Προς το περιεχόμενο

Tagan 480w σε παλιό υπολογιστή.

pananag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πιστεύω ότι ένας 12άρης κάνει πιό πολύ θόρυβο γενικά από δύο των 8 cm

Λαμβάνοντας υπόψιν τα χαρακτηριστικά των ανεμ. ο 12άρης δουλεύει σε πολύ λιγότερες στροφές σε σχέση με τους δύο 80δες προκειμένου να παράγει το ίδιο έργο.

Συγκεκριμένα η τιμή του CFM (Cubic feet / Minute) τους καθορίζει την ποσότητα του αέρα που μετακινούν στην μονάδα του χρόνου.

Για ίδια ποσότητα CFM ο 80άρης θα λειτουργεί σε πολλαπλάσιες στροφές σε σχέση με τον 12άρη.

Υπολόγισε ότι ο 12άρης λειτουργεί συνήθως στις 600-900 στροφές ενώ ο 80ρης χρειάζεται πάνω από 1100.

Όσο μεγαλύτερο το CFM τόσο περισσότερος και ο θόρυβος που παράγουν ΑΛΛΑ είναι αντιστρόφως ανάλογο του μεγέθους τους.

Όσο μεγαλύτερο το μέγεθος, τόσο χαμηλώτερες οι στροφές του άρα και λιγότερος θόρυβος.

Για τα τροφοδοτικά πάντως ρόλο παίζει όπως είπα η υλοποίηση, η ποιότητα των ανεμη. που έχουν και πάντα το έργο που παράγουν.

Σε μηχανήματα με μεγάλη κατανάλωση και πολλές συσκευές που οι PSU δουλεύουν στα όρια τους συνήθως οι ανεμ. λειτουργούν στο 100% της απόδοσης τους.

Δημοσ.

Aν ένας ανεμιστήρας στρέφεται με 50000!! στροφές το λεπτό σε χώρο όπου υπάρχει έλλειψη αέρα,θα σε ενοχλεί ο θόρυβος?Φυσικά θα ακους 0 db αφού δεν υπάρχει αεραντίσταση.(Υπόθεση κάνουμε)

Έτσι λοιπόν στη διάταξη των δύο έστω καί μικρότερων ανεμιστήρων,ο ενας στέλνει στον άλλο αέρα με αποτέλεσμα να υποβοηθείται η ροή μειώνοντας έτσι την αντίσταση τού αέρα στην οποία οφείλεται ο θόρυβος.

Φυσικά αν συγκρίνεις ένα μόνο 12άρη με ένα μόνο 8άρη(γιατί στην ουσία αυτό κάνεις) επειδή θα υποχρεωθεί ο 8άρης να δουλέψει παραπάνω γιά να έχει το ίδιο αποτέλεσμα,τότε πιό πολύ θόρυβο θα κάνει ο 8άρης.

Δημοσ.
Aν ένας ανεμιστήρας στρέφεται με 50000!! στροφές το λεπτό σε χώρο όπου υπάρχει έλλειψη αέρα' date='θα σε ενοχλεί ο θόρυβος?Φυσικά θα ακους 0 db αφού δεν υπάρχει αεραντίσταση.(Υπόθεση κάνουμε)

Έτσι λοιπόν στη διάταξη των δύο έστω καί μικρότερων ανεμιστήρων,ο ενας στέλνει στον άλλο αέρα με αποτέλεσμα να υποβοηθείται η ροή μειώνοντας έτσι την αντίσταση τού αέρα στην οποία οφείλεται ο θόρυβος.

Φυσικά αν συγκρίνεις ένα μόνο 12άρη με ένα μόνο 8άρη(γιατί στην ουσία αυτό κάνεις) επειδή θα υποχρεωθεί ο 8άρης να δουλέψει παραπάνω γιά να έχει το ίδιο αποτέλεσμα,τότε πιό πολύ θόρυβο θα κάνει ο 8άρης.[/quote']

Αναρωτιέμαι τί ακριβώς θα κάνει στις 50.000 στροφές αφού θα υπάρχει και έλλειψη αέρα... :)

Τα 0db θα τα είχαμε σε κενό αέρος αλλά τότε ποιά η χρησιμότητα του???? :)

Οι δύο 8άρηδες έχουν αρκετά εμπόδια ανάμεσα τους (τις ψύκτρες και τα υπόλοιπα καλώδια, πυκνωτές κλπ του PSU) άρα σε καμμία περίπτωση δεν βοηθά ο ένας τον άλλον αρκετά.

