4saken Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Σε περιπτωση που αγορασω το DSL IN A BOX (και το σπιτι αποκτησει dsl γραμμη) θα μπορω να μπαινω απο αλλο pc σε διαφορετικο δωματιο με απλη pstn συνδεση της Οtenet?Υπαρχει καποιο προβλημα ασυμβατοτητας ή προβλημα με την υπαρξη δυο διαφορετικων provider? Θα πρεπει να βγαινω απο το νετ απο το pc με dsl πρωτα? Eυχαριστω!!!
Phantolino Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Fysika k mporeis na to kaneis ama travixeis 2plo kalwdio apo thn Phone thira tou splitter alla to vriskw xazo efoson tha exeis DSL na xrewneis to thl k gia PSTN.Pio eukolo einai na kaneis ena LAN na moirazese thn DSL se opoio pc thes.
invaider Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 nai tha mporeis na bgazeis to dsl kai na xrisimopiois to pstn, logika me to pou tha bgazeis to dsl apo thn priza tha prospathei na sindethei me to pstn.
Dreamstorm Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δεν το έχω δοκιμάσει,αλλά λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Αρκεί να συνδέσεις το τηλεφωνικό καλώδιο στο line του φίλτρου και με μια διπλή είσοδο πχ να έχεις το τηλέφωνο και το modem πάνω.Dsl και pstn μαζί, άλλωστε νομίζω ότι είναι διαφορετικές οι συχνότητες. Αλλά αντί να μπαίνεις με pstn από το άλλο δωμάτιο γιατί δεν τα δικτυώνεις με ics ;
dtomgr Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Σε περίπτωση που έχεις ένα λογοριασμό σε κάποιο παροχέα internet θα έχεις το παρακάτω πρόβλημα ..... Ή θα είσαι στο Internet με την ADSL ή με την PSTN δεν γίνεται και με τις δυο ταυτόχρονα.... Στην καλύτερη περίπτωση θα ήταν να δικτύωνες τους δύο υπολογιστές και θα διαμοίραζες το Internet με την σύνδεση της ADSL . Πάντω έχοντας ADSL μπορείς να μπείς με PSTN και IDSN απο οποιδίποτε άλλο PC έχεις.
MariaTs. Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Να ένα ωραίο θέμα και είχα απορία προχθές που δεν έλεγε να δουλέψει με τίποτε η dsl! * Ετοιμαστήτε πετάω μαργαριτάρι*!!! Λοιπόν εγώ έχω OnDSl Economy και δεν έχω δίκτυο, γίνεται σε περίπτωση βλάβης (όπως είχα προχθές) να κάνω χρήση της απλής σύνδεσης; Χρειάζεται να βγάλω τα καλώδια για την dsl και να βάλω τα καλώδια για το άλλο απλό μόντεμ; Δοκίμασα να το δουλέψω με τα καλώδια της dsl βέβαια, αλλά δεν γινόταν τίποτε; Στο μεταξύ επειδή είναι ενεργοποιημένη η γραμμή σε dsl, δημιουργεί πρόβλημα; ΥΣΤΕΡΙΚΟΓΡΑΦΟ (καλά το έγραψα): Είναι απίστευτο, να θες μια βοήθεια και το 1242 της dsl να πηγαίνει εκδρομή το Σαββατοκύριακο όπως και το 134 (μόνο 5 ώρες το πρωί είναι σε λειτουργία)!!!! :evil: ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τι έκανα και έκανα την dsl να ξαναδουλέψει; Φορμάτ στον υπολογιστή! :grin:
Sam235 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να δουλέψεις με PSTN. Αρκεί να βγάλεις το καλώδιο του ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ και στη θέση του να βάλεις το καλώδιο του modem. Αυτό που λέει κάποιος φίλος παραπάνω για τον ISP, δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα, αλλά νομίζω και στον ίδιο ISP να είναι η DSL με την PSTN λογικά θα έχεις διαφορετικά username και password. Sam.
