Προς το περιεχόμενο

Απειρες (!!!) ερωτησεις για tv-tuner

kyrnikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω την ωραια παρεα :grin: .Με εφερε εδω η αναζητηση για μια φτηνη αλλα αξιοπρεπη καρτα τηλεορασης,και επειδη ειδα οτι το σπορ ειναι δημοφιλες εδω θελω τη βοηθεια σας.

Οπως ειπα θελω μια καρτα φθηνη μεν αλλα να δινει το μεγιστο δυνατο για το κοστος της [πολλα θελω εεε; :wink: ].Βασικα θελω να γραφω καποια τηλεοπτικα προγραμματα και να περναω βιντεο απο αναλογικη πηγη.[για dv υπαρχει το Firewire του pc].Εχω κανει μια μικρη ερευνα αγορας και εχω καταληξει σε 4-5 κομματια.Εχουμε και λεμε:

I .PROLINK PLAY TV PRO ULTRA PV-TV304P

II .KWORLD TV TUNER W/FM NICAM Stereo

III.ASUS TV TUNER CARD 7135

IV .KWORLD TV TUNER W/FM TV7130

V .LEADTEK 2000 XP EXPERT

οι τιμες τους ειναι 40-55 ευρω.Τα ερωτηματα που εχω ειναι τα εξης:

1.αλλες εχουν αποκωδικοποιητη connexant [881/883 στα 10 bit] και αλλες philips [733/734/735 στα 9 bit].ποιος ειναι καλυτερος; τα bit καθοριζουν την ποιοτητα της εικοναςστην tv,στο βιντεο απο αναλογικη πηγη,η και στα δυο; ο αριθμος των bit καθοριζει την ποιοτητα απο μονος του η πρεπει να υπαρχει αναλογη υποστηριξη απο το software ;

2.απ'ότι καταλαβα οι περισσοτεροι δε χρησιμοποιουν το software της 'μαμας' των καρτων αλλα καταφευγουν σε αλλες λυσεις-προγραμματα.Τα προγραμματα αυτα λειτουργουν με βαση το chip της καρτας η η λειτουργια τους στηριζεται στην υλοποιηση καθε κατασκευαστη;

3.οι δυνατοτητες pip,time shifting,pvr,de-interlace,εγγραφη σε mpeg2-4 κλπ σχετιζονται με το hardware η με το software καθε καρτας ;

4.η PROLINK δειχνει καλη και φθηνη λυση.Ομως κανεις δεν φαινεται να προτιμα την εταιρια αυτη ,υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος ;

5.η pinnacle φαινεται να υπερεχει σε software αλλα εχει πολλα προβληματα και ψηλες τιμες και την αφησα εκτος.Ειναι σωστο αυτο ;

6.οι pci ειναι ανωτερες των usb οταν μιλαμε για το ιδιο βασικο hardware.Σωστα;

7.το remote της asus ειναι usb αρα στην ουσια παιρνω και ενα τηλεκοντρολ που μπορεινα χρησιμοποιηθει με αλλα προγραμματα [π.χ. girder] αξιας περιπου 20 ευρω ;-) .Σωστα;

Εχω ακομα πολλα ερωτηματα αλλα καταλαβαινω οτι σας εχω φτασει στα ορια της υπομονης σας !!! Θα πειτε 'σιγα μωρε το ποσο,50 ευρω και μας ζαλισε!!!'Ομως σκεφτειτε οτι και 200 να διεθετα τα ιδια ερωτηματα θα ειχα !! Ευχαριστω για την υπομονη σας! :grin:

Δημοσ.

οι εντυπώσεις μου απο την Leadtek Winfast TV 2000-XP Deluxe (Hacshop)

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=93616&highlight=winfast

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=101394&highlight=winfast

ειναι αυτο που θελεις "φτηνη αλλα αξιοπρεπη καρτα τηλεορασης"

Mετατροπή ταινειων απο βιντεο σε DVD, δεν εχω προσπαθήσει, αλλα απο τα σχετικα ποστ εδω, καταληγω οτι θελεις πολυ περισσοτερο απο ενα τουνερακι των 50 ευρω για σωστες δουλειές.

Δες τι εχουν οι καρτες απο 150 και πανω, και γιατι κοστιζουν τοσο παραπάνω.

με "φτηνες κλαι αξιοπρεπείς" μόνο πειράματα θα κάνεις, (που και αυτα εχουν την αξία τους) για να μαθεις την τέχνη.

Οπλίσου και με μερικα επανεγγράψιμα DVDRW για να μη γεμισεις σουβεράκια, οταν δεις το αποτελεσμα της δουλειάς στο σαλόνι.

