Προς το περιεχόμενο

Απατη στο Fleamarket.Προσεξτε!!!

greekparot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον ας σας περιγραψω τις εμπειριες μου.. στο fleamarket:

Υπαρχει δημοπρασια που την δημιουργησα εγω ας πουμε π.χ πωλειται motherboard asus με αρχικη τιμη 80,00ευρω.

Κανει καποιος αρχικο χτυπημα/προσφορα στα 80,00ευρω. Αλλα οταν τελειωνει η προθεσμια της δημοπρασιας π.χ μετα απο 10 ημερες και υπαρχει μονο 1 προσφορα αυτη δηλαδη των 80,00ευρω, πηγαινω και βλεπω οτι η μητρικη πωλειται στα 60,00ευρω!!!! Δηλαδη οτι εγω ειχα σαν αρχικη τιμη τα 60,00ευρω!!!

Εδω κατι βρωμαει. Αφου σαν πωλητης δεν εχεις δυνατοτητα να αλλαξεις την αρχικη τιμη, αλλα παραμονο την περιγραφη της δημοπρασιας σου.

1η απατη αυτη.

Παμε παρακατω...

Το ιδιο συμβαινει με ενα πολυμηχανημα που ενδιαφερομουν εγω να το αγορασω και χτυπησα σαν προσφορα τα 55,00ευρω. Την τελευταια μερα που εκλεινε και η δημοπρασια φανηκε οτι εκανα την 1η προσφορα με τιμη 85,00ευρω!!!!

2η απατη αυτη.

Δεν αγορασα φυσικα το προιον και ο πωλητης επεμενε και καλα οτι απο 85,00ευρω αρχιζε η αρχικη τιμη.. ΜΟΥΦΑ!!!

Ακυρωσα την προσφορα μου, και τσουπ μετα απο 1 εβδομαδα ξανα βγηκε στον αερα η ιδια δημοπρασια με αρχικη τιμη 55,00ευρω. Εβαλα ενα φιλο εγινε μελος στο site και το αποτελεσμα ιδιο με το παραπανω.

Τωρα το ποιος ειναι απατεωανας δεν ξερω.. ελπιζω να βρεθει ακρη.

Ας μην λεω πολλα.. αντε ενα τελευταιο. Εκανα δημιουργια δημοπρασιας για ενα PS2 με πολλυ ελκυστικη τιμη. Αφου πατουσα το κουμπι "Δημιουργια δημοπρασιας" η δημοπρασια φαινοταν κανονικα και απο το search engine αλλα και αν εμπαινα απο το status μου στο account φαινοταν εκει. Την 2η μερα για ενα περιεργο λογο η δημοπρασια ειχε εξαφανιστει! Ναι σαν μην την ειχα κανει ποτε μου δηλαδη. Την εκανα και 2η και 3η και 4η φορα... αλλα φαινετε ο webmaster δεν γουσταρει ανταγωνιστικες δημοπρασιες.

Απ'οσο καταλαβα τα αρπαζουν κανονικα απο το infoshop, eshop, betandwin κλπ κλπ και ξηλωνουν οτι δημοπρασια γουσταρουν για να κανουμε τις αγορες μας απο τις δημοπρασιες των παραπανω καταστηματων.

Ε οχι ΚΥΡΙΟΙ!!! Δεν θα σας περασει. Το INSOMNIA ειναι εδω και σκοπος μου ειναι να το μαθουν ολα τα μελη του που και ενημερωμενα ειναι και δεν ειναι "κοροιδα" να μας δουλευετε!

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φίλε αν αυτά που λες αληθεύουν(δεν μπορώ να το διαπιστώσω αλλά ούτε και να σε πω ψεύτη) τότε πρέπει να προσέξουμε πολύ...

Ας μας πει και κανένας άλλος αν είδε κάτι τέτοιο να συμβαίνει.

Δημοσ.

Πολύ παράξενο και περίεργο μου ακούγεται αυτό...

Εχω αγοράσει και πουλήσει δεκάδες προιόντα στο fleamarket χωρίς ]

κανένα απολύτως πρόβλημα

Αν αληθεύουν αυτά που λές (οχι οτι δεν σε πιστεύω)

τότε υπάρχει πρόβλημα μεγάλο..

