Προς το περιεχόμενο

MacOS X Tiger NATIVE (όχι VMware!) - Δούλεψε!

NeTeD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ και μερικές ώρες έχω χαθεί στο περιβάλλον του Tiger στο... PC μου και ψαχουλεύω!

Το κόλπο δουλεύει πλέον Native, χωρίς δηλαδή VMware, και πάει αρκετά γρήγορα κάτι το οποίο όμως εξαρτάται από το hardware (από πλευράς συμβατότητας) του καθενός.

Το image leak φυσικά είναι παρμένο από μηχάνημα developer και έτσι είναι "ραμμένο" για αυτό. Σε πολλούς μπορεί να δουλέψουν τα πάντα, σε άλλους τα μισά, σε άλλους τίποτα! Συνήθως δουλεύουν πολύ περισσότερα απ'τα μισά! (εγώ ακόμα παλεύω με την ethernet)

Χρειάζεται (για την ώρα) ξεχωριστό δικό του σκληρό δίσκο (και όχι κάποιο partition) αφού το image ξεκινάει να γράφεται από την αρχή κάνοντας overwrite όποιο υπάρχον partition table βρει μπροστά του.

Δείτε τον τρόπο εδώ: http://www.360hacker.net/forums/viewtopic.php?p=1108

και εδώ σχετικά με το dd μέσω Windows (χωρίς να απαιτείται linux livecd): http://www.360hacker.net/forums/viewtopic.php?p=1314#1314

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπως τα λεγαμε αρχες καλοκαιριου.... ηταν ζητημα χρονου να γινει :D Θα υποθεσω neted πως εβαλες την εκδοση που βγηκε προσφατα στο "μαγαζια" εεε? Απο περιεργια... ποσο μεγαλη ειναι η διανομη? Να υποθεσω πως υπερβαινουμε τα 3GB...

Τελος, αν σου ειναι ευκολο, πες μας χοντρικα σε τι μηχανημα το ετρεξες....

Οπως και να εχει, καλοριζικο.... κααααιιιιι ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ;)

Οκ, το άδειασα το Inbox!

kirimis υποθέτω ότι λέμε την ίδια (αλλιώς PM με) :)

Είναι 1.3GB περίπου συμπιεσμένη σε tar.bz2 (έδωσα και ένα clue ;) )

Όταν ανοίγει είναι 6GB (πολλά zero bytes δηλαδή) τα οποία και γράφονται αυτούσια πάνω στον σκληρό και είναι και αυτά που θα είναι διαθέσιμα στο MacOS ασχέτως αν ο σκληρός είναι 40GB για παράδειγμα. Φυσικά αυτή είναι η "βρώμικη" λύση, θα υπάρξουν και καλύτερες σίγουρα :)

Χονδρικά, P4 Presscot 3.0Ghz, Asus P4P800, 512MB RAM σε έναν παλιό 13άρι σκληρό.

Επειδή δε θυμάμαι, ο Presscot έχει υποστήριξη για SSE3?

Πάντως ρε γμτ...παρόλο που είναι εντυπωσιακή η πρόοδος, δε τρελαίνομαι να βάλω MacOS στο PC.

Πιστεύω ότι θα μου χαλάσει την όλη εμπειρία...προτιμώ να το ζήσω σε Mac την πρώτη φορά :D

Ναι, έχει SSE3.

Δεν έχεις άδικο, όλη η μαγεία του MAC βρίσκεται στην αισθητική του και στο δέσιμο hardware+software. Τώρα παλεύουμε να το κάνουμε να παίξει σωστά, this ain't Mac ;)

επειδη τονίζεις το οχι vmware, τι εννοείς, εχει παίξει πιο πρίν σε wmware? με Install ή παλι με φορτωμα ετοιμης εγκαταστασης image?

Γιατι δε με χαλάει καθόλου. αλλα αν το vmware τρεχει σε x86 cpu, αυτην βλεπει και το εικονικο μηχανημα (ή εχει γινει κατι "άλλο"; )

Το κατέβασα κι'εγώ το image αλλά μετά πρόσεξα οτι απαιτεί επεξεργαστή με SSE2 η και καλύτερα με SSE3 εντολές. Μήπως μέσω VMWARE μπορούμε να το βάλουμε κι'εμείς οι "κοινοί θνητοί" με Athlon XP ?

@neted:katevasa to *.bz2 to aposimpiesa alla den exw idea apo linux

kai oi entoles dd den dinontai mesw windows.

me ubuntu den blepei tous diskous(ide k sata).kai exw kollisei?

an mporousate na me voithisete na me to kommati ayto tha to thela poly,

mias kai eimai afantasta poromenos me to mac os.

Eyxaristw poly! :grin:

@neted:katevasa to *.bz2 to aposimpiesa alla den exw idea apo linux

kai oi entoles dd den dinontai mesw windows.

me ubuntu den blepei tous diskous(ide k sata).kai exw kollisei?

an mporousate na me voithisete na me to kommati ayto tha to thela poly' date='

mias kai eimai afantasta poromenos me to mac os.

Eyxaristw poly! :grin:[/quote']

Είχε πάρει το μάτι μου εναν οδηγό που εξηγούσε βήμα-βήμα πως ακριβώς γίνεται η εγκατάσταση τόσο native όσο και μεσω vmware. Τις εντολές dd πάντως μπορείς να τις δώσεις μέσω command prompt. Είμαι 100% σίγουρος οτι με τα Windows XP κάνεις μια χαρά την δουλειά σου, δεν χρειάζεται ούτε Linux ούτε κάποιο άλλο λειτουργικό.

edwsa tis entoles mesw XP alla den tis dexotan ws entoles.thanks pantws.an brethei tropos eyprsdektos!!!exw trelathei,anipomonw!!

Για τις εντολες dd χρειαζεσε το παρακατω πακετο:

Forensic Acquisition Utilities

Unzip, βρες το dd.exe και μετα ακολουθα τους οδηγους που ποσταραν παραπανω τα παιδια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...