sozirarak Δημοσ. 12 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2005 στο pc μου εχω 2 σκληρους οπου στον πρωτο (master) εχω τα win και ο δευτερος (slave) ειναι απλα αποθηκευτικος χωρος. θελω να χωρισω τον δευτερο σκληρο σε 2 partitions οπου στο ενα θα στησω linux και το αλλο θα συνεχισει να λειτουργει σαν αποθηκη, αλλα να μην χαθουν τα δεδομενα που εχω εως τωρα γινεται? και υπαρχει κανενα προγραμματακι που στο boot να διαλεγω με ποιο λειτουργικο θα ξεκινησω?
Panthers Δημοσ. 13 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2005 Αρχικα θα προτεινα οπως και αλλοι θα σου πουν να βαλεις πρωτα την διανομη Linux που θες εσυ και μετα τα Win Απο κει και περα αν θες να γινει κατι καλο βαλε στον καθενα δισκο το δικο του λειτουργικο για partition αν ειναι κατεβασε το Partition Magic αλλα να ξερεις οτι μεσα απο το Linux εχεις την δυνατοτητα να διαλεξεις το boot Οσο για τα δεδομενα που λες δυσκολο να μεινουν αν βαλεις λειτουργικο απο πανω με ενα Back-up θα εισαι οκ
Dikemou Δημοσ. 13 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2005 ta linux exoun mesa diko tous bootloader (lilo paliotera, grub sinithos pleon)...
subdee Δημοσ. 13 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2005 η καλύτερη λύση θα ήταν να αγόραζες έναν τρίτο σκληρό αλλά αν δεν αγοράσεις, άσε το backup σκληρό ήσυχο και αν έχεις χώρο κάνε partition στο σκληρό με τα windows και βάλτα εκεί. με το grub ή to lilo θα έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις ποιό θες να bootάρεις! κάντο με προσοχή όμως! τα linux δίνουν ονομασίες διαφρετικούς στους σκληρούς. ο τομέας στον οποίο θα θέλεις να εγκαταστήσεις τα linux θα ονομάζεται μαλλον hda2. καλή τύχη
leukonas Δημοσ. 13 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2005 Rikse mia matia edo http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=110092
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.