Το flemarket το επισκέπτομαι απο τις πρώτες μέρες λειτουργίας του και

'τα τελευταία χρόνια έγινε πολύ εμπορικό..οπότε μπορεί αυτά που λες

για τα on line shop να ισχύουν όντως..Τι να πω..

Δημοσ.

Και εγω εχω πουλησει / αγορασει απο τοτε που ξεκινησε το Fleamarket, και δεν ειχα ουδεποτε κανενα προβλημα. Αλλα τον τελευταιο καιρο το εχουν παρακανει!

Δημοσ.

Εγώ είχα βάλει κάτι για πούλημα στο fleamarket και μου κάνανε αρκετοί προσφορές. Η δημοπρασία έληξε, αλλά ο νικητής ούτε φωνή ούτε ακρόαση, παρ'όλα τα email που του έστελνα. Ε στέλνω και γω email στους fleamarketάδες μήπως μπορούν να τον ακυρώσουν για να το αγοράσει ο επόμενος και ξέρετε τι απάντηση πήρα; ΚΑΜΙΑ. Ακόμα την περιμένω. Γενικώς το flea μου φαίνεται πρόχειρο, αναξιόπιστο και σε καμία περίπτωση δε πλησιάζει το ebay. Βέβαια θα μου πείτε εκεί πληρώνεις, αλλά εγώ προτιμώ να πληρώσω και να είμαι σίγουρος για τις συναλλαγές μου παρά να με γράφουνε και να μην κάνουνε καν το κόπο να απαντήσουν σε ένα email. Ας το διαβάσει κανένας του flea μπας και το συμμαζέψουν λίγο. Αν δεν ανοίξει ελληνικό ebay δεν κάνουμε τίποτα...

Δημοσ.

Χρησιμόποιώ το fleamarket χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Και να ισχύουν τα χακέματα που λές δεν εγινε τίποτα καθώς δεν είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις / πουλήσεις αν κάτι πάει στραβα.

Δημοσ.

Α! Ξεχασα να σας πω πως εχω στειλει τουλαχιστον 5 email, αλλα δυσταζουν φαινεται να απαντησουν.

Σήμερα 00:05

alex_000 Χρησιμόποιώ το fleamarket χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Και να ισχύουν τα χακέματα που λές δεν εγινε τίποτα καθώς δεν είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις / πουλήσεις αν κάτι πάει στραβα.

Εγω δεν ειμαι υποχρεωμενος να αγορασω / πουλησω, αλλα απαιτω οταν πληρωνω και τα 10ευρω για εξακριβωση στοιχειων ως "πιστοιποιημενος πελατης" να μου απαντανε και να μην κανουν τις παπιες. Και μαλιστα απαιτω να μην υπαρχει δυνατοτητα χακεματος οπως λες. Απο που και ως που; Γιατι δηλαδη οταν επικοινωνει το eshop & infoshop με τον webmaster σκιζονται στην επικοινωνια, και στις δικες τους πωλησεις δεν γινονται χακεματα και στις δικες μας, μας ριμαζουν?

Δημοσ.

ipotithetai iparxoun arnhtikes thetikes gnomes

ego pali ebala kati sta 40 eyro peripou kai otan elikse h dhmoprasia

aytos pou thn kerdise iposthrize oti emfanizotan 0 h TIMH! eleos

oxi kai mhden,ipethesa oti ine lathos tou fleamarket kai egrafa kai sthn perigrafh

"pros apofigin lathous i timh pou poleitai ine toso!!!"

den xero ti trexei,alla mallon to exoun egkatalipsei to fleamarket...

Δημοσ.

Και εμένα μου έχει τύχει να σβηστούν δημοπρασίες μου και να πρέπει να τις ξαναβάλω έως και 2 φορές την καθεμία...

Δημοσ.

Έτσι πήρα την μοναδική αρνητική μου αξιολόγηση. Στάλθηκε mail ότι η δημοπρασία έληξε χωρίς νικητές και έδωσα αλλού το δίσκο που πουλούσα. Μετά από 2 μέρες βγαίνει άλλο mail με βάση το οποίο είχε κερδίσει κάποιος. Ο δίσκος δεν υπήρχε πια και έτσι έλαβα ενα πικρό σχόλιο και μια αρνητική αξιολόγηση. Απάντηση από το fleamarket καμμία φυσικά στις ερωτήσεις μου ...

