Προς το περιεχόμενο

Δε μπορώ να ταξινομήσω πίνακα (php, mysql)

andrip

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό που λέω και στον τίτλο :)

έχω ένα πίνακα με αρκετές εγγραφές αλλα δε μπορώ να κάνω ταξινόμηση ρε γαμώτο. Οι εγγραφές είναι στα ελληνικά και όταν πάω και στο phpMyAdmin να ταξινομήσω τα ταξινομεί αλλα όχι τέλεια εκει που πάει α,β,γ,δ... πετάει ένα κουφό α ας πούμε βέβαια όχι σε μόνο μια εγγραφή. Να πω επισης οτι δεν εχω γράψει πχ λέξη απο Ζ με αγγλικό Ζ πάντα ελληνικά είχα.

Ξέρει κανείς κάτι;

Δημοσ.

πρέπει να μας πεις και τη version της MySQL.

πιθανότατα πρέπει να αλλάξεις collation για το character set που χρησιμοποιείς.

SHOW variables LIKE 'c%';

SHOW character set;

SHOW collation;

και μετά κάνε order με άλλο collation για το character set που χρησιμοποιείς

SELECT * FROM table_name ORDER BY field_name COLLATE collation_name;

αυτα στον MySQL Command Line Client.

πάντως η τελευταία έκδοση 4.1.13a με latin1 και το default collation latin1_swedish_ci λειτουργεί μια χαρά.

Δημοσ.

βασικά δουλεύω με την έκδοση 4.0.23. Είχα βάλει την 4.1.7 αλλα είχα προβλήματα.

Η 4.0.23 που έχω δεν έχει επιλογή κάπου για το collation :(

Δημοσ.

κοίτα τι έγινε τώρα. Έβαλα τη mysql 4.1.7. Μετά απο αρκετό κόπο την έκανα και συνεργάζεται με php και δουλεύω με το phpMyAdmin τώρα. Ο,οοοτι εγγραφές είχα κάνει λοιπόν με την προηγούμενη mysql μου φαίνονται κινέζικα τώρα στο phpmyadmin. Στις σελίδες php φαίνονται κανονικά αλλα τσάμπα η λειτουργικότητα του phpmyadmin αν τα βλέπω κινέζικα (χρησιμοποιώ την έκδοση 2.6.3)

Δημοσ.

Ντάξει λύθηκε αυτό με τα ελληνικά απλα χρειαζόταν παλιότερη έκδοση του phpmyadmin.

Ε θα κουφαθούμε με τη mysql. Δε μπορώ να το καταλάβω και σας έχω πρήξει αλλα κοιτάξτε και στο συννημένο βάλτε στο στο mysql/data είναι μια απλή βάση με 1 πίνακα με 1 πεδίο. 24 εγγραφές μία εγγραφή για κάθε γράμμα τις αλφαβήτου. Μπορείται να τον ταξινομήσετε; Εγω και στο phpmyadmin που κάνω ταξινόμηση δε μου τα βγάζει με την κανονική σειρά

tes.zip

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...