Προς το περιεχόμενο

XviD/DivX πόσο bitrate για ποιότητα DVD??

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοιξε το Mpeg4 Modifier, φορτωσε το video και πατα video info...

Θα εμφανιστει το παρακατω παραθυρο...

modifier.jpg

Το συγκεκριμενο προερχεται απο μια ταινια κωδικοποιημενη με το AutoGK, χωρις καμια επιλογη συμβατοτητας απο αυτες που προσφερει το προγραμμα...

Το συγκεκριμενο .avi(Xvid) αναπαραγεται απροβληματιστα στο Philips DVP720SA...

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγω προειδοποιησα για τα xvid. Σε περιπτωση που αγορασεις Kiss θα εχεις προβληματα με το AGK οτι και να κανεις. Με τα mediatek players δεν θα εχεις προβληματα. Απο κει και περα ειναι δικη σου η επιλογη. Εγω θα προτιμουσα (οπως και εκανα) το divx 5.0x που παιζει αψογα σε ολα τα players.

Δημοσ.

Ακομα και καποιο KISS player(Sigma chip) να θελει να παρει, μπορει να προτιμησει καποιο απο τα καινουργια μοντελα(DP558, DP600) που περιεχουν τα chip EM856x/EM8620L, τα οποια εχουν πολλες βελτιωσεις σε σχεση με το ΕΜ850x, των DP450/470...

Βασικα, αυτο που θελω να καταλαβεις, ειναι οτι δεν ειναι θεμα codec, αλλα θεμα εξελιξης των players...

Δεν φταιει ο Xvid που δεν παιζει σωστα στο KISS...

Φταιει η KISS και η Sigma, που εχουν βγαλει players και chips στην αγορα που δεν υποστηριζουν πληρως το DivX certification...

Για αυτο τον λογο, πιστευω οτι η μονη αξιοπιστη επιλογη ειναι η Mediatek...

Δημοσ.

Βασικά οκ, player θα πάρω μετά απο κάποια χρόνια, θα το ψάξω κιόλας. Σίγουρα αυτά εξελίσσονται συνέχεια. Υποθέτω (και ελπίζω) να αυξάνεται και η συμβατότητα με τις παλαιότερες εκδόσεις των codecs. Και είχα ρωτήσει σε κάποια φάση στο forum αν και τα XviD έχουν την ίδια συμβατότητα με τα DivX σε επιτραπέζια DivX players, μου είχαν πει ότι πάνω κάτω τα ίδια είναι, αλλά οι περισσότεροι προτιμούν XviD :roll:

Οκ zav, το δοκίμασα και το mpeg4 modifier, κάπως έτσι είναι το video info. Αλλά για να ξέρω, αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα τι διαφορετικό θα έβγαζε στο πινακάκι του video info??

Δημοσ.

Ε ναι, μαλλον τα Kiss φταινε, δε διαφωνω και με τετοιο firmware που εχουν... Aλλα αν ο φιλος επαιρνε τωρα Kiss player θα επαιρνε τα παλια μοντελα της Kiss. Τα καινουργια δε ξερω αν τα εχουν φερει, μολις κυκλοφορησαν εξω.

Οσο για την καλυτερη επιλογη, οσον αφορα ολα τα αλλα πλην της ποιοτητας εικονας, ειναι τα mediatek πραγματι. Αλλα για την εικονα διατηρω τις επιφυλαξεις μου...

Συνεχιζω παντως να πιστευω οτι οσον αφορα την ποιοτητα απεικονησης το PS2 ειναι απιαστο. Ισως το PS3 που θα εχει και multichanel εξοδους και καλυτερο media player (divx κλπ) να ειναι η καλυτερη επιλογη, οταν κυκλοφορισει.

Δημοσ.
Και είχα ρωτήσει σε κάποια φάση στο forum αν και τα XviD έχουν την ίδια συμβατότητα με τα DivX σε επιτραπέζια DivX players' date=' μου είχαν πει ότι πάνω κάτω τα ίδια είναι, αλλά οι περισσότεροι προτιμούν XviD :roll:

[/quote']

Ακριβως πανω σε αυτο διαφωνω τοση ωρα ;)

Δημοσ.

Οκ zav' date=' το δοκίμασα και το mpeg4 modifier, κάπως έτσι είναι το video info. Αλλά για να ξέρω, αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα τι διαφορετικό θα έβγαζε στο πινακάκι του video info??[/quote']

Προβλημα θα υπηρχε αν:

Α) Υπηρχε packed bitstream σε συνδιασμο με max consecutive B-vops>1

B) Το αρχειο χρησιμοποιουσε Xvid και GMC(3 warp point)

Γ) Ειχε χρησιμοποιηθει custom matrix και στο inter matrix(δευτερος πινακας 8χ8 ), υπηρχε τιμη μικροτερη του 16...