4saken Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Το θεμα ειναι οτι δεν θελω να μαθουν οι δικοι μου οτι εβαλα dsl... Ξερω οτι μπορω να μοιρασω σε αλλα pc ιντερνετ,το θεμα ειναι οτι μπαινουν μια φορα την ημερα οποτε το επιπλεον κοστος ειναι αμιλητεο.... Δηλαδη με λιγα λογια οταν ο πατερας μου προσπαθει να μπει στο νετ απο το 56αρι που ειναι σε αλλο δωματιο (αυτο παιζει κανα ρολο?) ενω εγω ειμαι στο νετ με dsl δεν θα μπορει να συνδεθει ε? Μια λυση ειναι απλα να ξεσυνδεσω το μοντεμ μου και θα μπορει να μπαινει κανονικα μετα? Ευχαριστω για τις σε χρονο dt απαντησεις σας!
Sam235 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Λοιπόν... Θα πάρεις ένα φίλτρο, θα βγάλεις το καλώδιο από το modem του πατέρα σου, θα βάλεις το φίλτρο στη θέση του και επάνω στο φίλτρο θα συνδέσεις το καλώδιο που έβγαλες από το modem και είσαι ΟΚ. (Αυτά που σου λέω αναφέρονται σε γραμμή PSTN. Αν έχεις ISDN είναι άλλη ιστορία). Sam.
madsc Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Το θεμα ειναι οτι δεν θελω να μαθουν οι δικοι μου οτι εβαλα dsl...Ξερω οτι μπορω να μοιρασω σε αλλα pc ιντερνετ' date='το θεμα ειναι οτι μπαινουν μια φορα την ημερα οποτε το επιπλεον κοστος ειναι αμιλητεο.... Δηλαδη με λιγα λογια οταν ο πατερας μου προσπαθει να μπει στο νετ απο το 56αρι που ειναι σε αλλο δωματιο (αυτο παιζει κανα ρολο?) ενω εγω ειμαι στο νετ με dsl δεν θα μπορει να συνδεθει ε?[/quote'] Μπαίνει κανονικότατα από την ίδια γραμμή άσχετα αν είσαι συνδεδεμένος με dsl ή όχι, αρκεί να έχεις συνδέσει το pstn modem σωστά στο φίλτρο/splitter. Τώρα για το αν θα το μάθει ή όχι - θέμα χρόνου είναι. Το dsl πάγιο στο λογαριασμό, το extra hw; Μήπως θα έπρεπε να του το πεις, ιδίως αν είσαι σε δικό του σπίτι με δικιά του τηλεφωνική γραμμή; /sc
marios1957 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 .....Μήπως θα έπρεπε να του το πεις' date=' ιδίως αν είσαι σε δικό του σπίτι με δικιά του τηλεφωνική γραμμή; /sc[/quote'] Εγκρίνω και επαυξάνω!
4saken Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Απο την στιγμη που θα εχω dsl in a box το παγιο και οποιαδηποτε αλλα εξοδα θα τα εχω προπληρωσει για το διαστημα των 4 μηνων ετσι δεν ειναι ρε παιδια? και ναι εχω γραμμη pstn....οποτε ολη η δουλεια θα πρεπει να γινει στο πισω μερος του pc No 2.... Δεν χρειαζετε να το μαθει....ετσι κι αλλιως για τους 2,5 πρωτους μηνες δεν θα ναι σπιτι και επομενως δεν θα χρειαζεται και το δευτερο pc να μπαινει με pstn...
