john1987 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2005 εχω δει πριν μερικους μηνες την εν λογω ταινια αλλα παρολο που μου αρεσε αρκετα δεν την κατατασσω αναμεσα στα αριστουργηματα η τις αγαπημενες μου ταινιες...(μηπως πρεπει να την ξαναδω?)... βασικα δεν καταλαβα ακριβως την φιλοσοφια αυτου του στρατηγου που αυτονομηθηκε... δεν την ειδα και με 100 τοις 100 προσηλωση την ταινια αλλα γενικα θα ηθελα να μου πειτε ποια ειναι τα στοιχεια που την καθιστουν κλασικη,αριστουργημα κτλ...για να καταλαβω και γω μηπως πρεπει να την ξαναδω...
The_Judas Δημοσ. 13 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2005 Αν δεν την θεωρείς κλασική ταινία κανένας δεν πρόκειται να σε πείσει ότι είναι! Κατά την γνώμη μου είναι κορυφαία λόγω του ότι παρουσιάζει την παράνοια του πολέμου δίνοντας έμφαση στην ψυχολογία των στρατιωτών. Δηλαδή δεν ακολουθεί την πεπατημένη οδό ... δηλαδή δείχνουμε 5-6 νεκρά γυναικόπαιδα οπότε και συμπεραίνουμε ότι ο πόλεμος είναι φρικιαστικός... Δίνει έμφαση στον τρόπο σκέψης αυτών που συμμετέχουν στον πόλεμο και περνάει έμμεσα ένα αντιπολεμικό μύνημα. Επίσης οι ερμηνείες των ηθοποιών και ιδιαίτερα του Μπράντο και του Σιν είναι κορυφαίες όπως και η σκηνοθεσία. Οσον αφορά τον στρατηγό (Μ. Μπράντο) απ΄ότι κατάλαβα είχε τρελαθεί έπειτα από την συμμετοχή του σε πολλούς πολέμους.
john1987 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2005 καλα οι ερμηνειες ειναι οντως κορυφαιες.... δηλαδη,σε ποιον τροπο σκεψης δινει εμφαση? ενταξει το ειχε ψιλοχασει,αλλα δεν ειχε μια φιλοσοφια,δεν τον παρουσιαζει σαν ψαγμενο και καλα?
john1987 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2005 δειχνει βεβαια και καποιες φρικιαστικες σκηνες με τους συναδελφους του σιν...τι τους κανει ο μπραντο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.