pananag Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Ο υπολογιστής μου είναι παλικάρι.Εδώ και 5 χρόνια δουλεύει με ενα τροφοδοτικό 230W... Με την τελευταία αναβαθμιση που του έκανα (μεταχειρισμένα όλα) έχει την εξής σύνθεση M/B QDI Kinetiz 7e Athlon XP 1700+ 2*256 MB SDRAM 133 mhz 120 GB WD HDD 7200 rpm IDE Ati Radeon 9000 pro 64 mb DVD+/-RW NEC 3520a CD RW sony δεν θυμάμαι τι. εσωτερική TV tuner Κάρτα ήχου μια παλιά SB ,νομίζω Sound Blaster 128 Έχω βάλει στο μάτι το TAGAN TG480-U01 480W BLACK. Αυτά που με απασχολούν είναι 1)θα υπάρχει πρόβλημα εφαρμογής στο κουτί και σύνδεσης με κάποια απο τις συσκευές που τροφοδοτεί; 2)Είναι αθόρυβο; (πιστεύω οτι το σύστημα δεν καταναλώνει πολλά Watt,οπότε αυτό είναι ευνόικο απο άποψη θόρυβου)
andrip Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 κοίτα το τροφοδοτικό που λές το έχω εγω εδώ και κανένα χρόνο (ίσως λίγο λιγότερο). Αλλα το συστημά σου δεν έχει τρελές απαιτήσεις ρεύματος. Γιατι δεν πέρνεις κάτι πιο φτηνό βρε; Εκτός αν σκέφτεσαι να αλλάξεις αργότερα όλο το σύστημα οπότε σου μένει το τροφοδοτικό
phovos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Ας πάρει μεγάλο τροφοδοτικό δε πειραζει.Ειναι κάτι που δεν το αλλάζεις ευκολα κι εχει μεγάλη διαρκεια ζωής... Εχω το ίδιο που θες να παρεις.Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος ,δίνει καλές τάσεις και είναι πραγματικά αθόρυβο...Αλλα αν ήταν να πάρω τώρα τροφοδοτικό δεν θα αγόραζα tagan μονο και μόνο γιατι ακουστηκαν πολλά κουλά για τα συγκεκριμένα psu...Νομίζω η προβληματική παρτίδα ήταν στα U02 αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτια. Κοιτα και κανενα enermax.Ειναι πολύ καλα τροφοδοτικά και δίνουν και 2 γραμμες για τη +12
geovard Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 'Exω καί εγώ την psu πού γουστάρεις καί είμαι ευχαριστημένος,Ούτε θόρυβος ούτε τίποτα πρόβλημα.Άκουσα όμως γιά κάτι λειωμένες φίσσες καί δεν ξέρω τι άλλο, από κάποιους καί αρχίζω να ανησυχώ.Μην πάρουμε καί καμμιά φωτιά. Ύστερα μού φαίνεται ότι έχει πολύ μακριά καλώδια καί δεν μπορώ να τα βολέψω στο κουτί.Ένα τσουνάμι είναι.
dpolal Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Αν είναι να δώσεις τα χρήματα ΚΑΙ επειδή άμεσα δεν σε ενδιαφέρουν οι τάσεις και τα ρεύματα άρα μένει το θέμα του θορύβου, κοίτα για κάτι που να έχει 12άρι ανεμιστήρα... Είναι σχεδόν πάντα από τις ποιό ήσυχες λύσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα. Επίσης να σου πώ ότι τα μεγάλα τροφοδοτικά από την στιγμή που δεν καλούνται να δώσουν τρελές ποσότητες ρεύματος και δεν ζεσταίνονται κατεβάζουν τις στροφές των ανεμ. τους και δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου...
geovard Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 dpolal2 ποιός σχηματισμός κατά τη γνώμη σου είναι πιό αθόρυβος.Ένας δωδεκάρης η δύο οκτάρηδες?
