Προς το περιεχόμενο

Taiyo Yuden... silver (no logo) vs gold (diskimpex logo)

nautilus7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα πήγα Στουρνάρη να αγοράσω Taiyo Yuden. Στο site της Diskimpex λέει πως υπάρχουν στην Γραμμή και στον Εγκέφαλο.

Πάω, λοπόν, πρώτα στη Γραμμή και ζητάω ΤΥ DVD+R 8x no logo "ασημένια" (YUDEN000 T02). Η απάντηση που πήρα ήταν πως "ασημένια" δεν υπάρχουν και μου προτείνει τα ίδια, αλλά τα gold, αυτά με το λογότυπο της Diskimpex. Παρατηρώ ότι η συσκευασία τους δεν είναι η κλασσική spindle που έχουν τα αντίστοιχα ασημένια, αλλά ένα απλό περιτύλιγμα από ζελατίνα. Φυσικά και δεν τα πήρα!

Κατόπιν πάω στον Εγκέφαλο και ζητάω ακριβώς τα ίδια όπως και στη Γραμμή. Η απάντηση ήταν πάλι η ίδια. Μου είπαν πως δεν υπάρχουν αυτά που ζητάω και μου προτείνει τα gold, πάντα με το λογότυπο της Diskimpex και ακριβώς την ίδια άθλια συκευασία, την ζελατίνα!

Ερώτηση: Που πήγαν τα ασημένια δισκάκια με την αυθεντική συσκευασία;

Μπαίνω στον πειρασμό και αγοράζω μερικά (0.31 ? το ένα) για να τα δοκιμάσω-συγκρίνω με τα ασημένια που χρησιμοποιώ.

Τα αποτελέσματα δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικά... Οι διακυμάνσεις από δισκάκι σε δισκάκι είναι πολύ μεγάλες (πολύ μεγαλύτερες από τα ασημένια), ενώ η ποιότητα του καλύτερου είναι αρκετά πιο κάτω από αυτήν των ασημένιων. Όσο για το χειρότερο... Δεν θυμίζει και πολύ Taiyo Yuden. (Τα έγραψα στην ονομαστική τους ταχύτητα, 8x, αλλά θα τα δοκιμάσω, αργότερα, και σε μεγαλύτερες ταχύτητες)

Οι δοκιμές που έκανα έγιναν με τα 3 NEC που διαθέτω (3500, 3520, 3540), με τα τελευταία πειραγμένα firmware. Παρακάτω θα βρείτε κάποια quality scans από το CD-DVD speed, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν εγγραφές (σε διάφορες ταχύτητες) από τα ασημένια και τα gold.

TY silver no logo

NEC_3500_2.TD_YUDEN000_T02_%408x_14-6-2005.png

NEC_3500_2.TE_YUDEN000_T02_%408x_01-8-2005_quality.png

NEC_3540_1.W4_YUDEN000_T02_%408x_08-7-2005_quality.png

_NEC____DVD_RW_ND-3540A_1.W3_YUDEN000_T02_08-August-2005.png

NEC_3540_1.W3_YUDEN000_T02_%408x_08-8-2005.png

NEC_3540_1.W3_YUDEN000_T02_%4016x_02-6-2005_quality_5x.png

TY gold diskimpex logo

NEC_3500_2.TE_YUDEN000_T02_%408x_08-8-2005_gold.png

NEC_3520_2.U1_YUDEN000_T02_%408x_08-8-2005_gold.png

NEC_3540_1.W3_YUDEN000_T02_%408x_08-8-2005_gold.png

Δημοσ.

Θα έλεγα ότι όλα τα scans δειχνουν δισκάκια καλής ποιότητας.....

PIavg<10

και το PIF<=4 με εξαιρεση μια κορυφή 5 που δεν σημαίνει και τιποτα....

Η μικρή διαφοροποιηση μπορεί να εξηγείται ότι η συσκευασία με τη ζελατινα δεν τα προστατεύει και τοσο καλά σε μηχανικές καταπονήσεις, αλλα τιποτα σημαντικο....

(Μικρές διαφορποιήσεις ειχα και εγω σε κάτι TY-Printable τα οποία ηταν σε ζελατινα των 100, αλλα πάλι ηταν καλύτερα από οποιαδήποτε άλλα....)

Δημοσ.

Δεν θα έλεγα ότι οι διαφοροποιήσεις είναι τόσο μικρές... Στα πρώτα είναι PIF sum < 100, ενώ στα άλλα φτάνει είναι από 300 έως 6000!!! Η διαφορά είναι τουλάχιστον αξιοσέβαστη!

Υ.Γ. Σε λίγο θα γράψω και ένα σε 16x.

[EDIT] Έτοιμο! [\EDIT]

NEC_3540_1.W3_YUDEN000_T02_%4016x_08-8-2005_quality_gold.png

Δημοσ.

Τι σημασία εχει το PIFsum? απο τη στιγμή που ειναι μακράν εντος προδιαγραφων....

Οι max τιμες ειναι παρόμοιες, αλλα και το PI ειναι σταθερά κατω από 20 ουσιαστικά, με όριο το 280!

Δημοσ.

Ρε φίλε, όχι και δεν έχει σημασία το PIF sum! Δηλαδή, αν σε έβαζαν να διαλέξεις ένα από τα δύο, ποιο θα διάλεγες; Αυτό με τα περισσότερα; Μην τρελαθούμε κιόλας!!!

Πάντως σε 16x, δεν είναι απλώς ένα καρφί που φτάνει τα 5 PIF, αλλά αλόκληρο μπαστούνι!

Δημοσ.

Stin idia tin Diskimpex.Afou piges mexri Stournari kateva kai mexri to Palaio Faliro.Stin Kwnstantinou Palaiologou xamila einai ligo prin tin Amfitheas.Eite me amaksi eite me to A2.

Kai meta pas kai gia kafe paralia twra pou einai akoma kalokairaki ;-)

Δημοσ.

Μεχρι πριν απο λιγο καιρο το MediaCenter μας εφερνε τα ασημενια! παρολα αυτα την τελευταια φορα..οταν πηγα να παρω μου ειπαν οτι δεν προκειται να φερουν ξανα..και φανηκαν λιγο ενοχλημενοι! οπως και να εχει..επειδη ειμαι και εγω φανατικος..Tayo ..μαλλον θα πρεπει να κανουμε βολτες στην ιδια την DiskImpex.. και να δοκιμαζαμε και τα thats που ειναι οτι πιο επισημο Tayo μπορεις να παρεις!

τα scan δεν ειναι τοσο ασχημα..εχουμε δει τοσο καιρο πολυ χειροτερα...

και πραγματικα ηθελα καιρο να κανω ενα ποστ ..για το θεμα

'Δεν μπορουμε να βρουμε Tayo στην Silicon Valley της Αθηνας χεχεχε'

Δημοσ.

Katarxin i Disk Impex i idia den exei asimenia x8 TY. Ta xrisafenia TY pantos me to NEC 3520

2U1 mou vgazoun poiotita pano apo 97% eite x8 eite x12 pou ta grafo.

Oi diafores einai oti sto scan xrisimopoio maximum speed kai quick scan giati variemai na perimeno na teleiosei ;)

Opote me valate se skepseis gia tin a3iopistia pou perno apo to scan.

Vevaia den gnorizo ti ginetai me scan se alles markes siskewn DVDRW i DVDROM

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...