Προς το περιεχόμενο

poies einai oi kalyteres sas tainies tis sezon pou perase?

Akujin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ίσως δεν το διατύπωσα καλά. Θέλω να πω ότι είναι μια ταινία που ή την λατρεύεις ή την μισείς. Από όσες κριτικές έχω ακούσει κανένας δεν είπε ότι είναι μια μέτρια ταινία.

Βασικά πολλοί την παρομοιάζουν με τα Kill Bill αλλά το oldboy είναι πολύ ανώτερο. Λένε ότι είναι η ταινία που ζήλεψε ο Tarantino στο φεστιβάλ των Κανών.

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ειθε να μην ειναι σαν τα kill bill!

Αν δε σου άρεσε το kill bill (και μάλιστα για λόγους που νομίζω ότι υποπτεύομαι), δε θα σου αρέσει και το oldboy.

Όσον αφορά το τόπικ, δεν μπορώ να πω ότι μου μείναν πολλές ταινίες από φέτος. Το "Ημερολόγια μιας μοτοσυκλέτας" ήταν φετινό; Αν ναι, τότε πάει στην κορφή. Επίσης μου άρεσε πολύ η Πτώση (του Χίτλερ, you know).

Κατά τα άλλα, ας πούμε και το Batman Begins, άντε και το Star Wars III... Από κωμωδία φυσικά το Team America. Βασικά οι καλύτερες ταινίες που είδα φέτος, τις είδα σπίτι μου σε DVD. Σε σινεμά δε μου έρχονται άλλα πράγματα που να μου άρεσαν.

Δεν έχω δει ακόμα : Sin City, Hitchhikers guide to the galaxy και Τα παιδιά της χορωδίας.

Θα επανέλθω όταν γράψουν κι άλλοι, μπας και θυμηθώ τίποτα...

Δημοσ.

οχι μου αρεσε το kill bill αλλα οχι πολυ...δηλαδη θα εβλεπα παλι τετοιου ειδους ταινια ετσι για να περασω ευχαριστα την ωρα μου...αλλα τιποτα παραπανω...

την πτωση την εχω "παρει απο το θειο" αλλα δεν την εχω δει ακομα,πρεπει να ειναι πολυ καλη...

(δυστυχως δεν εχω δει ακομα κανενα star wars,ουτε το space odyssey by the way...ντροπη μου!)

Δημοσ.

Βασικά η Πτώση είναι ευρωπαϊκή ταινία, και δεν πάσχει από το σύνδρομο "Από δω οι καλοί, και από κει ο μ@λ@κας ο Χίτλερ", και με αυτό τον τρόπο σε βοηθάει να καταλάβεις μερικά πράγματα για το κλίμα της εποχής. Γενικά το πρόβλημα μου πάντα με αυτές τις "ιστορικές" ταινίες, είναι ότι ο τρόπος που προσπαθούν να μου παρουσιάσουν τα πράγματα είναι παραμυθοειδής. Και εντάξει. Αν είσαι 14 χρονών, τρως ότι σου πασάρουν. Αλλά να μας λένε παραμύθια και στα 21 μας; "Μια φορά και έναν καιρό, ένας τρελός αποφάσισε να κατακτήσει τον κόσμο. Αυτόν τον ακολουθησαν εκατομμύρια άλλοι τρελοί, οι οποίοι ήταν κακοί. Αλλά ευτυχώς το καλό πάντα θριαμβεύει, και επειδή οι δικοί μας ήταν οι καλοί, πολέμησαν με γενναιότητα και κουράγιο για την πατρίδα τους. Οι κακοί, την πατρίδα τους την είχαν χεσμένη, γιατί δεν ήταν και πολύ καλή... Μια Γερμανία ήταν, σιγά μην παλεύαν γι'αυτήν...Να ήταν η πατρίδα τους οι ΗΠΑ, να δεις πως θα παλεύαν!"

Τέλος πάντων, η ταινία έχει και δύο χαρακτηριστικά. Δεν είναι πολιτική (δεν έχει άποψη) και δεν είναι πολεμική (δεν έχει σκηνές μάχης). Α! Και δε με κούρασε λεπτό, παρ'όλη τη διαρκειά της. Χαμπάρι δεν πήρα πότε τέλειωσε.