Το remote control, βαλτο τελευταίο στα κριτηρια σου. ξεχνα το. ποτε δεν το χρησιμοποιησα. εχω το pc στο γραφειο στο 1μ. θα αφησω το Mouse na piasw to remote?

αν δεν εχει τα σωστα τσιπακια, και εξοδους, εισοδους, το remote δεν θα σε παρηγορήσει.

Δημοσ.

Γεια,ευχαριστω για τις απαντησεις :razz: .

random,η αληθεια ειναι οτι εξαρχης απερριψα την Winfast TV 2000-XP Deluxe οταν ειδα οτι φοραει το 878Α .Δεν ειναι πια ξεπερασμενο σε επιδοσεις; (και στα 8 dit).Και το φιλμνετ δε υφισταται στην περιοχη μου.Ακομη απ'οτι ειδα το software της 'μαμας' του δεν το δουλευει σχεδον κανεις.Αρα αν μιλαμε για την 2000-XP Deluxe, δεν ειναι πιο εξυπνη λυση η 2000XP FM RM που ειναι ιδια χωρις software και εχει μονο 30 ευρω στο hardshop ,το οποιο ειναι και κοντα μου;δες εδω : http://www.leadtek.com/multimedia/image/tv2000xp_series.pdf.

Οπως εγραψα με ενδιαφερει η εγγραφη βιντεο απο αναλογικη πηγη η απο τηλεοραση αρα η ποιοτητα θα ειναι εξ ορισμου χαμιλη(επιπεδα pal).Στα link που εδωσες ειδα οτι βγαζει καλο avi.Τι μεγεθος εχει,χοντρικα ,μια ωρα ασυμπιεστο βιντεο; μετα για συμπιεση ελπιζω να βρω 'λεφτα' (οπως λες κι εσυ) ;-) για καλο software.

Πετρο,για τις Pinnacle μονο για προβληματα διαβασα στο net.Αλλα ξενερωσα πραγματικα οταν ειδα οτι πρεπει να πληρωσεις για να εχεις δυνατοτητα εγγραφης σε mpeg2.

Με εχει φαει ομως η περιεργια σχετικα με τις PROLINK.Τι διαολο,κανεις δεν τις αγοραζει;και γιατι;δεν ειδα ουτε ενα post που να αναφερονται,ειτε ως καλες ειτε ως κακες!!!

Δημοσ.

έχω την Pinnacle PCTV Pro, και δεν μπορώ να πώ ότι έχω πρόβλημα από την κάρτα όσο αναφορά την ποιότητα(εξ-κεραία), αλλά περισσότερο με το software

αυτά συνέβαιναν στην αρχή τώρα έχει στρώσει μην το ματιάσω :)

εγώ θα σου πρότεινα μια εξωτερική λύση αλλά σύμφωνα με τα χρήματα που διαθέτεις δεν νομίζω να βρείς κάτι αξιοπρεπές

γιατί προτεινω εξωτερικη? γιατί οι κάρτες TV έχω παρατηρήσει ότι παράγουν μεγάλη θερμότητα, πιάνουν μια pci, και δεν έχουν διαθέσιμες θύρες για σύνδεση με άλλες συσκευές(όσες έχουν δε ντις έχουν όλες ή δεν είναι και τοσο καλές)

όμως δεν γνωρίζω αν σε USB, θα έχεις πρόβλημα στο συγχρονισμό, ή αν θα έχεις καθυστερήσεις στην μετάδοση, και αν θα επηρεάζεται η ταχύτητα άλλων συσκευών που θα συνδέσεις πιθανόν στην ίδια θύρα

Δημοσ.

Ego exo to tuner tis leadtek kai eimai ipereuxaristimenos...exei poli grigori apokrisi sto remote control stin allagi kanalio kai apo tin mana tis xoris software extra ipostirizei restart,shutdown apo to remote control...ean exeis grigoro disko (sata) kanei apsoga capture apo analogiki camera xoris dropped frames..milao ek peiras...exei kai fm ensomatomeno..ti allo thes apo ena tuner..oso gia to filmnet den iparxei mexri simera ikanopoiitiki lisi se thema software pou na kaliptei tis apaitiseis mas...

Δημοσ.

Εγω εχω μια εξωτερικη καρτα τηλεορασης, την οποια χρησιμοποιω για να παιζω PS2 στην οθονη του PC.Eιναι η Avermedia TVBOX 5 http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Merchant_Id=1&Product_Id=174584&Section_Id=29&Nav_Section_Id=911&Catalog_Id=1&showcase=t#.Γνωριζετε πως μπορω να δω δορυφορικα καναλια?

