Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Ati x800 XT PE

papadakn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα αυτήν την κάρτα πρόσφατα και απο τότε που την έβαλα στο σύστημα έχω το εξής πρόβλημα:

Δοκιμάζοντας τους τελευταίους drivers της Ati (official 5.6-5.7 και Omega 5.7) σε κάθε restart η ανάλυση της οθόνης στα windows είναι 800x600 και πρέπει να την ρυθμίσω manual στα 1024x768.

Το μόνο που φαίνεται να δουλεύει είναι η εγκατάσταση των drivers απο το cd της κάρτας oι οποίοι όμως είναι του 4/2004 με αποτέλεσμα η κάρτα να μην αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητες της (3d Mark 05 score: 3900 όταν με τους 5.7 βγάζει 6000 points). Η προηγούμενη κάρτα στο σύστημα ήταν μια Radeon 9800pro η οποία και δούλευε απροβλημάτιστα.

Any ideas?

Δημοσ.

Απεγκατέστησες τους προηγούμενους οδηγούς πριν εγκαταστήσεις καινούργιους; Σαν κλασική σαλάτα λογισμικού μου ακούγεται όλο αυτό.

Δημοσ.

Προφανώς και απεγκατάστησα τους προηγούμενους. Δοκίμασα αρχικά με το Ati Uninstall Uility, μετά με το Add/Remove Programms των XP ενώ στην απελπησία μου δοκίμασα και ένα προγραμματάκι που λέγεται driver cleaner. Δοκίμασα επίσης την απεγκατάσταση των drivers του nForce 2 αλλά τζίφος. Καμμιά ιδέα? Μπορώ να επέμβω κάπως χειροκίνητα σβήνοντας αρχεία?

Δημοσ.

An dokimases ola afta kai ta ekanes swsta tote to mono pou sou menei einai na kaneis ena back-up ta arxeia sou k na kaneis ena Format kai na 3anaperaseis olofreska Windows Xp.An sou einai aftkolo vevaia...

Δημοσ.

To format δυστυχώς είναι η έσχατη λύση. Καλό θα ήταν να εντόπιζε το πρόβλημα και να το έλυνε αν αυτό είναι δυνατόν. Από απόσταση δυστυχώς δεν είναι εύκολο να βοηθήσεις αν δεν ξέρεις τι έχει γίνει ακριβώς.

Πανηλίθια ερώτηση: μήπως βρε papadakn έχεις ενεργοποιημένη κανένα anti-aliasing και ψάχνουμε άδικα σε λάθος σημεία;

Δημοσ.

Τι εννοείς ενεργοποιημένο το aa? Το έχω απο το ati control panel στο 4x και το AF στο 16x. Τι πρέπει να κάνω? Είναι κάτι το τόσο προφανές που αγνοώ :? ??

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Νίκος

Δημοσ.

Kαι έτρεξες το 3dmark05 με AA/AF ενεργοποιημένο; Πες όχι να χαρείς πριν πάρω φόρα και με πετύχει κανένας αδέσποτος τοίχος LOL (αστειεύομαι φυσικά)....;)

Δημοσ.

α....όχι βέβαια. Και στις δύο περιπτώσεις τα aa και af ήταν κλειστά. Νόμιζα πως εννοούσες πως η ενεργοποίηση των φίλτρων προκαλούσε το πρόβλημα μου. Κάμια άλλη ιδέα? ϊσως αν έκανα τίποτα με τους drivers του chipset? Γενικα ποια ειναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται κατά την εγκατάσταση ενός νέου driver?

Δημοσ.

Aπεγκατάσταση του control panel, μετά του οδηγού και μετά εγκατάσταση οδηγού ---> control panel.

Παλιότερα οι οδηγοί των GPU άφηναν σκουπίδια στο windows folder και την registry, αλλά όχι πια. Αν δεν αφαιρεθούν ωστόσο όλοι οι φάκελοι και παράμετροι, τότε κάτι κατά την προηγούμενη εγκατάσταση οδηγών να μην πήγε καλά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...