Προς το περιεχόμενο

H κατάντια....

hexenlord

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ότι κάποιος καλλιτέχνης περνάει -ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ- αλλαγές στη ζωή του και κατά την πορεία του κάνει και διαφορετικές επιλογές ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ κατά την γνώμη μου και τις κάνει. Σιγά μην κάτσει να μείνει κάτι που ίσως άλλαξε και δεν πιστεύει' date=' για να μην "προδώσει" τους οπαδούς του. Δηλαδή αυτοί τι είναι; Κορνίζες που πρέπει να μένουν ίδιες στον χρόνο; Τώρα αν εσύ έχεις "δεθεί" μαζί του είναι δικό σου πρόβλημα.

[/quote']

Φυσικα και δεν ειναι κορνιζες,ειναι δυνατον ποτε η μουσικη, τα συναισθηματα και κατα συνεπεια αυτοι που τα νιωθουν να κορνιζαρονται.Καμια σχεση. Ομως το δεσιμο με τον καλλιτεχνη, εστω με την μουσικη του, ειναι αναποφευκτο. Εξ'ου και οταν λες heavy metal, εννοεις maiden,metallica,priest,accept ktl , οταν λες doom, το μυαλο σου παει στους Βlack sabbath, οταν ακους house, σκεφτεσαι τις παλιες καλες μερες του king size.Απλα επιφανειακα παραδειγματα του "δεσιματος". Για να μην θυμηθω τι ακους οταν κλαις (οχι εσυ,ολοι).εξακολουθεις να νομιζεις οτι το "δεσιμο" ειναι προβλημα και μαλιστα δικο μου?..πλιζ...

Κάτσε, να τον πάρω ένα τηλέφωνο και θα σου πω..

μαλλον τον ειχες παρει ηδη για να βγαλεις το συμπερασμα που εβγαλες αρχικα..

Δημοσ.

Απλά δεν έδωσες και πολύ βάρος στο "μπορεί", που έκανε την πρόταση μου απλά ένα πιθανό ενδεχόμενο και όχι συμπέρασμα...

Δημοσ.

hexenlord:

Οι Iced Earth είναι γνωστό ότι είναι "δεξιών" πεποιθήσεων και φαίνεται και από το τελευταίο τους αλμπουμ The Glorious Burden, όπου πολλά από τα τραγούδια είναι πατριωτικά (βλέπε When The Eagle Cries).

Οπότε δεν νομίζω να πρόδωσαν τα ιδανικά τους.

Δημοσ.
by the way δεν χρειαζεται να τρυπιεσαι για να εισαι ναρκωμανης

apo do endexetai na pame se allo thema alla gia pes moy, ti xreiazetai na kaneis gia na eisai narkomanhs/prezakias klp

Δημοσ.

apo tis liges gnosis mou pano sto thema, gia na ise iroinomanis prepi na tripiese.

Gia na ise narkomanis arki to avatar sou ke mono.

Genikos den tin katalava tin erotisi sou alla tespa,nomizo ine aftonito.Esi fenete na gnorizis polla parapano.

end of offtopic

Pros The Judas:ma pios milise gia Iced Earth.Stous IE koumado kani 99.99% o Scaffer.O barlow tragoudouse mono (nomizo,ektos+an ehi grapsi kati ke aftos).O barlow egine batsos prin grafti to album.Vasika o BArlow egatelispe tous IE gia na afosiothi sto diavasma tou, ke na perasi telika tis exatasis tis astinomikis akadimias ke fisika na gini astinomikos.

Δημοσ.
Τα κομματια των Ι.Ε στο συνολο τους σχεδον εκφραζουν συναισθηματα μισους, βιας, μεταφυσικων εμπειριων (για να μην το πω ΔΙΑΟΛΟΥΣ και ΤΡΙΒΟΛΟΥΣ και θιξω και κανεναν!). Κατι το οποιο μετουσιωνεται σε ατελειωτο headbanging, moshing,κλωτσομπουνιδια κτλ.

Οι Iced Earth συναισθήματα μίσους. Μάλιστα. Άγρια πράματα.