Δημοσ.

καλα, οτι υπολειτουργεί ειναι γνωστό χρόνια τωρα. πεφτει ο σερβερ, μυνηματα χανονται, κλπ. Αφου δεν εχουν έσοδα (τα 10 ε, και τα 5 μπανερς ειναι για πασατεμπο), ειναι επόμενο.

Το θεμα ειναι οτι ειναι το πρωτο χρονολογικα που αρχισε την ιστορια στην Ελλάδα, και απεκτησε τεραστια βαση χρηστών. Οι οποιοι, οσο δουλευει κούτσα-κουτσα, και ειναι εντελως δωρεάν δεν προκειται να πανε πουθενα. Σαν αγοραστης εχεις τις περισσοτερες επιλογες, και σαν πωλητής εχεις έτοιμους αποδέκτες για οτιδηποτε απιθανο πουλας.

Μονο με οριστικο κλεισιμο του flea -που δεν ευχομαι- θα παιξουν σοβαρά οι άλλοι μιμητές του.

Για να γινει καλύτερο, ή θα ακολουθησει το μοντελο ebay να εισπρατει ποσοστό απο τον πωλητή, είτε να το πουλήσουν ολο το σαιτ οπως ειναι επιπλωμένο στο ebay.com (αναρωτιέμαι πως θα εισπράτουν εδω αφου οι περισσοτερες συναλλαγες γινονται στο χερι-χερι)

εχω πετυχει λιγες δημοπρασιες που ο πωλητής εγραφε στην περιγραφή "η τιμη που εχει η δημοπρασία ειναι λαθος απο το συστημα, το πουλάω αρχική τόσο..",

Αλλα τετοια χακεματα να αλλαζουν νουμερα μετα το κλεισιμο, πρωτη φορά.

Δημοσ.

Λοιπόν, αρχιζω κι εγώ και δεν έχω και λίγα να πω.

1. Ξεκινάω με εμπειρία ενός φίλου μου. Είχε μια άκρη για άδεια cd και πουλούσε μέσω flea. Μια μέρα του έστειλε ένας τύπος pm αν κόβει τιμολόγιο. Του απάντησε αρνητικά και τη επόμενη τον κόψανε. Μιλάμε τώρα για 20 θετικές αξιολογήσεις. Το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουν είναι να στέιλουν ένα e-mail. Θυμάμαι κάποτε που όποιος έκανε λογαριασμό τον πέρνανε τηλέψωνο από το web team....

2. http://www.fleamarket.gr/feedback/feedback.cfm?username=cacofonix3

Ας μου απαντήσει κάποιος γιατί με κόψανε...

3. http://www.fleamarket.gr/feedback/feedback.cfm?username=soublaki

Ας μου απαντήσει κάποιος γιατί με κόψανε...

Η μοναδική αρνητική είναι γιατί τα email τελικά δεν πηγαίνανε απ' ότι κατάλαβα και έβαλα άδικα στο χρήστη και εκείνος φυσικά ανταπέδωσε...

Εγώ πιστεύω πάντως ότι όποιος κάνει τζίρο και δεν πληρώνει τρώει ban...

4. Τους έστελνα mail για να καταγγείλω πειρατικό υλικό και αυτοί το χαβά τους. Αλλά βέβαια, εδώ στην κεντρική σελίδα πωλούνταν πειρατικό υλικό (Ολυμπιακοί Αγώνες, Euro κλπ). Μάλλον κάποιος πρέπει να κάνει καμμιά καταγγελία στη ΣΔΟΕ...

5. Ενα φίλο μου τον κόψανε επ[ειδή είχε πουλήσει 3 cd-r σε ένα τρίμηνο. Θεώρησαν ότι δημιουργεί ψεύτικα account ή ότι είναι πειρατής...ΗΜΑΡΤΟΝ!!!

Σαν πτυχιακή είχα φτιάξει ένα site για δημοπρασίες, καλύτερο από το flea φυσικά, σε php. Μήπως να το ανέβαζα; Το μόνο που με απασχολεί είναι οι αξιολογήσεις, ότι ο κόσμος δεν αφήνει το προβληματικό πλέον flea για τις αξιολογήσεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...