Προς το περιεχόμενο

ΙΕ. να τον σβησω ή οχι;

lazaross

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου τίποτε δεν θα κάνεις! Όλοι οι web-browsers δουλεύουν με πυρήνα τον IE, πως είναι δυνατόν λοιπόν να τον καταργήσεις; Άσε δε που θα δημιουργήσεις σοβαρό πρόβλημα στο λειτουργικό σου.

Μην τολμήσεις ...κάηκες! :grin:

Δημοσ.

Τι σου έγραψα πιο πάνω καλό μου παιδί; Όλοι οι Web-browsers βασίζονται στον πυρήνα του IE και ΙΕ2 να βάλεις πάνω στον πρώτο θα πατήσει λογικά! Θα είναι η αναβάθμισή του.

Ποιο θα είναι το πρόβλημα; Κάνε πως διαγράφεις τον 'Πίνακα Ελέγχου' για παράδειγμα και πες μου αν θα κάνεις τίποτε!

Ότι έχει σχέση με το λειτουργικό το πειράζουμε; Όχι βέβαια! Εκτός αν έχεις όρεξη να κάνεις πάλι φορμάτ!

Δημοσ.

Ποιος είπε ότι ΟΛΟΙ οι browsers βασίζονται στον ΙΕ; O MyIE2 (Maxthon), ναι, αλλά το λέει καθαρά ότι είναι add-on. Για τους άλλους που το είδες; Αν ήταν έτσι ο FF, ο Opera και τόσοι άλλοι δεν θα μαστίζονταν από ασυμβατότητες με websites τα οποία δουλεύουν στον ΙΕ!

Όσο για το 'σκότωμα' του ΙΕ, νομίζω πως δεν μπορείς να τον καθαρίσεις τελείως από το σύστημα, αφού όντως είναι κομμάτι αυτού (Α, ρε Microsoft με τις μονοπωλιακές τακτικές σου!), αλλά πρέπει να μπορείς να τον κρύψεις, δλδ να μην φαίνεται πουθενά. Επειδή δεν είμαι και σίγουρος 100%, για τι λειτουργικό μιλάμε;

Δημοσ.
Ποιος είπε ότι ΟΛΟΙ οι browsers βασίζονται στον ΙΕ;

Δεν γράφω κάτι χωρίς να το έχω ερευνήσει προηγουμένως! Αν για παράδειγμα κάνεις αναζήτηση για browsers στο Download.com και μετά στις βασικές διευθύνσεις αυτών που δίνει και διαβάσεις την παρουσιασή τους, θα δεις ότι σχεδόν όλοι είναι βασισμένοι στον πηρύνα του ΙΕ. :wink:

Δημοσ.
Δεν γράφω κάτι χωρίς να το έχω ερευνήσει προηγουμένως! Αν για παράδειγμα κάνεις αναζήτηση για browsers στο Download.com και μετά στις βασικές διευθύνσεις αυτών που δίνει και διαβάσεις την παρουσιασή τους, θα δεις ότι σχεδόν όλοι είναι βασισμένοι στον πηρύνα του ΙΕ. :wink:

Kai pws eisai sigourh oti auto pou diabases einai egkyro? ;) Mallon den katalabes auto pou diabases Maria. Mhpws anaferesai sta add-ons gia ton IE?

Eytyxws pou oi opera, mozilla, firefox den basizontai ston IE ....

Δημοσ.

Ας το πάμε λίγο προγραμματιστικά για να ξεκαθαρίσει το τοπίο:

Ο πυρήνας του Internet Explorer είναι το MSHTML.DLL, το οποίο χρησιμοποιούν ένα σωρό προγράμματα, όπως το Outlook Express, η βοήθεια των Windows, κάποιοι installers και αρκετά από τα νέα προγράμματα που δείχνουν HTML κείμενο σε κάποιο σημείο τους. Αν βγει αυτό δεν θα λειτουργούν σωστά τα Windows. Στο ίδιο DLL βασίζονται και κάποιοι "add-on" browsers όπως Maxthon, Netcaptor κτλ.