(by the way δεν χρειαζεται να τρυπιεσαι για να εισαι ναρκωμανης ;) )

Όχι, για να είσαι ναρκΟμανής, πρέπει να είσαι ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ. Δες την ετυμολογία. Αν σκάω 300 μπάφους τη μέρα, τρώω κουμπιά σαν να είναι smarties και παίζω φλογέρα με τις φλέβες μου, δεν με κάνει ναρκομανή, με κάνει χρήστη. Αν δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό, τότε είμαι ναρκομανής.

Το να εισαι αστυνομικος σαφεστατα δεν ειναι εγκλημα (ουτε ντροπη),αλλα ο Μπαρλοου αστυνομικος ειναι λιγο κοροϊδια.

Γιατί? Επειδή είναι σατανιστής, αναρχικός, αντιεξουσιαστής μήπως? Έγραφε επαναστατικούς στίχους? Μήπως φώναζε συνθήματα κατά της αστυνομίας? Ο τυπάκος τραγουδούσε για διαούλια και καλλικάντζαρους.

Ομως το δεσιμο με τον καλλιτεχνη, εστω με την μουσικη του, ειναι αναποφευκτο. Εξ'ου και οταν λες heavy metal, εννοεις maiden,metallica,priest,accept ktl , οταν λες doom, το μυαλο σου παει στους Βlack sabbath

Αυτό δεν είναι δέσιμο καλλιτέχνη-μουσικής. Είναι δέσιμο ταμπέλας-ακούσματος.

Δέσιμο καλλιτέχνη-μουσικής δεν υφίσταται απτά παρά σε ελάχιστα είδη μουσικής. Οι Darkthrone δεν σφάζουν παρθένες. Οι Metallica έγιναν Λεφτάllica. Οι Soulfly/Sepultura δεν κατεβαίνουν με molotov και καδρόνια στις πλατείες, και οι Autopsy δεν βιάζουν πτώματα.

Δημοσ.

Δέσιμο καλλιτέχνη-μουσικής δεν υφίσταται απτά παρά σε ελάχιστα είδη μουσικής. Οι Darkthrone δεν σφάζουν παρθένες. Οι Metallica έγιναν Λεφτάllica. Οι Soulfly/Sepultura δεν κατεβαίνουν με molotov και καδρόνια στις πλατείες, και οι Autopsy δεν βιάζουν πτώματα.

###

tha ithela na rotiso omos, giati xrhsimopoioun "dark" titlous?

Polloi katigoroyn diaforous kallitexnes pou xrhsimopoioun dithen "dark" titlous , alla telika auto poy katafernoyn einai ena cheesy-horror apotelesma.

H pragmatika skoteinh moysikh den xreiazetai titlous toy styl "Esfaksa 5 mora" , einai dark apo monh ths ; )

Δημοσ.

Προσωπικά συμφωνώ. Απλά είναι διαφορετικό σκοτάδι το του industrial/ambient/darkwave πχ και άλλο το pagan black metal. Η ατμόσφαιρα χτίζεται σε πολλά πράγματα μέσα στη μουσική IMO, και δεν με ενοχλεί το οποιοδήποτε μέσο για την επίτευξή της. Αυτό που με αηδιάζει είναι δηλώσεις του στυλ "εμείς κάνουμε μουσική σύμφωνα με τον τρόπο ζωής μας, είμαστε και εκτός studio κακοί και μοχθηροί". Ώπα ρε φίλε, ο drummer των Darkthrone κάνει dj set στην Ibiza και η μουσική του είναι 100 φορές πιο spooky από τη δική σου.

Παραληρώ.

Δημοσ.
Οι Iced Earth συναισθήματα μίσους. Μάλιστα. Άγρια πράματα.

Ναι,εχεις σιγουρα σκεφτει οτι δεν ειναι πολλοι αυτοι που ακουν Kawir και οτιδηποτε αλλο purely evil, μακρια δηλ. απο τις μοδες των immortal,Cradle,old mans child,Nazarene,Elend .......,Borgir και που παραλληλα κανουν σπονδες στον τραγοφορο θεο του σκοτους, κατω απο το ολογιομο φεγγαρι.

Οποτε το τι ειναι evil ασε τον καθενα να το κρινει. Εσυ γελας με τους ΙΕ, μπραβο σου εγω δεν θα σου πω τιποτα. Εμενα μου βγαζουν μισος,μπραβο μου,εσενα τι σε νοιαζει. Δεν ειναι να πεις οτι ειμαι offtopic,οτι ειπα οτι βγαζουν συναισθηματα αγαπης και συμπονιας.