Δημοσ.

εχω μια hauppage win tv primio fm η οποία αν και στην αρχή ήταν καλή τώρα το ράδιο δεν παίζει .. τρώει κολήματα το software (της μαμάς) ...

Γενικώς είναι χάλια..

Δημοσ.
Εγω εχω μια εξωτερικη καρτα τηλεορασης, την οποια χρησιμοποιω για να παιζω PS2 στην οθονη του PC.Eιναι η Avermedia TVBOX 5 [url']http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Merchant_Id=1&Product_Id=174584&Section_Id=29&Nav_Section_Id=911&Catalog_Id=1&showcase=t#. Γνωριζετε πως μπορω να δω δορυφορικα καναλια?

Κμαια ιδεα?Κανεις?

Δημοσ.

Τι εννοεις 'πως μπορω να δω δορυφορικα καναλια?' ;

Αν εννοεις να κανεις ληψη αυτο δεν γινετε,θες ειδικη καρτα (πχ skystar).

Αν εννοεις να συνδεσεις τον αποκωδικοποιητη στην καρτα για εγγραφη (που μαλλον αυτο λες),τοτε απο την εξοδο σκαρτ (με ανταπτορα) του αποκωδικοποιητη στο video in της καρτας δεν γινεται;

Εννοω ιδια συνδεσμολογια οπως οταν θες να γραψεις απο τον αποκωδικοποιητη στο βιντεο...

Δημοσ.

drattomai tis eukairias kai tha ithela na kano ena mikro gallop oson afora tis kartes tileorasis gia na katastalakso pano sto thema...tha ithela na mou peite osoi apo esas pou exete karta tileorasis,an mesa se diastima 5-6 minon kaike kati ston ipologisti sas,giati apo ena mikro deigma pou exo rotisei oi apantiseis den me ikanopoihsan kai poli

Δημοσ.
εξαρχης απερριψα την Winfast TV 2000-XP Deluxe οταν ειδα οτι φοραει το 878Α .Δεν ειναι πια ξεπερασμενο σε επιδοσεις;

apo ena tv tuner ti epidoseis 8eleis? fps sto doom 8a paiksei? thleorasoula analogikh, texnologies tou 1970, den einai nuclear physics :grin:

gia ta 848, 878 vriskeis dekades free/open source utilities pou paizoun akrivws epeidh einai dokimasmena, documented, kai palia.

mexri kai drivers open source yparxoun, gia na thn leitourgeis xwris tipota apo ta drivers tou kataskeyasth.

---------------------------------------

@DTMFim , καρτα pinnacle pctv tou 97. mia mera "parkare" o hd tin wra pou evlepa tv. ayto den shmainei oti ftaiei swnei kai kala h karta.

meta h idia karta douleve apsoga , se pcia zesta, overclocked, kai me pollous diskous, mexri to 2004 pou apo adeksia kinhsh, ths ksekolhsa pyknoth.

Δημοσ.

koitakse,stin prokeimeni mporei na min eftaige i karta alla gi'auto rotao na mas poun kai alloi,giati an simvainoun perierga se perissoterous apo ti stigmi pou vazoun tin kartoula auto prepei na se provlimatisei ligo

Δημοσ.
Τι εννοεις 'πως μπορω να δω δορυφορικα καναλια?' ;

Αν εννοεις να κανεις ληψη αυτο δεν γινετε' date='θες ειδικη καρτα (πχ skystar).

Αν εννοεις να συνδεσεις τον αποκωδικοποιητη στην καρτα για εγγραφη (που μαλλον αυτο λες),τοτε απο την εξοδο σκαρτ (με ανταπτορα) του αποκωδικοποιητη στο video in της καρτας δεν γινεται;

Εννοω ιδια συνδεσμολογια οπως οταν θες να γραψεις απο τον αποκωδικοποιητη στο βιντεο...[/quote']

Ευχαριστω για την απαντηση σου, εννοω το πρωτο, οποτε θα προβω στην αγορα καποιας καρτας.

Δημοσ.

Η ερωτηση ειναι απλη:

Το δωματιο που βρισκεται το pc δεν εχει υποδοχη για κεραια και ετσι θα αγορασω μια εσωτερικη.

Πρεπει να προσεξω κατι στην αγορα, ή ολες κανουν την ιδια δουλεια (εχουν το ιδιο σημα) οποτε να επιλεξω την πιο ομορφη και την πιο οικονομικη?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...