karib Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Λοιπον, το προβλημα δεν ειναι φιλολογικο, αλλα πραγματικο. Αφορά την ενημέρωση για το hardware που κυκλοφορει στην αγορα. Τα τελευταια χρονια, η ασχολία μου με τους υπολογιστές έχει ξεφυγει απο την 'στεγνη' ενασχόληση με το hardware. Κι αυτο γιατι πλεον αγοραζω μονο laptop. Τα Laptops ειναι απο μονη της μια πιο περιορισμενη και μαζεμενη αγορα, με λιγοτερες επιλογες σε Parts και τεχνολογιες. Αρκετες οι επιλογες, αλλα δεν χανεσαι. Αγοραζω λοιπον Laptop, και κανω τη δουλεια μου χωρις να ασχολουμαι με το τι καρτα να αγορασω, τι να αναβαθμισω, γιατι δεν ειναι 'συμβατο' με το συστημα μου αυτο το κομματι κλπ. Απλα αγοραζω ενα Laptop, κανω τη δουλεια μου καποια χρονια, μετα το πουλαω, κανω ερευνα αγορας για νεο, αγοραζω καινουριο. Απλα πραγματα. Αντιθετα στα desktops, για το καθετι, υπαρχουν απιστευτες επιλογες. Και οι εξελιξεις τρεχουν με απιστευτους ρυθμους σε σχεση με τα laptops. Καπου λοιπον, εχω αρχισει και χανω την επαφη με τις τελευταιες εξελιξεις στα desktop. Εν γνωσει μου. Προτιμω να ασχολουμαι με το software, το θεωρω πιο παραγωγικο. Το hardware πρεπει να υπαρχει για να κανω τη δουλεια μου. Να ειναι καλο, αλλα δεν θα αναλωνομαι γι αυτο. Ουτε θα παω στο σχολειο να κοντραριστω για τα fps της καρτας γραφικων. Βεβαια την πεπατημενη μεθοδο επιστροφης στις εξελιξεις την ξερω: διαβασμα νεων,reviews κλπ. Ομως το θεωρω και χαζο να χανομαι στις λεπτομερειες ενος chipset που σε 5 μηνες θα ειναι ξεπερασμενο. Ο σκοπος μου δεν ειναι να γινω ο καλυτερος ντεσκτοπας-hardware-ας, λες και η δουλεια μου ειναι να στηνω pc. Θελω να μου πειτε τη δικη σας προταση ενημερωσης και τη δικη σας μεθοδο που ακολουθειτε για μια χαλαρη παρακολουθηση της επικαιροτητας του hardware. Ουτε να χανομαι στις λεπτομερειες, αλλα και οταν χρειαστω ενα part, να ξερω πανω-κατι τι παιζει(χωρις βεβαια κανενα μεγαλο βαθος γνωσης).
dpolal Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Πριν από πολλά πολλά πολλά (καλά όχι και τόσο πολλά) χρόνια αγόραζα σαν τζάνκι σχεδόν όλα τα περιοδικά για υπολογιστές που κυκλοφορούσαν... Το μικρόβιο της ενημέρωσης ήταν σε έξαρση και πληροφορίες μόνο εκεί έβρισκα (προ ίντενρνετ εποχές μιλάμε) και φυσικά δεν κυκλοφορούσαν και τόσαααα πολλά. Κατόπιν, σιγά σιγά, περιορίστικα σε δύο τρία από δαύτα, αφού το μικρόβιο της ενημέρωσης υπήρχε μεν αλλά πλέον ήταν αρκετά περιορισμένο. Σήμερα ΔΕΝ αγοράζω τίποτα απολύτως... Ότι χρειάζομαι το ψάχνω στο ίντερνετ και μόνο όταν θέλω να αλλάξω κάτι, καμμιά κάρτα γραφικων π.χ. γιατί από τα υπόλοιπα ακόμα είμαι στο socket 478 και όπως φαίνεται θα το κρατήσω για 2 χρόνια ακόμα τουλάχιστον... Για μηχανήματα πλέον και εγώ από τότε που μου έδωσαν λάπτοπ από την εταιρεία έχω μήνες να κάτσω στο ντέσκτοπ... (κρίμα τα λεφτά που έδωσα) Το μικρόβιο του o/c έχει φύγει και αυτό και ότι έχω το δουλεύω πλέον στις ονομαστικές του τιμές και τίποτα άλλο. Γενικά όσο μεγαλώνουμε χαλαρώνουμε και ηρεμούμαι... Συν το γεγονός ότι χρόνος πλεόν δεν περισσεύει για πολλά :sad:
karib Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 dpolal2, βλεπω κινουμαστε στο ιδιο μηκος κυματος.