PlanDreaM Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 mporeis na pareis kai ena herolchi (HEC).exw to 525 kai den katalabainei
dpolal Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 dpolal2 ποιός σχηματισμός κατά τη γνώμη σου είναι πιό αθόρυβος.Ένας δωδεκάρης η δύο οκτάρηδες? Aν μιλάμε για θόρυβο τότε ο 12άρης είναι σίγουρα ποιό ήσυχος από τους δύο 80άρηδες. Βέβαια, ΠΑΝΤΑ παίζει ρόλο και η υλοποίηση, καμμιά φορά noname PSU με 12άρη κάνουν περισσότερο θόρυβο από καλά (το τονίζω) επώνυμα με δύο 80άρηδες.
pananag Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Φυσικά και το τροφοδοτικό είναι και για μελλοντική χρήση γι αυτό θέλω να υπάρχει ενα πλέονασμα watt.Το Tagan με τράβηξε γιατί α)είναι επώνυμο β)έχει λογική τιμή γ)είναι αθόρυβο δ)έχει καλά χαρακτηριστικά.(Τα Α που αντιστοιχούν σε κάθε φάση είναι παραπάνω απο ικανοποιήτικα) Αν μπορούσε να μου πει κάποιος αν υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα με την εφαρμογή του στο case μου (ένα απλο midi-ATX 5 ετών είναι ) ή/και ασυμβατότητες με τη σύνδεση του με τα εξαρτήματα του υπολογιστή (κάτι για 24 η 20 pin ακουω...)
geovard Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Σκέψου ότι είναι δύο άρα δουλέυουν στο μισό.Έτσι κάπως πάει.Μιλάμε στήνω αυτί καί δεν μπορώ να ακούσω το TAGAN άμα δουλεύει low load.Αφού φοβάμαι μήπως σταμάτησαν να δουλεύουν οι δύο 8άρηδες(8cm=80 mm) ανεμιστήρες
Slammer Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Εχω σχεδόν το ιδιο configuration. Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να πας σε τοσο μεγαλο τροφοδοτικο το Herochi Windmill των 380W σου φτάνει και περισσευει. Ειναι εξαιρετικά ησυχο γιατι δουλευει πολύ ανετα και κοστιζει τα μισα απο το targan YΓ: Εχω δύο, ενα σε μια kinetiz οπως το δικό σου σύστημα, και ενα σε νεωτερο συστημα Athlon64. Και στα δυο λειτουργεί ησυχα και ανετα. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700139
pananag Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 To Heroichi ναι μεν είναι κατάλληλο για τον τωρινό υπολογιστή μου αλλά όχι για μελλοντική χρήση.To ξέρω οτι το Tagan είναι πολύ για το μηχάνημα μου αλλά θέλω να είναι και ψιλοεπένδυση για το μέλλον.
pananag Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Ανάμεσα στα Τagan 480 (που δίνει μια γραμμή 12V με 28 Α) και Εnermax noise taker 485 (που δίνει 2 γραμμές 12 V με 18 Α η καθεμία) πιο συμφέρει περισσότερο;(1 γραμμή με περισσότερα Α ή 2 με λιγότερα
geovard Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Aν μιλάμε για θόρυβο τότε ο 12άρης είναι σίγουρα ποιό ήσυχος από τους δύο 80άρηδες. Βέβαια' date=' ΠΑΝΤΑ παίζει ρόλο και η υλοποίηση, καμμιά φορά noname PSU με 12άρη κάνουν περισσότερο θόρυβο από καλά (το τονίζω) επώνυμα με δύο 80άρηδες.[/quote'] Πιστεύω ότι ένας 12άρης κάνει πιό πολύ θόρυβο γενικά από δύο των 8 cm
phovos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2005 To tagan εχει μια 20αρα και αν 8ες 24 βαζεις ενα 4αρι ανταπτορακι [Οποτε κανει για όλα] Οι 2 80mm που εχει δουλευουν στις 600 στροφες [Δεν ακους τίποτα] Αλλα εγω αν ήμουν στη θεση σου θα αγοραζα το noisetaker 485:)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.