Δημοσ.

ετσι πρεπει...δεν ειναι ολα ασπρο-μαυρο...και god bless america...

καλα ο χιτλερ αθλιος ηταν αλλα δεν πρεπει να παραβλεπονται τα οικονομικα συμφεροντα και η εξαθλιωση της γερμανιας εκεινη την εποχη(οικονομικα,κριση συνειδησης κτλ)την οποια εκμεταλλευθηκε το ναζιστικο καθεστως...

anyway,θα τη δω ...

Δημοσ.

The Jacket den to eipe kaneis... Theiki tainia...

By the way kill bill oso eida mou fanike patata (kai to sin city, gousta einai ayta, den mou aresei katholou o Tarantoulas) alla to Oldboy koryfaio...

Ateleiwtoi Arravones para poly kalo... bourne suprimacy itan fetino???

Δημοσ.

to old boy den exei kamia sxesi me to kill bill.

den paei alysida an den sou aresei to ena tote to allo mpla mpla....

den mporw na katalavw edw ki ena xrono tin sygkrisi tous.

des to john, kai perimenw entypwseis. nomizw tha sou aresei arketa.

[episis o paragontas vlepw 2i fora tainia kai eidika tin vlepw isixa monos xwris parea

einai apisteuta simantikos, min viazesai na krineis pote, tha ekplageis me ton eauto sou!]

Δημοσ.

οκ,θα το δω...εχω να δω βεβαια σημερα trainspotting και μεγαλο λεμποφσκι...οποτε μπορει να περιμενει το oldboy...

να ρωτησω κατι?υπαρχει καποιο τοπικ στο οποιο να σχολιαζουμε ταινιες που ειδαμε προσφατα κι ετσι?

Δημοσ.
υπαρχει καποιο τοπικ στο οποιο να σχολιαζουμε ταινιες που ειδαμε προσφατα κι ετσι?

υπάρχει ένα τόπικ όπυ γράφεις την κριτική σου για κάτι που είδες ή αν θες

συζήτηση ανοίγεις ένα τόπικ(αν δεν υπάρχει ήδη) με τον τίτλο της ταινίας

συνήθως και εκεί εκθειάζει ο καθένας ο,τι του κατέβει για την ταινία αυτή.

εγώ σκεφτόμουν να προτείνω, την ''διάνοιξη'' ενός τόπικ(είχα σκεφτεί και τον τίτλο: movie lounge :)) όπου θα κάνουμε ακριβώς αυτό που λες. ο καθένας να λέει το μακρύ και το κοντό του για ταινίες που είδε προσφατα. και μάλλον πιο πολύ για dvds το κόβω, κάτι του τύπου, κάποιος είδε χτες βράδυ πρώτη φορά το pulp fiction και θέλει να σχολιάσει και να ρωτήσει 2 πράγματα.

είναι λίγο βλακεία να ανοιχτεί καινούργιο τόπικ γι' αυτό.

να έχουμε ένα έτσι συγκαταλλεκτικό ίσως.

σας ζάλισα σόρι. μου λείπουν οι διακοπές!

Δημοσ.
to old boy den exei kamia sxesi me to kill bill.

Πράγματι το Oldboy είναι κλάσεις ανώτερο από το kill bill, αλλά όπως έγραψα, νομίζω ότι υποπτεύομαι για ποιούς λόγους δεν του άρεσε το kill bill του jonh1987, και πιστεύω ότι για τους ίδιους λόγους δε θα του αρέσει και το oldboy. Δεν ήθελα να φανεί σαν γενικός κανόνας "Σε όποιον δεν αρέσει το kill bill, δε θ'αρέσει το oldboy".

Πάντως όχι και καμμία σχέση. Το στοιχείο του μοναχικού εκδικητή υπάρχει και στις δύο ταινίες, καθώς και κάποια κοινή αισθητική (τουλάχιστον σε σχέση μ'αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε).

Παρ'όλα αυτά, αξίζει τον κόπο να τη δεις σίγουρα. Δε διαφωνώ σ'αυτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...