Όχι, για να είσαι ναρκΟμανής, πρέπει να είσαι ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ. Δες την ετυμολογία. Αν σκάω 300 μπάφους τη μέρα, τρώω κουμπιά σαν να είναι smarties και παίζω φλογέρα με τις φλέβες μου, δεν με κάνει ναρκομανή, με κάνει χρήστη. Αν δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό, τότε είμαι ναρκομανής.

Οκ,lucifer.Nα παιξουμε με τις λεξεις.Εισαι ο αποπανω χαρακτηρας,οπως τον περιεγραψες, και ΔΕΝ εισαι ναρκωμανης.Εισαι εθισμενος.Θα το εχω υποψην μου.

Δεν μπαινω στην διαδικασια να το ψαξω ετοιμολογικα καθως κατα πασα πιθανοτητα εχεις δικιο,η διαφορα που ειναι ομως.Αλλοιωθηκε το νοημα αυτων που εγραψα χρησιμοποιωντας αλλο επιθετο.Αφου ολοι καταλαβαν τι θελω να πω, ακομα και εσυ που μπηκες στον κοπο να το διορθωσεις.Οκ?

Γιατί? Επειδή είναι σατανιστής, αναρχικός, αντιεξουσιαστής μήπως? Έγραφε επαναστατικούς στίχους? Μήπως φώναζε συνθήματα κατά της αστυνομίας? Ο τυπάκος τραγουδούσε για διαούλια και καλλικάντζαρους.

.....και εν ετη 1997 φωναζε μπροστα μου οτι ο Hetfield ειναι ποζερι και οτι εγω θα σας δειξω το true metal.Ασε, δεν σωνεται με τιποτα ο τυπας.

Αυτό δεν είναι δέσιμο καλλιτέχνη-μουσικής. Είναι δέσιμο ταμπέλας-ακούσματος.

Δέσιμο καλλιτέχνη-μουσικής δεν υφίσταται απτά παρά σε ελάχιστα είδη μουσικής. Οι Darkthrone δεν σφάζουν παρθένες. Οι Metallica έγιναν Λεφτάllica. Οι Soulfly/Sepultura δεν κατεβαίνουν με molotov και καδρόνια στις πλατείες' date=' και οι Autopsy δεν βιάζουν πτώματα.[/quote']

Αυτο βρε Lucifer δεν το καταλαβαινω. Δηλαδη εγω που κλαιω/χαιρομαι με bon jovi, εσυ με δαιμονια νυμφη, ο χ με την britney spears, ο Υ me Bach ktl, ειμαστε δεμενοι με την ταμπελα-ακουσμα,οχι με τον καλλιτεχνη? Και να καποιος κλαιει/γελαει με 2 ή παραπανω ταμπελες ακουσματα τι ειναι?

Παντως emoi οταν τυχει και ακουσω εκεινο το απιστευτο κομματι των madradeus θα λυπηθω και ουτε που ξερω ποιοι ειναι, τι εχουν βγαλει, απο που ειναι,τους εχω δει Live,δεν ξερω αν υπαρχουν ακομη ή αν εχουν διαλυθει κοκ.

Δημοσ.

Έχεις ξεφύγει λίγο αλλά ok.

Δεν γελάω με κανένα είδος μουσικής αρχικά.

Δευτερευόντως, το τι συναισθήματα εμπνέει σε εσένα ένα συγκρότημα δεν είναι επιχείρημα για να στηρίξεις τον τρόπο που δεν συμβαδίζουν αυτά τα "εκπεμπόμενα" συναισθήματα με το επάγγελμα του μπάτσου. Εγώ μπορεί να ακούω στίχους Iced Earth και να ονειρεύομαι νεκρούς αστυνομικούς, αυτό αυτομάτως σημαίνει πως αυτή η αντίθεση ανάγεται σε δόγμα?

Οκ,lucifer.Nα παιξουμε με τις λεξεις.Εισαι ο αποπανω χαρακτηρας,οπως τον περιεγραψες, και ΔΕΝ εισαι ναρκωμανης.Εισαι εθισμενος.Θα το εχω υποψην μου.