Edit: Αυτοι οι περιορισμοι ειναι για mediatek player...

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο topic, το γράφω εδώ.. Μπορεί να συγκριθούν σε ποιότητα οι 2 μέθοδοι που θα πω παρακάτω??

1. Όπως πρότεινες zav να χρησιμοποιήσω το AutoGK με 1-pass και 75% fixed quality (αλήθεια, με το 1-pass είναι αισθητά πιο γρήγορη η διαδικασία απο το 2-pass encoding? Ή είναι 1-pass αλλά πιο αργό επειδή έχει )καλύτερη ποιότητα??

2. Να βάλω 2 ταινίες (οι 3 μου φαίνονται πολλές) σε ένα δισκάκι με το DVDRemake Pro, να αφαιρέσω εννοείται τη κίνηση απο τα μενού (με το menu shrink), και μετά με το DVDShrink (με deep analysis & quality enhancements) να τα χωρέσω σε single layer δισκάκι. Εννοείται ότι δε μιλάω για μεγάλες ταινίες ή dl δισκάκια, για "απλές" ταινίες, όπως αυτές που δίνουν οι εφημερίδες..

Λέω, επειδή αν με 75% fixed quality βγαίνει πάνω απο 1,5GB όπως είπες η ταινία, ούτως ή άλλως δε χωράνε πάνω απο 2 σε ένα δισκάκι. Απλά δεν ξέρω αν μπορούν να συγκριθούν οι 2 τρόποι συμπίεσης, επειδή πρόκειται για διαφορετικά formats, ή επειδή πχ με mpeg4 encoding αλλάζει και η resolution..

ΥΓ. Άσχετο, αλλά μία άλλη απορία. Είναι αλήθεια ότι οι ασπρόμαυρες ταινίες "σηκώνουν" μεγαλύτερη συμπίεση χωρίς να χάνουν σε ποιότητα?

Δημοσ.

Οσον αφορα την αναλυση, οσο πιο μεγαλη ειναι τοσο καλυτερη ευκρινεια εχει το τελικο avi. Κι αυτο ειναι αλλος ενας λογος που προτιμω DVD απο avi. Γιατι αν κανεις ενα avi 720 αναλυση (οσο το DVD) θα εχεις χειροτερο bitrate. Οταν κανω avi, προτιμω αναλυση τουλαχιστον 640 και πανω.

Δημοσ.
Για να μην ανοίγω νέο topic' date=' το γράφω εδώ.. Μπορεί να συγκριθούν σε ποιότητα οι 2 μέθοδοι που θα πω παρακάτω??

1. Όπως πρότεινες zav να χρησιμοποιήσω το AutoGK με 1-pass και 75% fixed quality (αλήθεια, με το 1-pass είναι αισθητά πιο γρήγορη η διαδικασία απο το 2-pass encoding? Ή είναι 1-pass αλλά πιο αργό επειδή έχει )καλύτερη ποιότητα??

2. Να βάλω 2 ταινίες (οι 3 μου φαίνονται πολλές) σε ένα δισκάκι με το DVDRemake Pro, να αφαιρέσω εννοείται τη κίνηση απο τα μενού (με το menu shrink), και μετά με το DVDShrink (με deep analysis & quality enhancements) να τα χωρέσω σε single layer δισκάκι. Εννοείται ότι δε μιλάω για μεγάλες ταινίες ή dl δισκάκια, για "απλές" ταινίες, όπως αυτές που δίνουν οι εφημερίδες..

Λέω, επειδή αν με 75% fixed quality βγαίνει πάνω απο 1,5GB όπως είπες η ταινία, ούτως ή άλλως δε χωράνε πάνω απο 2 σε ένα δισκάκι. Απλά δεν ξέρω αν μπορούν να συγκριθούν οι 2 τρόποι συμπίεσης, επειδή πρόκειται για διαφορετικά formats, ή επειδή πχ με mpeg4 encoding αλλάζει και η resolution..

ΥΓ. Άσχετο, αλλά μία άλλη απορία. Είναι αλήθεια ότι οι ασπρόμαυρες ταινίες "σηκώνουν" μεγαλύτερη συμπίεση χωρίς να χάνουν σε ποιότητα?[/quote']

Με αυτες τις ρυθμισεις, χωρανε 3-4 .avi σε ενα DVD5...

To 1-pass quality encoding χρειαζεται το 55% του χρονου σε σχεση με το 2-pass...

Για την δευτερη επιλογη που αναφερεις με το DVDRemake...δεν εχω δοκιμασει, οποτε δεν ξερω...

