Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για μπαλαντέζα

geovard

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρωτάω τώρα.Έχω ένα καλώδιο μακρύ καί θέλω να φτειάξω μιά μπαλαντέζα.(Είναι γιά κάτι δέντρα σε μία αυλή.Καμμία σχέση με υπολογιστή).Θέλω να είμαι ακριβής σύμφωνα με τα χρώματα καλωδίων πού χρησιμοποιούνται από τους ηλεκτρολόγους.Η μπαλαντέζα κουβαλάει μέσα της ένα γκρι ένα μαύρο καί ένα κίτρινο καλώδιο.Ποιό θα βάλω γιά φάση ποιό γιά γείωση .Επαναλαμβάνω μπορώ να το κάνω με τυχαία χρώματα αλλά θέλω να είμαι συνεπής με την πρακτική πού ακολουθείται απο τους ηλεκτρολόγους διεθνώς ισως?

Δημοσ.
Ρωτάω τώρα.Έχω ένα καλώδιο μακρύ καί θέλω να φτειάξω μιά μπαλαντέζα.(Είναι γιά κάτι δέντρα σε μία αυλή.Καμμία σχέση με υπολογιστή).Θέλω να είμαι ακριβής σύμφωνα με τα χρώματα καλωδίων πού χρησιμοποιούνται από τους ηλεκτρολόγους.Η μπαλαντέζα κουβαλάει μέσα της ένα γκρι ένα μαύρο καί ένα κίτρινο καλώδιο.Ποιό θα βάλω γιά φάση ποιό γιά γείωση .Επαναλαμβάνω μπορώ να το κάνω με τυχαία χρώματα αλλά θέλω να είμαι συνεπής με την πρακτική πού ακολουθείται απο τους ηλεκτρολόγους διεθνώς ισως?

Το κιτρινο ειναι παντοτε η γειωση , ολα τα αλλα δεν εχουν ουσια σε εναλλασομενο ρευμα οπως και να τα βαλεις

Δημοσ.

Σωστά , κιτρινο η γείωση και τα άλλα δεν εχουν σημασία αφού στη πριζα θα τα συνδέσεις τυχαία. Αν όμως τραβήξεις ρεύμα κατ ευθείαν από το πίνακα τοτε το γκρίζο είναι ουδετερος.

Εχω την εντύπωση όμως οτι αυτά έχουν καταργηθεί πιά. Τωρα κίτρινο είναι η γείωση , μπλε είναι η φάση και καφέ είναι ο ουδέτερος.

Πάντα με επιφύλαξη αφου δεν είμαι ηλεκτρολόγος .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...