RedKostas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2005 Καλησπέρα σε όλους Έχω μια εικόνα jpg η οποία απεικονίζει κάτι σαν ένα οργανόγραμμα επιχείρισης. Αυτό το οποίο θέλω είναι να μεγεθύνω συγκεκριμένες περιοχές της εικόνας (π.χ. κατά 120%) και οι υπόλοιπες περιοχές να παραμείνουν ως έχουν (και φυσικά να αποθηκεύσω το αποτέλσμα ως αρχείο jpg). Δηλαδή να δίνεται η εντύπωση ότι ορισμένα κομμάτια της εικόνας παρουσιάζονται μέσα από μεγεθυντικό φακό. Το μοναδικό "σοβαρό" εργαλείο το οποίο έχω άμεσα στην διάθεση μου είναι το gimp 2.2. Ελπίζω να καταλαβάτε τι εννοώ! (όπως και ελπίζω να καταλάβατε ότι είμαι εντελώς άσχετος από επεξεργασίας εικόνας ) Ευχαριστώ εκ των προτέρων
tzoykas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2005 Το gimp από όσο ξέρω δε κάνει τέτοια δουλειά με κάποιο εργαλείο. Οπότε μάλλον θα πρέπει να πάρεις τα κομμάτια που θέλεις με copy, να τα μεγενθύνεις με resize και να τα κάνεις paste πάνω στο original.
RedKostas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2005 tzoykas, ευχαριστώ για το "κολπάκι"... αν παρόλα αυτά κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας post-άρει Ευχαριστώ
RedKostas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2005 @gfilippas: 752X1062 είναι η αρχική εικόνα. Απο εκεί και πέρα όμως κάθε φορά θα κόβω συγκεκριμένα τμήματά της, π.χ. ένα κομμάτι 512Χ714 και σε αυτό θέλω να εφαρμόσω περισσότερο τις μεγεθύνσεις.
gfilippas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2005 Τότε μια καλή ιδέα είναι να κάνεις resize όχι αυτό που θες να μεγενθύνεις αλλά το υπόλοιπο. Να μικρύνεις δηλαδή το υπόλοιπο και να αφήσεις το προς μεγέθυνση όπως είναι. Αν κάνεις ακόμα ένα χ2 την φωτό θα χάσεις πολύ από την ποιότητα. Μπορείς να κάνεις paste και μια pic μεγεθυντικού φακού από πάνω για καλύτερο οπτικά αποτέλεσμα. Η φωτό θα πρέπει να είναι σε format που να υποστηρίζει διαφάνεια. png ή gif. Αν θες μπορώ να σου στείλω.
RedKostas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2005 Δοκίμασα την λύση την οποία πρότεινε ο tzoykas (η οποία είναι ουσιαστικά η αντίστροφη από αυτή την οποία προτείνη ο gfilippas???), αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να ευθυγραμμίσω τις γραμμές του οργανογράμματος μεταξύ τους (τις κάθετες γραμμές οι οποίες ενώνουν τα διάφορα τμήματα μεταξύ τους)... Παρεπιπτόντως δοκίμασα το φίλτρο Apply Lens στο GIMP το οποίο κάνει μερικώς την δουλειά που θέλω, αλλά η μεγέθυνση την οποία πετυχαίνω είναι μόλις 10%, και δεν φαίνεται και τόσο καθαρά. Γνωριζει κάποιος κάτι παραπάνω @gfilippas: νομίζω ότι ακόμα και με την λύση που προτείνεις το αποτέλεσμα θα είναι θα είναι το ίδιο (δηλαδή θα έχω πρόβλημα με τις ευθυγραμμίσεις) ή μήπως χάνω κάτι? Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.