Σχετικα με τις ασπρομαυρες ταινιες, υπαρχει επιλογη στον Xvid για greyscale encoding η οποια βελτιωνει αρκετα την ποιοτητα τους...

Για την συμπιεστοτητα δεν το εχω ψαξει...

Δημοσ.

Το δοκίμασα με μία ταινία, έβαλα 75% fixed quality, και AC3 ήχο, μου την έβγαλε 1,7GB (με bitrate 1665). Δε μου λες zav, για να καταλάβω με ποιον τρόπο επιδρά η ποιότητα του αρχικού DVD στο μέγεθος του τελικού XviD. Όσο καλύτερη είναι η αρχική ποιότητα, τόσο μεγαλύτερο είναι το τελικό αρχείο? ή το αντίστροφο? Δηλαδή αν έχω μία ταινία που στο DVD έχει αρκετούς "κόκκους" να περιμένω μεγαλύτερο αρχείο??

Και κάτι άλλο, όσον αφορά τον ήχο. Όταν βλέπω AC3 2-κάναλο στο DVD, έχει τόσο μεγάλη διαφορά αν επιλέξω για το .avi mp3 ή AC3? Μιλάμε πάντα για εξοικονόμιση χώρου.. Με τι bitrate στο mp3 θα έλεγες ότι προσεγγίζω ικανοποιητικά την ποιότητα της αρχικής πηγής??

Δημοσ.

Δεν ειναι τοσο πολυ θεμα της ποιοτητας εικονας της πηγης, οσο θεμα συμπιεστοτητας της πηγης...

Μια ταινια με "κουνημενα" πλανα ή πολλες σκηνες δρασης θα ειναι δυσκολοτερη στην συμπιεση, οποτε θα χρειαζεται περισσοτερο χωρο...

Σε AC3 2ch δεν αξιζει η μετατροπη σε mp3...

Η διαφορα ειναι ελαχιστη...

Με mp3 δεν εχω ασχοληθει πολυ και δεν μπορω να σου προτεινω καποιες ρυθμισεις...

...αλλα εξαρταται και απο τον εξοπλισμο που εχεις....

Δημοσ.

Χμμ.. Μα εγώ νόμιζα ότι το AC3 είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος απο το mp3, ακόμα και σε 2 κανάλια, οπότε πρότεινα mp3 αντί για AC3 για εξοικονόμηση χώρου..

Δημοσ.
Χμμ.. Μα εγώ νόμιζα ότι το AC3 είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος απο το mp3, ακόμα και σε 2 κανάλια, οπότε πρότεινα mp3 αντί για AC3 για εξοικονόμηση χώρου..

Swsta nomizes agaphte. O zav fobamai pws kanei la8os... Kalo einai na milame bash stoixeiwn bebaia.

To ac3 to briskoume sxedon panta se polu upshla Kbps (192-450 klp)

Ennoeitai, oti to paragwmeno mp3 mas den 8a einai sta idia alla sunh8ws -kai ws tuflosourth- oi perissoteroi to bazoun sta 128Kbps. H metatroph auth dinei sumantikh diafora, ki an o xwros einai periorismenos, zwtikh diafora 8a elega.

Tuxaia eixa sto disko ta vobs tainias me 2kanalo ac3

Arxikh phgh

AC3 2ch 192Kbps diarkeias 125min einai 171 Mb

Metatroph

se mp3 96Kbps cbr dinei 85 Mb --> kerdos 86Mb!

Metatroph

se mp3 128Kbps cbr dinei 114 Mb --> kerdos 57Mb!

Auth h diafora den einai ka8olou "elaxisth".

Genika 8a elega oti tainies pou den exoun idiaitera hxhtika xarakthristika opws efe hxou ala lucas `h mousikh ala Braveheart, mporoun kalista na metatrapoun se mp3 96Kbps xwris idiaiterh apwleia, afou kai h phgh den einai apaititikh.

Tainies pou basizontai sto dialogo kai thn eikona, mporoun na dextoun ena "ikanopoihtiko sumbibasmo" otan bebaia kai o xwros einai dedomena periorismenos (700ari cd `h DVD me 3-4 tainies mesa)

Se tetoies tainies h diafora 128 me 96 den einai antilhpth (kai de milaw gia hxiakia upologisth tou kw.. alla kalhs poiothtas stereo kai antistoixa hxeia). Apo thn allh to kerdos se Mb einai polu shmantiko afou paei sthn poiothta eikonas to oso kerdos se Mb

Me to Lame as kanei kapoios ena test ki as epile3ei ti ton boleuei kata periptwsh...

(to 48=kHz bebaia, ki opoios 8elei to bazei kai 44. Analogws...)

lame --cbr --resample 48 -h -b 96

lame --cbr --resample 48 -h -b 128

.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...