dtomgr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Παιδιά , οι ISP απαγορεύουνε την ταυτόχρωνη σύνδεση ενός λογαριασμού τους 2 και περισσότερες φορές. Αν ήταν έτσι ο καθένας μας θα είχε μια σύνδεση , και θα την μοίραζε στους φίλους του χωρίς κανένα πρόβλημα. Έτσι γίνετε και με την ADSL για όση ώρα είσαι συνδεδεμένος , χρησιμοποιώντας για 2η φορα το ίδιο username , password δεν μπορείς να συνδεθείς είτε με PSTN ,είτε με ISDN. Χρειάζεσε να έχεις δυο λογαριασμούς με διαφορετικά username / password. Απο εκεί και πέρα , μπορεις και αμα θέλεις να είσαι ταυτόχρονα συνδεδεμένος και με adsl και pstn και isdn τα windows δεν το απαγορεύουν ;)
random Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Το θεμα ειναι οτι δεν θελω να μαθουν οι δικοι μου οτι εβαλα dsl...Ξερω οτι μπορω να μοιρασω σε αλλα pc ιντερνετ' date='το θεμα ειναι οτι μπαινουν μια φορα την ημερα οποτε το επιπλεον κοστος ειναι αμιλητεο.... Δηλαδη με λιγα λογια οταν ο πατερας μου προσπαθει να μπει στο νετ απο το 56αρι που ειναι σε αλλο δωματιο (αυτο παιζει κανα ρολο?) ενω εγω ειμαι στο νετ με dsl δεν θα μπορει να συνδεθει ε? Μια λυση ειναι απλα να ξεσυνδεσω το μοντεμ μου και θα μπορει να μπαινει κανονικα μετα? Ευχαριστω για τις σε χρονο dt απαντησεις σας! [/quote'] καλα, εισαι απιστευτος :? πιασε μια καλοκαιρινη δουλίτσα, βγαλε 300-600 ευρώ, δώστα στην οικογένια να πληρωσει το ετήσιο κόστος, και "τσιμουδιά! εγώ πληρώνω!" Με δυο διαφορετικους provider, ή με 2 διαφορετικές συνδρομες (μια dsl, μια 56) στον ιδιο isp, δεν εχεις κανενα προβλημα. παιζουν και οι 2 παραλληλα. Το εχω κάνει. Η συνδεση με 56Κ ειναι σα να παιρνεις τηλεφωνο. Αν εχεις dsl-over-isdn, θα εχεις την ιδια ωρα dsl & modem (56κ ή isdn64) και τηλεφωνο. Αν εχεις dsl-over-pstn, οταν καλεσεις με το modem, δεν θα μπορεις να καλεσεις/δεχτεις κληση απο το τηλέφωνο. Αν θες να συνδεθεις με τον ιδιο λογαριασμο/username σε 1 isp, την ιδια ωρα, kai se dsl, kai se modem, πιθανον να μη γινεται, αλλα θα ρωτησεις το support του isp για 100% σιγουριά (ή απλα θα το δοκιμάσεις στην πραξη). Πες τους την παρακατω δικαιολογία..: "εχω αφησει το dsl modem και το pc αναμμενα στο σπιτι, και τωρα ειμαι διακοπες σε ενα ξενοδοχειο, με το λαπτοπ. μπορω να μπω με το μοντεμ μου με 56κ και το ιδιο username????" για την πλακα τωρα... βαλε κρυφα στο pc του μπαμπά, μια καρτα PCI wireless network, να συνδέεται νετ μεσω του δικού σου, με intenet connection sharing, (θες κι εσυ αλλη μια καρτα στο δικό σου) το κόστος του δικτυου (wireless ή οχι) θα το γλυτώσεις απο το κόστος κλήσεων στον ΕΠΑΚ. κατι θα σκεφτουμε και για το εικονιδιο του dial-up. πες οτι κατι "χαλασε" στα windows και δεν εμφανιζεται, αλλα καλει κανονικα. Ανοιξε τον ie και συνδέεσαι αυτόματα :grin: :grin: :grin:
4saken Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Τα λεφτα εκανα τρεις μηνες να τα μαζεψω ευρω ευρω δουλευοντας βραδυ.... πηρα στο τεχνικο τμημα της forthnet και μου ειπαν οτι γινετε.... dtmgr ισως να μην εγινα σαφης... στο σπιτι εχουμε ηδη pstn συνδρομη στον οτενετ,επομενως οταν βαλω forthnet με διαφορετικο us name και pass δεν θα υπαρχει προβλημα αν καταλαβα καλα random.... thanx παντως....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.