subdee Δημοσ. 14 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2005 παιδιά θέλω να αποφύγω την αγορά κανούργιας μητρικής γι'αυτό θέλω να κάνω μια προσπάθεια να λύσω μόνος μου το εξής πρόβλημα: Ανάβω τον η/υ και στο POST μου χτπάει ηχητικό κωδικό που σημαίνει ότι υπήρχε πρόβλημα με το PCI bus. το πρώτο λογικό βήμα ήταν να αφαιρέσω κάθε κάρτα στο pci. τα αφαίρεσα όλα εκτός απο τη γραφικών γιατί τη χρειάζεται. τα ίδια τότε αφαίρεσα και τη γραφικών και όπως ήταν αναμενόμενο χτύπησε σφάλμα ότι δεν μπορούσε να φορτώσει το video device πριν καν φτάσει στο σφάλμα του pci bus. έχω δοκιμάσει να βάλω και pci και agp κάρτα γραφικών χωρίς διαφορετικό αποτέλεσμα. το οποίο με έβγαλε στο συμπέρασμα οτι τα'χει παίξει η μητρική. αν κανείς έχει καμια καλύτερη ιδέα και πιστεύει ότι διορθώνεται χωρίς να μου προτείνει να πάρω καινούργια μητρική, θέλω να την ακούσω! ευχαριστώ προκαταβολικά!
Sebu Δημοσ. 14 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2005 Merika vasika:ti mitriki exeis kai otan anoigeis ton upologisti ksekinaei kanonika kai kollaei sto post?H othoni anavei,deixnei kati? Eisai sigouros oti o ixos sto post einai gia provlima se pci bus??An exeis eksasfalisei oti ontws einai auto tote: Afaireis ta panta opws ekanes ektos tis vga,otan lew ta panta ennow ta panta kai hdd,kai dvd-rom,dvd-rw ktlp. Afineis epanw mono mobo,cpu,mnimes,floppy kai vga. Kane dokimi me mono auta epanw kai pes ti egine.
subdee Δημοσ. 14 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2005 η οθόνη δείχνει τις πληροφορίες της κάρτας γραφικών και σταματάει εκεί. ο κωδικός είναι όντως ο σωστός και παρ'όλο που έβγαλα όλα εκτός απο μνήμη επεξεργαστή και κάρτα γραφικών, το πρόβλημα επαναλαμβάνεται. υπάρχει τρόπος να ξεπεράσω το POST χωρίς να μπώ στο BIOS γιατί δεν μπορώ να φτάσω μέχρι εκεί; επίσης έκανα reset το cmos χωρίς κάποια αλλαγή! καμιά άλλλη ιδέα;
Sebu Δημοσ. 15 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2005 Koita den sou menoun polles enallaktikes H kaluteri lusi einai na dokimaseis cpu,mnimes kai vga sti mitriki kapoiou filou sou. Mono etsi tha deis an ftaiei to mobo h kapoio apo ta alla parts.
Sam235 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2005 Θα προτείνω να δοκιμάσεις κάτι χαζό (επειδή μου έχει συμβεί). Άλλαξε keyboard / mouse.... Το ξέρω ότι είναι κουφό αυτό που σου λέω να δοκιμάσεις, αλλά την είχα πατήσει και εγώ με το PC ένός φίλου, που τελικά είχε σπάσει ένα pin από το keyboard..... Sam.
funkyshit Δημοσ. 15 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2005 Koita den sou menoun polles enallaktikes H kaluteri lusi einai na dokimaseis cpu' date='mnimes kai vga sti mitriki kapoiou filou sou. Mono etsi tha deis an ftaiei to mobo h kapoio apo ta alla parts.[/quote'] offtopic: re megale sebu....to mwro stis photo pio einai???steile pm to onomataki ths.thanx.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.