Ο Mozilla Firefox έχει σαν πυρήνα το Gecko component, το οποίο προέκυψε αφού η Netscape έκανε open source τον browser της. Μπορεί να τρέξει ακόμα και σε linux, οπότε δεν τίθεται θέμα να χρειάζεται τον I.E. κτλ. Είναι εντελώς αυτόνομο component, υλοποιεί με δικό του τρόπο το rendering της HTML, το DOM, τα CSS, την Javascript κτλ. Γι' αυτό και υπάρχουν θέματα ασυμβατότητας σελίδων μεταξύ browsers, δηλαδή μια σελίδα μπορεί να φαίνεται σωστά στον IE αλλά όχι στον Firefox και αντίθετα.

Μια από τα ίδια για τον Opera, δηλαδή έχει κι αυτός δικό του engine, το οποίο μάλιστα υπάρχει και σε εκδόσεις για κινητά τηλέφωνα. Δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση να "πατάει" πάνω σε IE.

Με τον όρο IE uninstallation εννοούμε να βγει όλος ο IE εκτός από τον πυρήνα του (MSHTML.DLL), γιατί αλλιώς δεν θα δούλευε σχεδόν τίποτα στον Η/Υ. Αυτό είναι δυνατό σε ορισμένες εκδόσεις των Windows αλλά δεν υποστηρίζεται από την Microsoft.

Προσωπικά το μόνο όφελος που βλέπω με το ξήλωμα του IE είναι να γλυτώσεις κάποια MB στον δίσκο. Δεν θα το συνιστούσα, αφού δεν υποστηρίζεται επισήμως από την MS. Ανάλογα με την εμπειρία αυτών που κάνουν το πρόγραμμα uninstall (π.χ. IE eradicator) μπορεί να μένουν κάποιες "τρύπες" στο σύστημα...

Δημοσ.

Εντάξει πάω πάσο! Δεν έχετε παρά να αφαιρέσετε τον ΙΕ απ'τον υπολογιστή σας και να δουλέψετε με τον οποιονδήποτε άλλον 'περιηγητή' ανεξάρτητα!

Τόσα προγράμματα κυκλοφορούν και για προσθαφαίρεση προγραμμάτων, αφαιρέσατε ποτέ αυτή που περιέχει το λειτουργικό;

Και χαλαρώστε λιγάκι... Μην επιτίθεστε χωρίς να ψάξετε! :wink:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σωστά τα λέει ο alkisg επάνω και η Japan κάτω. Kαι μην κολλάτε μόνο στο Firefox & τον Opera... Τέλος! :grin:

Δημοσ.

Endexomenos omos na exeis alla provlimata. px me to My Computer. Vale stin mpara tou My Computer mia diefthynsi internet kai aftomatos tha ginei IE... Ase pou mporei na vretheis se kapoio site pou na min paizei me ton browser pou xrisimopoieis (px. Windows Update) kai na prepei na ton ksanaxrisimopoiiseis.

Chryssa

Δημοσ.
Εντάξει πάω πάσο! Δεν έχετε παρά να αφαιρέσετε τον ΙΕ απ'τον υπολογιστή σας και να δουλέψετε με τον οποιονδήποτε άλλον 'περιηγητή' ανεξάρτητα!

Τόσα προγράμματα κυκλοφορούν και για προσθαφαίρεση προγραμμάτων' date=' αφαιρέσατε ποτέ αυτή που περιέχει το λειτουργικό;

Και χαλαρώστε λιγάκι... Μην επιτίθεστε χωρίς να ψάξετε! :wink:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σωστά τα λέει ο [b']alkisg[/b] επάνω και η Japan κάτω. Kαι μην κολλάτε μόνο στο Firefox & τον Opera... Τέλος! :grin:

De sou epite9hke kaneis. Esu to phres etsi :) Egw proswpika dior9wsa kati pou htan la9os kai tipota parapanw gia na mhn uparxei sugxush. Kai oso oi firefox kai opera 9a einai no2 kai no3 (h anapoda) de blepw to logo na mh kollame se autous ... Otan kapoios leei "alloi" browsers einai logiko to mualo na paei prwta se autous tous 2 kai meta se Netscape, Maxthon ktl.

Filika

Giwrgos

Δημοσ.

POU SE BRHKAN KORITSAKI MOU KAI EXEIS GEMISEI OLO TO FORUM ME MALAKIES........

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...