lazaross Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 με ποια σειρα πρεπει να τα βαλω ωστε να υπαρχει καλυτερη αποδοση;
drm Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Καλύτερη απόδοση έχεις όταν είναι πρώτος ο Boot HD καθώς bootαρει κατευθείαν χωρίς να ψάχνει άλλες συσκευές. Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση, αν θες να bootαρεις από CD ή Δισκέτα θα πρέπει να ξαναμπαίνεις στο Bios και να αλλάζεις την σειρά. Για καλύτερη ευχρηστία βάζεις Δισκετα / CD-ROM / HD αλλά θα αργεί λιγάκι στο Boot μέχρι να ελέξει ότι δεν υπάρχει κάποιο bootable media... Διαλέγεις μεταξύ ευχρήστίας / Ταχύτητας και αποφασίζεις. υπόψιν ότι επηρεάζετε μόνο ο χρόνος του boot. Επίσης σε επαγγελματικούς χώρους που παίζει ρόλο η ασφάλεια, καλό είναι να είναι ρυθμισμένος ο Υπολογιστής να bootαρει από τον δίσκο και μόνο και το bios με κωδικό ώστε να μην μπορεί να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στον υπολογιστή με δισκέτα ή με bootable CD-ROM (i.e. κάποια 'Live' διανομή linux...).
lazaross Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 οταν παω στην BIOS στα δεξια εχει ενα παραθυρακι και λεε Item Help. εκει λεει την recommended προτεραιοτητα. η σειρα ειναι η εξης : 1. Floppy 2. LS120 3. HDD-0 4. HDD-1 και εγω αυτη την σειρα εχω βαλει..
Moderators Gi0 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δοκιμασε αυτο που σου λέει ο drm!
FarCry Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Επίσης σε επαγγελματικούς χώρους που παίζει ρόλο η ασφάλεια' date=' καλό είναι να είναι ρυθμισμένος ο Υπολογιστής να bootαρει από τον δίσκο και μόνο και το bios με κωδικό ώστε να μην μπορεί να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στον υπολογιστή με δισκέτα ή με bootable CD-ROM (i.e. κάποια 'Live' διανομή linux...).[/quote'] auto de isxiei giati gia na xrisimopoiisei disketa i bootable cd simainei oti exei fisiki prosbasi opote bgazeis to jumper gia clear cmos kai paei to pass tou bios
lazaross Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 ο drm λεει 2 τροπους καταταξης. εναν ευχρηστο ( που δεν καταλαβαινω ποιο το οφελος ) και εναν για γρηγορη επανακιννηση. ποιον απο τους 2 να επιλεξω; * και ποιον HDD να βαλω; μου βγαζει HDD-0 και HDD-1 *
Moderators Gi0 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 ο drm λεει 2 τροπους καταταξης. εναν ευχρηστο ( που δεν καταλαβαινω ποιο το οφελος ) και εναν για γρηγορη επανακιννηση. ποιον απο τους 2 να επιλεξω; Γιατι δεν το ψαχνεις λιγο μονος σου?Μην τα θελεις ολα ετοιμα! Ευχρηστος=δεν χρειαζεται να μπαινεις bios και να αλλαζεις τα settings καθε φορα που θελεις να μπουταρεις απο δισκετα/cd * και ποιον HDD να βαλω; μου βγαζει HDD-0 και HDD-1 * Αυτον στον οποιο ειναι εγκατεστημενο το λειτουργικο σου.
lazaross Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Αυτον στον οποιο ειναι εγκατεστημενο το λειτουργικο σου.και που το λεει αυτο;
sleepy_head Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 dokimase prota to hdd-0 kai an den einai auto tote einai to hdd-1...
lazaross Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 α, δλδ αν εχω τον λαθος δισκο, τοτε δεν ξεκινανε τα windows; οποτε πρεπει να τα εβαλα σωστα.. και μετα τι να βαλω για δευτερη και τριτη επιλογη;
Moderators Gi0 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Οχι,παλι θα ξεκινανε τα windows απλα κατα την εκκινηση θα ψαχνει να μπουταρει πρωτα απο τον δισκο που του ορισες.Αν αυτος δεν εχει λειτουργικο συστημα,παει στον επομενο δισκο Για δευτερη και τριτη επιλογη βαλε οτι σε βολευει!Ξαναλεω,γιατι δεν κανεις και μια δοκιμη μονος σου να δεις τι ακριβως σε βολευει?
random Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Μερικες ερωτησεις γιατι πραγματικά μπερδεύτηκα εντελώς. Ομολογώ οτι δεν κατάλαβα τίποτα. δεν αντέχω άλλο! θα το σπάσω! 1. ενας φιλος μου -γκουρού- μου ειπε οτι αν φορμαρω το δισκο με το συστημα ReiserFS ο δισκος θα πετάει, και δεν θα ξαναχρειαστεί να κανω εγκατασταση Παραθύρων. Αληθέυει? θα πηγαινουν καλυτερα τα γουίντοουζ? 2. πρώτος δισκος ειναι ο hdd-0 ή ο hdd-1 (ειναι "χι.ντι.ντί πάυλα ένα" ή "χι.ντι.ντι μείον ένα") ???????? 3. τι ειναι καλυτερο: ενας δισκος 100 gb με 10 παρτιτιονς ή 10 δισκοι με 1 παρτιτιον καθένας??? Εχω επιγουσα αναγκη απο 10πλό μπουτ για να δοκιμαζω λειτουργικα συστηματα. Να βαλω πρωτα τα 5 linux, και μετα τis 5 εκδοσεις dos/windows, ή να τα βαζω εναλλαξ (για ταχυτερο rate εναλλαγης δεδομένων) ??????????????? 4. με το Ακρονις true image μπορω να κανω restore ενα Ghost image? ή να περιμένω πρώτα, να εξαγοραστεί και η ακρονις απο την symantec? 5. ενας φιλος μου -γκουρού κι αυτος- μου ειπε οτι αν εχεις πειρατικο το νορτον γκοστ, και πας να κανεις ρεστορ την εγκατασταση windows, θα στην επαναφέρει μεν, αλλα στο program files, θα βρεις μονο το φακελο Symantec\Live Update, και θα βγαλει ενα μηνυμα "αν θες και τα υπολοιπα προγραμματα, κανε registration". Αληθεύει? 6. Αν επιλέξω στο bios για πρωτη συσκευή boot, την καρτα δικτύου, "boot from network", και ειμαι συνδεδεμενος με ADSL, και ανοιχτες ολες τις πορτες... Θα μπορέσω να bootάρω απο την εγκατασταση windows ενος φίλου μου που μένει 2 στενά πιό πέρα? εχω προβλημα χωρου στο δισκο, και το μονο που βλέπω προς αφαιρεση ειναι τα windows. Δε γινεται να εκμεταλευτούμε 2 pc, 1 λειτουργικό??? 7.
tzoykas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 ο drm λεει 2 τροπους καταταξης. εναν ευχρηστο ( που δεν καταλαβαινω ποιο το οφελος ) και εναν για γρηγορη επανακιννηση. ποιον απο τους 2 να επιλεξω; * και ποιον HDD να βαλω; μου βγαζει HDD-0 και HDD-1 * Alh9eia, giati peirazeis pragmata pou de katalabaineis? eixes kapoio problhma me th seira sto boot? Den uparxei 9ema taxuthtas ektos an pisteueis oti ta 4 deuterolepta tou seek sto floppy kai to DVD-ROM sou steroune xrono zwhs ..... Ta 9eleis ola mashmena ..... Isws einai kalh idea na anoi3eis kai kanena biblio gia na katalabaineis kai ti rwtas, ;oxi tipota allo. Mhpws 9e eprepe na epikentrw9eis sto pws 9a peraseis sthn Astunomia?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Super Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Μερικες ερωτησεις γιατι πραγματικά μπερδεύτηκα εντελώς. Ομολογώ οτι δεν κατάλαβα τίποτα. δεν αντέχω άλλο! θα το σπάσω! Αγαπητό μέλος, χαλάρωσε, εδώ είμαστε, μαζί θα τα φτιάξουμε ούλα. 1. ενας φιλος μου -γκουρού- μου ειπε οτι αν φορμαρω το δισκο με το συστημα ReiserFS ο δισκος θα πετάει, και δεν θα ξαναχρειαστεί να κανω εγκατασταση Παραθύρων. Αληθέυει? θα πηγαινουν καλυτερα τα γουίντοουζ? Το ReiserFS είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Η εταιρεία που το βγάζει (http://www.namesys.com/) δεν το συνιστά για χρήση σε Windows. Καλύτερα περίμενε λίγο. Θεωρητικά βέβαια, όταν αναπτυχθεί πλήρως σε πλατφόρμα Windows, θα'ναι το τέλειο. Ξέχνα τις εγκαταστάσεις Windows, ξέχνα την αποσυμπίεση δίσκων, ξέχνα όλα τα προβλήματα. Απλά υπομονή... 2. πρώτος δισκος ειναι ο hdd-0 ή ο hdd-1 (ειναι "χι.ντι.ντί πάυλα ένα" ή "χι.ντι.