Δεν μπαινω στην διαδικασια να το ψαξω ετοιμολογικα καθως κατα πασα πιθανοτητα εχεις δικιο,η διαφορα που ειναι ομως.Αλλοιωθηκε το νοημα αυτων που εγραψα χρησιμοποιωντας αλλο επιθετο.Αφου ολοι καταλαβαν τι θελω να πω, ακομα και εσυ που μπηκες στον κοπο να το διορθωσεις.Οκ?

/me φτύνει το κάλυμμα της βελόνας

Καταλαβαίνεις καλά τι λέω. Αν όχι, η αξιοκρατία μου σε κατατάσσει σε αυτούς που λανθασμένα ή όχι, θεωρεί ηλίθιους. Α, οι Sabbath κάνανε coke, είναι junkia ε?

.....και εν ετη 1997 φωναζε μπροστα μου οτι ο Hetfield ειναι ποζερι και οτι εγω θα σας δειξω το true metal.

Και πως αυτό είναι αντίθετο ιδεολογικά με το επάγγελμα του αστυνομικού?

Όταν λες ΧΕΒΙΜΕΤΑΛ και εννοείς Metallica, είναι δέσιμο ταμπέλας-ακούσματος.

Όταν ακούς Cattle Decapitation και δακρύζεις, είναι συναισθηματική φόρτιση και δέσιμο με το τραγούδι.

Όταν δένεις κάποιον σε ένα κρεβάτι, είναι δέσιμο στο κρεβάτι.

Όταν τα ρόδια ανοίγουν, είναι άνοιξη.

Όλα αυτά είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.

Δημοσ.
Έχεις ξεφύγει λίγο αλλά ok.

Δεν γελάω με κανένα είδος μουσικής αρχικά.

Δευτερευόντως' date=' το τι συναισθήματα εμπνέει σε εσένα ένα συγκρότημα δεν είναι επιχείρημα για να στηρίξεις τον τρόπο που δεν συμβαδίζουν αυτά τα "εκπεμπόμενα" συναισθήματα με το επάγγελμα του μπάτσου. Εγώ μπορεί να ακούω στίχους Iced Earth και να ονειρεύομαι νεκρούς αστυνομικούς, αυτό αυτομάτως σημαίνει πως αυτή η αντίθεση ανάγεται σε δόγμα?.[/quote']

Οχι αλλα μπορει να σημαινει καλλιστα οτι εισαι αρρωστος.Και να πεταχτουν και αλλοι 10 που βλεπουν καμμενα βρεφη+κομματιασμενα ελφ+να πουν οτι λεω ανωριμοτητες+οτι ειναι απολυτα υγειες αυτο που βλεπουν.Γιαυτο--->ειπαμε ολα ειναι ΙΜΟ.Δεν βγηκα να μαζευω υπογραφες και να κανω εκστρατειες ενημερωσης του γεγονοτος οτι ο Μπαρλοου καταντησε...

Αν όχι, η αξιοκρατία μου σε κατατάσσει σε αυτούς που λανθασμένα ή όχι, θεωρεί ηλίθιους. Α, οι Sabbath κάνανε coke, είναι junkia ε?.

1)Η ποια?Αυτο το "μπρος γκρεμος και πισω ρεμα".....Lucifer,γελασα.

2)einai κοκακηδες.

Όταν ακούς Cattle Decapitation και δακρύζεις' date=' είναι συναισθηματική φόρτιση και δέσιμο με το τραγούδι.

Όταν δένεις κάποιον σε ένα κρεβάτι, είναι δέσιμο στο κρεβάτι.

Όταν τα ρόδια ανοίγουν, είναι άνοιξη.

Όλα αυτά είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.[/quote']

δεσιμο με το τραγουδι και με τη μουσικη.Τι διαχωριζεις?τους στιχους απο την ενορχηστρωση?Ελεος.

Τα υπολοιπα παραδειγματα ειναι γενικοτητες και απλουστευσεις.Για να μην ριξω τωρα κανα Θεϊκο:

"νομιζω πως με καταλαβες.Αν οχι η αξιοκρατια μου .....μουμπλε μουμπλε..."

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...