Κ750 (αλλά και το W800 φαντάζομαι) έχει ένα άλλο

είδος "flight mode" ! Ενεργούμε λοιπόν ως εξής:

Ενεργοποιούμε το τηλέφωνο ,αλλά όταν μας ζητήσει PIN δεν κάνουμε

τίποτε και το αφήνουμε μέχρι να σβήσει η οθόνη ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ

το ψηφιακό ρολόι.Τότε σύρουμε το κάλυμμα του φακού της

φωτογραφικής μηχανής και αμέσως ενεργοποιείται η μηχανή και

όλες οι λειτουργίες της (και το video) .Κλείνοντας το κάλυμμα απενεργοποιείται η μηχανή ,

αλλά ανοίγοντας το ενεργοποιείται καιπάλι ,κ.ο.κ.

Δυστυχώς δεν είδα να ενεργοποιούνται άλλες

λειτουργίες του τηλεφώνου.Φαίνεται δηλ. ότι στο Κ750 έχουμε

πραγματικά δύο συσκευές που λειτουργούν παράλληλα και σχεδόν

ανεξάρτητα: Ένα τηλέφωνο και μια ψηφιακή μηχανή.

(Την "ανακάλυψη" αυτή δεν έκανα εγώ , την είδα στο Internet).

Στο myphone το είδα.

Δημοσ.

@migel: Εξαιρετικό review, ευχαριστούμε πολύ.

Μια ερώτηση (αν το δοκίμασες ή είναι εύκολο να δοκιμάσεις) : Γίνεται μαζική αντιγραφή καταλόγου από/προς τη sim?

...

Το μόνο μου πρόβλημα με το Κ750. Όντας φανατικός Ericsson/SonyEricsson αγοραστής' date=' έχω μαζέψει αρκετά εξαρτήματα από την εποχή του T28i μέχρι το Ζ600i που έχω τώρα και τσαντίζομαι που θα μου είναι άχρηστα... :( [/quote']Απ' αυτή τη σκοπιά, ούτε μένα μ' αρέσει, αλλά -μεταξύ μας- καιρός ήταν.

...Εγω το σκεφτομαι σοβαρα να το στειλω για αναβάθμιση κυρίως για να ενεργοποιήσω κάποιες λειτουργίες του mediaplayer
Συγγνώμη αν είναι off topic, αλλά πιστεύω ότι όσοι προβληματίζονται ανάμεσα στο K750 και το W800, θα περάσουν από δώ: Ξέρει κανείς αν η duo pro 512, που συνοδεύει το W800 είναι hi-speed? (Υπάρχουν η 512S και η 512N. H διαφορά στην απόκριση ανάμεσά τους -τουλάχιστο για τα V800 και P910- είναι εμφανής).

...

Με το Flight mode ακούς τραγούδια ΜΡ3 με κλειστό κινητό δηλαδή εξοικονόμηση ενέργειας - αεροπλάνα free ...

Μια φορά το έκανα σε αεροπλάνο, όταν έπρεπε (ειλικρινά) να διορθώσω (όσο γινόταν) ένα κείμενο της τελευταίας στιγμής στο 910. Ζήτησα άδεια από την αεροσυνοδό, έδειξα τη σελίδα του manual κλπ, ωστόσο ένοιωθα σαν να κάπνιζα σε εντατική μαιευτηρίου :-(

Και μια τελευταία ερώτηση: Εχει βρει κανείς k750/w800 made in Japan?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...