TonyMontana Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 thimamai otan protograftika sto site to 2001 eimoun trelamenos me Vmods sto motherboard super duper psuktres pou agoraza stin agglia (logw spoudwn), tade kouti, tade trofodotiko kai paei legontas... an kai to mikrovio tis pliroforisis den to exw apovalei (oute thelw) exw iremisei oson afora tis agores mou. exw ena aksioprepes mixanima pou panw apola me endiaferei na leitourgei apsoga (tautoxrona TV, DivX coding, internet mesw wifi access point, DVD authoring klp klp) xwris na kollaei katholou kai ws ekei ..pou kai pou ginetai kamia anavathmisi se fasi na parw kana USB disko, kamia karta GFX (glukokoitazw tis 6800Ultra apo ebay se AGP) alla ws ekei.. prwti fora meta apo xronia pou to cpu mou einai sti mamisia taxutita 3GHz enw sikwnei aneta parapanw... den xanw to treno tis texnologias se kamia periptwsi giati einai ektos twn allwn kai i douleia mou tetia alla opws eipe kai o jim megalwnoume kai iremoume.. kalutera ksenodoxeiaki stin caldera gia diakopes para dual core amd pou sinepagetai neo mobo, nees mnimes, nea karta gfx klp klp
dpolal Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 dpolal2, βλεπω κινουμαστε στο ιδιο μηκος κυματος. Θα δεις που τα ίδια θα πουν και άλλοι... :grin: Το Vectra τί λέει, πάει καλά;;;;
Imagine Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Τα πάντα είναι σχετικά με το βαθμό ενασχόλησης αλλά και η συνειδητοποίηση του "τι πραγματικά θέλω να κάνω". Η καλύτερη συμβουλή θα έλθει από κάποιον που ξέρει και ασχολείται, χωρίς όμως να το έχει "χάσει το παιχνίδι". Μία συζήτηση με έναν "ψαγμένο" από κάποιον που δεν είναι άσχετος θα τον τοποθετήσει άριστα στην αγορά. Επίσης 2-3 πηγές ενημέρωσης με τακτικά συγκριτικά τεστ στο internet, όπως είναι το Anandtech.com μπορεί να σου δώσει μία εικόνα των διαφορών με πολλά διαφορετικά benchmarks... Π.χ. σου έχουν φάει τα αυτιά για το ότι ο P4 είναι για παράδειγμα ταχύτερος σε multimedia...πόσο ταχύτερος; 10%; 20%; Αν δεις ότι τελικά οι διαφορές είναι της τάξης των 10sec αντί για 12sec, ή 2-3 λεπτά στο μισάωρο, προφανώς με τα σημερινά τέρατα είναι πρακτικά αμεληταία η διαφορά... Σαν να λέμε ότι χρειάζεσαι αναβάθμιση επειδή το CD-RW σου γράφει σε 48x αντί για 52x... Αν πάλι στην εφαρμογή που σε ενδιαφέρει - π.χ. 3D rendering - δεις ότι μία πλατφόρμα είναι ταχύτερη από την άλλη, κάτι που όμως σε αυτή την εφαρμογή να μεταφράζεται σε 5 ώρες αντί για 7 ώρες, ε, τότε λογικό είναι να δώσεις μεγαλύτερη σημασία στα ανάλογα benchmarks για την επιλογή σου. Σε πολύ γενικές γραμμές οι επιλογές περιορίζονται έτσι σε πολύ λίγα κομμάτια, και το κόστος σε σχέση με το τι εσύ διαθέτεις τις περιορίζει ακόμα περισσότερο. EDIT: με το O/C του σημερινού desktop μου ασχολήθηκα 2-3 ώρες συνολικά. Απλά το έκανα και περίμενα να δω αν "δουλεύει" δλδ... Ε, οκ, έτρεξε και 1-2 8ωρα MEMtest ενώ κοιμώμουν εγώ ή έλειπα από το σπίτι. Από τότε δεν το έχω πειράξει καθόλου, και πάνε 3-4 μήνες σχεδόν. Δε νομίζω να "χαλάει" κανέναν... Σίγουρα όμως το υπερβολικό "ψείρισμα" και οι "πρωταθλητισμοί" είναι άλλο καπέλο. Εδώ ρωτάς πάλι τον εαυτό σου "τι πραγματικά θέλω να κάνω", αλλά και "πόσα είμαι διατεθιμένος να δώσω για να το αγοράσω".
polaki Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 κ εγω ειμαι σε παρόμοια φάση.. Έχω εναν 3Ghz εδώ και 1.5 χρόνο και τον δουλεύω εργοστασιακά. Αναβαθμίζω αυτά που χρειάζομαι, πχ μνήμη (απο 512 πήγα 1 και απτα 1 πήγα στα 2gb), κάρτα γραφικών και δίσκους. Πήρα και 2 DVDRW 16χ και το συστημα μου είναι μια χαρά, τουλάχιστον για μένα. Σε 10 μήνες μπαίνω στρατό (είμαι 25 ) οπότε δεν έχει νόημα να αναβαθμισω κάτι άλλο μέχρι να γυρίσω. Απτην άλλη αν ο αλλος το έχει χόμπι το καταλαβαίνω, γιατί και εγώ όταν θέλω να κάνω αναβάθμιση ξέρω αρκετά ώστε να μην χρειάζεται να ψάχνομαι απο δω κ απο κει. Δεν με νοιάζουν τα timings στις μνήμες, αλλα με νοιάζει πχ πως συγκρίνεται μια Χ800pro με μια ΧΤ για να δω αν αξίζει η διαφορά (για μένα, δεν άξιζε). Όσο για τις διακοπές, το μονο που θα σας πώ είναι ότι πέρισι στο ίδιο διάστημα πήγα σε ένα χρόνο 13 μέρες διακοπές, ενώ φέτος τις έχω ήδη καλύψει και έχω άλλες 10 μπροστά μου............... Άλλο 200Mhz παράπανω στη CPU και άλλο βουτιές σε καταγάλανα νερά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.