O ένας τροφοδοτεί με φρέσκο αέρα το PSU και ο άλλον τον απομακρύνει από αυτό με αποτέλεσμα τα άθροισμα του CFM τους να δίνει μεγαλύτερη ροή μέσα στο PSU αλλά και ταχύτερη αλλαγή του ζεστού αέρα με ποιό φρέσκο.

Ο θόρυβος προκαλείτε και από από την κίνηση του αέρα ανάμεσα στα μέταλλα του PSU, από τις φτερούγες τους, από τους ίδιους τους μηχανισμούς τους (ball bearing, sleeve bearing fans) αλλά και από τις δονήσεις που παράγουν (υψηλότερες στροφές, περισσότερες δονήσεις) άρα οι παράγοντες που προκαλούν θόρυβο είναι περισσότεροι.

Δοκίμασε αν θέλεις να βάλεις 2 ανεμιστήρες που ο ένας θα στέλνει αέρα στον άλλον για να δεις τί θα γίνει.

Πίστεψε με πάντως ΔΕΝ πρόκειτε να μειωθεί ο θόρυβος, το αντίθετο μάλιστα. ;)

Δημοσ.

Τελικά πήρα το Tagan 480.Από θόρυβο είμαι πολύ ικανοποιημένος.Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η θερμοκρασία που ανεβάζει το μηχάνημα.Συγκεκριμένα το SpeedFan μου βγάζει 65C για τον επεξεργαστή, 51 C για την μητρική και 50 για τον σκληρό( όλα αυτά με 20-30% χρήση της CPU).Είναι φυσιολογικές οι τιμές;

Δημοσ.
Τελικά πήρα το Tagan 480.Από θόρυβο είμαι πολύ ικανοποιημένος.Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η θερμοκρασία που ανεβάζει το μηχάνημα.Συγκεκριμένα το SpeedFan μου βγάζει 65C για τον επεξεργαστή, 51 C για την μητρική και 50 για τον σκληρό( όλα αυτά με 20-30% χρήση της CPU).Είναι φυσιολογικές οι τιμές;

Αν τα είχες και πριν και δεν άλλαξε τίποτα άλλο τότε οκ.

Αν δεν τα είχες και τα απέκτησες με την αλλαγή του PSU τότε not ok.

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση πάντως ΔΕΝ νομίζω ότι είναι φυσιολογικές θερμοκρασίες.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

oi temp einai fisiologikes epeidi to tagan exei poli argostrofous anemistires bgazei poli ligotero zesto aera ekso apo to kouti sou apo to proigoumeno trofodotiko me apotelesma tis megaliteres temps :)

Δημοσ.
oi temp einai fisiologikes epeidi to tagan exei poli argostrofous anemistires bgazei poli ligotero zesto aera ekso apo to kouti sou apo to proigoumeno trofodotiko me apotelesma tis megaliteres temps :)
η απαντηση με μια καθυστέρηση 3 μηνων :P ρε παιδια πηρα και εγω το ταγκαν και ειμαι πολύ ευχαριστημενος αλλα δεν ειμαι και τοσο παραξενος να θελω τοσο αθορυβο συστημα για να αναιβουν οι ανεμηστηρεσ πρεπει να βρισκετε σε μεγάλο λοαντ το τροφοδοτικο!περα απο αυτο δεν μπορω να κάνω κάτι?
Δημοσ.
η απαντηση με μια καθυστέρηση 3 μηνων :P ρε παιδια πηρα και εγω το ταγκαν και ειμαι πολύ ευχαριστημενος αλλα δεν ειμαι και τοσο παραξενος να θελω τοσο αθορυβο συστημα για να αναιβουν οι ανεμηστηρεσ πρεπει να βρισκετε σε μεγάλο λοαντ το τροφοδοτικο!περα απο αυτο δεν μπορω να κάνω κάτι?

kalio arga para pote:)

alloste den itan kati pou exrize amesia apntisis

den boreis na kaneis tpt gia na anaivoun oi anemistires an thes kaliteri roi bale enan extra sto kouti sou

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...