ντι μείον ένα") ???????? Πρώτος δίσκος είναι αυτός που'ναι πάνω-πάνω στο κουτί σου, κάτω από το optical drive σου και τη μονάδα δισκέτας. Τον ονομάζεις εσύ HDD-x, όπου x ένας τυχαίος αριθμός από το 0 έως το 256Κ. 3. τι ειναι καλυτερο: ενας δισκος 100 gb με 10 παρτιτιονς ή 10 δισκοι με 1 παρτιτιον καθένας??? Εχω επιγουσα αναγκη απο 10πλό μπουτ για να δοκιμαζω λειτουργικα συστηματα. Να βαλω πρωτα τα 5 linux, και μετα τis 5 εκδοσεις dos/windows, ή να τα βαζω εναλλαξ (για ταχυτερο rate εναλλαγης δεδομένων) ??????????????? Αν θες να δοκιμάζεις λειτουργικά συστήματα, σου συνιστώ δύο δίσκους: έναν 100GB για το Linux και έναν 100GB για τα Windows. Μπορείς να βάλεις τον έναν από τους δύο εξωτερικό (σε USB2.0 φυσικά!) και να τον συνδέεις όποτε θες να κάνεις boot από αυτόν. Εναλλακτικά, βάλε τέσσερα Partitions: 1 με Windows, 1 με Linux και 2 Partitions για τα Data files του κάθε συστήματος (όπου τα λειτουργικά θα τον μοιράζονται σε real-time share mode). 4. με το Ακρονις true image μπορω να κανω restore ενα Ghost image? ή να περιμένω πρώτα, να εξαγοραστεί και η ακρονις απο την symantec? Υπάρχει ειδικό plug-in γι'αυτό που ζητάς - αλλά δεν αξίζει, τα αποτελέσματα δεν είναι πολύ καλά. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις restore ένα acronis image από το Ghost, που είναι universal. 5. ενας φιλος μου -γκουρού κι αυτος- μου ειπε οτι αν εχεις πειρατικο το νορτον γκοστ, και πας να κανεις ρεστορ την εγκατασταση windows, θα στην επαναφέρει μεν, αλλα στο program files, θα βρεις μονο το φακελο Symantec\Live Update, και θα βγαλει ενα μηνυμα "αν θες και τα υπολοιπα προγραμματα, κανε registration". Αληθεύει? Συμβαίνει από το Ghost 2003 και μετά. Τώρα έχει βγει ένα πειρατικό patch αλλά λόγω κανόνων του forum δεν μπορώ να πω περισσότερα. 6. Αν επιλέξω στο bios για πρωτη συσκευή boot' date=' την καρτα δικτύου, "boot from network", και ειμαι συνδεδεμενος με ADSL, και ανοιχτες ολες τις πορτες... Θα μπορέσω να bootάρω απο την εγκατασταση windows ενος φίλου μου που μένει 2 στενά πιό πέρα? εχω προβλημα χωρου στο δισκο, και το μονο που βλέπω προς αφαιρεση ειναι τα windows. Δε γινεται να εκμεταλευτούμε 2 pc, 1 λειτουργικό???[/quote'] Μπορείς να το κάνεις, σαν να κάνεις Network Installation ένα πράγμα, αρκεί: α. Ο φίλος σου να'ναι συνδεδεμένος εκείνη τη στιγμή με τo Internet (καλό είναι να έχει σύνδεση ADSL για ταχεία διαμεταγωγή στοιχείων). β. Να είστε μέλη στο ίδιο domain (βασικό!!!). γ. Ο φίλος σου να έχει τα Windows σε dedicated ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ δίσκο για να γίνεται ταυτόχρονα share από εσένα κι από αυτόν. Εναλλακτικά συνδέεσαι με τον φίλο σου με ethernet και κάνεις έτσι το Installation - προσοχή, η απόσταση (ευθεία γραμμή) δεν μπορεί να'ναι πάνω από 250 μέτρα γιατί μετά χρειάζεσαι repeater στο καλώδιο UTP. Ελπίζω να βοήθησα. Αν χρειαστείς κάτι άλλο, εδώ είμαστε.
drm Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Farcry: auto de isxiei giati gia na xrisimopoiisei disketa i bootable cd simainei oti exei fisiki prosbasi opote bgazeis to jumper gia clear cmos kai paei to pass tou bios [/Quote] Υπάρχουν (νομίζω) BIOS που γραφούν σε ΕEPROM το PASS και δεν φεύγει με το jumperακι, αλλά υπάρχουν κ περιπτώσεις που ενώ πχ μπορείς να βάλεις μία δισκέτα σε ένα PC δεν μπορείς να ανοίξεις το μηχάνημα (κλειδωμένο / θα σε δούνε / κτλ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.